LLP-LdV/IVT/2013/RO/352 “Facilitarea tranziţiei de la şcoală la piaţa muncii a tinerilor aflaţi în formare profesională inţială, prin dobândirea de competenţe tehnice în.

Download Report

Transcript LLP-LdV/IVT/2013/RO/352 “Facilitarea tranziţiei de la şcoală la piaţa muncii a tinerilor aflaţi în formare profesională inţială, prin dobândirea de competenţe tehnice în.

LLP-LdV/IVT/2013/RO/352

“Facilitarea tranziţiei de la şcoală la piaţa muncii a tinerilor aflaţi în formare profesională inţială, prin dobândirea de competenţe tehnice în stagii de pregătire practică în Uniunea Europeană” Beneficiarul proiectului

LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI AUTO CRAIOVA C

raiova – Bvd. N. Romanescu nr. 99 tel 0251-427636 e-mail: [email protected] web: www.autocv2004.ro

Partener international

GENERALITAT VALENCIANA Conselleria d’Educació

Institut Educació Secundària JAUME I Avinguda d’Albaida, 23. Telèfon i Fax: 238 55 38/ 51 50 Correu electrònic: 46017201

@

edu.gva.es

46870-ONTINYENT (València)

I

n contextul actual al economiei globale, cresterea nivelului de calificare este o conditie primordiala pentru insertia profesionala si pentru facilitarea tranzitiei tinerilor absolventi de la scoala la viata activa. Proiectele de mobilităţi urmaresc îmbunatatirea pregătirii profesionale a tinerilor astfel încât acestia să aibă un punct de sprijin in găsirea unui loc de muncă dupa terminarea studiilor.

Prin proiectele de mobilitati IVT, beneficiarul a urmarit sa constientizeze tinerii aflati in formare initiala ca sporirea competentelor este esentiala si creste capacitatea lor de integrare profesionala.

De asemenea, s-a dorit ca to ţ i elevii din ş coal ă s ă devin ă responsabili asupra preg ă tirii lor profesionale, având în vedere faptul c ă cerin ţ ele în materie de aptitudini, de competen ţ e ş i de calific ă ri vor cre ş te în mod semnificativ în toate tipurile ş i la toate nivelurile de locuri de munc ă iar ei trebuie sa fie pregatiti sa le faca fata.

Mobilitatea s-a derulat în oraşul Ontinyent din estul Spaniei, regiunea Valencia. Au participat 16 elevi de la LICEULUI TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI AUTO CRAIOVA, în perioada 05.05.2014 – 25.05.2014

   

OBIECTIVELE SPECIFICE ale proiectului

formarea abilităţilor de identificare a tipurilor de circuite electronice şi a componentelor acestora şi de măsurare a parametrilor unui circuit electronic utilizand AMC-uri adecvate dobândirea noilor competenţe de executare a operaţiilor de conectare a circuitelor electronice în echipamentele şi instalaţiile automobilului şi de evaluare a performanţelor acestora perfecţionarea abilităţilor de comunicare într-o limbă străină şi extinderea orizontului socio-cultural al participanţilor în vederea asigurarii unei dezvoltări personale armonioase şi intăririi cetăţeniei europene active întărirea relaţiilor de colaborare prin care să se promoveze utilizarea rezultatelor, produselor, proceselor şi schimbul de bune practici în vederea îmbunătăţirii calităţii în educaţie şi formarea profesională şi consolidării dimensiunii europene a celor doi parteneri prin iniţierea de noi proiecte LLP.

Proiectul şi-a propus să contribuie la accentuarea laturii practice a formării profesionale a tinerilor aflaţi în formare iniţială de la calificarea electrician electronist auto prin achiziţia de compenteţe de întreţinere, diagnosticare şi reparare a componentelor electronice ale automobilelor, cu scopul de a facilita trecerea lor de la şcoală la viaţa activă şi de a le uşura mobilitatea ocupaţională pe piaţa europeană a muncii.

Particip ând la mobilitatea IVT, tinerii au lucrat cu instrumente şi tehnologii competitive, au deprins abilit ăţi practice de reparare si diagnosticare a automobilelor, au fost sf ârşit.

ajutaţi să se informeze în legătură cu cerinţele unui loc de muncă modern, să conştientizeze importanţa serviciilor de calitate oferite clienţilor, să îşi asume responsabilităţi în cadrul echipei şi să le ducă la bun Activităţile practice s-au derulat în conformitate cu Acordul de formare, câte 6 ore pe zi.

Competen ţele, abilităţile şi cunoştinţele dobândite de participanţi au fost în concordanţă cu prevederile standardelor de preg ătire profesională specifice calificării pentru care se pregătesc participanţii – TEHNICIAN ELECTRICIAN – ELECTRONIST AUTO. Stagiul de practică a adus participanţilor plus valoare în pregătirea profesională, culturală şi de comunicare într-o limbă straină, creându-se premisele integrîrii lor în societatea europeană, pregătindu-i să facă faţă situaţiilor sociale sau contextelor culturale şi geografice în care vor fi puşi după ce se vor încadra în muncă. Perioada de practică din mobilitate a fost echivalată cu o perioad ă egală din stagiile de pregătire practică.

Echipa de gestiune a proiectului

  

prof. MIHAELA CHIRCA – coordonatorul proiectului, persoană de contact, prof. dr. ing. BARBU GHEORGHE – profesor discipline tehnice, în calitate de responsabil cu pregătirea profesională a participanţilor; d-na MORARU MARIA – contabil, în calitate de responsabil financiar;

Gazdele noastre: oraşul ONTINYENT ...

 

pentru atentie !