Factsheet masteropleiding Geneeskunde

Download Report

Transcript Factsheet masteropleiding Geneeskunde

Factsheet masteropleiding Geneeskunde AMC-UvA

Deze factsheet geeft informatie over de opbouw van en aanmelding bij de masteropleiding Geneeskunde. De meest recente en leidende informatie, waar deze factsheet op gebaseerd is, is te vinden in drie informatiekanalen: 1.

2.

3.

De studiegids Geneeskunde te vinden op studiegids.uva.nl

-> Geneeskunde master De A-Z lijst van Geneeskunde op student.uva.nl/gnk/az De course Master Geneeskunde 2.0 op blackboard.ic.uva.nl

. Je krijgt het inlogscherm. Mocht je nog geen toegang hebben tot deze course stuur een mail naar [email protected]

. Voor wachttijden coschappen zie course 20152016 GNK AMC Master Geneeskunde -> Eerstvolgende uitgifte .

Hoe ziet de master Geneeskunde er uit?

De driejarige masteropleiding bestaat uit coschappen, de wetenschappelijke stage en - afhankelijk van het gekozen differentiatiepakket - uit keuzeonderwijs. Er is een leerlijn Medisch Professionele Vorming in de masteropleiding, inclusief het mentoraat, en er worden toetsen Klinisch Redeneren afgenomen. Er is keuzeonderwijs in de master, dit is een verzamelnaam voor klinische keuzecoschappen, niet-klinische stages en onderwijsmodelus. Het masterprogramma bestaat uit twee jaar met een verplichte invulling en één jaar dat door het differentiatiepakket dat gekozen is, wordt ingevuld. Er kan een keuze gemaakt worden uit drie differentiatiepakketten.    De eerste variant bestaat uit de semi-arts stage (16 weken), een wetenschappelijke stage (16 weken) en keuzeonderwijs (8 weken). De tweede variant bestaat uit de semi-arts stage (16 weken) en een verlengde wetenschappelijke stage (24 weken). De derde variant bestaat uit een schakelstage (24 weken) en een wetenschappelijke stage (16 weken). (Navragen bij verschijnen factsheet of dit zo is)

Wanneer mag je met de master Geneeskunde beginnen, wachttijden en startdatum?

- Alle onderdelen van de Bachelor Geneeskunde moeten zijn afgerond voordat je je kunt aanmelden voor de coschappen. Je kunt zelf via SIS-> Mijn Studieplan controleren of je alle onderdelen hebt afgerond. Bij die onderdelen hoort keuzeonderwijs aanwezig te zijn. - Meld je aan voor de eerstkomende startdatum van de coschappakketuitgifte. Op Blackboard kun je zien hoe lang de wachttijd zal zijn voor de eerstvolgende uitgifte van coschappaketten. Zie: course 20152016 GNK AMC Master Geneeskunde -> Eerstvolgende uitgifte. - Houd rekening met lange wachttijden. Bij de uitgifte van je coschappakket is bekend op welke datum je met jouw cogroep en dus met jouw coschap kan starten.

Coschappen pakketten

Eenmaal per maand worden de pakketten (persoonlijke roosters) voor de coschappen uitgegeven. Aanmelden voor de coschappakketuitgifte gebeurt via het aanmeldformulier, dat te vinden is in de A Z lijst ->

Master procedures en spelregels

. Het formulier moet geretourneerd worden aan de Onderwijsadministratie AMC voor de eerste van de maand waarin de uitgifte plaatsvindt. Ongeveer twee weken voor de uitgifte wordt een uitnodiging gestuurd met daarin alle informatie over de

pakketten die uitgegeven zullen worden en uitleg over hoe je jouw pakketvoorkeuren kunt doorgeven.

Afwijkende coschappaketten

Op grond van bijzondere omstandigheden kan een aangepast coschappakket, speciaal op maat gemaakt worden. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking komt, neem dan contact op met de studieadviseur. Raadpleeg A-Z lijst -> Studieadviseurs -> Informatie voor studenten met bijzondere omstandigheden.

Bijzondere coschappen (verwijzingen??)

       Verbredende coschappen: in het tweede masterjaar keuze coschappen: coschappen die zelf gekozen mogen worden. Onderdeel van het keuzeonderwijs deeltijd coschappen: Voor studenten met een zorgtaak, coschap is vier i.p.v. vijf dagen per week coschap Kindergeneeskunde: Te vinden in één of twee van de veertien coschappakketten, die tweewekelijks uitgereikt worden. Vindt plaats in ziekenhuizen in Bergen op Zoom, Brussel of Antwerpen coschap ontwikkelingslanden: in het derde masterjaar ter invulling van het keuzeonderwijs coschappen in het buitenland: Josée vragen zelfgeregelde coschappen: alleen in het derde masterjaar in het kader van het keuzeonderwijs. Er is iedere twee weken een startdatum van een coschappengroep, bestaande uit maximaal veertien deelnemers. Het na de coschappakketuitgifte toegekende coschappakket is jouw persoonlijke programma. De volgorde van de te volgen coschappen staat vast, de plaats waar dat grotendeels gaat gebeuren verschilt per pakket.

Belangrijk om te weten / Praktische informatie

Voor studenten

- die nominaal studeren bestaat een regeling ( A-Z lijst-> Nominaal studeren ) - met een aantoonbare wetenschappelijke belangstelling is er het AMC-UvA MD/PhD programma ( Studiegids Hs 6 -> 6.3 AMC-UvA MD/PhD programma ) - die meer willen en kunnen dan de opleiding van hen vraagt is er het Honours-masterprogramma ( Studiegids Hs 6 ->6.2 Honours-Masterprogramma )

Vakanties tijdens coschappen

Tijdens masterjaar 1 en 2 zijn de vakanties (20 weken in totaal) vastgelegd in het programma. Deze vallen niet voor elk coschappakket op hetzelfde moment. Je kunt dus gedurende deze fase van de opleiding niet zelf plannen wanneer je met vakantie gaat en ook geen vakantie opnemen tijdens je coschappen. Het zou dus kunnen dat er géén kerst- en/of zomervakantie in een pakket zit.

Vaccinatie voor coschappen

Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor een complete vaccinatiestatus. Voor het inschrijven voor de coschappen houdt dat in dat studenten ten minste gevaccineerd zijn voor hepatitis B en dat de

Mantoux test moet zijn uitgevoerd. Een aantal ziekenhuizen/afdelingen vraagt aan het begin van het coschap ook naar je vaccinatiebewijs. Ook voor een wetenschappelijke stage of voor coschappen in het buitenland ben je zelf verantwoordelijk voor het op orde zijn van je vaccinaties.

Postadres

De meeste afdelingen van ziekenhuizen sturen voorafgaand aan het coschap informatie aan de komende coassistent. Het is daarom erg belangrijk om je postadres altijd up-to-date te houden via Studielink. Let op: geef je adreswijziging ook meteen door aan de Onderwijsadministratie en aan de ziekenhuisafdelingen waar je vanaf dat moment het eerste half jaar coschappen loopt. Zorg er ook voor dat je mobiele telefoonnummer staat vermeld. Voor e-mailcontact met de faculteit en de ziekenhuisafdelingen ben je verplicht gebruik te maken van je AMC-mailadres.

Contactgegevens

Voor de contactgegevens van de studentenbalie, zie http://student.uva.nl/gnk/contact . Voor contactgegevens van de studieadviseurs, zie A-Z lijst Studieadviseurs .

Zij-instromers

Informatie kan ik niet goed vinden ------ NB: Voor dit gehele document geldt: aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De

Onderwijs- en Examenregelingen

(OER) van de masteropleiding Geneeskunde en de

Regels en Richtlijnen van de Examencommissie

en de

Onderwijsregelingen

zijn leidend.