Beste voetbalvrienden,
Op onze 5e editie SKW-Foot-Festival op zondag 23 oktober 2016 verwelkomen we zo’n 170
voetballertjes uit 19 verschillende clubs. We organiseren ons Foot-Festival in 3 sessies. Wij
hopen op uw begrip en op uw meedenken in functie van de kinderen want we kunnen
onmogelijk met 80 à 90 spelertjes in sessie 1 terecht. Tegelijk streven we naar zoveel
mogelijk gelijke-niveau-wedstrijdjes: de meest krachtige leeromgeving voor iedereen.
U-6 sessie 1 (33 tweetallen) start stipt om 9u30. U-6 sessie 2 (34 tweetallen) start om
10u45 en zijn de sterkere U-6jes. U-7 vangt aan om 12u00. Elke sessie duurt 75 minuten.
Graag vragen we aan de trainers om de duo’s (bij U-6) en drietallen (bij U-7) vooraf niveaugewijs in te delen en de correcte uren aan de ouders te communiceren (zie speelschema in
apart document). Graag vragen we jullie om 45 minuten voor aanvang van de sessies
aanwezig te zijn. Elke club mag maximaal voorzien in 3 begeleiders (trainers) op het terrein.
Verder opteren we tijdens onze derde editie bij U-6 voor volgend format:
 We spelen 2 tg 2 naar doeltjes van 3m x 1,5m op een terrein van 16m x 10m.
 SK Wachtebeke voorziet in één begeleider per terreintje i.f.v. leiding geven en
doorschuiven.
 Er wordt gespeeld in 2 sessies na niveau-indeling (= meest krachtige leeromgeving
want geen enkel kind heeft baat bij een uitslag als 8-0, noch qua ontwikkeling noch
qua succesbeleving).
 Per sessie voorziet SK Wachtebeke in maximaal 18 terreintjes van 16 x 10m.
 Bij oneven aantal duo’s speelt het laatste duo 1 tg 1 op het laatste terreintje vooraleer
er opnieuw in te komen.
 Keizertornooi-formule met laddersysteem (één terreintje stijgen of dalen na elke
wedstrijd).
 In sessie 1 speelt elk tweetal 10 wedstrijdjes van 2 x 2’ met 30” rust en 1’ tussen elke
wedstrijd. In sessie 2 zijn er 12 wedstrijdjes. Na elke helft wordt er verplicht
gewisseld van doelman. Na elke goal keert het tweetal dat scoorde eerst terug tot de
spot (middelpunt terrein) vooraleer opnieuw te mogen verdedigen. Alle hervattingen
= leiden of dribbelen of pass.
 Het tweetal dat stijgt, mag de volgende wedstrijd aftrappen (= indribbelen). Het team
dat de bal had bij het einde van de eerste helft, mag de volgende helft starten
(indribbelen vanaf de doellijn).
 Bij gelijkspel stijgt het tweetal dat het eerste doelpunt maakte. Bij 0-0 stijgt het
opkomende team verder door. De laatste wedstrijd wordt er desnoods gespeeld tot
er een winnaar is.
____________________________________________________________________________________________________________
Bij U-7 (sessie 3) hanteren we volgend format:
 We spelen 3 tg 3 naar doeltjes van 3m x 1,5m op een terrein van 20m x 12m.
wedstrijd).
 Bij oneven aantal trio’s speelt het laatste trio K+1 / 1 waarbij er in één richting een
soort lijnvoetbal wordt gespeeld (bal met de voet stilleggen in één van de twee
fietsbanden).
 We spelen 8 wedstrijdjes van 3 x 2’ met 1’ rust tussen de helften en bij het
doorschuiven na een wedstrijd. Elk spelertje staat elke wedstrijd verplicht 2’ in doel.
Na elke goal keert het drietal dat scoorde eerst terug tot de spot (middelpunt terrein)
vooraleer opnieuw te mogen verdedigen. Alle hervattingen = leiden of dribbelen of
pass. Na het indribbelen mag er meteen gescoord worden.
 Het drietal dat stijgt, mag de volgende wedstrijd aftrappen. Het team dat in balbezit
was bij het einde van een helft, mag de volgende helft starten (indribbelen vanaf de
doellijn).
 Bij gelijkspel stijgt het drietal dat het eerste doelpunt maakte. Bij 0-0 stijgt het