Ouderbulletin SG De Triade juli 2014

download report

Transcript Ouderbulletin SG De Triade juli 2014

Ouderbulletin SG De Triade juli 2014

VERTREKKENDE EN NIEUWE MEDEWERKERS Door Peter Sijm, locatiedirecteur

Om diverse redenen nemen we deze week afscheid van een aantal collega’s. Sommige collega’s hebben zelf voor een nieuwe uitdaging gekozen, sommige gaan met pensioen, sommige stappen over naar Newton, sommigen werkten in ziektevervanging en dat stopt, en helaas was ook voor sommige collega’s geen ruimte meer in de formatie. Na deze zomervakantie zijn de volgende collega’s niet meer werkzaam op de SG De Triade: dhr. Ad de Bruijne (schilderen), dhr. Peter Halee (techniek), dhr. Martien Kerkhof (techniek, CKV), mevr. Sophie Koek (Engels), dhr. Henri van Wezel (Mens&Maatschappij), dhr. Wim Tartaud (OOP, ICT), dhr. Hans Vlaming (OOP, conciërge), mevr. Yvonne Burger (OOP, administratie), mevr. Rozalie Bond (Engels), dhr. Theo Breebaart, dhr. Jan Dekker (Nederlands), dhr. Hans Kunst (Nederlands), dhr. Doris Luijcks (Nederlands), dhr. André Middelbeek (Engels). Gelukkig komt er ook weer versterking. We verwelkomen per het nieuwe schooljaar: dhr. Michiel Rosier (Nederlands), mevr. Miriam Hoorenman (Duits), mevr. Ellen Posthumus (zorgcoördinator), dhr. Paul Kramer (schilderen). Na de zomervakantie start ook de nieuwe locatiedirecteur, dhr. Jan Adels. Ik rond komende week mijn werkzaamheden als interim locatiedirecteur af en draag de lopende zaken over aan Jan Adels. Ik kijk terug op een dynamische en prettige periode en wens alle leerlingen, ouders en medewerkers een mooi schooljaar 2014-2015 toe!

START ROOSTER 2014-2015 Door Peter Sijm, locatiedirecteur

De Triade stapt per heden over naar het nieuwe roosterprogramma van Zermelo. Dat betekent dat de roosterweergave op de website enigszins wijzigt. De planning is om het nieuwe rooster via de Triade-website te publiceren op vrijdag 15 augustus.

TABLETS Door Jeanine Dijkstra, teamleider

Met ingang van het schooljaar 2014-2015 starten de leerlingen van de eerste klas met tablet onderwijs. Dit betekent dat de leerlingen via de school een tablet uitgereikt krijgen en een groot deel van de lesstof op deze wijze gegeven gaat worden. Voor alle ouder(s)/verzorger(s) is er op maandag 18 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur een extra voorlichtingsbijeenkomst hierover op school.

Jaarplanning Door: Gert Boontjes, adjunct-directeur

Als bijlage heeft u naast dit ouderbulletin ook een concept jaarplanning gekregen. De belangrijkste data voor het komende schooljaar staan hierin vermeld. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar zal de definitieve jaarplanning 2014-2015 aan u bekend gemaakt worden.

WERKWEEK DERDE KLAS GROOT SUCCES Door Léon Schaaf

De leerlingen van de derde klas vertrokken 23 juni met enkele docenten naar verschillende bestemmingen. Een grote groep ging per bus naar Londen, waar men in enkele dagen tijd de toeristische trekpleisters van deze wereldstad bekeken. Best spannend om met een klasgenoot de avonden en de nachten door te brengen in een Engels gastgezin. Nu kwamen de lessen Engels pas goed van pas. Met op de heenweg alleen maar wind tegen fietsten er leerlingen naar Den Helder, waar men de oversteek maakte naar Texel. Tijdens het verblijf op dit Waddeneiland ondernam men verschillende activiteiten. Een groep reisde naar de Ardennen voor een survival kamp. Zelf je tentje opzetten eten koken en er achter komen dat het meenemen van een föhn een overbodige luxe was. Kanoën, mountainbiken, en paintball waren activiteiten waar de leerlingen aan deelgenomen hebben. Een klein groepje verbleef drie dagen op het IJsselmeer. Onder leiding van een ervaren schipper de boot manoeuvreren van haven naar haven. Ook hier zelf je maaltijden maken. Onder leiding van twee docenten wandelden leerlingen van Hoek van Holland naar het Noorden over het strand en door de duinen van de Nederlandse kust. Deze leerlingen hadden alles op hun rug wat zij nodig hadden voor deze dagen. Dat was best afzien, maar gaf ook veel voldoening als men ’s-avonds terug keek op de prestatie die men geleverd had. Een deel van de leerlingen bleef in Edam en nam deel aan de thuiswerkweek. Van kanoën, gezonde lunchbroodjes maken, klimwand klimmen tot een bezoek aan het pretpark Walibi, waren hun activiteiten van deze week. Vol enthousiaste verhalen kwam iedereen weer terug in Edam. De leiding en de leerlingen kijken met een goed gevoel terug op de werkweek.

GEEN DEELNAME AAN UITZENDING TOPJOBS VOOR SG DeTRIADE Door Peter Sijm, locatiedirecteur

Door verschuiving van de opnameperiode door de productiemaatschappij met meer dan zes weken, kwam onze leerling Bas de Goede voor de tweede helft van de uitvoering en opname van zijn opdrachten in zijn examenfase terecht. Dat betrof eerst de schoolexamens voor de beroepsvakken, daarna twee weken meivakantie en vervolgens de centrale examens. Zowel voor Bas als voor de begeleiding binnen school kwam dat qua planning niet goed uit. Na overleg met de productiemaatschappij hebben we Bas daarom teruggetrokken uit het opnameproces. Hij zal dus ook niet in de uitzending zitten. We vinden het jammer dat dit zo is gelopen, maar een goed examenresultaat gaat voor! Bas is gelukkig met een mooie lijst geslaagd. We bedanken als school Bas en zijn ouders voor de inspanningen. Namens de productiemaatschappij heeft Bas nog een cadeau gekregen.

EXAMENS Door Peter Sijm, locatiedirecteur

De Triade kijkt terug op een goed verlopen examenperiode, met een mooi resultaat! Ondanks de landelijke perikelen rond rekenmachines bij wiskunde, en af en toe een leerling die de starttijd vergeten was, verliep alles organisatorisch prima. Sommige examens waren duidelijk aan de moeilijke kant, maar daar werd de landelijke norm dan ook weer keurig op aangepast. Uiteindelijk kwamen we uit op de volgende slagingspercentages:

Basis: 93% Kader: 95% Gemengd/Mavo: 98%

Een mooi resultaat, we gaan er alles aan doen om dit komend jaar vast te houden. Of te verbeteren!

START SCHOOLJAAR 2014-2015 Door Gert Boontjes, adjunct-directeur

Na de zomervakantie bereiden we ons voor op de start van het nieuwe schooljaar.

Maandag 18 augustus

starten wij met een mentortraining en zijn de leerlingen nog vrij. Ouderavond voorlichting tablet onderwijs 19.00 – 21.00uur

Dinsdag 19 augustus

a.s. worden alle leerlingen weer op school verwacht voor een kennismaking met de mentor, het lesrooster en de boeken ( leerjaar 1 de tablet). Uw kind dient een goede boekentas, een pen en een potlood mee te nemen. Elk leerjaar wordt apart ontvangen in de aula en gaat vervolgens met de mentor mee. Het schema is als volgt: Leerjaar 1: 09.30 uur - 13.00 uur (inclusief introductieprogramma) Leerjaar 2: 10.30 uur - 13.00 uur Leerjaar 3: 12.30 uur - 13.30 uur Leerjaar 4: 13.30 uur - 14.30 uur De schoolfotograaf 9.00 – 12.00 uur ( foto`s voor leerlingenpasjes).

Woensdag 20 augustus

hebben leerjaar 1+2 een sportdag. Leerjaar 3+4 basis en kader hebben een startdag met de beroepsvakken, leerjaar 3+4 gemengd/mavo hebben een startdag m.b.t. het sectorwerkstuk. Het detailprogramma van deze dag wordt op dinsdag 19 augustus via de mentoren bekend gemaakt.

Donderdag 21 augustus

beginnen voor alle leerjaren de lessen volgens lesrooster, zoals dat op vrijdag 15 augustus via de website van de school wordt gepubliceerd.

Nieuwe, andere lestijden met ingang van 2014-2015 Door: Gert Boontjes, adjunct-directeur

Met ingang van nieuwe schooljaar andere lestijden De lestijden zijn veranderd ten opzichte van de afgelopen schooljaren, dit zijn de nieuwe lestijden: 1 e uur 8.30- 9.15 uur 2 e uur 9.15-10.00 uur pauze 3 e uur 10.20-11.05 uur 4 e uur 11.05-11.50 uur pauze 5 e uur 12.15-13.00 uur 6 e uur 13.00-13.45 uur pauze 7 e uur 14.00-14.45 uur 8 e uur 14.45-15.30 uur 9 e uur 15.30-16.15 uur

We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe en hopen iedereen weer te ontmoeten in goede gezondheid in het nieuwe schooljaar.