Last ned komplett salgsprospekt her

Download Report

Transcript Last ned komplett salgsprospekt her

H AV B L I K K

www.dalabukta.no

GODE NABOER

SOLNEDGANG

HJEM RO

DRØMMER

LIVSGLEDE

HAVBLIKK – framtiden, akkurat nå

Hvor vil dere skape framtiden? Hvor vil dere slå dere til ro, og kjenne at dere ikke søker videre?

HAVBLIKK – framtiden, akkurat nå

Hvor vil dere skape framtiden? Hvor vil dere slå dere til ro, og kjenne at dere ikke søker videre?

Dalabukta er et nytt, framtidsrettet boligfelt som ligger i Karihola på Kirke landet. Utsikten herfra følger horisonten, og den byr på fantastiske solned ganger om våren og sommeren, mens høst og vinter er tiden for å hvile blikket på skummende bølgetopper. Havblikk ligger svært sentralt til. Området er rolig, trygt og barne vennlig uten noen form for gjennomgangstrafikk. Det er bare en knapp 20 minutters spasertur til sentrum, kort vei til leke plasser, barnehager, skole og idretts anlegg. Like vel - det aller beste er kanskje nærheten til friluftsområdene hvor smale turstier går gjennom skog og over berg. En drøm for små og store på opp dagelses tur!

Hvorfor Havblikk?

• Lune uteplasser mot sør • Sentralt • Gode oppvekstvilkår • Kort trygg skolevei • Aktive idrettsmiljø i nærheten • Friluftsliv • Alt innen rekkevidde • Fredelig bomiljø • Gode kollektivtilbud

H AV B L I K K

www.dalabukta.no

Med ett blikk – HAVBLIKK

Det er gode grunner til at mange har gledet seg til dette øyeblikket. Første byggetrinn i Dalabukta, «Havblikk», er klart for utbygging. Med sin naturskjønne beliggenhet og nærhet til sentrum, byr det kjente friluftsområdet på ettertraktede eiendommer for den kresne. I Dalabukta får du nærkontakt med naturelementene fra orkester plass, i din egen høyst moderne bolig.

Her blir det godt å bo!

HAVBLIKK (byggetrinn 1):

• Tomter (382-601 m²) Havblikk er første byggetrinn i boligfelt med ca 200 boliger på Kirkelandet i Kristiansund. Feltet vil ha variert bebyggelse med eneboliger, rekkehus og blokkleiligheter. Moderne og fremtids rettede boliger med miljøvennlige energi løsninger som er tilpasset mennesker i alle livsfaser og -situasjoner.

H AV B L I K K

www.dalabukta.no

B9.1

B9.2

B9.3

B9.4

B8.1

B10.1

B10.2

B10.3

B8.4

B7.9

B7.8

Moderne hus, kvalitet, E-løsninger

B7.7

B7.6

B7.5

B7.4

B6.10

B6.9

B6.8

B6.7

B7.3

B7.2

B6.6

B6.5

B6.4

B7.1

B6.3

B6.2

B6.1

Illustrasjon: SolemHartmann

Arealoversikt eneboligtomter

Nr:

B6.1 B6.2 B6.3 B6.4 B6.5 B6.6 B6.7

Kvm

597 547 491 390 382 475 568

Nr:

B6.8

Kvm

466 B6.9 462 B6.10 537 B7.1 B7.2 B7.3 B7.4 601 513 567 553

Nr:

B7.5 B7.6

Kvm

551 487

En drøm for små og store på opp dagelses tur!

Skisse Situasjonsplan Enebolig og Rekkehus

Dalabukta

01.01

24.09.10

Tegninger er Solem Hartmann AS´s eiendom og kan ikke videresendes eller benyttes av andre i strid med vår eiendoms- og opphavsrett uten vår skriftlige tillatelse.

solem:hartmann as

Erling Skakkes gt. 49 b, 7012 Trondheim Telefonnr.: 73 53 70 70 E-post: [email protected]

Illustrasjon 3D: Maestro Media

DALABUKTA, felt b6 og b7

Retningslinjer/ramme for kjøp av tomt uten bolig Tomtene selges uten boliger, men forutsetningen er at boligene utformes og bygges i tråd med intensjonene for hele området.

Tomtenes beskaffelse og størrelse setter klare føringer for utforming av den enkelte bolig, både når det gjelder plassering på tomta, etasjetall og størrelse. Dog skal det kunne prosjekteres individuelle løsninger på tomtene.

Ved bebyggelsens utforming skal det legges vekt på høy kvalitet i arkitektonisk utforming, detaljering og materialbruk.

Bebyggelsen skal hovedsakelig plasseres som vist på plankartet, med adkomst og etasjetall som vist på planen. Det er lagt opp til, og forutsatt, at boligene skal ha en « passiv » og en « aktiv » side. Dette for å begrense innsyns problematikk og få en bedre utnyttelse av tomtenes uteareal. De angitte fotavtrykk på planen har hensyntatt dette.

Bebyggelsen skal ha flatt tak. Garasjer/carporter/boder skal være integrert i boligmassen.

Sammen med innsending av rammesøknad, skal det vedlegges en detaljert plan for utomhusareal for den ubebygde del av tomta. Kommunen kan kreve at det utarbeides en felles plan som omfatter flere eiendommer.

HAVBLIKK (byggetrinn 1):

• Tomter (382-601 m²) Vedlagte tegninger fra SolemHartmann as, viser plassering og typer boliger en ser for seg i området. Det er også mulig å bruke disse, eller tilpasse disse til den enkeltes behov, etter avtale.

De angitte gesimshøyder i planen skal følges. Måle regler for disse er angitt i « Veileder,Grad av utnytting. Utgitt av Statens Bygnings tekniske Etat.

»

Oppdragsnr.: 15100065

DALABUKTA – ENEBOLIGTOMTER

Felt B6 og B7

Tomteareal Eneboligtomt er under fradeling fra 382 kvm. til 601 kvm. eiertomter. Det tas forbehold om endelig tomteareal. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsførings materiale er å betrakte som omtrentlig areal.

Eksakt tomteareal først vil fremkomme etter fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være mindre/større enn markedsført areal.

Skole / Barnehage Området sogner p.t. til Dalabrekka skole. Barnehager i området er Karihola barnehage og Kristiansund Idrettsbarnehage.

Visning Egen nettside: www.dalabukta.no, samt annonse på www.eiendomsmegler1.no og www.finn.no eller ta kontakt med Megler.

Oppdragsansvarlig Therese Hopmark, Eiendomsmegler MNEF, telefon: 95 29 52 80 e-post: [email protected]

Økonomi

Prisliste Se egen prisliste.

Betalingsbetingelser Deponert beløp innbetales til meglers klientkonto ved kontrakts underskrift.

Resterende kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtagelsesdato.

Kjøperen skal stille garanti for rett betaling ved å innbetale kr 70.000,- til meglers klientkonto 4202 2938074.

Beløpet skal innbetales når alle forbehold er slettet og kontrakt signert.

Blir ikke det deponerte beløp innbetalt i rett tid i samsvar med avtalen, regnes dette likt med manglende betaling. Kjøper ”eier” det deponerte beløpet, men har ikke råderett over beløpet under den tid sikkerheten skal gjelde. Selger har krav på renter av det deponerte beløpet frem til kjøpesummen forfaller til betaling til selger.

Deponert beløp konverteres som en del av kjøpesummen når denne skal innbetales pr. oppgjørs- og overtagelsesdato. Resterende del av oppgjøret samt omkostninger innbetales pr overtagelse.

Forsikring/finansiering EiendomsMegler 1 tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av SpareBank 1s finansielle rådgivere. Omkostninger 1. 2,5 % dokumentavgift til staten 2. Tinglysningsgebyr for skjøte m/grunnboksutskrift 3. Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument 4. Fradelingskostnad kr 15.000,- for tomt over 500 kvm kr 11.500,- for tomt under 500 kvm 5. Startkapital velforening kr 3.000,- 6. Stiftelsesomkostninger velforening kr 1.000, Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer. Tilknytnings avgifter Ingen opplysninger da tomten er ubebygd.

Tilknytningsavgifter til Kristiansund kommune er ikke inkludert i kjøpesummen. - for vann kr 8,75 pr. kvm bra.

- for kloakk kr 8,75 pr. kvm bra.

- for strøm: henvendelse e-verk.

Disse prisene er innhentet i september 2010.

Tilknytning kabel-tv/bredbånd fra valgte leverandører.

Det tas forbehold om endring i offentlige avgifter/gebyr.

Det er p.t. ikke tilknytningsplikt til fjernvarmeanlegg.

Ligningsverdi og offentlige avgifter Ingen opplysninger da tomten er under fradeling og ubebygd.

MeglerTakst Vi tilbyr MeglerTakst ved salg av bolig gjennom EiendomsMegler 1. MeglerTakst er en profesjonell vurdering av boligens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om boligmarkedet der du bor.

Teknisk

Registerbetegnelse Gnr. 5, bnr. 894 (enkelttomter fradeles fra hovedtomt, egne bruksnr blir tildelt på de enkelte tomter ved fradeling) i Kristiansund kommune.

Infrastruktur Selger skal levere infrastruktur med vann og kloakk inntil 1 meter inn på tomten.

Komplettering av feltets infrastruktur og ferdigstillelse av fellesareal/områder skal ferdigstilles av selger. Byggemelding Kjøperen er selv ansvarlig for å byggeanmelde samt å fremskaffe bygningsmyndighetenes godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen før byggearbeider igangsettes. Kostnader i forbindelse med byggeanmeldelse, tilknytningsgebyr, ev. grunnundersøkelser/ geoteknisk rapport m.m. påhviler kjøperen.

Kjøper har anledning til å byggemelde ønsket bolig selv om hjemmel ikke er overført, samt at infrastruktur ikke er ferdigstilt. Dette gjelder selv om oppgjørs- og overtagelsesdato ikke er forfalt. Alle kostnader og risiko relatert til dette bæres i sin helhet av kjøper.

Regulering Formålet med reguleringsplanen og de tilhørende reguleringsbestemmelser er å legge til rette området for utbygging til boligformål.

Reguleringsbestemmelser gjelder for det området som er vist med reguleringsgrense på plankartet dat. 08.07.08.

Området er regulert iht. vedlagte reguleringsbestemmelser, vedtak av 25.05.2010.

Kopi av plankart og forslag til reguleringsbestemmelser følger vedlagt.

Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Ved avvik gjelder tekst i reguleringsbestemmelsene foran tekst i kjøpsbetingelsene.

Vei/vann/kloakk Rør og anlegg legges inn til tomtegrensen. Strøm/Tele/Kabel-tv Alle kostnader for å kunne tilknytte seg offentlig vei og ledningsnett er kjøpers ansvar. Dersom noen av boligene krever pumpestasjon v/kjelleretasje, er dette kjøpers ansvar/risiko.

Øvrige kjøpsforhold

Overtagelse Overtakelse av tomten kan skje ca 12 mnd etter at selgers forbehold er slettet. Kjøper har ikke anledning til å nekte overtakelse selv om overtakelsen skjer tidligere. Eiendommen kan overtas selv om fradeling ikke er gjennomført. Oppgjør vil bli stående på meglers klientkonto til fradeling er i orden. Tomten vil bli overskjøtet til kjøper når fradeling er i orden.

Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil være avklart senest 4 uker før. En forutsetning for at overtagelse skal kunne finne sted er at fullt oppgjør inklusiv omkostninger er bekreftet mottatt på meglers klientkonto.

Det gjøres oppmerksom på at oppgjørs- og overtagelsesdato vil kunne skje selv om det fortsatt vil foregå byggearbeider på hovedeiendommen/prosjektet i forbindelse med ferdigstillelse av de øvrige tomter/ fellesarealer/tekniske installasjoner.

Kr. 100.000,- pr tomt holdes tilbake på klientkonto inntil selgers forpliktelser ihht rekkefølgebestemmelsene er oppfylt, slik at midlertidig brukstillatelse kan utstedes ved ferdigstillelse av boligen.

Rekkefølgebestemmelsene står i vedlagte reg. bestemmelser.

Eier FinansGruppen Prosjekt AS, org. nr 980360105 Selgers forbehold Selger tar forbehold om: * endelig offentlig godkjenning vedr. igangsetting for utbygging av infrastruktur * tilstrekkelig forhåndssalg Selgers forbehold skal være avklart senest 01.04.2011

Dersom selger påberoper forbehold så bortfaller kjøpers og selgers rettigheter og forpliktelser etter kontrakten, og ingen av partene har noe å kreve av hverandre. Heftelser Det er pliktig medlemskap i velforening, som kan bli tinglyst på eiendommen.

Diverse Eiendommen er under fradeling, og det er ennå ikke avklart hvilke servitutter som vil følge det nye bruksnummer. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter som erklæringer/avtaler, og som ikke fremgår av denne eiendoms grunnbok.

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/ erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi/nettverk, vannrett, veirett, adkomstrett m.m.

På enkelte tomter finnes det finnes betongkonstruksjoner i grunnen. Dette er kjøpers ansvar.

Velforening Det er pliktig medlemskap i områdets velforening. Alle veger med tilhørende anlegg, skal overtas av kommunen og utføres i tråd med kommunens normer og krav.

Velforeningen har ansvar for kostnader i forbindelse med drift og vedlikehold av alle private felles anlegg, herunder fellesområder, lekeplasser, fellesadkomster og evt felles tekniske anlegg. Kostnadene ved forvaltning av ovennevnte vil bli fordelt på medlemmene i velforeningen. Det er pr. d.d. ikke mulig å stipulere felleskostnadene da dette avhenger av antall medlemmer og ansvar.

Ved ev. overskjøting av andel fellesareal, så er dokumentavgift for dette inkludert i kjøpesummen/ tomteverdien for boligen, og betalt ved overskjøting av boligen.

Forsinkelse Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l. gir selger en rett til å forlenge fristen for overtakelse. Kjøper anmodes spesielt å tilpasse dette forhold ved ev salg av nåværende bolig.

Såfremt forsinkelse skulle skyldes f.eks. brann, vannskade, innbrudd e.l. gjøres det spesielt oppmerksom på at dette gir selger rett til en tilleggsfrist for levering uten kompensasjon overfor kjøper. Disse forhold må også tas hensyn til ved salg av nåværende bolig da byggforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatnings bolig for kjøper ved slik forsinkelse. Konsesjon Erverv av tomten er konsesjonsfritt på visse vilkår, ref. egenerklæring om konsesjonsfrihet: - det forutsettes en tomt som kan bebygges med ett hus eller høyst to boligenheter - tomten må bebygges innen 5 år - tomten må bebygges slik plansituasjonen forutsetter Er tomten for eksempel regulert til bolig, er det ikke nok å sette opp en garasje. Oversittelse av fristen eller oppføring av bebyggelse i strid med plan vil utløse konsesjonsplikt.

Avtalebetingelser Eiendommen selges som den er jfr. Avhendingslovens § 3-9. Selger kan ikke garantere for grunnens beskaffenhet for den enkelte tomt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Vedlegg 1. Situasjonsplan med tomtenummerering datert 01.07.2010

2. Forslag til reguleringsbestemmelser av 25.05.2010 m/plankart datert 16.03.2010

Budgiving Bud med akseptfrist kortere enn kl 12 neste virkedag regnet fra siste annonserte visning kan megler formidle da selger ikke er forbruker. Meglers vederlag I forbindelse med salg av denne eiendommen er avtalen om vederlag mellom selger og megler: Fastpris kr 32.500,- pr enhet.

Tilrettelegging kr 1.000,- pr enhet.

Alle priser eks. 25 % mva.

Dersom eiendommen ikke blir solgt er følgende avtalt: Oppdragsgiver betaler vederlag for gjennomførte salg samt ovennevnte engangskostnader.

Salgsoppgaven sist oppdatert Dato: 02.09.2010

Reguleringsbestemmelser for:

Navn på reguleringsplan: Gårdsnr / Bruksnr: Navn på kommune: Dato plankartet: Siste revisjonsdato av bestemmelser: Dato for kommunestyrets vedtak: DALABUKTA Gnr 5 / Bnr 534 KRISTIANSUND KOMMUNE 08.07.08

30.04.10

25.05.10

1 GENERELT

Formålet med reguleringsplanen og de tilhørende reguleringsbestemmelser er å legge til rette området for utbygging til boligformål. Disse reguleringsbestemmelser gjelder for det området som er vist med reguleringsgrense på plankartet dat. 08.07.08.

Området er regulert til følgende formål: 1.1 BYGGEOMRÅDER. (PBL §25, 1. LEDD NR. 1) • Blokk, rekke- og kjedehus - Felt B1, B2, B3, B4, B5, B8, B9 og B10 • Område for frittliggende småhusbebyggelse - Felt B6 og B7 1.2 OFF. TRAFIKKOMRÅDER. (PBL §25, 1. LEDD NR. 3) • Kjøreveg. • Gate med fortau.

• Gang- og sykkelveg.

• Annen veggrunn.

1.3 OFF. FRIOMRÅDER. (PBL §25, 1. LEDD NR. 4) • Friområder generelt -F1, F2, F3, F4 og F5.

1.4 SPESIALOMRÅDE. (PBL §25, 1. LEDD NR. 6) • Parkbelte -S1.

• Frisiktsone ved veg.

1.5 FELLESOMRÅDER. (PBL §25, 1. LEDD NR. 7) • Felles lekeareal for barn -FL1, FL2, FL3, FL4 og FL5.

• Felles grøntareal -FG1, FG2, FG3 og FG4.

• Felles parkering -FP1, FP2, FP3, FP4, FP5, FP6, FP7 og FP8.

• Felles avkjørsel –FA..

• Felles garasjer – FGA.

1.6 KOMBINERTE FORMÅL. (PBL §25, 2. LEDD ) • Rekkefølgebestemmelser – K1.

2 BYGGEOMRÅDER

2.1 GENERELT.

Innenfor områdene B1-B10 kan det tillates oppført inntil 200 boligenheter Viste plassering av ny bebyggelse er veiledende, og skal plasseres innenfor viste byggelinjer og fastsettes endelig ved utarbeidelse av utomhusplaner for hvert delfelt.

2.2 OMRÅDE FOR BOLIGER M/TILH. ANLEGG - FELT B1, B2, B3, B4, B5, B8, B9 OG B10.

1. Hustyper – I disse felt tillates det oppført blokker og rekke- kjedehus med tilhørende anlegg, slik som boder, parkeringskjellere og lignende.

2. Tomteutnyttelse - %BYA er vist på plankartet.

3. Etasjetall B1-B5 - Bebyggelsen i felt B1 – B5 kan føres opp med de etasjetall som er påført plankartet eks. parkeringskjeller.

4. Etasjetall B8-B10 - I felt B8, B9 og B10 kan det oppføres bygg i 3 etasjer, for eksempel underetasje, hovedetasje og loftetasje. 5. Byggehøyder - Gesimshøyden for følgende etasjeantall er: (gjennomsnitt ferdig terreng) 4 etg – 13,0 m, gjelder felt B1.

3 etg – 10,0m, gjelder felt B2, B3 og deler av B5.

2 etg - 6,5m, gjelder felt , B8, B9 og B10.

2 etg - 6,0m, gjelder felt B4 og deler av B5.

6. Trapp, ventilasjonsoppbygg og heistårn kan tillates inntil 2 meter over angitte gesimshøyde. Størrelsen på slike takoppbygg skal samlet ikke overstige 10% av byggets grunnflate. Alle leiligheter skal ha god tilgjengelighet for bevegelses- og orienteringshemmede. Det skal avsettes tilstrekkelig med HC-plasser. Boligene skal primært være tosidig belyst, med unntak av B1. Det tilrettelegges for universell utforming.

7. Parkeringsplasser - Det skal anlegges 0,5 p.plasser pr. boenhet i fellesanlegg eller på egen grunn. For utleiedel kan kommunen gi egne bestemmelser for parkering.

8. Garasjer skal kunne oppføres som fellesgarasjer eller i p.kjeller. Det skal avsettes minst 1 p.plass pr. boenhet. Plassering og utforming skal tilpasse eksisterende terreng og bebyggelse. Mellom vegkant/ for tauskant og garasje skal det være minimum 5 meter avstand når innkjøring til garasje skjer rett inn/ut fra vegen. Felles parkeringsplasser kan bebygges med carporter, og skal inngå i en utomhusplan, jfr. pkt. 8.3.

2.3 OMRÅDER FOR FRITTLIGGENDE SMÅHUSBEBYGGELSE - FELT B6 OG B7.

1. Hustyper – I disse felt skal det oppført eneboliger med tilhørende anlegg, slik som boder, garasjer, osv.

2. Tomteutnyttelse - %BYA er vist på plankartet.

3. Etasjetall – det tillates oppført bebyggelse i 3 etg. inkl. loftetasje og underetasje.

4. Byggehøyder - Gesimshøyden skal ikke overstige 6.5 fra gjennomsnittlig ferdig planert terreng.

5. Parkeringsplasser - Det skal anlegges minst 1 parkeringsplass pr. boenhet på egen grunn.

6. Garasjer skal primært oppføres som en del av boligbebyggelsen. Det skal avsette minst 1 garasjeplass på egen grunn. Mellom vegkant / fortauskant og garasje skal det være minimum 5 meter avstand når inn kjøring til garasje skjer rett inn/ut fra vegen.

3 OFF. TRAFIKKFORMÅL

Alle veger med tilhørende anlegg, skal overtas av kommunen og utføres i tråd med kommunens normer og krav. Alle veger skal tilpasses eksisterende terreng på en best mulig måte og gis en god estetisk utforming. Skjæring og fylling skal gis en god overgang mot terreng og tildekkes eller isåes med stedsegne arter.

Skjæring og fylling skal sikres på forsvarlig, forskriftsmessig måte.

3.1 VEG1, VEG 2, VEG 3, VEG 4, VEG 5 OG VEG 6.

Veg1, 2, 3, 4, 5 og 6 opparbeides som vist på plankartet.

4 OFF. FRIOMRÅDER

4.1 FRIOMRÅDER - FELT F1, F2, F3, F4 OG F5.

Friområder skal kunne nyttes av allmennheten til tur, sport og lek. Nødvendige byggverk og anlegg for dette, som ikke er til hinder for områdets bruk som friområde, kan tillates av kommunen. Det gjelder også rør traseer/tekniske føringer, mindre bygg for tekniske installasjoner som trafokiosker og pumpestasjoner.

5 SPESIALOMRÅDER

5.1 PARKBELTE - S1.

1. Området rundt rennovasjonsanlegget skal tjene som buffersone og skjermingstiltak mellom anlegget og boligområdene. 2. Skjermingstiltakene skal gis en god estetisk utforming og tilpasses terrengforholdene best mulig. Terrengoverflater skal tildekkes eller isåes med stedsegne arter.

6 FELLESOMRÅDER

6.1 FELLES LEKEAREAL FOR BARN – FL1, FL2, FL3, FL4 OG FL5.

1. Felles lekeareal for barn er felles for alle innenfor planområdet, og skal nyttes til sport og lek. Nødvendige byggverk og anlegg for dette som ikke er til hinder for områdets bruk, kan tillates av kommunen. Anlegget skal godkjennes av kommunen.

2. Det skal ved opparbeidelse av felles lek - og uteoppholdsarealer samt adkomst til disse, legges vekt på universell utforming, dvs. at apparater og anlegg i området skal kunne benyttes på like vilkår av så mange som mulig.

6.2 FELLES GRØNTAREAL – FG1, FG2 OG FG3 Felles grønteareal skal benyttes av tilgrensede boligfelt, og er felles for dette. Området kan benyttes til bl.a. utearealer og lekeområder. Området tillates ikke bebygd. Eksisterende vegetasjon skal i størst mulig grad opprettholdes.

6.3 FELLES PARKERING – FP1, FP2, FP3, FP4, FP5, FP6, FP7, FP8 OG FP9.

FP1 er felles for B1.

FP2 og FP3 er felles for B2 og B3.

FP4 er felles for B4.

FP5, FP6, FP7 og FP8 er felles for B5.

FP9 er felles for hele området.

6.4 FELLES AVKJØRSEL – FA.

Felles avkjørsel er felles for B4.

6.5 FELLES GARASJER – FGA.

Felles garasjer er felles for B4.

7 REKKEFØLGEBESTEMMELSER

7.1 ATLANTERHAVSTUNELLEN Det reguleres et 50m bredt belte over tunnelen, 25m på nordside og 25m på sørsiden av tunnelløpet i hele tunnelens lengde, målt fra tunnelens vegger. Innenfor dette området er det ikke tillatt å utføre boringer eller andre inngrep uten at tiltakene er godkjent av Statens Vegvesen.

7.2 FERDIGSTILLELSE Kommunaltekniske anlegg som vei (herunder nødvendige trafikksikkerhets-/fartsreduserende tiltak), vann og avløp skal i sin helhet være bygd ut og godkjent for overtakelse før brukstillatelse gis. Fellesområder og lekeareal som skal betjene delområder skal senest være ferdig før det gis brukstillatelse for ny bebyggelse. 1. FL1 og FL2 ferdigstilles samtidig med felt B2 og B3, eller B1 hvis denne kommer først.

2. FL3 og FL4 ferdigstilles samtidig med felt B6 og B7, eller B4 hvis denne kommer først 3. FL5 ferdigstilles samtidig med felt B5.

4. Før det gis brukstillatelse innefor B6 – B10, skal eksisterende ballplass i enden av veg 5 være opprustet i.h.t en godkjent plan.

5. Før det gis brukstillatelse innenfor B2 – B4, skal F3 være opparbeidet i.h.t godkjent plan 7.3 SKOLE- OG BARNEHAGEKAPASITETEN Utbyggingstakten innenfor planområdet må ikke være større enn skole- og barnehagekapasiteten tillater.

7.4 ADKOMSTVEI Adkomstveien til Dalabukta boligområde skal være etablert før brukstillatelse gis.

8 FELLESBESTEMMELSER

8.1 BARN OG UNGE.

1. Alle boliger skal ha tilgang på 50m² lekeplass ved felles eller off uteareal. Det skal avsettes sandlekeplass for barn i alderen 0-6 år ved inngang innen en avstand på 50m fra bolig. Det skal avsettes min. 150m² pr. 30 boenhet som fellesareal, eller 5m² pr. boenhet på egen grunn. Plassering, kvalitet og funksjonskrav skal legges frem ved søknad om tiltak. Plassen kan legges på den ubebygde del av tomta og i fellesan legg.

2. Alle boliger skal ha tilgang på nærlekeplass på min 1500m² i en avstand av 150m fra bolig. FL1, FL2, FL3, FL4 og FL5 defineres som nærlekeplass.

3. I en avstand på 500m skal alle boliger være sikret adgang til strøkslekeplass på min 3000m². Som strøkslekeplass defineres området F3 og eksisterende ballplass ved enden av veg 5.

4. Lekeplassene skal opparbeides, beplantes og utstyres med apparater og innretninger for varig lek og opphold. Opparbeidelse skal skje i samsvar med gjeldende sikkerhetsforskrifter. Planen skal forelegges parksjefen og godkjennes som en del av utomhusplanen.

8.2 UNIVERSELL UTFORMING.

Adkomst til bygninger, herunder planløsning av kommunikasjonsveger,og felles leke- og uteoppholdsareal skal tilrettelegges for orienterings- og bevegelseshemmede.

Veileder for universell utforming skal legges til grunn for detaljprosjektering av tiltak, jfr. Rundskriv HO-3/2004 fra Husbanken og Statens bygningstekniske etat.

8.3 UTOMHUSPLAN – B1, B2, B3, B4, B5, B8, B9 OG B10.

For felt B1, B2, B3, B4, B5, B8, B9 og B10 skal det utarbeides utomhusplan i målestokk 1:500/1:200 før utbygging settes i gang. Planen skal vise nye tomtegrenser, plassering av bebyggelse, herunder høyde plassering målsatt ved inngangsparti, samt bebyggelsens høyde, takform og møneretning. Planen skal videre vise avgrensing av tomt og fellesareal, lekeareal, parkeringsløsning og annen bruk av ubebygde deler av privat- og fellesareal, herunder terrengplanering og forstøtningsmurer med angitt høyder, samt felles anlegg for avfall.

Planen skal også vise eksisterende trær eller vegetasjons som skal bevares.

8.4 BYGGESØKNAD – B6 OG B7.

Sammen med søknad om tiltak legges ved illustrasjonsplan/utomhusplan som skal vise grunnriss av planlagt bygg med eventuelt terrasser, støttemurer, utvendige trapper osv. påført ytre hovedmål, takform og høyder. Planen skal gjelde for en bebyggelse langs samme veg, eller en annen naturlig avgrensning og skal vise adkomst til gate, internt trafikkareal og parkeringsplasser samt behandling av den ubebygde delen av tomta (belegg, tilsåing, beplanting) i målestokk 1:500. / 1:200.

For å styrke kommunens vurderingsgrunnlag, må tiltakshaver utarbeide snitt og fasader som viser bygnin gens plassering i forhold til terreng, veger og nabobebyggelse med kotehøyder for gesims- og mønehøyder samt ferdig gulv i hovedetasje på nybygg og på bestående nabobygg.

8.5 UTFORMING.

Ved behandling av byggemeldinger skal kommunen se til at bebyggelsen får en estetisk tilfredsstillende utforming. Bygninger i samme byggeflukt eller gruppe skal ha et harmonisk, helhetlig preg. Ny bebyggelse i området, og eventuelle tilbygg /påbygg skal tilpasses bebyggelsen på området i dimen sjon, form, høyde, takutforming, materialbruk og farger. Bebyggelsen skal i størst mulig grad innpasses og tilpasses eksisterende terreng.

8.6 INNGJERDING.

Gjerder må anmeldes til kommunen, som skal godkjenne gjerdenes høyder, materialer og farger.

8.7 SKJÆRING OG FYLLINGER Skjæringer og fyllinger skal i størst mulig grad overdekkes og gis en parkmessig behandling med jordslåing / tilsåing og eventuelt beplanting.

8.8 STØY.

Støynivået ved ved utendørs oppholdsareal ved boliger, og leke- og friområder ikke skal overskride Ldag≤50 dB, (jmf. T- 1442 og TA 2115).

Støyfaglig utredning dat. 28.09.09, og tilleggsutredning datert 10.11.09, skal legges til grunn ved utforming av skjermingstiltak.

Innenfor område S1 skal det bygges: • Støyvoll (vest) slik som vist på plankart. Støyvollen skal være etablert før ny bebyggelse innenfor område B1 tas i bruk. Støyvoll (øst) slik som vist på plankart. Støyvollen skal være etablert samtidig som ferdigstillelse av FL3 og FL4.

Felles garasjeanlegg FGA, skal være etablert før ny bebyggelse innenfor område B4 tas i bruk. Støyskjerm i forlengelse av garasjene (østover), skal bygges slik som vist på plankart. Støyskjermen skal være etablert samtidig som ferdigstillelse av B4 og/eller FL3 og FL4.

Høyde og utstrekning på støyskjermene framgår av plankartet. Støyskjermene og –vollene skal gis en bymessig utforming, med krav til estetisk tilfredsstillende løsninger. Detaljer for utforming av voller og støyskjermer, herunder materialvalg, skal avklares i byggeplanen.

For boligene skal ikke innendørs ekvivalent støynivå (døgn) overskride LpAeq24h ≤30 dBA, (jmf. teknisk forskrift NS 8175).

8.9 MINDRE VESENTLIG ENDRING ELLER UNNTAK.

Når særlige grunner foreligger, kan bygningsrådet tillate mindre avvik fra plan og reguleringsbestemmelser innenfor rammen av plan- og bygningslov med tilhørende forskrift.

8.10 PRIVATRETTSLIGE AVTALER.

Etter at planen med reguleringsbestemmelser er vedtatt, kan det ikke inngås privatrettslige avtaler som er i strid med planen eller reguleringsbestemmelsene.

8.11 FELTVIS UTBYGGING I byggeområdene B1-B10 skal utbyggingen foretas feltvis etter forutgående godkjenning.

8.12 FORURENSNING Tiltakshaver er pliktig, jfr. forurensningsforskriftens kapittel 2; bygge- og gravearbeider tiltaksplan.

» « om opprydding i forurenset grunn ved , til å undersøke om grunnen er forurenset. Dokumentasjon på dette skal forevises forurensningsmyndighet. Før terrenginngrep i forurenset grunn kan starte opp, skal det foreligge godkjent

REGULERINGSPLAN:

Se større skisse på siste side

BINDENDE KJØPETILBUD; TOMTER

BINDENDE BEKREFTELSE PÅ KJØP RESERVASJON T.O.M _________ Bud på eiendommen: Dalabukta Tomt. nr.__________ Gnr. 5, bnr. 894 under fradeling i Kristiansund kommune. Undertegnede, har gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon med kjøpsbetingelser av 02.09.2010 med vedlegg, og inngir herved bindende kjøpetilbud på ovennevnte eiendom: Kjøpesum: kr _______________________ + omkostninger.

Kjøpet vil bli finansiert på følgende måte: Lån (bank, kont.pers., tlf.) Egenkapital Evt. annen finansiering (oppgi hvilken) kr ” ” Totalt kr Kjøper er inneforstått med at kopi av legitimasjon og finansieringsbekreftelse for hele kjøpesummen skal forelegges megler sammen nærværende bindende bekreftelse på kjøp Det gjøres oppmerksom på at deponert beløp, stor kr 70.000,-, forfaller til betaling etter at selgers forbehold er av klart og kontrakt signert. Dette beløpet skal innbetales meglers klientkonto nr: 4202 2938074 og vil gå til fradrag fra kjøpesummen når denne skal innbetales pr. oppgjørs- og overtagelsesdato. Deponert beløp blir ikke renteberegnet. Selgers forbehold jfr. kjøpsbetingelser for Dalabukta med vedlegg skal være avklart innen 01.06.2011. Avgitt kjøpetilbud kan ikke trekkes tilbake etter at dette er gjort kjent for megler på vegne av selger. Bindende avtale er regulert iht. Lov om avtaler av 31. mai 1918. Eventuelle betingelser/forbehold: ..................................................................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................................................................

Ønsker finansieringstilbud fra Sparebank 1 Ønsker Meglertakst fra EiendomsMegler 1 Kjøper 1 Fødsels- og personnr. Kjøper 2 Fødsels- og personnr. Ja Ja _ _ _ _ _ _ - _ _ _ _ _ (11 siffer) _ _ _ _ _ _ - _ _ _ _ _ (11 siffer) Nei Nei .......................................................................... Sted: .........................................................

Dato: .........................................................

.......................................................................... Sted: .........................................................

Dato: .........................................................

Adresse: Postadresse Tlf. privat / mobil / arb E-post adresse: For EiendomsMegler1: .......................................................................... Sign: .........................................................

.......................................................................... Sign: .........................................................

..........................................................................

..........................................................................

Akseptert Avslått v/selger: ___________________________ pr. tlf., dato: _________ kl. ________ Finansiering sjekket den _______ Kommentar: Sign:

FORBRUKERINFORMASJON OM BUDGIVNING

Sist oppdatert med virkning fra 1. juli 2010, i forbindelse med ikrafttredelse av endringer i eiendomsmeglings forskriften.

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste retts reglene tilknyttet budgivning.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING: 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. 3. Budets innhold: I tillegg til eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer osv. bør et bud inneholde: Finansieringsplan, betalingsplan, aksept frist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdrags giver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interes senter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Normalt kreves at budgivers første bud inngis skriftlig til megler. Senere endringer i budet inngis imidler tid ofte muntlig. Slike endringer bør ikke skje per e-post, sms-melding eller til telefonsvarer, da risikoen for at denne type meldinger ikke kommer frem i tide, er større enn ellers.

6. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4. 7. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. 8. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

9. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. 10. I spesielle tilfeller kan megler skriftlig invitere til lukket budrunde. Nærmere opplysninger vil i tilfelle bli gitt til aktuelle interessenter. VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD: 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom. 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom). 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale. 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

REGULERINGSPLAN:

Therese Hopmark, Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Telefon: 71 58 01 53 - Mobil: 952 95 280 - Faks: 71 67 30 30 Epost: [email protected]