Klik hier - Hachiko

Download Report

Transcript Klik hier - Hachiko

Hachiko-Hulp-Honden-Gazet nr. 73 – Januari 2016

                               Te koop 2 Publiciteitstarieven 2 Contact info 2 En we zijn weer… vertrokken 3 Belangrijke berichten, voor… 5 Heel erg bedankt. U bent met zó velen! 5 Sprokkels 7 Ik ga op pensioen (nee, niet op reis!) en ik neem mee… 7 De regenboogbrug 9 The Japan News 10 Ann 10 Jaqueline steunt Hachiko van op de regenboogbrug 11 Zij leven verder 11 Papa is rustig vertrokken 11 Heel erg bedankt 12 Fiscaal attest 13 Mark 13 Belleke trek 15 Een (mee)valler! 15 Minder dan 12 cent per dag 16 Heel erg bedankt 16 Elke 17 Tinne 17 Vrijwilliger in de spotlights: Patrick, gastgezin en uitlater en meer 18 Alle lege of ongebruikte inktpatronen en oude gsm’s 19 Sollidariteitsfonds voor medische kosten “HaCARE” 20 Hachiko informeert haar vrijwilligers 20 Boek: De Hachiko-methode 20 Bobby vertelt… 21 Caroline 22 De freaky ‘Friekie’ Horror Lines: Te land, ter zee en in de lucht 22

En we zijn weer… vertrokken!

Wist u dat Nieuwjaar zowat het meest gevierde feest ter wereld is? Er was een tijd dat de start van het nieuwe jaar op verschillende data werd gevierd, naargelang het land: de Engelsen vierden Nieuwjaar begin maart, de Fransen op paaszondag en de Italianen met Kerstmis. In ’46 vóór Christus koos Julius Cesar 1 januari als datum voor de feestelijkheden, maar eigenlijk kunnen we het hele jaar door Nieuwjaar vieren, afhankelijk van de kalender waarop we ons baseren.

Heel erg bedankt, u bent met zó velen!

Altijd weer met het risico van iemand te vergeten, die ik dan bij deze ook heel erg bedank, durf ik het nog eens: een overzicht van alle geldschieters, op diverse manieren. Giften, doorlopende opdrachten, cadeaus t.g.v. verjaardagen en jubileums, sponsors, legaten, georganiseerde activiteiten, en zo veel meer. U beseft duidelijk dat we jaarlijks 12 tot 20 honden plaatsen, en per hond ca €20.100 nodig hebben. Gelukkig blijft u ons zo massaal financieel steunen. Sorry voor de kleine lettertjes, maar - hoera - u bent met zó velen!

Ik ga op pensioen (nee, niet op reis!) en ik neem mee…

Wilson, de eerste hulphond van Maaike, gaat op pensioen en maakt een lijstje van wat en wie hij allemaal mee neemt.

De regenboogbrug

Lilian Tierie Tobyne Pavlov ° 24/03/1950 † 08/11/2015 ° 17/07/2004 † 21/10/2015 ° 23/07/2002 † 03/10/2015

Jaqueline steunt Hachiko van op de Regenboogbrug

Meer en meer mensen wensen iets te schenken aan Hachiko in hun testament. Wilt u ook nog een verschil maken na uw overlijden? Of bent u op zoek naar een voordelige manier om wie u dierbaar is iets na te laten in een voor hen moeilijke periode? Misschien is het opmaken van een duolegaat iets voor u.

Fiscaal attest

Wanneer iedereen zijn belastingaangifte begint in te vullen, komen er op Hachiko vaak vragen binnen rond fiscale attesten. Soms vergaten mensen gewoon een adreswijziging door te geven. Zoiets lijkt gemakkelijk op te lossen, doch is het eigenlijk niet, want wettelijk mogen wij eigenlijk geen duplicaat bezorgen (een rare regel, maar die is er). We doen dit echter meestal wel, en hebben er gelukkig nog nooit problemen mee gehad, maar toch: zorg er alstublieft voor dat we tegen het afsluiten van het boekjaar steeds de juiste gegevens hebben.

Belleke trek

Maggy van Déos: “Een tijd geleden waren er werken op de Zelebaan in Lokeren, niet ver van waar we wonen. Ik maak daar bijna elke dag de oversteek om met Deos langs de Durme te gaan wandelen. Ik kom er tot rust en Deos kan er wat loslopen. We waren superblij met de werken: van de 4 rijvakken bleven er 3 over, het fietspad werd breder en veiliger én er kwamen verkeerslichten. Helaas waren de palen niet afgestemd op weggebruikers die zittend door het verkeer rollen. De knop van het voetgangerslicht stond voor mij veel te hoog…”

Vrijwilliger in de spotlights: Patrick, gastgezin en uitlater en meer

Enkele fragmenten: Ik ben begonnen als gastgezin van Jedrik. Een van de mooiste momenten was toen ik dat kleine, witte pupje in handen kreeg en met ‘mijn’ hond naar huis mocht! Het ‘gastgezin-zijn’ was een schitterende, leerrijke ervaring. Ik heb toen ook veel nieuwe mensen leren kennen. Hachiko voelt als een nieuwe ‘familie’ voor mij. Ik zou me wel opnieuw kandidaat willen stellen, maar omdat thuis niet iedereen zo enthousiast is, ben ik momenteel enkele dagen in de week uitlater. Ik woon ook niet zo ver bij Hachiko vandaan, en zo kom ik nog geregeld met de honden in contact. Momenteel zit de M-lichting in het Centrum. Een leuke, gehoorzame bende honden die, volgens mij, allemaal goeie assistentiehonden zullen worden… Daarnaast heb ik al een paar demo’s ingesproken. En ik help ook graag mee aan de voorbereiding van het Benefiet. Af en toe - als iedereen in mijn omgeving akkoord gaat - doe ik ook tijdelijke opvang.

Bobby vertelt…

Sommige honden halen het net niet als hulp- of meldhond, en worden instellingshond (neen, ze gaan dus niet naar die worstenfabriek). Ze moeten iets minder hard werken, een zwakkere heup of elleboog wordt minder belast, want ze hoeven bv. geen deuren te openen of sluiten. Er kan echt rekening gehouden worden met hun probleempjes, ze kunnen al vaker eens rusten indien dat aangewezen is. Zelfs honden die bv niet zo goed functioneren in de ‘boze buitenwereld’, kunnen zo, in hun eigen vertrouwde omgeving soms nog heel goed functioneren. Wat die daar doen? De kinesist meehelpen (véél leuker om oefeningetjes te doen), oma of opa motiveren om weer zelf tanden te poetsen of haar te kammen, ‘want bij de hond moet dat ook’, iemand uit zijn zetel kwispelen voor een wandelingetje, en misschien nog het meest belangrijke: glimlachen toveren op oude gezichten. Ook Issue is er zo een, en die geeft af en toe verslag in de krant van het huis.

De freaky ‘Friekie’ Horror Lines: Te land, ter zee en in de lucht

Caroline: “Ik heb een geweldige job! Vaak. Dit jaar kon ik dankzij Hachiko een paar keer naar het buitenland, want ik was gevraagd als expert voor de CEN/WS 078 over ‘Dog training professionals - Knowledge, skills and competence requirements’. Het CEN is het Europees comité voor standaardisatie, dat dus standaarden ontwikkelt en publiceert. Dit keer hebben we geprobeerd om met heel wat Europese experts te bepalen wat goede hondentrainers moeten kennen en kunnen.”

Wenst u meer te weten over de teksten uit de Gazet kijk dan vlug op hoe kan je helpen!