023 5261018
Korfbalcentrum Kleverlaan
023 8444201
Rapid 1 had het wederom lastig in kou en regen. Koploper Phoenix wist hier veel beter mee om te gaan, we stonden erbij en keken ernaar. Door 2x achter
elkaar te verliezen staan we nu ineens op een vierde plek in de poule, dat strookt niet bepaald met de plannen in deze 1e klasse, we verloren met 9-18.
Rapid 2 ontving Fortuna en deed het deze week veel beter. Er werd goed als collectief gespeeld. Bij rust stonden we al op een mooie 9 - 6 voorsprong
en in de tweede helft is dit gat niet kleiner geworden, in de laatste tien minuten konden we zelfs weglopen naar een belangrijke 18 - 12 overwinning.
Rapid 3 moest naar Fortissimo in IJsselstein en zat daar geen moment in de wedstrijd. Er werden veel te makkelijk kansen weg gegeven en aanvallend
konden we geen vuist maken. Dit resulteerde in een 8 - 4 ruststand en uiteindelijk in een 14 - 6 eindstand. Evengoed nog steeds op een gedeelde 2e plek.
Rapid 4 speelde voor de vierde keer dit seizoen tegen TOP 6. Ditmaal met zowaar een snelle voorsprong voor ons. Bij rust al 3 - 7 en de winst is eigenlijk
geen moment in gevaar geweest. In de tweede helft liepen we soepel uit naar een 5 – 13 overwinning!
Rapid 5 speelde op het B-veld op de Kleverlaan tegen De Vinken. Een team met grote verschillen tussen de spelers. We konden ons er goed op
aanpassen en het lukte steeds beter om raak te schieten. Bij rust stonden we op 8 - 6 en de eindstand was 15 - 9!
Rapid A1 speelde thuis een moeizame eerste helft tegen TOP, door vooral niet te scoren en tegen zichzelf te spelen. De tweede helft werd de draad
weer goed opgepakt en kwam de winst niet meer in gevaar: 13 - 9. Concurrent Fiks speelde gelijk, dus voor ons een extra belangrijke overwinning!
Rapid A2 speelde met 4 top invallers tegen het sterke Roda. Snel op 2-0 maar helaas begonnen zij ook te scoren, hierdoor bleef het spannend. Vlak voor
‘t eind gelijk en kwamen we zelfs achter, gelukkig herstelden we en pakten de voorsprong, echter in de laatste sec. maakten ze 12-12 uit een vrije bal.
Rapid B1 begon zwak tegen KZ. Wel hadden we veel kansen, maar de afronding was minder, rust 2-3. Hierna schoten zij raak en moesten we een gat
van 4 punten dichten. Dit lukte niet, ondanks dat we de betere waren. Eindstand 10-7, een zuur verlies, maar we hadden de ballen raak moeten schieten…
Rapid B2 begon sterk en vol zelfvertrouwen bij KIOS, we kwamen snel op 0-1 en pas vlak voor rust werd ‘t 1-1. In de 2e helft hebben we 2 vrije ballen, 1
strafworp, 12 doorloopballen en zo’n 25 schoten gemist. Een dag dat alles tegen zat, terwijl dit een makkelijke tegenstander was, een schamel 2-1 verlies.
Rapid C1 speelde een goede pot. We namen tegen TOP revanche voor de slechte wedstrijd van vorige week. Met een goed baltempo en het onder druk
zetten van de tegenstander werden mooie kansen gecreëerd. Er werd verdedigend nauwelijks wat weggegeven, 2-0 bij rust en de eindstand mooi 7-0.
Rapid D1 moest tegen het sterke Meervogels. Al snel 0-4 achter, maar met knappe aanvallen knokten we terug naar 4-4. Na rust maakten zij de kansen
beter af en werden wij iets slordiger. Toch is de coach trots op wat wij vandaag hebben laten zien tegen een zeer zware tegenstander, eindstand 6-16.
Rapid D2 moest naar HBC en speelde gewoon een prima 1e helft, rust 0-4 voor. We spraken af om de stand minstens te verdubbelen en ja hoor, opeens
lukte alles. Goede lange aanvallen en de verdediging plukte alles ertussen uit, waardoor we in 10 min. al op 0-9 stonden en goed uitspeelden tot 1-10!
Rapid E1 bood Apollo meer tegenstand dan vorige week, maar had het weer lastig in deze eerste klasse poule. We kwamen op 1 - 0 maar liepen daarna
achter de feiten aan, rust 4 - 7. Hierna kwamen we nog even dichtbij op 6 - 7, maar ondanks het verbeterde spel verloren we uiteindelijk toch met 7 - 11.
Rapid E2 speelde niet hun beste wedstrijd. Madjoe was goed in het verdedigen van onze doorloopballen, waardoor wij niet de kans kregen om in ons
normale spelletje te komen. Pas in de 2e helft liep alles wat beter en scoorden we nog drie keer, maar zij helaas zes keer, dus werd er met 6-3 verloren.
Rapid F1 mocht aantreden tegen Fortuna en was vanaf het begin tot het einde duidelijk de sterkste. Door goed samenspel werd er door iedereen veel
gescoord. In het derde kwart verzwakten we een beetje en dus juichte iedereen hard voor het enige tegendoelpunt… einduitslag 19 - 1!
VELDPROGRAMMA ZATERDAG 11 APRIL 2015:
(Overige teams: VRIJ!)
VZOD C2 - RAPID C1 (C4B-13297), aanvang 10.00u let op!!, Sportpark Calslagen, Wim Kan Dreef 2, Kudelstaart
DAMES Dieuwke Timmer, Marjolein Keizer, Demy v Opzeeland, Isa Tol, Shardee Timmerman
HEREN Jochem Rietveld, Tije Eijgenhuijsen, Nando Zantingh, Bas de Ruiter
COACHES Marco Zantingh, Lisanne Beths
Vertrek 08.45u!!!
INHAALPROGRAMMA DONDERDAG 16 APRIL 2015:
RAPID D1 – VELOCITAS D1 (DHK-GC 24024), aanvang 19.30u, Korfbalcentrum Kleverlaan, 1bK40
Winnaar: José Kraaij nr. 31
KLAVERJASSEN VRIJDAG 10 APRIL, 20.00u: iedereen wordt uitgenodigd om in ons clubhuis te komen kaarten. We spelen geen doorlopende competitie, maar 3 rondes per avond. Voor deelname vragen we € 1,50 pp. Voor een hapje wordt gezorgd. De verliezer krijgt een ‘poedelprijsje’ en de winnaar krijgt de ‘hoofdprijs’. We hopen iedereen te treffen op: Vrijdag 10 april; Vrijdag 01 mei; Vrijdag 5 juni. Zet deze data alvast in je agenda!!!