Informationshäfte Brf Lövet 3 & 5

Download Report

Transcript Informationshäfte Brf Lövet 3 & 5

Välkommen till Brf Lövet 3 & 5!

Det här dokumentet innehåller information som är viktig att känna till och som kan vara till hjälp om det uppstår frågor som rör ditt boende. Det är viktigt att alla håller sig till riktlinjerna nedan. Det ger ett trevligare boende och minskade kostnader för föreningen.

1 Styrelsen Styrelsens sammansättning från 12 juni 2013

Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Ledamöter: Suppleanter: Carl Gentele Eric Björeskog Ulrika Svanholm Johan Holmgren Peter Thelander Lena Björlin Andreas Rehn Olle Nilsson Jan Aydin Elis Hirvonen

Styrelsens kontaktuppgifter

Postadress: Backvägen 3, NB E-post: Telefonnummer: Hemsida: [email protected]

0729-13 85 35 www.brflovet35.se

Styrelsen kontaktas lämpligast via e-post eller med en lapp i föreningens brevlåda på entréplanet, Backvägen 3. Föreningens telefonnummer är oftast inte bemannad, utan kopplas till en telefonsvarar där du kan lämna meddelande och bli uppringd senare.

När du kontaktar styrelsen glöm inte att ange ditt namn, lägenhetsnummer, och telefonnummer eller e-postadress.

OBS!

Allt rörande bostadsrättsföreningen läggs i föreningens brevlåda och inte i ordförandes eller någon annan styrelsemedlems privata brevlåda. Detta för att ärenden inte ska bli liggande om någon är bortrest.

Information

Styrelsen sätter upp aktuell information på anslagstavlorna innanför entréerna. För mer information hänvisas till föreningens hemsida eller till föreningspärmen som finns i tvättstugorna. På hemsidan och i föreningspärmen hittar du föreningens stadgar, protokoll från föreningsstämmor och annan information.

Styrelsearbetet är ideellt

De som åtagit sig styrelseuppdrag gör detta för föreningens bästa och på frivillig basis. Detta innebär att styrelsen inte alltid är tillgänglig.

Styrelsen kontaktas via föreningens brevlåda på bottenvåningen i 3:an eller med e-post och telefonnummer ovan. Styrelsens arbete blir betydligt trevligare om alla respekterar att det är dessa kontaktuppgifter som ska användas.

Ring inte på dörren hos styrelsemedlemmar om det inte är ett nödfall.

Styrelsen arbetar aktivt med att ta upp och utreda idéer och förslag från medlemmarna. Ju bättre och mer genomarbetade dina förslag är desto större chans finns det att du får dem genomförda. Ta kontakt med valberedningen om du vill bli invald i styrelsen kommande föreningsstämma.

Valberedning

Antti Ojala, Backvägen 5 Anita Rehn, Backvägen 3

Revisor

Borev Revisionsbyrå, Uppsala.

2 Praktisk information Portkod

När portkoden ändras får du en lapp i brevlådan.

Postnummer

169 55 Solna

Namn i port och på dörr

Då du flyttar in är det bra om du kontaktar styrelsen och skriver vilka namn du vill ha på dörr och i port. Föreningen anslår ditt namn i porten och du får en textremsa att sätta upp i lägenhetsdörrens brevinkast. Endast medlems namn är tillåtet, eller namn på sammanboende med medlem som är skriven på adressen.

Ingen reklam tack!

Många vill avstå från reklam. Vi har tagit fram en enkel enhetlig skylt som kan sättas upp med självhäftande tejp. Kontakta styrelsen om du vill ha en sådan. Förslagsvis sätter du den 6 cm ovanför brevinkastet. Det är givetvis upp till dig viken skylt du vill ha, om ens någon.

Annonsering och andra meddelanden på anslagstavlan

Alla lappar som sätts upp måste vara datummärkta och undertecknade. All annonsering skall ske på anslagstavlan innanför entrédörren.

Elskåp

I din lägenhet finns en elcentral. Där finns automatsäkringar och en jordfelsbrytare. Om jordfelsbrytaren löser ut kan det hända att en huvudsäkring går. Den sitter i bakom en av de små bruna dörrarna i trapphuset alldeles utanför din dörr. Där finns också din elmätare. Dörren öppnar du med en garderobsnyckel.

3 Ekonomisk förvaltning

Nordstaden 08-32 40 60 www.nordstadenstockholm.se

Storgatan 45 171 52 SOLNA

4 Fastighetsskötsel

Fastighetsförvaltare: Fibernät: Hissar:

Johan Holmgren Ownit AB, Kundservice 08 - 525 07 300 Otis Hiss AB, Felanmälan 0200-21 21 11

5 Felanmälan

Vid fel i tvättstuga och övriga gemensamma utrymmen: Kontakta styrelsen.

Om du anser att ärendet är verkligt akut ring Bravida, men tänk på att detta kostar pengar.

Efter kontorstid: Bravida 020-21 21 12 För felanmälan av hiss kontakta: Otis Hiss, dygnet runt.

Vattenläckage

Om du upptäcker vattenläckage är det av största vikt att snabbt stänga av huvudkranen för att minimera skadorna i fastigheten. Kranen för huvudvattnet finns innanför dörren till källarförråden, rakt framför dig när du kommer in. Kontakta därefter styrelsen eller Bravida.

6 Trivselregler Städdagar

De boende anmodas delta i vår- och höststädning. Datum annonseras på anslagstavlan innanför porten. Arbetet brukar ta ett par timmar och avslutas med trevligt umgänge. Här kan du även diskutera nya förslag och idéer. Det är på städdagarna du kan slänga grovsopor. En stor container står då uppställd på gården.

Grannhänsyn

• • • • • • • • • Det skall vara tyst i huset efter klockan 22:00.

Skall du ha fest eller renovering som kan vara störande hör det till god ton att upplysa grannarna om detta innan med ett meddelande på anslagstavlan. Glöm ej telefonnummer!

För arbete som kan störa grannar, t ex borrning, slipning och hamrande, gäller dessa tider: Vardagar: Påbörjas tidigast 08:00 och avslutas senast 20:00.

Helger: Påbörjas tidigast 10:00 och avslutas senast 20:00.

Vid upprepad störning prata i första hand med grannen som stör. Fortsätter störningarna, eller om du är rädd för att råka illa ut, ta kontakt med styrelsen.

Vid extrem störning eller om du misstänker brott ring polis eller 112.

Det är inte tillåtet att grilla på balkongerna.

Blomsterlådor skall placeras på

insidan

av balkongräcket.

Ingenting får monteras på fasaden eller sticka ut från balkongerna.

Rökning får ej ske i gemensamma inomhusutrymmen, på piskbalkonger eller utanför entréport, röken stiger och sugs in i lägenheterna ovanför. Fimpar får rökaren ta hand om själv.

Parkering på gården

Parkering på gården är

inte tillåten

, förutom kortare stunder för i- och urlastning till exempel vid flytt. Parkeringsbevakning på gården sköts av Q-park.

7 Ombyggnation

Större ombyggnader som innefattar flyttning eller rivning av väggar eller påverkan på fasad eller balkong måste godkännas av stadsbyggnadsnämnden i Solna stad och styrelsen

innan

arbetet påbörjas.

Ventiler

får inte byggas in

men går att flytta på i viss mån vid ombyggnad. Befintlig ventilation måste finnas kvar för att vi i framtiden ska ha ett friskt boende.

Köksfläkt får inte kopplas till ventilationssystemet

.

8 Andrahandsuthyrning och utlåning under kort period

Andrahandsuthyrning är endast tillåten med tillstånd av styrelsen. Du ansöker om tillstånd genom att meddela styrelsen: • • • • • ditt namn lägenhetsnummer anledning för andrahandsuthyrning tidsperiod namn och personnummer på din hyresgäst Du måste skriva ett formellt avtal med din hyresgäst i två exemplar. Avtalsblanketter finns att köpa i bokhandeln. Dessa lämnas in till styrelsen för godkännande. Ska du hyra ut lägenheten för att du och din sambo ska provbo i annat boende får du som längst hyra ut din lägenhet i ett år. Gäller andrahandsuthyrningen för studier eller arbete på annan ort för längre tid än ett år krävs studieintyg eller arbetsintyg. Vi tar kreditupplysning på den tilltänkte hyresgästen. Ansökan om avstående från besittningsskydd ska inlämnas till hyresnämnden. Blankett finns att få från hyresnämnden. Behandlingstid för godkännande av andrahandsuthyrning är minst två veckor, men kan vara längre, speciellt under sommaren. Utlåning av lägenhet för kortare period, 1-3 veckor, meddelas styrelsen med ett mejl eller en lapp i brevlådan på Backvägen 3, med namn, lägenhetsnummer, telefonnummer och eventuell e postadress.

Andrahandshyresgäster får inte sätta upp sitt namn på anslagstavlan i porten. Namn får sättas upp jämte innehavarens på dörren. Innehavarens namn inte får klistras över.

9 Tvättstuga

Användning av tvättstugan är tillåten på de tider som är anslagna på dörren till tvättstugan. • Bokad tid ska ha påbörjats inom 1 timme, därefter är tiden öppen för alla.

• • • • • Du får torka din tvätt 30 minuter efter din tvättid tagit slut.

Ta bort ludd från torktumlarfiltret och torkskåpsfiltret.

Torka maskinerna rena från tvättmedel och dylikt.

Sopa av golvet, vid behov våttorka det även.

Du får inte använda tvättmaskinerna för klädfärgning.

10 Sophantering

• • • • • Sopnedkasten är till för hushållssopor som skall vara väl emballerade och dimensionerade så att de inte fastnar. Kartonger slänger du vid återvinningsstationen på Vintervägen. Pizzakartongerna skapar annars stopp i nedkastet.

Om du, mot reglerna, ändå slänger pizzakartonger i sopnedkastet så skär sönder dem och lägg bitarna i en soppåse.

Elektriska apparater, lampor och batterier kan du kasta i soprummet vid entrén. Grovsopor kan du lämna på återvinningsstationen i Rissne, eller vänta med att kasta dem vid vår- och höststädning. I samband med städdagarna beställs en container. Vitvaror, större elektriska apparater, färg och kemikalier lämnas på en miljöstation. • Tidningar och reklam kastas i för ändamålet avsedda kärl på innergården. Det är inte tillåtet att kasta kartonger i de blå kärlen.

Ett stopp i sopnedkastet skapar mycket arbete och omak för andra boende. Tänk därför på att att inte slänga något i sopnedkastet som kan skapa stopp. Om du måste trycka in din påse i sopnedkastet kommer den troligtvis att fastna längre ner.

Sophanteringen är ständigt en källa till problem – använd ditt omdöme!

11 Källar- och vindsförråd

Alla lägenheter har vindsförråd eller källarförråd som är märkta med lägenhetsnumret. Om du lånar ut något av förråden till någon annan boende skall förråden lämnas åter vid din avflyttning.

12 Cykelrum

Nyckel till cykelrum kvitteras och lämnas åter vid avflyttning. Saknad nyckel debiteras med 500 kr per nyckel. Cyklar som inte används så ofta bör stå längst in i rummet och vara märkta med ägarens namn. Undvik att låsa fast cyklar i cykelställen så går det lättare att flytta undan cyklar och städa cykelrummen.

13 Barnvagnsrum

Nyckel till barnvagnsrum kvitteras och lämnas åter vid avflyttning. Saknad nyckel debiteras med 500 kr per nyckel. Det är ont om plats så om du inte använder din barnvagn men önskar förvara den kontakta styrelsen för alternativ förvaringsplats.

14 Snickarverkstad

Det finns en enkel men rymlig snickarverkstad i källaren på Backvägen 5. Här finns lite verktyg och två snickarbänkar. För boende i Backvägen 5 passar portnyckel. Boende i Backvägen 3 kan hämta nyckel hos styrelsen. Tänk på att städa efter dig.

15 Garage

Garage hyrs endast ut till boende i föreningen och får endast användas för förvaring av bil eller motorcykel, inte som förråd. Du kan anmäla dig till kölistan och blir kontaktad när det blir något garage ledigt. Glöm inte att ange namn, lägenhetsnummer, e-postadress och telefonnummer. Det finns tre storlekar, 13, 14,5 och 18 m².

16 Säkerhetsdörrar

Om du installerar säkerhetsdörr skall dörren vara säkerhetsdörr. Rekommenderas.

i samma färg som övriga säkerhetsdörrar

. Vid installation av säkerhetsdörr skall vägg och dörrfoder runt dörren återställas i tidigare skick och färg. Färgkod Vägg ncs s 1002-Y bruten vit. Dörrfoder ncs s 2002-Y ljusgrå. Bilden visar en bra

17 Arbetsgrupper

Vid önskemål från de boende kan arbetsgrupper för specifika ärenden bildas. Arbetet i dessa grupper är skilt från styrelsens arbete. Har du frågor kan du med fördel sända e-post till styrelsen.