CAPILLARYS CDT (2)

Download Report

Transcript CAPILLARYS CDT (2)

CAPILLARYS CDT (2)

Ref. 2009 Ref. 2029*

2014/06

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

TILSIKTET BRUK

CAPILLARYS CDT (2) kit er utviklet for separasjon av humane serum transferrin isoformer i alkalisk buffer (pH 8.8) med CAPILLARYS-Systemet.

Normalt serum transferrin isoformer separerer på CAPILLARYS i 5 primære fraksjoner i henhold til deres sialyseringsnivå : asialotransferrin (ikke sialysert), disialotransferrin, trisialotransferrin, tetrasialotransferrin og pentasialotransferrin. De lav-sialyserte isoformene (disialotransferrin assosiert med asialotransferrin i noen tilfeller) utgjør CDT (karbohydratdeficit transferrin) som er en markør for kronisk alkoholmisbruk. CAPILLARYS utfører alle sekvensene automatisk for å skaffe en komplett transferrinprofil for kvantitativ analyse av CDT. Transferrin isoformer, separert i silikakapillærer, detekteres direkte ved absorbans på 200 nm. Direkte påvisning gir nøyaktig relativ kvantifisering av individuelle CDT fraksjoner. For bruk til

in vitro

-diagnostikk.

MERK : På dette instruksjonsarket blir navnet "CAPILLARYS" brukt for automatisert CAPILLARYS, CAPILLARYS 2 og CAPILLARYS 2 FLEX PIERCING instrumenter.

TESTPRINSIPP

1-19

CDT kvantifisering av transferrin isoformer ved elektroforese er en teknikk brukt i kliniske laboratorier for screening av prøver fra pasienter for kronisk alkoholmisbruk (2, 3, 4, 5, 11, 13, 16, 18) . CAPILLARYS ble utviklet for å gi fullstendig automatisering av denne analysen med hurtig separasjon og god oppløsning.

På mange måter kan metodologien anses som en mellomliggende type teknikk mellom klassisk soneelektroforese og væskekromatografi.

CAPILLARYS-systemet bruker prinsippet med kapillær elektroforese i fri løsning. Med denne teknikken skilles ladede molekyler ved sin elektroforetiske mobilitet i alkalisk buffer med en spesifikk pH. Separasjon forekommer også i samsvar med elektrolytt-pH og elektroosmotisk flow (9,12) .

CAPILLARYS-systemet har kapillærer som fungerer parallelt og gir anledning til 7 samtidige analyser for CDT kvantifisering. En prøvefortynning med en spesifikk prøvediluent blir preparert og injisert ved aspirasjon ved den anodiske enden av kapillæret. Deretter utføres en høyspennings proteinseparasjon og proteinene detekteres direkte ved 200 nm i den katodiske enden av kapillæret. Kapillærene vaskes straks med en vaskeløsning og klargjøres for den neste analysen med buffer. Med alkalisk buffer blir transferrin isoformer påvist i følgende rekkefølge : asialotransferrin, disialotransferrin, trisialotransferrin, tetrasialotransferrin og pentasialotransferrin.

REAGENSER OG MATERIALER SOM LEVERES I CAPILLARYS CDT (2) KITET & CAPILLARYS CDT MAXI-KIT

ADVARSEL : Se sikkerhetsdatabladet.

ARTIKLER

Buffer (klar til bruk) Prøvediluent (klar til bruk) Vaskeløsning (stamløsning) CDT Vaskeløsning (klar til bruk) Fortynningssegmenter CDT vaskesegmenter Reagensfilter

PN. 2009

2 flasker, 700 mL hver 1 flaske, 80 mL 1 flaske, 75 mL 2 flasker, 80 mL hver 1 pakke med 70 1 pakke med 20 3 filter

* CAPILLARYS CDT MAXI-KIT FOR OPTIMALE RESULTATER : Alle reagenser fra samme pakke må alltid brukes sammen og i henhold til instruksjonene i pakningsvedlegget.

VENNLIGST LES PAKNINGSVEDLEGGET NØYE.

PN. 2029*

24 flasker, 700 mL hver 12 flasker, 80 mL hver 12 flasker, 75 mL hver 24 flasker, 80 mL hver 12 pakker med 70 12 pakker med 20 36 filter

ADVARSEL : Ikke bruk avionisert vann som selges på det åpne markedet, så som vann til stryking av klær (risiko for skade av viktige kapillærer). Bruk bare vann av ekstra ren kvalitet, så som vann av injeksjonskvalitet.

1. BUFFER

Preparering

Buffer er klar til bruk. Den inneholder : bufferløsning pH 8.8 ± 0.5 ; tilsetningsstoffer, ikke farlige ved konsentrasjonene som brukes, nødvendige for optimalt resultat.

Bruk

Buffer for analyse av transferrin isoformer i CAPILLARYS.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre bufferen ved romtemperatur (15 til 30 °C) eller avkjølt (2 til 8 °C). Den er stabil til utløpsdatoen som står på etikettene på kitforpakningen eller flasken med buffer. Unngå lagring i nærheten av et vindu eller varmekilde.

MERK : Ved lagring mellom 2 og 8 °C, anbefales det at bufferen oppnår romtemperatur før bruk.

MÅ IKKE FRYSES.

Når bufferflasken er åpnet og plassert på CAPILLARYS-instrumentet, er det stabilt i maksimalt 2 måneder (akkumulert). Hvis det er planlagt å bruke bufferflasken i mer enn 2 måneder, må den fjernes fra instrumentet etter hver gangs bruk og oppbevares ved romtemperatur (15 til 30 °C) eller settes i kjøleskap (mellom 2 og 8 °C). Bufferen er da stabil inntil utløpsdatoen som er angitt på etiketten på bufferflasken.

Kast buffer dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

- 157 SEBIA BRUKSANVISNING -

Norsk

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

2. PRØVEDILUENT

Preparering

Prøvediluenten er klar til bruk. Den inneholder tilsetningsstoffer, ufarlige ved brukte konsentrasjoner, nødvendige for optimal ytelse og effektiv separasjon av transferrin isoformer.

Bruk

For automatisk fortynning av serumprøver.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre prøvediluenten ved romtemperatur (15 til 30 °C). Den er stabil til utløpsdatoen som står på etikettene på kitforpakningen eller flasken med prøvediluent.

MERK : Prøvediluent kan bli grumsete eller gi bunnfall ved romtemperatur. Varm opp til 37 °C for å oppløse igjen. Bland den forsiktig før bruk.

MÅ IKKE FRYSES.

Kast prøvediluenten dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

3. VASKELØSNING

Preparering

Flasken med stock-vaskeløsning må fortynnes opp til 750 mL med destillert eller deionisert vann.

Etter fortynning, inneholder vaskeløsningen en sur løsning med pH ≈ 12.

Bruk

Til vasking av kapillærer før og etter protein elektroforese.

VIKTIG :

Før fylling av vaskeløsningsbeholderen anbefales det å vaske beholderens åpning, konnektoren, og røret, med godt med destillert eller deionisert vann for å unngå saltavsetninger.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre stam- og arbeidsvaskeløsningene i lukkede beholdere ved romtemperatur eller avkjølt. Stamvaskeløsningen er stabil til utløpsdatoen som står på etiketten på kitforpakningen eller vaskeløsningsflasken.

Arbeidsvaskeløsningen er stabil i 3 måneder.

Kast arbeidsvaskeløsningen dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

4. CAPILLARYS / MINICAP CDT VASKELØSNING 4.1. For daglig rengjøring av prøvesonden med utgivelser < 8.61

Preparering

CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeløsningsflaske er klar til bruk. Den inneholder tilsetningsstoffer, ikke farlige ved brukte konsentrasjoner, nødvendige for optimal ytelse.

Bruk

Til DAGLIG rengjøring av probe i automatisert system CAPILLARYS, SEBIA, for kapillær elektroforese; til bruk ved slutten av hver arbeidsøkt eller før bruk av en annen CAPILLARYS analyseteknikk.

Se instruksjonene for CAPILLARYS, SEBIA.

• Bruk prøveracket utviklet for vedlikehold (nr. 100).

• Plasser et rør med 1 mL CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeløsning, i posisjonsnr. 1 på dette prøveracket. • Skyv prøverack nr 100 for vedlikehold inn i CAPILLARYS-systemet.

• I vinduet "MAINTENANCE" (Vedlikehold) som vises på skjermbildet, velg "Launch the probe cleaning (CDT wash solution)" (Start proberengjøring (CDT-vaskeløsning)) og bekreft.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre vaskeløsningen ved romtemperatur (15 til 30 °C) i lukkede beholdere for å forhindre fordamping.

Den er stabil til utløpsdatoen som står på etikettene på kitforpakningen eller flasken med buffer. MÅ IKKE FRYSES.

MERK : Vaskeløsningen kan bli tåkete eller presipitere ved romtemperatur. Varm opp til 37 °C for å oppløse om igjen. Rør den forsiktig før bruk.

Kast arbeidsvaskeløsningen dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

4.2. For daglig rengjøring av prøvesonden og kapillærer med PHORESIS utgivelser ≥ 8.61

Preparering

CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeløsningsflasken er klar til bruk. Den inneholder tilsetningsstoffer, ikke farlige ved brukte konsentrasjoner, nødvendige for optimal ytelse.

Bruk

For DAGLIG rengjøring av prøvesonder og kapillærer i automatisert system CAPILLARYS SEBIA, for kapillær elektroforese ;

for bruk ved slutten av hver arbeidsøkt og nødvendigvis før bruk av en annen CAPILLARYS analyseteknikk.

Se instruksjonshåndboken for CAPILLARYS, SEBIA.

• Bruk prøvestativet utviklet for vedlikehold (nr. 100).

• Sett et rør med 1 mL CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeløsning i posisjon nr, 1 på dette stativet.

• Tilsett 100 μL CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeoppløsning i hver brønn av et nytt grønt vaskesegment og plasser dette segmentet på prøvestativ nr. 100.

• Skyv prøvestativ nr. 100 for vedlikehold inn i CAPILLARYS instrumentet.

• I vinduet "MAINTENANCE" (Vedlikehold) som vises på skjermbildet, velg "Launch the CDT cleaning (CDT wash solution)" (Start CDT rengjøring (CDT-vaskeløsning)) og bekreft.

• Rengjøringssekvensen starter automatisk.

VIKTIG :

Ikke gjenbruk CDT vaskesegmentet etter rengjøring av prøvesonde og kapillærer.

MERK : Etter dette rengjøringstrinnet er det ikke nødvendig å starte en "CAPICLEAN prosedyre" ved skifte av teknik fra "CDT" til "PROTEIN(E) 6" eller "IMMUNOTYPING".

- 158 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre vaskeløsningen ved romtemperatur (15 til 30 °C) i lukkede beholdere for å forhindre fordamping.

Den er stabil til utløpsdatoen som står på etikettene kitforpakningen eller flasken med buffer. SKAL IKKE FRYSES.

MERK : Vaskeløsningen kan bli tåkete eller presipitere ved romtemperatur. Varm opp til 37 °C for å oppløse om igjen. Rør den forsiktig før bruk.

Kast arbeidsvaskeløsningen hvis den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

5. FORTYNNINGSSEGMENTER

Bruk

Segmenter til engangsbruk for prøvefortynning på det automatiske instrumentet.

ADVARSEL : Fortynningssegmenter med biologiske prøver må håndteres med varsomhet.

6. CDT VASKESEGMENTER

Bruk

Fargede segmenter for engangsbruk til daglig rengjøring av prøvesonde og kapillærer fra det automatiske instrumentet (for PHORESIS-utgaver ≥ 8.61) med CAPILLARYS / MINICAP CDT vaskeoppløsning. Skal plasseres på prøvestativ nr. 100.

ADVARSEL : Ikke bruk CDT vaskeoppløsning til analyse av prøvene.

7. REAGENSFILTER

Bruk

Engangsfilter for filtrering av analysebuffer, arbeidsvaskløsning og destillert vann (brukt til kapillærskylling).

VIKTIG :

Lagring

Med hvert nye kit, skift alltid ut alle tre filtre. Skru et filter ved koplingen plassert ved den ytterste enden av hver slange som stikker inn i flasken av bufferen, vaskeløsning og destillert eller ionebyttet vann. Når du setter filter på CAPILLARYS systemet, skyll koplingene og slangene med destillert eller ionebyttet vann. Før bruk, lagre filtrene i deres forseglede pakke på et tørt sted ved romtemperatur eller kjølig.

NØDVENDIGE REAGENSER

ADVARSEL : Se sikkerhetsdatabladet.

1. DESTILLERT ELLER IONEBYTTET VANN

Bruk

Til kapillærskylling i det automatiske systemet CAPILLARYS, SEBIA, for kapillær elektroforese.

Det anbefales å bruke filtrert destillert eller avionisert vann (på et filter med en porøsitet på ≤ 0,45 μm) og med en resistivitet på mer enn 10 Megohms x cm.

Bytt vann hver dag for å forhindre mikrobiell kontaminasjon. For optimal funksjon, tilsett 35 µL/dL av CLEAN PROTECT (SEBIA, PN 2059, 1 ampulle på 5 mL).

VIKTIG :

Før skyllebeholderen fylles, anbefales det at den vaskes med rikelig med destillert eller ionebyttet vann.

2. CAPICLEAN

Sammensetning

Flasken med CAPICLEAN konsentrert løsning (SEBIA, PN 2058, 25 mL) inneholder : proteolyttiske enzymer, overflateaktive stoffer og tilsetninger ufarlige ved konsentrasjonene som brukes, nødvendige for optimal ytelse.

Bruk

For rengjørign av prøve-prober i de automatiske systemene CAPILLARYS, SEBIA, for kapillær elektroforese, under CAPICLEAN rengjøringssekvensen.

VIKTIG :

- Hvis mindre enn 500 prøver analyseres i løpet av en uke, skal en CAPICLEAN rengjøringssekvens utføres minst én gang i uken.

- Hvis mindre enn 500 prøver analyseres i løpet av en dag, men mer enn 500 prøver analyseres i løpet av en uke, skal en CAPICLEAN rengjøringssekvens utføres etter hver 500 analyser.

- Hvis mer enn 500 prøver analyseres i løpet av en dag, skal en CAPICLEAN rengjøringssekvens utføres minst én gang daglig.

Se instruksjonene for CAPICLEAN, SEBIA.

VIKTIG :

Ikke bruk fortynningssegmentet på nytt etter rengjøring av prøvesonde.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Oppbevar CAPICLEAN kjølig (2 – 8 °C). Den er stabil til utløpsdatoen som står på etiketten på flasken. MÅ IKKE FRYSES.

Det kan observeres bunnfall eller kombinerte partikler i suspensjonen (flak) i CAPICLEAN ampullen. Dette gir ingen bivirkninger på bruken.

Ikke løs opp dette bunnfallet eller partiklene. Det anbefales å beholde bare overskytende væske.

3. NATRIUMHYPOKLORITTLØSNING (for rengjørnig av probe)

Preparering

Preparer en natriumhypoklorittløsning (2 % til 3 % klorid) ved å fortynne 250 mL klorinert konsentrert løsning (9.6 % klorid) med 1 liter kaldt destillert eller avionisert vann.

Bruk

Til rengjøring av probe i CAPILLARYS-systemet (ukentlig vedlikehold for å eliminere adsorberte proteiner fra proben).

Se instruksjonene for CAPILLARYS, SEBIA.

- 159 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06 • Bruk prøveracket utviklet for vedlikehold (nr. 100).

• Plasser et rør med 2 ml fortynnet klorløsning preparert tidligere, i posisjonsnr. 1 på dette prøveracket. • Skyv prøverack nr 100 for vedlikehold inn i CAPILLARYS-systemet.

• I vinduet "MAINTENANCE" (Vedlikehold) som vises på skjermbildet, velg "Launch the probe cleaning (chlorinated sodium hypochlorite solution" (Start sonderengjøring (klorinert natriumhypoklorittløsning)) og bekreft.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Hvis den klorinerte arbeidsløsningen oppbevares ved romtemperatur i en lukket beholder, er den stabil i 3 måneder. Unngå oppbevaring i sollys, i nærheten av varme- og tenningskilde og syrer og ammoniakk.

4. CAPILLARYS / MINICAP VASKELØSNING

Preparering

Hver flaske med CAPILLARYS / MINICAP Stamvaskeløsning (SEBIA, PN 2052, 2 flasker, 75 mL) må fortynnes opp til 750 mL med destillert eller ionebyttet vann.

Etter fortynning, inneholder vaskeløsningen en sur løsning med pH ≈ 12.

Bruk

Til vask av kapillærene i CAPILLARYS. Dette reagenset er nødvendig når antallet tester i en serie er under 40.

VIKTIG :

Før fylling av vaskeløsningsbeholderen anbefales det å vaske beholderens åpning, konnektoren, og røret, med godt med destillert eller deionisert vann for å unngå saltavsetninger.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre stam- og arbeidsvaskeløsningene i lukkede beholdere ved romtemperatur eller avkjølt.

Stamvaskeløsningen er stabil til utløpsdatoen som står på etiketten på kitforpakningen eller vaskeløsningsflasken.

Arbeidsvaskeløsningen er stabil i 3 måneder. Kast arbeidsvaskeløsningen dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

5. CAPILLARYS / MINICAP CDT PRØVEBEHANDLINGSLØSNING

Preparering

Flasken med CAPILLARYS / MINICAP CDT behandlingsløsning for prøver (SEBIA, PN 2054, 50 mL) er klar for bruk. Den inneholder tilsetningsstoffer, ufarlige ved brukte konsentrasjoner, nødvendige for optimal ytelse.

Bruk

For behandling, om nødvendig, av serumprøver med interferens som tilsvarer de presenterte profilene, se "Elektroforesemønster" som viser noen eksempler på prøver med interferens. Prøvenes behandlingsløsning har en bunnfallsvirkning på visse immunglobuliner som kan forstyrre det elektroforetiske mønsteret.

MERK : Prøvebehandlingsløsningen er spesielt effektiv når følgende interferenser er visualisert : - Dersom det fremtrer en eller mange tynne ytterligere fraksjoner på mønsteret eller av en vid fraksjon før disialotransferrin. - Endring av elektroforesemønsteret som ugyldiggjør CDT kvantifiseringen. Se paragraf "Prøvepreparering" for bruk av behandlingsløsningen.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Lagre prøvebehandlingsløsningen avkjølt (2 til 8 °C). Den er stabil til utløpsdatoen som står på etikettene på esken eller flasken. MÅ IKKE FRYSES.

Kast prøvebehandlingsløsningen dersom den forandrer utseende, f.eks. blir grumsete på grunn av mikrobiell forurensning.

6. NORMAL CDT-KONTROLL VIKTIG :

CDT-kontrolldiluent, SEBIA, PN 4797 (1 flaske, 5 mL), er nødvendig for rekonstitueringen av den normale CDT-kontrollen.

Sammensetning

Den Normale CDT Kontrollen, (SEBIA, PN 4795) skaffes fra en pool med normale menneskelige sera.

Den normale CDT-kontrollen er i en stabilisert lyofilisert form.

CDT- kontrolldiluent, som er nødvendig for rekonstitueringen av den normale CDT-kontrollen, er klar til bruk. Den inneholder : tilsetningsstoffer, ufarlige ved brukte konsentrasjoner, nødvendige for optimal ytelse.

Tilsiktet bruk

Normal CDT kontroll er designet for normalisering av kapillærer for første bruk av CAPILLARYS instrumentet, eller etter lengre tids stopp (over 1 uke), for kvantifisering av humane transferrin isoformer med CAPILLARYS CDT elektroforeseprosedyre, eller etter å ha endret og aktivert kapillærer.

• Rekonstituer hver Normal CDT kontrollflaske med eksakt volum med CDT kontrolldiluent, som indikert på pakningsvedlegget til den normale CDT kontrollen. La stå i 30 minutter og bland forsiktig (unngå utvikling av skum).

Den rekonstituerte normale CDT-kontrollen skal brukes som et vanlig human serum.

• Overfør den rekonstituerte normale CDT kontrollen i et mikrorør. • Skjær av dekselet på mikrorøret. • Plasser mikrorøret, plassert på ett ny hemolyserør brukt som en holder, i posisjonsnr. 1 på CAPILLARYS prøverack nr 0 tiltenkt for kontroller, og sett et nytt fortynningssegment på racket.

VIKTIG :

For optimal bruk av den normale CDT-kontrollen er det nødvendig å bruke strekkode-etikettene beregnet på å identifisere hemolyserøret brukt som holder for mikrorør som inneholder CDT-kontrollen (skjær av dekselet på mikrorøret før det tas i bruk).

• Tøm 1 mL CAPILLARYS CDT prøvefortynningsløsning i et rør uten å introdusere luftbobler og plasser det i posisjonsnr. 8 på prøverack nr 0.

VIKTIG :

Påse fravær av skum i røret før du plasserer det på prøveracket. • Start analysen : Skyv prøverack nr 0 i CAPILLARYS-systemet, velg "CDT Normal kontroll" i vinduet som vises på skjermen og bekreft.

Lagring, stabilitet og tegn på forringelse

Se pakningsvedlegget for Normal CDT kontroll.

- 160 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

ADVARSEL :

Ingen testmetode kan gi absolutt forsikring om fravær av HIV, hepatitt B og C eller andre smittefarlige stoffer. Behandle derfor den normale CDT-Kontrollen som et farlig biologisk materiale.

Dette partiet med kontrollserum ble funnet negativt under prøver godkjent av FDA eller tilsvarende regulerende myndighet innen EU : - mot hepatitt B overflateantigen, - for antistoff mot HCV, - for antistoff mot HIV1 og HIV2.

MERKNADER : Testene som er utført for validering av reagensene har vist at for de ulike løsningene og ved bruk av utstyr tilpasset regenerert volum, har en variasjon på ± 5 % av endelig volum ingen negativ effekt på analysen.

Det destillerte eller deioniserte vannet som brukes for å regenerere løsninger, må være fritt for bakterier og mugg (bruk filter ≤ 0.45 µm) og ha en resistivitet (motstand) over 10 Megohms x cm.

NØDVENDIG UTSTYR OG TILBEHØR

1. CAPILLARYS-system SEBIA : CAPILLARYS PN 1220, CAPILLARYS 2 PN 1222 eller CAPILLARYS 2 FLEX-PIERCING PN 1227.

2. Prøverack levert med CAPILLARYS.

3. Beholder-kit levert med CAPILLARYS : Skyllebeholder (for å fylle med destillert eller ionebyttet vann), vaskeløsning og avfallsbeholdere.

For prøvebehandling, dersom nødvendig : • 1.5 mL mikrorør.

• Hemolyserør (75 mm høye og 13 mm i diameter, plast eller glass).

• Sentrifuge (600 / 1700 g).

PRØVER TIL ANALYSE Prøvetaking og lagring

Ferske serumprøver anbefales til analyse. Sera må tas ved å følge etablerte prosedyrer som benyttes i klinisk laboratorietesting. Prøver kan lagres opp til 10 dager mellom 2 og 8 °C.

MERK : Prøver skal ikke lagres ved romtemperatur!

For lengre lagring, skal prøver fryses innen 8 timer etter prøvetakning. Frosne sera er stabile i en måned. Proteindegradering, og spesielt C3 komplement degradering, er meget prøveavhengig for sera lagret mellom 2 og 8 °C. På grunn av C3 degradering, kan en ytterligere fraksjon, C3d, bli observert på transferrin isoform elektroforetiske mønster. Denne fraksjonen vises etter (den er mer katodisk) pentasialotransferrin og den har ingen interferens med noen elektroforetisk separerte transferrin isoformer. C3d fraksjonen kan øke i løpet av lagring.

Prøvepreparering

Bruk ufortynnede serumprøver.

Ved lagring ved 2 til 8 °C eller etter tining, kan noen sera (spesielt de som inneholder kryoglobulin eller kryogel) bli tyktflytende eller utvikle turbiditet.

Ved romtemperatur kan disse prøvene analyseres direkte. Det er anbefalt å observere serumutseende før analyse (for eksempel tegn på hemolyse, kryoglobuliner eller turbiditet).

Preparasjon av serumprøver med interferens (Se "Elektroforesemønster" viser noen eksempler på prøver med interferens) : • Plasser 200 µL med serum for behandling i et mikrorør. • Tilsett 50 µL med CAPILLARYS CDT prøvebehandlingsløsning.

• Bland i 5 sekunder.

• Sentrifuger mikrorøret i 10 minutter ved 600 g. • Samle supernatanten og plasser den i et nytt mikrorør for å utføre analysen. • Skjær av dekselet på mikrorøret. • Plasser mikrorøret som inneholder supernatanten av den behandlede prøven på et nytt hemolyserør (brukt som en holder) og deretter på CAPILLARYS prøverack. • Utfør analysen som med en ikke-behandlet prøve.

Prøver som skal unngås

• Ikke bruk sterkt hemolyserte serumprøver. Hemolyse kan forårsake en forringelse i transferrin isoform elektroforesemønsteret og ugyldiggjør CDT kvantifisering. • Unngå gamle, feillagrede serumprøver. • Unngå plasmaprøver. Fibrinogen migrerer før asialotransferrin isoform og forårsaker forringelse av elektroforesemønster. Når fibrinogenfraksjonen er for stor, kan den forstyrre transferrin isoform analysen og forhindrer CDT kvantifisering. • Ikke analyser prøver som inneholder EDTA eller citrat. Disse forringer elektroforesemønsteret og ugyldiggjør CDT kvantifisering.

MERK : Innsamlingsrørene og parametrene for sentrifugering for biologiske prøver er beskrevet i tilgjengelig dokumentasjon av den pre-analytiske fasen for biomedisinsk analyse (data gitt av produsenten av rør, veiledninger og anbefalinger om innsamling av biologiske prøver...). Uten angivelse i bruksanvisningen for om hvilken type rør som skal brukes eller om sentrifugeringen, henvises det til dokumentasjonen og når det gjelder rørdimensjonen som skal brukes, henvises det til SEBIA-dokumentet "Karakteristikk av rørene som skal brukes i henhold til instrumentet". Den pre analytiske fasen må utføres i henhold til faglig standard, de ulike anbefalingene, inkludert de som er gitt av produsenten av rørene og relevante forskrifter.

- 161 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

PROSEDYRE

totalt 8 instrumentkapillærene for å analysere prøvene. • Strekkodeavlesing av prøverør (for opp til 7 rør) og prøverack ; • Prøvefortynning fra primærrør til fortynningssegmenter ; • Vask av kapillærer ; • Injeksjon av fortynnede prøver ; • Proteinseparasjon og direkte påvisning av separerte proteiner i kapillærene. De manuelle trinnene inkluderer : • Plassering av prøverør i prøverack i posisjoner 1 til 7 ; • Plassering av diluentrør for prøver i posisjon 8 ; • Plassering av rack i CAPILLARYS-instrumentet ; • Fjerning av prøverack etter analyse.

VENNLIGST LES CAPILLARYS INSTRUKSJONSHÅNDBOK NØYE.

I. PREPARERING AV CAPILLARYS ANALYSE

2. Start programvaren, logg inn og instrumentet starter automatisk. 3. CAPILLARYS CDT (2) kitet er ment å analysere med "CDT" analyseprogrammet på CAPILLARYS instrumentet. For å velge "CDT" analyseprogram og plassere CAPILLARYS CDT bufferflasken i instrumentet, les instruksjonshåndboken for CAPILLARYS nøye.

VIKTIG :

Man må alltid assosiere og identifisere hurtigkoblingslokket, røret og filteret i henhold til bufferen. Hvis denne prosedyren ikke blir fulgt, kan en forurensing av migrasjonsbufret med det tidligere bufret føre til migrasjonsartefakt, som kan forstyrre den aktuelle analysen.

4. Prøveracket inneholder 8 posisjoner for prøverør. Plasser 7 prøverør på hvert prøverack; strekkoden på hvert rør må være synlig i åpningene av prøveracket.

VIKTIG : VIKTIG :

Dersom det er mindre enn 7 prøver som skal analyseres, fylles prøveracket med rør som inneholder destillert eller ionebyttet vann.

5. Tøm 1 mL CAPILLARYS CDT prøvefortynningsløsning i et rør uten å introdusere luftbobler og plasser det i posisjon nr. 8 på prøverack nr.

Påse fravær av skum i røret før du plasserer det på prøveracket. 6. Plasser et nytt fortynningssegment på hvert prøvestativ. Prøvestativet vil støtes ut dersom segmentet mangler.

7. Skyv komplett(e) prøverack inn i CAPILLARYS-systemet gjennom åpningen midt på instrumentet. Inntil 13 prøverack kan innføres etter hverandre og kontinuerlig i systemet.

8. Fjern analyserte prøverack fra platen på venstre side av instrumentet.

9. Ta forsiktig av brukte fortynningssegmenter fra prøveracket og kast dem.

ADVARSEL : Fortynningssegmenter med biologiske prøver må håndteres med varsomhet.

FORTYNNING - MIGRERING - BESKRIVELSE AV DE AUTOMATISERTE TRINNENE

2. Prøver blir fortynnet med fortynningsløsning og proben skylles etter hver prøve.

3. Kapillærer vaskes.

4. Fortynnede prøver injiseres inn i kapillærer.

5. Migrering gjennomføres under konstant spenning i omtrent 8 minutter og temperaturen er styrt av Peltier effekt.

6. Transferrin isoformer detekteres direkte ved å skanne ved 200 nm og en elektroforetisk profil dukker opp på systemskjermen.

MERK : De automatiske trinnene beskrevet ovenfor gjelder for det første prøveracket som innføres. De elektroforetiske mønstrene kommer til syne

På slutten av analysen, utføres relativ kvantifisering av individuell transferrin isoformer automatisk og profiler kan analyseres; systemet kalkulerer disialotransferrin og asialotransferrin.

Det er mulig å endre den automatiske integrasjonen av fraksjoner ved hjelp av en manuell integrasjon: Slett integrasjonen av hver fraksjon og / eller

(kontakt SEBIA teknisk avdeling).

IV. PÅFYLLING AV REAGENSBEHOLDERE VIKTIG :

Se instruksjonene for plassering av reagensbeholderne i forhold til fargekode for flasker og koblinger.

En melding vises når en av følgende oppgaver må utføres : • Sette inn en ny bufferflaske og / eller ; • Fylle beholderen med arbeidsvaskeløsning og / eller ; • Fylle beholderen med filtrert destillert eller ionebyttet vann for å skylle kapillærer og / eller ; • Tømme avfallsbeholderen.

- 162 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

ADVARSEL : Ikke bruk avionisert vann som selges på det åpne markedet, så som vann til stryking av klær (risiko for skade av viktige kapillærer). Bruk bare vann av ekstra ren kvalitet, så som vann av injeksjonskvalitet.

VIKTIG :

Før skyllebeholderen fylles, anbefales det at den vaskes med rikelig med destillert eller ionebyttet vann.

VENNLIGST LES CAPILLARYS INSTRUKSJONSHÅNDBOK NØYE.

KVALITETSKONTROLL

Det anbefales å inkludere et normalt serum (slik som Normal CDT Kontroll, SEBIA, PN 4795) i hver analysesekvens.

RESULTATER Verdier

Direkte påvisning ved 200 nm i kapillærer gir relative konsentrasjoner (prosentandeler) av individuelle transferrin isoformer.

I en studie ble CDT øvre referansegrense funnet å være 1.3 % ved analyse av 225 kontrollsubjekter (F Schellenberg, JPM Wielders, 2010).

med 104 prøver.

Resultatene for analyse av CDT er klassifisert som følger : - CDT ≤ 1.3 % : normalt resultat, - CDT > 1.3 % og ≤ 1.6 % : usikkert resultat, - CDT > 1.6 % : patologisk resultat.

Det anbefales at hvert laboratorium etablerer sine egne terskelverdier.

MERK : Terskelverdier har blitt etablert ved bruk av programvarens standard parametrer (utjevnende 2 og automatisk transferrin isoform kvantifisering

Tolking

CDT verdier > 1.6 % regnes som positive og med kronisk alkoholmisbruk som årsak.

ADVARSEL : Graderingen av den horisontale aksen tillater ikke, i noen tilfeller, identifikasjonen av en fraksjon som ikke har blitt automatisk identifisert av programvaren.

Interferens og Begrensninger

Faktorene i listen under kan interferere med CDT prøven og kan forstyrre eller forhndre CDT kvantifisering. Det er anbefalt å undersøke hvert mønster visuelt for forringelse, ytterligere fraksjon og prinsippavgang fra utseende av normale (ikke-alkoholiske) eller CDT eleverte (alkoholmisbruk) mønster (fig. 1 og 2). Når forstyrrende mønster-abnormaliteter er tilstede, skal ikke ikke CDT-verdien som vises benyttes.

• CDG syndrom (Congenital Disorders of Glycosylation), • Genetiske varianter av transferrin, • Noen monoklonale komponenter eller høy-polyklonal bakgrunn, • Fibrinogen og hemolyserte prøver, • Antikoagulanter (citrat, EDTA), • For gamle og feillagrede prøver.

• Leverskader (alvorlig, sykdom på endelige stadie).

Det anbefales å bruke den komplementære CAPILLARYS CDT / IS-prosedyren utført med Tetravalent CDT / IS-antiserumet, SEBIA, PN 2057, for prøvebehandlingen, spesielt når en eller flere ytterligere fraksjoner eller en bred fraksjon før disialtransferrin observeres på det elektroforetiske CDT kan kvantifiseres i serumprøver med genetiske varianter av transferrin isoformer. I dette tilfelle er CDT kvantifiseringen oppnådd ved kalulasjon, "CDT (*)"-merkingen vises deretter på skjermen og kommentaren "CDT kalkulert" er tilføyd nære "CDT (*)" markeringen når resultatene skrives ut.

For en CDT prosent nært terskelverdien, anbefales det å analysere pasientens kliniske data.

Hepatiske sykdommer kan forstyrre CDT kvantifisering. En blokk som inneholder disialotransferrin og trisialotransferrin kan observeres ved analyse av serumprøven fra en pasient med leverskader, for lenket til en økning av trisialotransferrin.

VIKTIG :

Det er også nødvendig å analysere pasientens kliniske data, som supplerende resultater. På grunn av variasjonen av interferensfaktorer er det mulig at behandlingsløsningen for prøvene ikke er effektiv med denne CDT kvantifiseringsmetoden. potensiell interferens på disialotransferrin. Det anbefales da å nøye undersøke elektroforesemønsteret og om nødvendig å behandle prøven med CAPILLARYS / MINICAP CDT prøvebehandlingsoppløsning eller å bruke den komplementære CAPILLARYS CDT / IS prosedyren med Tetravalent betasonen.

Når en CDT-variant finnes, er det viktig å kontrollere følgende punkter: - Er prøven oppbevart i romtemperatur (hvis ja, hvor lenge)?

- Er C3-konsentrasjonen høy?

- Hva er transferrin-konsentrasjonen?

Med en økt C3-konsentrasjon og en prøve som er oppbevart i flere dager i romtemperatur, økes den degraderte C3 (C3d) og kan nå en optisk densitet (OD) liknende fraksjons-OD-en til tetrasialotransferrin (4-sialo).

Med en lav transferrin-konsentrasjon (på grunn av et hepatittproblem) kan tetrasialotransferrin -toppen (4-sialo) være betydelig redusert.

frisk serumprøve eller en serumprøve oppbevart ved 2 - 8 °C eller frossen.

- 163 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

Feilsøking

Ring SEBIA Teknisk Service når testen ikke virker selv om instruksjonene for preparering og lagring av materialene samt prosedyren er nøye fulgt.

HMS-datablad for kitreagens og informasjon om avfallshåndtering er tilgjengelige fra leverandørens avdeling for Teknisk Support.

YTELSESINFORMASJON

Resultater oppnådd ved bruk av CAPILLARYS CDT prosedyre indikerer en meget god reproduserbarhet for kvantitativ analyse med en gjennomsnittlig variasjonskoeffisient på omtrent 4.4 % for CDT fraksjon. Resultatene presentert nedenfor ble oppnådd ved bruk av standard parameterne for CAPILLARYS programvare ("smoothing" 2 og automatisk kvantifisering).

Reproduserbarhet innen kjøring

Tre ulike serumprøver ble kjørt samtidig i 7 kapillærer på CAPILLARYS System med CAPILLARYS CDT prosedyren. Gjennomsnitt, SD og CV % (n = 7) på CDT ble beregnet for hver analysert prøve.

Tabellen viser verdiene for de 3 serumprøvene testet for CDT.

Serum A

GJENNOMSNITT (%) STANDARDAVVIK VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

Serum B

GJENNOMSNITT (%) STANDARDAVVIK VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

Serum C

GJENNOMSNITT (%) STANDARDAVVIK VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

% CDT FRAKSJON

0.8

0.05

6.7

1.6

0.06

4.0

6.0

0.12

2.1

Reproduserbarhet mellom kjøringer

Syv ulike serumprøver ble kjørt 10 ganger i 7 kapillærer på CAPILLARYS System med CAPILLARYS CDT prosedyren, med 2 sett med ulike produksjonsnummere. Gjennomsnitt, SD og CV % (n = 10) på CDT fraksjon ble beregnet for hver analysert prøve og hvert produksjonsnummer.

Vedrien viser områdene for CDT verdier for de 7 testede serumprøvene med de 2 settene med ulike produksjonsnummere, og gjennomsnitt CV % ble beregnet for den samlede CV for alle prøvene (n = 14).

FRAKSJON

CDT

GJENNOMSNITT (%)

0.7 – 6.0

STANDARDAVVIK

0.03 – 0.10

VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

1.0 – 6.6

3.9

Reproduserbarhet mellom produksjonsnummere

Syv ulike serumprøver ble kjørt 10 ganger i 7 kapillærer på CAPILLARYS System med CAPILLARYS CDT prosedyren, med 2 sett med ulike produksjonsnummere. Gjennomsnitt, SD og CV % (n = 20) på CDT fraksjon ble beregnet for hver prøve og med de 2 produksjonsnummerne.

Vedrien viser områdene for CDT verdier for de 7 testede serumprøvene med de 2 settene med ulike produksjonsnummere, og gjennomsnitt CV % ble beregnet for den samlede CV for alle prøvene (n = 7).

FRAKSJON

CDT

GJENNOMSNITT (%)

0.8 – 5.9

STANDARDAVVIK

0.06 – 0.10

VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

1.6 – 8.3

GJENNOMSNITTLIG VARIASJONSKOEFFISIENT (%)

5.5

Nøyaktighet

Denne studien inkluderte 21 patologiske og 83 normale serumprøver (n = 104) som var kjørt ved bruk av CAPILLARYS CDT prosedyre og en referanse teknikk for CDT kvantifisering. Resultatene viser en god konkordans mellom de 2 analysesystemer med en følsomhet på 76.2 % og en spesifisitet på 95.2 %, beregnet ifølge den anbefalte prosedyren (Wendling, 1986).

Korrelasjonsparameterne beregnet for CDT sonen fra den samlede dataen for CAPILLARYS CDT kontra det komparative HPLC systemet var (y = CAPILLARYS CDT) :

Fraksjon

CDT

Korrelasjonskoeffisient

0.937

y-intersept

-0.232

Hellingsvinkel

0.974

Spekter av %-verdier CAPILLARYS CDT

0.3 – 5.7 - 164 -

Sensitivitet Linearitet

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06 - 165 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

BIBLIOGRAPHIE / BIBLIOGRAPHY

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

from here ?

Alcohol

, 25, 185 - 188 (2001).

Anton RF, Moah DH. Carbohydrate-deficient transferrin and gamma-glutamyltransferase as markers of heavy alcohol consumption : gender differences.

Alcohol Clin. Exp. Res

., 18 (3), 747 - 754 (1994).

Arndt T. Carbohydrate-deficient transferrin as a marker of chronic alcohol abuse : A critical review of preanalysis, analysis and interpretation.

Clin. Chem

., 47 (1) 13 - 27 (2001).

Behrens U, Womer T, Braly L, Schaffner F, Lieber C. Carbohydrate-deficient transferrin (CDT), a marker for chronic alcohol consumption in different ethnic population.

Alcohol. Clin. Exp. Res.

, 12, 427 - 432 (1988).

Conigrave K

et al

. CDT, GGT and AST as markers of alcohol use : The WHO / ISBRA Collaborative Project.

Alcol. Clin. Exp Res

., 26 (3), 332 339 (2002).

Gjerde H, Johnsen J, Bjørneboe A, Bjørneboe GE, Mørland J. A comparison of serum carbohydrate-deficient transferrin with other biological markers of excessive drinking.

Scand. J. Clin. Lab. Invest.

, 48, 1 - 6 (1988).

Hackler R

et al

. Investigation by isoelectric focusing of the initial carbohydrate-deficient transferrin (CDT) and non-CDT transferrin isoform fractionation step involved in determination of CDT by the ChronAlcol. D. Assay.

Clin. Chem

., 46 (4), 483 - 492 (2000).

Huseby NE, Nilssen O, Erfurth A, Wetterling T, Kanitz RD. Carbohydrate-deficient transferrin and alcohol intake dependency : Variations in 8.

9.

response to alcohol intake among different groups of patients.

Alcohol Clin. Exp. Res.

, 21 (2), 201 - 205 (1997).

Landers JP. Clinical Capillary Electrophoresis.

Clin. Chem

., 41, 495 - 509 (1995).

10. Lesch OM

et al

. Alcohol dependance : is carbohydrate-deficient transferrin a marker for alcohol intake ?

Alcohol Alcohol

, 31, 257 - 264 (1996).

11. Lesch OM

et al

. Carbohydrate-deficient transferrin as a screening marker for drinking in a general hospital population.

Alcohol Alcohol

, 31, 249 - 256 (1996).

12. Oda RP

et al

. Capillary electrophoresis as a clinical tool for the analysis of protein in serum and other body fluids.

Electrophoresis

, 18, 1715 1723 (1997).

13. Oslin DW, Pettinati HM, Luck G, Semwanga A, Cnaan A, O'Brien C. Clinical correlation with carbohydrate-deficient transferrin levels in women with alcoholism.

Alcohol Clin. Exp. Res

., 22 (9), 1981 - 1985 (1998).

14. Schellenberg F., Bénard J., Le Goff A., Bourdin C., Weill J. Evaluation of carbohydate-deficient transferrin compared with Tf index and other markers of alcohol abuse. γ –glutamyltransferase.

Alcohol Clin. Exp. Res Clin. Chem

., 13, 605 - 610 (1989).

15. Sillanaukee P, Olsson U. Improved diagnostic classification of alcohol abusers by combining carbohydrate-deficient transferrrin and 16. Stibler H, Borg S., Joustra M, Hultcrantz. Carbohydrate-deficient transferrin (CDT) in serum as a marker of high alcohol consumption. Advances in the Biosciences (Eds Nordmann, Ribiere, Rouach), Pergamon Press 71, 353 - 357 (1988).

17. Stibler H. Carbohydrate-deficient transferrin in serum : a new marker of pottentially harmful alcohol consumption reviewed.

Clin. Chem.

, 37 (12), 2029 - 2037 (1991).

18. Wuyts B, Delanghe JR. Carbohydrate-deficient transferrin as a marker for chronic alcohol consumption.

LabMedica International,

July-August : 10 - 12 (2001).

19. Yersin B, Nicolet JF, Decrey H, Burnier M, van Melle G, Pecoud A. Screening of excessive alcohol drinking. Comparative value of carbohydrate deficient transferrin, gamma-glutamyltransferase, and mean corpuscular volume.

Arch. Intern Med

., 155 (17), 1907 - 1911 (1995).

20. Arndt T, Erkens M, Holtkamp K, Keller T and Gressner AM. High prevalence of increased trisialotransferrin concentrations in patients with anorexia nervosa : Implications for determination of carbohydrate-deficient transferrin.

Clinica Chimica Acta

, 379, 150-153 (2007).

21. Delanghe JR, De Buyzere ML. Carbohydrate Deficient Transferrin in forensic medicine. precision, reference interval and cut-off.

Clin. Chim. Acta

., 2010.

Clin. Chim. Acta

, 2009, 406, 1 - 7.

22. Schellenberg F, Wielders JP. Evaluation of capillary electrophoresis assay for CDT on SEBIA’s CAPILLARYS System: Intra and inter laboratory 23. Helander A, Husa A, Jeppsson JO. Improved HPLC method for Carbohydrate Deficient Transferrin in serum.

Clin. Chem.

, 2003, 49, 1881 – 1890.

24. Kenan N,

et al

electrophoresis routine method. 25. Wendling A. Procédures de diagnostic ou de dépistage : Justification et validité d’un test de diagnostic ou de dépistage-sensibilité-spécificité.

Impact-Internat

. Importance of HPLC confirmation of problematic carbohydrate-deficient transferrin (CDT) results from a multicapillary

Clin. Chim. Acta

, Sept : 93 - 97 (1986).

(2010), doi:10.1016/j.cca.2010.08.006.

26. L. Guis, A. Chaumier, V. Le Gall, S. Havrez (Février 2013) Intégration du Capillarys 2 Flex Piercing (Sebia) dans un laboratoire de biologie médicale spécialisée.

Revue Francophone des Laboratoires

transferrine désialylée en électrophorèse capillaire. jssc.201200706.

, 449, 47 – 56.

Ann. Biol. Clin.

, 67 (4) : 451 – 455.

28. J. Caslavska, W. Thormann (2012) Monitoring of alcohol markers by capillary electrophoresis.

J. Sep. Sci.

00, 1 – 21, DOI 10.1002/ 29. J. Joneli, U. Wanzenried, J. Schiess, C. Lanz, J. Caslavska, W. Thormann (2013) Determination of carbohydrate-deficient transferrin in human serum by capillary zone electrophoresis: Evaluation of assay performance and quality assurance over a 10-year period in the routine arena.

Electrophoresis

, 34, 1563 – 1571.

30. D.A. Leon

et al

(2013) Hazardous alcohol consumption is associated with increased levels of B-type natriuretic peptide: evidence from two population-based studies.

Eur. J. Epidemiol.

DOI 10.1007/s10654-013-9808-9.

31. T.M. Maenhout, G. Baten, M.L. De Buyzere and J. R. Delanghe (2012) Carbohydrate Deficient Transferrin in a driver’s license regranting program.

Alcohol and Alcoholism

, doi: 10.1093/alcalc/ags013.

32. A. Szymanowicz (2013) À propos du dosage de la transferrine désialylée (CDT) et de ses indications.

Ligand Assay

18 (1), 79 – 86.

33. C. Weykamp, J.P.M. Wielders, A. Helander, R.F. Anton, V. Bianchi, J.O. Jeppsson, C. Siebelder, J.B. Whitfield, F. Schellenberg (2012) Toward standardization of carbohydrate-deficient transferrin (CDT) measurements: III. Performance of native serum and serum spiked with disialotransferrin proves that harmonization of CDT assays is possible.

Clin. Chem. Lab. Med.

DOI 10.1515/cclm-2012-0767.

- 219 -

Figure 1

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Profil normal

Normal pattern

Figure 2

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin

Profil à CDT augmentée

Pattern with increased CDT

Asialotransferrin Disialotransferrin Trisialotransferrin Pentasialotransferrin Tetrasialotransferrin - 220 -

Figure 3

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Profil avec complément C3 dégradé

Pattern with degradated C3 complement

C3d Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 221 -

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS Figure 4 Variants de la CDT - CDT variants

- 222 -

Figure 5

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Sérum normal - avant traitement

Normal serum - before treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin

Sérum normal - après traitement

Normal serum - after treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 223 -

Figure 6

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Sérum N

°

1 avec interférent - avant traitement

Normal No. 1 with interferent - before treatment

Pentasialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin

Sérum N

°

1 avec interférent - après traitement

Serum No. 1 with interferent - after treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 224 -

Figure 7

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Sérum N

°

2 avec interférent - avant traitement

Serum No. 2 with interferent - before treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin

Sérum N

°

2 avec interférent - après traitement

Serum No. 2 with interferent - after treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 225 -

Figure 8

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Sérum N

°

3 avec interférent - avant traitement

Serum No. 3 with interferent - before treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin

Sérum N

°

3 avec interférent - après traitement

Serum No. 3 with interferent - after treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 226 -

Figure 9

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Sérum N

°

4 avec interférent - avant traitement

Serum No. 4 with interferent - before treatment

Sérum N

°

4 avec interférent - après traitement

Serum No. 4 with interferent - after treatment

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 227 -

Figure 10

CAPILLARYS CDT (2) - 2014/06

SCHÉMAS / FIGURES

PROFILS ÉLECTROPHORÉTIQUES - ELECTROPHORETIC PATTERNS

Profil avec bloc Disialo -Trisialotransferrine

Pattern with Disialo - Trisialotransferrin block

Pentasialotransferrin Disialotransferrin Tetrasialotransferrin Trisialotransferrin - 228 -