Dubbele cijfers MC1 tegen Slikkerveer MC1 Kun je vrouw van de

Transcript Dubbele cijfers MC1 tegen Slikkerveer MC1 Kun je vrouw van de

Dubbele cijfers MC1 tegen Slikkerveer MC1

27 september 2014

Kun je vrouw van de wedstrijd worden als je linksback staat, je team met 11-1 wint en zelf niet scoort? Ja, dat kan! Zaterdag 27 september speelde Gina een welhaast foutloze wedstrijd op de linksback positie bij de MC1 van De Jonge Spartaan in de wedstrijd tegen Slikkerveer MC1. Wat de meiden van Slikkerveer ook probeerden, telkens zat Gina er tussen en wist ze door goed in te spelen haar team weer op de helft van de tegenstander te brengen. Het is natuurlijk heel gevaarlijk om iemand uit het team extra aandacht te geven, want eigenlijk verdiend het hele MC1 team een compliment voor de manier waarop Slikkerveer in de 1 e competitie wedstrijd van seizoen 2014-2015 met een forse nederlaag naar huis werd gestuurd! Nadat we door huisfotograaf Bram van Tigchelen op de foto werden gezet begonnen we toch niet helemaal gerust aan de wedstrijd tegen de meiden van Slikkerveer. Nu ook Thirza geblesseerd was afgevallen en Anne Rink maar een helft kon spelen, werd de spoeling toch wat dun. Gelukkig wilde Julia uit de MD graag met ons meedoen en ook Kim en Corien de Wit, die we 2 weken terug hadden verkocht aan de MB, waren bereid om 1 helft hun oude team te helpen. Op de mooie grasmat van het 1 keurig binnen, 1-0! In de 20 e e veld trapten de meiden van De Jonge Spartaan af tegen een nog wat onervaren tegenstander. De eerste kans was voor Emilia na een goede pas van Lisa. De keepster van Slikkerveer redt. Na een minuut of 10 gaat Emilia door, geeft de bal voor en Didy die van links komt, schiet de bal minuut gaat Emilia goed door op rechts en knalt ze de bal in de korte hoek, 2-0. Als snel blijkt dat het krachtsverschil vandaag te groot is in ons voordeel. Vlak voor rust schiet Julia tegen de keeper, die de bal moet “lossen” waarna Laura de 3-0 ruststand op het scorebord brengt. Tja, en wat zeg je dan in de rust. Drie nul voor, maar toch niet helemaal tevreden. Als we wat meer proberen te voetballen, wordt het voor iedereen leuker en kunnen we aan ons doelsaldo werken! Na een aantal omzettingen in ons team beginnen we aan de 1 e helft. Dat Tamara veel meer kan dan alleen verdedigen, bewijst ze in de eerste minuten na rust. Als spits poeiert ze eerst een bal tegen de lat. Terwijl de keepster van Slikkerveer zich verwonderd afvraagt wat er is gebeurd, legt Emilia de bal keurig terug waarna Tamara schitterend de 4-0 binnenschiet. Niet veel later gaat Didy op links goed door en schiet ze in 2x de 5-0 binnen. Dan volgt opnieuw een aantal spelerswisselingen in ons team. Omdat niet direct duidelijk is wie waar komt te spelen kan Slikkerveer iets terugdoen. Een prachtige solo van het op-1-na-kleinste meisje op het veld wordt mooi afgerond 5-1. Daarna pakken we de draad weer op en gaat het snel. Julia gaat goed door op rechts en schiet hard de 6-1 binnen. Lisa schiet van afstand schiet schitterend over de keepster in de verre hoek, 7-1. Na een Spartaanse corner gaat de bal via de keepster en de paal achter. Na de daarop volgende corner krijgt Slikkerveer

de bal niet weg en tikt Didy de 8-1 binnen. Dan volgt een mooie steekpass van Lisa, waaruit Emilia de 9-1 maakt. Aan Lisa de eer om de dubbele cijfers op het scorebord te brengen, opnieuw van afstand maakt ze de 10-1, kopie van de 7-1. Het slotakkoord is van Julia en Emilia die elkaar erg goed weten te vinden vandaag. Julia geeft vanaf rechts voor, de bal gaat over een aantal verdedigsters en Emilia maakt netjes af 11-1. Complimenten voor onze verdedigsters Charlot, Gina en Tamara, die nauwelijks iets hebben weggegeven en voor onze Anne’s die, ondanks het feit dat ze nog niet zo lang op voetbal zitten, zich vandaag ook van hun beste kant lieten zien. Tegenstander Slikkerveer bedankt voor de sportieve wedstrijd! Hoe zal het volgende week gaan als de MC1 moet aantreden tegen Hekelingen MC2? Wie zal gaan keepen bij afwezigheid van vaste keepster Annemijn? Hebben we wel voldoende speelsters met al die blessures? U kunt het allemaal lezen op de teampagina van de MC1!