FESTIVALPROGRAM

Download Report

Transcript FESTIVALPROGRAM

FESTIVALPROGRAM

2 - 6 JUNI 2012

VÅRA SPONSORER

HUVUDSPONSOR SPONSORER

VÄLKOMNA TILL MULLSJÖ!

Välkommen till andra upplagan av Mullsjö International Photo Festival, Sveriges största fotografiska händelse 2012. Vi är mycket stolta över att få presentera ett så högklassigt utbud av fotografer och deras fotografi både i utställningar, föreläs ningar, filmvisningar och workshops. Vi har jobbat länge och hårt för att kunna erbjuda en så bra festival som möjligt och det hade inte varit genomförbart utan våra arbetsamma volontärer, givmilda sponsorer och positiva medhjälpare. Vår förhoppning är att du som besökare ska få intressanta, givande, spännande och roliga dagar här i Mullsjö. Möjligheten att på nära håll få träffa, umgås och inspireras av några av Skandinaviens mest intressanta och erkända fotografer hoppas vi kommer göra ditt besök i Mullsjö till en minnesvärd upplevelse.

T E R R E N O

ENGELSKA VILLAN Hotell & Konferens

SAMARBETSPARTNERS

Mullsjö International Photo Festival arrangeras av Föreningen Mullsjö - Nordens fotocentrum, en ideell organisation med stöd av Leader Östra Skaraborg.

MARKNADSFÖRINGSCHEF John Werich 0702824312 EVENEMANGSANSVARIG Gun Nilsson 0730612974 PROJEKTLEDARE Mariann Werich 0708363322 FOTOGRAFANSVARIGA John Werich / Örjan Henriksson 0702824312 / 0704564620 ANSVARIG FÖR FOTOPLANK Gitt Stenholm 0706951227 LOKALANSVARIGA Börje Rosell 070-9152240 Mats Stenholm 0767931416 Leif Arvidsson 0703682990

FÖR FRÅGOR UNDER FESTIVALEN KONTAKTA KANSLIET PÅ 0392-141 02

FESTIVALEN DAG FÖR DAG

LÖRDAG 2 JUNI

Utställningarna öppna 13:00-20:00

12:00

INVIGNING Fotofestivalen invigs av Jönköpings läns landshövding Minoo Akhtarzand. Musikunderhållning av Eva och Lovisa Risinger tillsammans med Emma Lagerberg

13:00

UTSTÄLLNINGARNA ÖPPNAR

Plats: Torget

14:00

FÖRELÄSNING:

DAWID

Den kände svenske fotografen Dawid berättar om sin konst och sitt fotografi.

Plats: Vita huset, Torget

17:00

FÖRELÄSNING:

BRUNO EHRS

Bruno Ehrs är en flitigt anlitad fotograf. Han berättar om sin kritikerrosade utställning ”Memories of ”.

Plats: Vita huset, Torget

19:00

FILMVISNING:

LANDET SOM INTE LÄNGRE ÄR

Den folkkäre fotografen och filmaren Peter Gärdehags senaste dokumentär om livet på landet. Filmaren presenterar filmen och svarar på frågor.

Plats: Vita huset, Torget

20:00

MUSIK:

DOC LONGHAIR’S HJO ORLEANS TRIO

Bakom namnet Doc Longhair’s Hjo Orleans Trio döljer sig tre gubbar med mycket stor erfarenhet inom den äldre jazzmusiken.

Plats: Festivaltältet, Torget

SÖNDAG 3 JUNI

Utställningarna öppna 12:00-20:00

13:00

FÖRELÄSNING:

JOHAN LINDSKOG

Som mångårig chefredaktör på tidningen RES har Johan Lindskog många spännande berättelser om sitt fotograferande.

Plats: Vita huset, Torge t

15:00

FILMVISNING:

EN KOMPASS MOT SKÖNHET

Fotografen och dokumentärfilmaren Ingalill Snitts K-specialdokumentär om husräddaren Lars Sjöberg. Ingalill presenterar filmen och svarar på frågor.

Plats: Vita huset, Torget

17:00

FÖRELÄSNING:

PIETER TEN HOOPEN

Som en av Sveriges främste dokumentär- och pressfotografer har Pieter ten Hoopen rest jorden runt i jakt på den perfekta bilden.

Plats: Vita huset, Torget

19:00

FÖRELÄSNING:

MORTEN KROGVOLD

Den världskände norske fotografen Morten Krogvold kommer att prata om att hitta sin egen stämma som fotograf och sin syn på fotografi.

Plats: Vita huset, Torget

MÅNDAG 4 JUNI

Utställningarna öppna 12:00-20:00

18:00

FÖRELÄSNING:

ÖRJAN HENRIKSSON

Örjan Henriksson berättar om sitt konstfotoprojekt ”Ghost Towns i New Mexico”.

Plats: Vita huset, Torget

19:00

FÖRELÄSNING:

ANDERS RYMAN

Anders Ryman berättar om sitt stora fotoprojekt ”Livets steg” och om sina möten med människor och kulturer världen runt.

Plats: Vita huset, Torget

TISDAG 5 JUNI

Utställningarna öppna 12:00-20:00

18:00

FÖRELÄSNING:

MATS ANDERSSON

”John Bauers skogar - drömmarnas skogar” heter Jönköpingsfotografens föreläsning där han visar bilder från sina projekt och berättar hur han gick tillväga.

Plats: Vita huset, Torget

19:00

FÖRELÄSNING:

ANNELIE UTTER

Annelie Utter, välkänd resefotograf, reseledare och föreläsare, föreläser om: Kan ekoturism rädda den bengaliska tigern?

Plats: Vita huset, Torget

20:00

MUSIK:

CLAES HAGMAN, FALKÖPING

Claes Hagman underhåller med sång och musik.

Plats: Festivaltältet, Torget

ONSDAG 6 JUNI

Utställningarna öppna 10:00-15:00

UTSTÄLLNINGARNA

-Följ vimplarna!

1. INFOCENTER

- Mullsjö centrum vid gångbron

SUSANNA MAJURI

IMAGINARY HOMELAND

Finska fotografen Susanna Majuri har rönt enorm framgång världen över med sina drömlika bilder där vatten och Norden spelar en central roll, inte bara som landskap utan även som sinnestämning. ANDERS SCHÖNBORG

R G F (RED GREEN FACTORY)

Bilderna i serien RGF kom till under ett besök 2010 i en nedlagd fabrik för dam kläder i S:t Petersburg. Bilderna är komponerade i kameran, ingen beskärning har skett. Det enda som förändrats, utifrån originalbilderna, är färgerna.

2. EKBACKEN

- På andra sidan Mullsjön, bredvid folkhögskolan

ANNE NYBLAEUS

21 BARA KVINNOR

Svartvita nakna porträtt av intressanta kvinnor genom Stockholmsfotografen Anne Nyblaeus lins. ANNELIE UTTER

DE SISTA BENGALISKA TIGRARNA

Annelie Utter har tillbringat många år med att dokumentera de sista bengaliska tigrarna. JOHAN LINDSKOG

PORTRAITS OF PEOPLE I NEVER MET

Fotografen Johan Lindskog har under 20 år fotograferat natur, kultur och destinationer över hela världen. Som ett privat projekt har han under sina resor fotograferat av gamla porträtt av människor. En utställning där avståndet i tid suddar ut avståndet i rum.

3. SIBIRIEN

- Annex till Ekbacken

MORTEN KROGVOLD

ENCOUNTERS

Vi träffar några av världens mest kända människor genom linsen hos en av världens främsta fotografer, norske Morten Krogvold.

3. SIBIRIEN forts.

- Annex till Ekbacken

BENGT-ÅKE ÖHGREN

ARKTIS - EN HOTAD SKÖNHET

Bengt-Åke Öhgrens vackra bilder berättar om en skönhet som riskerar att försvinna. Valrossar, isbjörnar och sällsynta fåglar berättar om Arktis skönhet.

MARKUS JENEMARK

HÄROMKRING

Markus Jenemark visar en serie personliga bilder på sin familj och omgivningar kring hemstaden Hjo. ”Få fotografer kan skildra sina nära och sin närhet med sådan poetisk skönhet och värme.”

4. BRYGGARTAGE

- Det gamla bryggeriet mellan Ekbacken och FHS

BRUNO EHRS

MEMORIES OF

”När jag blev pappa - och lite från sidan iakttog mina pojkar, upptäckte jag att deras lek och rörelser fick mig att minnas min egen barndom. Minnesbilder dök upp som jag sedan länge glömt bort men som nu återupptäcktes.”

4. BRYGGARTAGE

- Det gamla bryggeriets bostadshus

GUDRUN ROMEBORN

HOMMAGE TILL BARNDOMEN

Gudrun Romeborn bär på en stor respekt för barn och deras tankar. I leken ser hon vardagslivets och mänsklighetens olika aspekter och klokheter som annars oftast tilldelas de vuxna. Denna utställning är en hyllning till alla barn.

5. FOLKHÖGSKOLAN

- Mullsjö folkhögskola

ÖRJAN HENRIKSSON

GHOST TOWNS, NEW MEXICO

Genom en mejlkontakt fick Örjan Henriksson kontakt med en person som kunde visa honom runt i New Mexicos spökstäder - ett erbjudande som han inte kunde motstå.

JAANA PLATE

UR DJUPET

Mullsjöfotografen Jaana Plate visar en serie bilder som undersöker det som vi människor gömmer under ytan.

5. FOLKHÖGSKOLAN forts.

- Mullsjö folkhögskola

DEAN CK COX

HONG KONG ALLEYS

Genom Dean CK Cox bilder får vi möta ett annat Hong Kong än det vi är vana att se genom vykort och tidningsbilder. Bakom de höga skyskraporna och moderna husen finns en värld av gator i grå nyanser. BRANKO MADUNIC

STJÄRNOR I MINA ÖGON

Många är de kända musiker som blivit förevigade av Branko Madunics hembyggda lådkamera!

6. RYFORS LADUGÅRD

- Ryfors bruk fem minuter söder om Mullsjö

ANDERS RYMAN

LIVETS STEG

Anders Rymans stora utställning om livets steg visar människan världen över i olika ceremonier. Vi får här se ett handplockat urval av denna stora utställning som turnerat jorden runt. PIETER TEN HOOPEN

STOCKHOLM

Stockhom är en berättelse om drömmar, rädslor och längtan efter att bli berörd och sedd. Det är ett intimt möte med en rad människor som utspelar sig i olika rum i staden. Utställningen sker i sammarbete med Fotografiska museet i Stockholm.

LENNART KALTEA

REMINISCENCES

Genom sitt specialla konstnärliga formspråk bryter Lennart Kaltea upp de gamla tankebanorna och öppnar ett fönster mot den okända värld som finns inom oss. Utställningen är gjord med stöd från Konstnärsnämnden.

HELENE SCHMITZ

SUNKEN GARDENS

I Helene Schmitz bildserie ”Sunken Gardens” skapas ett kusligt avtryck av en mänsklig hand i en ogästvänlig djungel. De inhägnader hon har avbildat är skapade av en europé bosatt i Surinam, i syfte att odla fjärilslarver för export till Europa.

MATS ANDERSSON

FOTOGRAFI

Själv vill inte Mats Andersson kalla sig naturfotograf, utan snarare konstfotograf. Ordet fotografi kommer från grekiskan och betyder måla med ljuset. Och målar gör han genom att använda långa exponeringstider i kombination med kamerarörelse.

7. BIOGRAFEN PÅ RYFORS

- Sveriges första privata biograf

CARL BENGTSSON

PORTRAITS

Som en av Sveriges främsta modefotografer har Carl Bengtsson fotograferat många av de kända modellerna. Samlingen är en hommage till några av de modeller som han har porträtterat under sin trettioåriga karriär.

8. ENGELSKA VILLAN

- Den ståtliga cottagevillan på Ryfors.

INGALILL SNITT

SPLENDORI DI SICILIA

Förfallna palats, övergivna trädgårdar och uppstoppade leoparder möter oss i Ingalill Snitts bilder från det gamla Sicilien. Den hyllade utställningen har turnerat genom Europa och givits ut som bok i Italien.

BÖRJE ROSELL

DETALJER

”Mina ögon fastnar ofta på detaljer och det försöker jag återskapa i mina bilder. Många gånger gömmer jag delar av motivet eller till och med placerar motivet helt eller delvis utanför bildkanten.” LEIF ARVIDSSON

MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET

Mycket varierad utställning med både konkreta och abstrakta bilder.

Du finner människor, blommor, landskap och abstrakta kompositioner på denna omväxlande utställning. Motiven är hämtade från Island, Gotland och Mullsjö.

GÖRAN MAGNUSSON

LEKKAMRATER

Göran Magnusson, själv jazzpianist, visar kolleger han plåtat genom åren. De stämningsfulla porträtten fångar jazzmusikens passion och känsla.

9. BJURBÄCKS KONSTHALL

- Den svartmålade konsthallen i Bjurbäck

PETER GERDEHAG

NATURLIGA MÄNNISKOR

Folkkäre Peter Gerdehag visar ett urval av sina bilder som han tagit genom åren när han producerat filmerna om Kokvinnorna, Hästmannen och Landet som inte längre är. CARL-GÖRAN ENESKJÖLD

ÄNGLAMARKEN… JORDEN DU ÄRVDE

Analoga bilder, nära marken, nära naturen, nära mig själv. Så beskriver Mullsjöfotografen Carl-Göran Eneskjöld sina bilder.

10. NUNNERED

- Ladugården på vägen till Bjurbäck, vid bensinpumparna

MULLSJÖ FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING

Mullsjös relativt nystartade fotoklubb har på kort tid fått många engagerade medlemmar, unga som gamla som delar ett stort fotointresse. BANKERYDS FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING

Bankeryds fotoklubb grundades 1952 och har med sitt stora antal medlemmar länge varit en av Sveriges främsta fotoklubbar. HUSKVARNA FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING

Fotoklubben i Huskvarna grundades redan 1943 och har i dagsläget cirka 60 engagerade medlemmar som träffas regelbundet. Här fotograferas både digitalt och analogt.

FÖRELÄSNINGAR

DAWID - uttrycksmedel.

MITT FOTO/MIN KONST

LÖRDAG 2 JUNI KL. 14:00 Dawid är en av Sveriges mest kända konst- och reklamfotografer. Hans föreläsning kom mer delas upp i två delar. Den första där han pratar om konst och den andra där han pratar om jobb. En spännande och intressant föreläsning om foto både som konst och BRUNO EHRS -

MEMORIES OF

LÖRDAG 2 JUNI KL. 17:00 Bruno Ehrs kommer att berätta och visa bilder från sin uppmärksammade utställning ”Memories of ” som nyligen också kommit ut som bok.

JOHAN LINDSKOG RESEFOTOGRAFI - ATT SKILDRA EN PLATS SÖNDAG 3 JUNI KL. 13:00 Johan Lindskog är resefotograf och chefredaktör för tidningen RES. I jobbet har han besökt och fotograferat över 80 länder och hundratals destinationer. I en inspirerande föreläsning berättar han om konsten att skildra en plats som fotograf men också hur man som redaktör tänker när man köper och väljer bilder till ett resereportage. PIETER TEN HOOPEN

- MITT ARBETE

SÖNDAG 3 JUNI KL. 17:00 Pieter ten Hoopen jobbar för svensk och utländsk media och just nu jobbar han på ett större pågående reportage i Afghanistan för The New York Times Magazine. Vi får en inblick i hans arbete och tankar om konsten att förmedla en historia. Han berättar även hur det praktiskt går till i länder som är svåra att arbeta i. MORTEN KROGVOLD

- DIN FOTOGRAFISKA RÖST

SÖNDAG 3 JUNI KL. 19:00 Norske mästerfotografen Morten Krogvold kommer att hålla en föreläsning om kon sten att hitta sin egen röst när man fotograferar. Hur man gör sina bilder unika och hur man hittar inspiration. En medryckande och inspirerande föreläsning.

ÖRJAN HENRIKSSON

- GHOST TOWNS

MÅNDAG 4 JUNI KL. 18:00 Örjan Henriksson fick ett erbjudande om att bli rundvisad i New Mexicos spök städer, något han inte kunde säga nej till. Vi får höra om dramatiska och spännande möten med gäng och människor från en annan verklighet än ens egen.

ANDERS RYMAN

- LIVETS STEG

MÅNDAG 4 JUNI KL. 19:00 Anders Ryman berättar om sitt stora fotoprojekt ”Livets steg”, om sina möten med människor och kulturer runt om i världen och om hur han gör för att komma människor nära i några av livets starkaste ögonblick.

MATS ANDERSSON

- JOHN BAUERS SKOGAR

TISDAG 5 JUNI KL. 18:00 Mats Andersson föreläser om sitt arbete med John Bauers skogar - de skogar, ofta runt Mullsjö, där han hittade inspiration till sina klassiska bilder. Vi får höra om projektet, områdena och John Bauer till stämningsfulla bilder. ANNELIE UTTER

- DEN BENGALISKA TIGERN

TISDAG 5 JUNI KL. 19:00 Annelie Utter har i många år fotograferat och arbetat nära de bengaliska tigrarna som är nära utrotning. Genom sitt arbete som reseledare med inriktning på ekoturism får vi höra hennes syn och förhoppningar om det stora kattdjurets framtid.

Samtliga föreläsningar och filmvisningar sker i Vita huset vid torget i Mullsjö.

FILMVISNINGAR

LANDET SOM INTE LÄNGRE ÄR LÖRDAG 2 JUNI KL. 19:00 Filmen är en stillsam hyllning till vårt kulturarv och till de småbönder som vi alla härstammar från. Familjen Caremalm blir symbolen för alla de jordbrukare som verkat innan den moderna tiden svepte in och skingrade traditionen för alla tidens vindar. Peter Gerdehag berättar om arbetet med filmen och svarar på frågor. EN KOMPASS MOT SKÖNHET SÖNDAG 3 JUNI KL. 15:00 Ingalill Snitt kommer att visa sin K-specialdokumentär ”En kompass mot skönhet” om Lars Sjöberg, husräddare och tidigare intendent på Nationalmuseum.

Hon berättar om arbetet med filmen och svarar på frågor.

WORKSHOPS

DEAN CK COX

”Shooting the Classic Photo Essay”

Workshop på engelska Söndag 3 juni - måndag 4 juni - tvådagarsworkshop The workshop will focus on each of the participants going out to shoot for one or two days a photo story. We will need to find some subjects in the area that they can shoot. I will have a presentation for one or two hours the first day to talk about the classic photo essay. Then I will assign each participant a story that they need to shoot, sticking by a shot list that I will present to them before they go out. Then, the last half of the second day they will come in to edit and sequence their photo essay to present to the rest of the group.

ANNE NYBLAEUS

”Porträtt på rätt sätt!”

Söndag 3 juni - endagsworkshop Lär dig fotografera porträtt som ett proffs med Anne Nyblaeus, porträtt- och magasinfotograf.

Den här workshopen är till för den som vill lära sig mer om bild och uttryck, här står inte tekniken i fokus. Exempelvis koncentrerar vi oss på hur man ska få ut så mycket som möjligt av ett möte mellan fotograf och modell. Om hur man kan få en modell att slappna av och känna sig väl till mods. Vi kommer att diskutera stilar, olika sätt att förhålla sig, motivation, ljuset som är fotografens viktigaste och främsta verktyg och framförallt vikten av närvarokänsla när man tar porträtt. Målet är att kunna ta ditt porträttfotograferande vidare och få en starkare känsla för hur du ska förhålla dig till personen. Du har oftast bara möjlighet till ett möte och då gäller det att få ut så mycket som möjligt av det mötet.

”För mig är porträttfotografering en av de mest utmanande och framförallt roli gaste formerna av fotografisk konst. Det känns alltid lite pirrigt när jag ställer en person framför kameran. Oftast har jag en klar tanke vad jag vill göra eftersom jag läst på lite innan om personen, men när man väl träffas kanske idén ändras på grund av omständigheterna och då gäller det att vara inkännande och flexibel. ”Man kan leda oxen till vattnet men inte tvinga honom att dricka”. Även porträtt fotografering kan te sig oberäkneligt. Inför denna workshop önskas att ni tar med er egen kamera och minneskort. Även bra om ni har ett eget stativ eftersom man arbetar bäst med sitt eget. Dis kussioner och samtal varvas med fotouppgifter och bildgenomgång.

MORTEN KROGVOLD

”Varför har jag en kamera? En resa för att finna svaret”

Måndag 4 juni - endagsworkshop En givande och intensiv workshop med den internationellt erkände fotografen Mor ten Krogvold. Deltagarna skall ta med sig tre utskrivna bilder för bedömning. Work shopen kommer att kretsa kring kommunikation, vad handlar fotografi om, vad vill vi förmedla, komposition och ljussättning. Men framför allt handlar det om hur man utvecklar sin egen fantasi, idéer, kreativitet och arbetsmoral. En dag fri från mobiltele foner och sociala medier där vi koncentrerar oss på fotografins fantastiska värld.

Morten Krogvold är en oerhört populär kursledare och har hållit över 300 work shops i över 20 länder. Ett unikt tillfälle att få utvecklas tillsammans med en av de riktigt stora.

GRUNDKURS SYSTEMKAMERA MED SCANDINAVIAN PHOTO Söndagen den 3 juni kl. 13.00-15.00

Pris: 150 SEK.

En utbildning som ger en introduktion i systemkamerans värld. Vi ger dig grunderna till att vilja och våga utnyttja och experimentera med kamerans inställningar.

Följande är några av de frågeställningar kursen besvarar: - Vad är ISO-tal och hur fungerar det?

- Hur arbetar jag med bländaren och slutartider?

- Vilket objektiv ska jag välja?

- Vilka tillbehör är till min hjälp?

Utbildningen lämpar sig för dig som är nybörjare, och för dig som inte använder andra inställningar än autoläget. Kursen pågår i 1,5-2 timmar.

PORTFOLIO REVIEW

Portfolio review med JOHAN LINDSKOG Få dina bilder professionellt bedömda av chefredaktören för tidningen RES. Som redaktör för en av Sveriges främsta tidningar är Johan van att se och bedöma bilder.

Portfolio review kräver förhandsbokning och kostar 200 SEK. De sker på söndag och måndag.. Förhandsbokning i kansliet eller via hemsidan.

UNGDOMSTÄVLING

Under festivalen anordnar vi en fototävling för ungdomar till och med 17 år. Temat för tävlingsbilden är

”Festival i Mullsjö”

Bilden ska vara tagen under festivalen.

Använd vilken kamera du vill, mobil-pocket-system.

När du valt din tävlingsbild laddar du upp den på Facebook. Adressen får du på festivalkansliet, Mullsjö Fotogalleri eller på festivalens hemsida, www.mullsjophoto.se.

Vinnande bilder presenteras 4 juni kl. 17.00 i Vita huset.

Ingen tävlingsavgift.

Juryn består av Anne Nybleus, Oskar Arijoki och Örjan Henriksson. Juryns beslut kan ej överklagas.

1:a pris Presentkort från ScandinavianPhoto. Värde 1000 SEK. 2:a pris Fotobok från Neva Books. Värde 500 SEK 3:e pris Fotokurs på DVD från moderskeppet. Värde 350 SEK

FÖRSÄLJNING M.M.

Under festivalen kommer det i centrum att finnas flera festivalbutiker med specialerbjudanden. NEVA BOOKS har stor bokhandel med fotoböcker i Vita huset.

SCANDINAVIAN PHOTO har festivalbutik med fotoutrustning i Vita huset.

MODERSKEPPET säljer sina videokurser för fotografer.

Det stora FESTIVALTÄLTET som står uppställt i centrum erbjuder enklare förtäring och dryckesförsäljning. Tältet är även scen för festivalens musikunderhållning.

MULLSJÖ FOTOGALLERI

Eleverna på fotoskolan och påbyggnadskursen på Mullsjö Folkhögskola ställer ut sina examensarbeten i Mullsjö Fotogalleri, tillika Fotofestivalens kansli. Utställningen pågår under hela festivalen och fram till den 15 juli.

PRISER

FESTIVALPASS 250 SEK Med festivalpasset får du tillträde till samtliga utställningar under alla dagar. FÖRELÄSNING 100 SEK WORKSHOP:

ANNE NYBLAEUS MORTEN KROGVOLD 1250 SEK STUDENT: 1050 SEK 1250 SEK STUDENT: 1050 SEK DEAN CK COX (2 dagar) 2500 SEK STUDENT: 2100 SEK

I priset för samtliga workshops ingår lunch och fika. Biljetter och festivalpass kan köpas i festivalkansliet, Mullsjö Fotogalleri. Festivalpasset finns även att köpa vid samtliga utställningslokaler. Biljetter till föreläsningarna kan köpas i festivalkansliet och på plats i Vita huset vid föreläsningens början. Kansliet öppet: Lörd 09:00-20:00, Sönd/Månd/Tisd 11:00-20:00, Onsd 09:00-14:00

Mot Skövde 47/26 Vita Huset Kansli Infocenter

1

Ryfors Ladugård

6 7 8

Ryfors Bio Engelska Villan VIP

2 3 5 4

Ekbacken Sibirien Bryggartage Folkhögskolan 47/26 Mot Jönköping

10

Nunnered

9

Bjurbäcks Konsthall 185

Alla utställnings lokaler är väl utmärkta med våra stora vimplar! Följ den tydliga vägvisningen!

Mot Bottnaryd