Langsiktig perspektiv i Norge Ny publikasjon om BP Norge gir

Download Report

Transcript Langsiktig perspektiv i Norge Ny publikasjon om BP Norge gir

BP Norge

Utgiver: Trykkeri: Foto: Design: BP Norge AS, avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt Kai Hansen BP Norge, der annet ikke er oppgitt Render AS

BP Norge

BP har vært i Norge siden 1920. I dag er hovedvirksomheten utvinning og leting etter olje og gass på den norske kontinentalsokkelen.

PL 712 & 706

PLATTFORMER PRODUKSJONSSKIP

(FPSO)

BP-OPERERTE LISENSER PARTNEROPERERTE LISENSER

SKARV

Produksjon 1. halvår 2014 netto:

71.000

fat oljeekvivalenter per døgn

ULA & TAMBAR

Produksjon 1. halvår 2014 brutto:

229.700

fat oljeekvivalenter per døgn

VALHALL & HOD

890

ansatte i Norge

400 475 16

Offshore Stavanger Sandnessjøen Fakta oppdatert juni 2014

Strategi i Norge:

• Økt verdiskapning • Sikker og stabil produksjon • Videre vekst

Aktiviteter:

1. Leting • To eierandeler i Barentshavet • Deltar i felles seismikkinnsamling i sørøstlige Barentshavet 2. Prosjekter • Flere større og spennende prosjekter på produserende felt de neste årene 3. Områdeutvikling • Vi jobber aktivt med videreutvikling av feltområdene våre 4. Avvikling • Planer for nedstengning og fjerning av gamle installasjoner • Permanent plugging av gamle brønner på Valhall og Hod

Vår høyeste prioritet over hele verden er sikker og pålitelig drift i tråd med regler og krav.

Langsiktig perspektiv

Avansert teknologi og nye aktiviteter i Norge vil gi oss lang horisont på norsk sokkel.

BP er et av verdens ledende energiselskap. På verdensbasis er vi rundt 84.000 ansatte og opererer i over 80 land. Vårt globale mål er å finne mest mulig olje og gass for å møte verdens økende energibehov. Vår høyeste prioritet over hele verden er sikker og pålitelig drift i tråd med regler og krav. Dette gjelder selvsagt også i Norge der vi er operatør på fem produserende felt; Valhall, Hod, Ula, Tambar og Skarv. Vi har totalt eieran deler i 13 lisenser og er operatør på 11 av disse. I 2013 hadde vi en betydelig økning i produksjon fra norsk sokkel, hovedsakelig på grunn av nye felt som ble satt i drift. I Norskehavet startet produksjonen fra Skarvfeltet med rundt 170.000 fat oljeekvivalenter (olje og gass) per døgn. Skarvfeltet forventes å produsere i 25 år. I Nordsjøen fikk Valhallfeltet ny produksjons- og hotellplattform som er planlagt å produsere til 2050. På Ulafeltet oppgraderer vi installasjonene og forventer produksjon i alle fall til 2028. Dette viser at BP har planer om høy aktivitet i Norge i lang tid fremover. Andeler i to letelisenser i Barentshavet gir oss også muligheter til å delta i fremtidig utvinning av olje og gass i nordligere strøk. Avansert teknologi er nøkkelen til suk sess i vår industri. Vi satser stort på teknologi som gir oss økt produksjon fra kompliserte reservoarer både på Valhall og Ula. Globalt er vi sterke på blant annet ny teknologi for dypt vann, noe som vil gi gode bidrag til fremtidig virksomhet i Barentshavet. En ny generasjon medarbeidere har gjort sitt inntog både på land og off shore. Vi rekrutterer både ferdig utdan nete fra universiteter og høyskoler til vårt graduate challenge-program og tar inn lærlinger fra videregående skoler som tar sitt fagbrev offshore.

BP har vært på norsk sokkel i over 40 år og dermed bidratt til det norske samfunnet på flere arenaer. Vi har planer om å bli her i 40 år til.

Jan Norheim Administrerende direktør

VALHALL & HOD

Fakta Valhall

Produksjonsstart

1982

Bruttoproduksjon 1. halvår 2014:

55.500

fat oljeekvivalenter per døgn

8 plattformer

Forventet Levetid: 2050 Reserver ved godkjenning:

247 millioner

fat olje senere oppjustert til 1272 millioner fat oljeekvivalenter Rettighetshavere Valhall: BP Norge AS (operatør)

35,95%

Hess Norge

64,06% 294 km

lang kraftkabel fra Lista til Valhall

100%

på strøm fra land

Fakta Hod

Rettighetshavere Hod: BP Norge AS (operatør)

37,50%

Hess Norge

62,50%

Produksjonsstart

1990 1 plattform

Første ubemannede plattform på norsk sokkel Reserver ved godkjenning:

25 millioner

fat oljeekvivalenter

Valhall - et gigantisk felt i den sørlige del av Nordsjøen. Produksjonen startet i 1982. Etter oppstarten av den nye produksjons- og hotellplattformen i 2013 har feltet potensial til å produsere til 2050.

ØKT UTVINNING

Selv om betydelige volumer av olje og gass på Valhall er teknisk utvinn bare, kreves det fortsatt teknologisk nyskapning og bedre effektivitet. Feltet har over 90 produksjons- og injeksjonsbrønner i aktivitet, og det jobbes kontinuerlig med nye brønner og overhaling av eksisterende brønner.

GASSLØFT FOR ØKT PRODUKSJON

To identiske, ubemannede flanke plattformer i sør- og nordenden av reservoaret er utstyrt med 16 boreslisser hver, og får hjelp til å opp rettholde produksjonen ved bruk av gassløft. Det betyr at gass blir injisert i reservoaret for å presse ut mer olje.

LOFS – LIFE OF FIELD SEISMIC

I 2003 ble det installert 120 kilometer med seismiske kabler i havbunnen rundt Valhallfeltet for overvåking av produksjon og vanninjeksjon i reservoaret. Det er samlet inn seismiske data cirka to ganger i året siden den gang. I 2014 ble det installert 10 nye kabler på havbunnen til sammen 13,7 kilometer som registrerer endringer i potensiell «grunn gass»-forholdene. Disse vil gi verdifull informasjon, blant annet knyttet til arbeidet med permanent plugging av de gamle brønnene på boreplattformen som skal stenges ned.

KONTROLLROM PÅ LAND

Valhallfeltet har to kontrollrom for styring av brønner – ett på den nye ho tell- og produksjonsplattformen og ett på land på Forus. Kontrollrommene er identiske og når operatørene på land går inn i rommet, vil de i praksis være offshore. Fra land styres produksjons brønner i samarbeid med operatørene offshore.

Lars Christian Lussand

Instrumenttekniker på Valhall

Mitt Valhall

Jeg trives på Valhall fordi vi har et fantastisk arbeidsmiljø med hy ggelige og dyktige kolleger som jobber i lag og hjelper hverandre når det trengs. Vi samarbeider godt både i vår egen avdeling og med andre avdelinger.

FULL ELEKTRIFISERING

I januar 2013 kom produksjonen i gang fra den nye plattformen. Feltet fikk dermed et nytt senter med moderne utstyr og en kraftledning fra land som leverer strøm til hele driften. Lista omformerstasjon leverer omlag en halv TWh (terawatt-time) som er kraftmengden Valhall trenger ved full drift. Den 294 kilometer lange likestrømskabelen ligger på havbun nen fra Lista ut til Valhall.

SIKKERHET OG MILJØ

Etter installeringen av den nye hotell- og produksjonsplattformen med kraft fra land, er feltet nesten helt fri for CO2-utslipp og NoX ved normal drift. Gevinsten ved bruk av kraft fra land er mindre fare for brann og eksplo sjoner, mindre støy og forurensing, nesten ingen utslipp til luft, færre løft offshore, enklere system, mer effek tiv drift og bedre arbeidsmiljø.

TRANSPORT

Oljeproduksjonen fra Valhall sendes i rørledning via Ekofisk til Teesside i Storbritannia. Gassen transporteres via Norpipe-rørledningen til Emden i Tyskland.

FJERNING

På grunn av innsynkning av havbun nen vil de tre eldste plattformene etter hvert bli stengt og fjernet. Dette gjelder prosess -og kompresjonsplatt formen (PCP), boreplattformen og den gamle boligplattformen. PCP ble tatt ut av drift høsten 2013. Planen er å demontere og ta de gamle plattfor mene til land. Dette er et arbeid som vil ta mange år.

VALHALL KULTURMINNE

I løpet av 2015 vil Valhall være representert blant kulturminnene på Norsk Oljemuseum i Stavanger. Kulturminnene representerer sentrale kilder til historien om utviklingen av det norske samfunnet. Nå blir Valhall- området dokumentert fra den spede begynnelsen til i dag. Prosjektet avsluttes med et nytt nettsted og en utstilling i Norsk Oljemuseum høsten 2015.

HOD

Hodfeltet kom i produksjon i sep tember 1990 og var norsk sokkels første ubemannede plattform. Feltet ble fjernstyrt fra Valhall, 13 kilometer unna. I dag er det ingen produksjon fra Hod-plattformen. Flere brønner fra Hod produserer via flankeplattformen i sør. Det er utarbeidet en plan for avvikling og disponering av innretnin gen. Planen er å ta brønnhodeplattfor men til land for demontering. Feltets brønner vil bli permanent plugget og innretningen fjernet. Det er fortsatt betydelige ressurser i undergrunnen og det vurderes muligheter for videre utvikling av disse.

ULA & TAMBAR

Fakta Ula

Produksjonsstart

1986

Bruttoproduksjon 1. halvår 2014:

12.700

fat oljeekvivalenter per døgn Rettighetshavere Ula: BP Norge AS (operatør)

80,00%

Dong Norge

20,00% 3 plattformer

Reserver ved godkjenning:

180 millioner

fat oljeekvivalenter senere oppjustert til 561,9 millioner fat

VAG

– økt produksjon gjennom vann alternerende gass Felt tilknyttet Ula

Tambar, Blane & Oselvar

Fakta Tambar

Produksjonsstart

2001

Bruttoproduksjon 1. halvår 2014:

8.800

fat oljeekvivalenter per døgn Rettighetshavere Tambar: BP Norge AS (operatør)

55,00%

Dong Norge

45,00% 1 plattform

Reserver ved godkjenning:

45,4 millioner

fat olje senere oppjustert til 46,9 millioner fat Ubemannet brønnhodeplattform som fjernstyres fra Ula.

Ulafeltet er godt etablert som et områdesenter i sørlige Nordsjøen. Nøkkelen til suksess har vært bruk av ny teknologi og evnen til å ta riktige og modige beslutninger.

ØKT UTVINNING

BP har satset stort på å injisere gass vekselvis med vann (VAG) inn i Ula-reservoaret. Gassen fra Tambar-, Blane- og Oselvarfeltene som er kny ttet til Ula, injiseres i Ula- reservoaret. Uten tilføring av gass ville Ula sann synligvis vært nedstengt nå. Feltet ventes å produsere frem til 2028.

NASJONALT IOR-SENTER I STAVANGER

BP deler erfaringene med VAG teknologien med det nye nasjonale IOR-senteret (Increased Oil Recovery – økt utvinning) som ble åpnet i Stavanger 26. mars 2014. BP har gitt økonomisk støtte til senteret og har en representant i interimsstyret.

NY BRØNN

Sommeren 2014 startet boringen av en horisontal produksjonsbrønn. Brønnen har totalt et ressursgrunnlag på 3,5 millioner fat og vil gi ekstra produksjon fra 2015.

TRANSPORT

Oljen som produseres fra Ula transporteres i rørledning via Ekofisk til Teesside i Storbritannia. All gass blir reinjisert i reservoaret for å øke oljeutvinningen.

OMRÅDESENTER

Oljeproduksjonen fra Tambarfeltet blir produsert gjennom Ulas pros essanlegg. Gassen injiseres i Ulas reservoar. For tiden jobbes det med et prosjekt for å se om det er mulig å få til et gassløft på flere av brønnene på Tambar. Det betyr at gass blir injisert i Tambar-reservoaret for å øke produksjonen av olje. Levetiden uten denne støtten er forventet å vare til 2015, men med gassløftstøtte kan den utvides til 2021+. På Tambar ble det for noen år siden installert en mul tifasepumpe. Pumpen tilfører energi som hjelper å flytte oljen fra Tambar til Ula og dermed øker produksjonen fra Tambarfeltet. Ula fungerer som feltsenter for feltene Blane og Oselvar. Gassen fra begge feltene injiseres i Ula reservoaret og øker den vekselvise vann- og gassdrevne produksjonen. Blane opereres av Talisman og Osel var av Dong Norge.

Kim Hovda Grottenberg

Prosesstekniker Jobbet på Ula siden 2004

Mitt Ula

Jeg har vært fast i kontrollrom met i fem år. Vår hovedoppgave er å få anlegget til å produsere mest mulig. I tillegg tester vi in strumenter på hele plattformen hvert halvår.

På dagtid godkjenner vi også alle arbeidstillatelser på feltet.

En kjekk jobb og et flott arbeidsmiljø.

SKARV

Fakta Skarv

Produksjonsstart

2012 1 FPSO

Bruttoproduksjon 1. halvår 2014:

152.700

fat oljeekvivalenter per døgn

295

meter langt

51

meter bredt

100

enkeltlugarer

13

stigerør Produksjonsskip (FPSO) med lagrings- og lossekapasitet ankret til havbunnen. Verdens største gassbehandlingsan legg til havs i røffe farvann.

Kontor for driftsstøtte i Sandnessjøen Rettighetshavere Skarv: BP Norge AS (operatør)

23,84%

Statoil ASA

36,17%

E.ON E&P Norge AS

28,08%

PGNiG Norge AS

11,92%

Reserver ved godkjenning:

106

millioner fat olje og kondensat

48,3

milliarder Sm3 gass

Skarvfeltet ligger i Norskehavet, ca 210 kilometer fra Sandnessjøen på 350-450 meter vanndyp. Feltet kom i produksjon i desember 2012.

I løpet av 2013 ble nær 14 millioner fat olje produsert og fraktet til markedet i 23 skytteltankere. 420 millioner standardkubikkmeter gass ble produ sert og transportert via rørledning til Storbritannia og kontinentet.

LOSSING AV OLJE

Skarvskipet har en lagringskapasitet på 850.000 fat olje. Oljetankere fra Teekay ankommer feltet ca hver 10. dag for lossing av ca. 600.000 fat olje som fraktes til raffineri. Lastingen foregår ved at oljetankeren kobles til Skarvskipet via en 120 meter lang losseslange. Skarvskipet pumper så oljen over til oljetankeren.

OPPVARMET STRØMNINGSRØR

På Skarvfeltet gir avstanden fra brønnene til produksjonsanlegget mange utfordringer når det gjelder dannelse av hydrater. En elektrisk kabel er lagt på utsiden av strømn ingsrøret for å varme det opp for å unngå dannelse av hydrater under nedstengninger.

FREMTIDIG AKTIVITET

I 2010 ble det boret en letebrønn i Skarvområdet, Snadd Nord, som bekreftet nye gassressurser i området. Snadd Nord testproduseres og vur deres for utbygging. Flere prospekter planlegges utforsket, noe som kan gi mer produksjon og lenger levetid for feltet.

SALG AV SKARV-GASS

Gassen skilles ut i prosessanlegget om bord og sendes i rørledning inn til Åsgard Transportsystem (ÅTS), videre til Kårstø i Rogaland og via Gassled rørledninger til Emden i Tyskland. BPs gassandel blir solgt til det europeiske markedet av IST – Integrated Supply & Transport i London.

KONTOR FOR DRIFTSSTØTTE

I Sandnessjøen er det etablert et kontor for driftsstøtte til Skarv med inntil 16 medarbeidere. Kontoret har fullt integrert operasjonsmiljø som yter operasjonell og teknisk støtte til driften av feltet. Medarbeiderne dekker områdene innen elektro og instrumen tering, mekanisk, planlegging, HMS, innkjøp, logistikk og administrasjon.

RINGVIRKNINGER

Helgeland har fått ny giv etter ut byggingen av Skarv. Aktiviteten på feltet har ført med seg bygging av ny forsyningsbase og kontrakter til lokalt næringsliv. Økt hotellkapasitet, ny næringsvirksomhet, kunnskapsløft i skolen, driftsmiljø og oppbygging av teknisk kunnskap.

Den økte aktiviteten har skapt økt behov for lagerkapasitet og vedlike holdskompetanse av undervannsut styr. BP har på den måten bidratt til etableringen av et subseaverksted på Helgelandsbase i Sandnessjøen.

Marianne Breivik Jonassen

Hovedverneombud på Skarv og prosesskoordinator offshore På Skarv i 4 år

Mitt Skarv

Jeg koordinerer arbeid mellom drift og vedlikehold i en uke, og jobber i kontrollrommet i en uke.

Det jeg setter mest pris på i BP er muligheten for personlig ut vikling og involvering i flere ledd i selskapet.

Skarv er en arbeidsplass med mange flinke og trivelige kolleger.

Karriere i BP

Vår kultur oppmuntrer til åpen kommunikasjon, kreativ tenking og aktiv deltakelse i et miljø preget av gruppearbeid. Vi verdsetter mangfold, og utvikler ansatte på grunnlag av dyktighet, prestasjoner og evne til samarbeid.

Randi Vika - Challenger

Randi er Challenger på 3. året innen teknisk integritet. Det siste året har hun vært off shore. –Der har jeg jobbet med inspeksjon, evaluering av korrosjon og inspeksjonsfunn og planlegging av teknisk integritet. Det har vært viktig å få felterfaring. Det blir noe helt annet å være offshore enn bare å sitte på kontoret, sier Randi. Bakgrunnen hennes er Bachelor grad innen elektronikk og en Mastergrad i offshore risikostyring. –Hvis du utnytter Challenge-programmet godt, får du muligheten til å lære mye. Du har tett oppfølging og det er mye å sette seg inn i; mange dokumenter, prosedyrer og tekniske standarder. Du blir eksponert for mye på kort tid. Etter det treårige Challenge-programmet, går man automatisk over i Excellence-pro grammet. Det varer i syv år og er mer fleksi belt, forteller Randi. –Jeg har valgt helt riktig yrke, sier en fornøyd Randi Vika

CHALLENGE-PROGRAMMET

Challenge-programmet er et utvikling sprogram som er basert på kom petanse og aktiviteter. Vi rekrutterer fra høyskoler og universiteter inn i reelle stillinger. Vi ønsker dyktige personer som liker utfordringer og som kan tilføre selskapet verdi ved å være med på å styre og forme fremtiden vår. Vi verd setter mangfold og utvikler ansatte på grunnlag av dyktighet, prestasjoner og evne til samarbeid. Utviklingsprogrammet har en varighet på rundt tre år og gjelder nyutdannete fra universiteter og høyskoler innen fagene petroleum, geologi, geofysikk, kjemi, boring, automasjon, mekanisk, prosess og reservoar. I 2013 ansatte vi 13 nyutdannete som startet på sitt treårsprogram i løpet av 2014. Utlysingen av stillinger til Challenge-programmet starter i løpet av 3. kvartal hvert år med tiltredelse i annet halvår året etter.

LÆREPLASS

Det har alltid vært viktig for BP å ta inn lærlinger. De fornyer organisasjonen og bidrar til et godt læremiljø offshore. Lærlingene er også med på å sikre våre kjernefag. Det er viktig for hele industrien at vi bidrar til å utdanne dyktige fagfolk. Det er alltid mange søkere til våre lærlingstillinger. I 2014 mottok vi 847 søknader til 10 læreplasser innen fagene kjemi/prosess, automasjon, elektro, industrimekanikk og dataelektronikk. Våre lærlinger kommer fra videregående skoler over hele landet. Nye inntak av lærlinger blir annonsert på www.bp.no og i utvalgte aviser på nyåret hvert år.

SOMMERJOBB

Vi tar inn 15-20 studenter fra forskjel lige fagfelt hver sommer. Studentene må ha fullført minst tre års utdannelse på universitet eller høyskole. Sommer jobbene har en varighet på åtte til ti uker og annonseres på www.bp.no i løpet av 3. kvartal hvert år.

Jeg tror at BP har et av de beste utviklingsprogrammer for nyutdannete fra universiteter og høyskoler.

“ Hanna Fredrik

Elise

Master i geofysikk og petroleumsgeologi fra Universitetet i Oslo

«BP har gitt meg en flott mulighet til å utvikle mine ferdigheter i den retningen jeg ønsket. Challenge programmet sikrer opplæringen.»

Lærling i kjemi/prosessfaget

Jeg har læretiden min på Ula. Der trives jeg veldig godt. Det er et godt ar beidsmiljø og jeg er del av et fantastisk team. Det er spennende og interessant å jobbe i prosess og få forståelse for hva som skjer i rør og utstyr og få et forhold til sammenhengen mellom trykk, temperatur, nivå og strømning. å velge kjemi/prosess på videregående. Jeg har til og med vært plattformens julenisse på julaften!

Å være lærling offshore gir deg mange muligheter til å dyrke hobbyer, studere, reise og hva du enn vil bruke fritiden til. Vi har gode ordninger og betingelser offshore. I løpet av læretiden har jeg vært på kurs, kjørt kran, hatt simulatortrening, vært innom andre fagdisipliner og besøkt Tambar-plattformen mange ganger. I tillegg har jeg vært med til Helge land der jeg har inspirert ungdomsskoleelever til Min læretid på to år er snart over og jeg skal ta fagprøven i september. Jeg både gleder og gruer meg. Ser fram til å jobbe videre offshore som fagarbeider og fortsette å øke kom petansen. Dmitry

Master i petroleum fra Universitetet i Stavanger

«Jeg tror at BP har et av de beste utviklingsprogrammer for nyutdannete fra universiteter og høyskoler. Jeg valgte BP fordi det er et av verdens største internasjonale selskaper.»

Fagbrev i dataelektronikerfaget

«Jeg har hatt læretiden min på Ula-feltet og tok fagprøven på land. Det har vært en utrolig flott læreperiode offshore med gode veiledere og et flott arbeidsmiljø.» Espen

Lærling i mekanikerfaget

«Jeg er lærling på mekanisk avdeling på Valhall. Jeg driver med variert arbeid innen vedlikehold; feilsøking, oljeskift, skifter/reparerer ventiler og pumper, i tillegg til andre oppgaver. De to årene på Valhall har vært lærerike og kjekke, med godt arbeidsmiljø og stor takhøyde».

Foto: Thinkstock

Engasjert

BP ønsker å være synlig i det lokalsamfunnet vi opererer i. I Norge satser vi mest på skole og utdanning, spesielt å stimulere interessen for realfag. Andre satsningsområder er sikkerhet og ansattes lokale engasjement.

MATEMATIKK – SPENNENDE OG NYTTIG

Matematikk.org er utviklet med tanke på det norske skolesystemet. Nettstedet er rettet mot elever, lærere og foreldre - med egne sider for disse gruppene. Gjennom matematikk.org ønsker vi at flere og flere skal kunne oppleve matematikk som et spen nende og nyttig fag. I tillegg bidrar vi med: • foredrag på konferanser • skolebesøk; presentasjoner for lærere • “mattetivoli” • BPs egen “mattetivolikoffert”

BLUE BIRD CAFÉ - FLERKULTURELL KAFÉ

I flere år har vi støttet en flerkulturell kafé i Stavanger der kundene kommer fra alle samfunnslag. Blue Bird Cafe har vært i drift i over 10 år som Stavan gers mest tolerante og åpenhjertige møtested for alle samfunnslag.

VELDEDIGE FORMÅL

Ansatte i BP Norge og i BP-gruppen generelt oppfordres til å støtte bi standsarbeid. Selskapet bidrar med samme beløp som de ansatte samler inn. Den årlige TV-aksjonen i Norge er blitt tradisjon i BP. Ansatte både på land og offshore deltar i en rekke inn samlingsaktiviteter. Offshore holdes auksjoner, bingo og det selges lodd o.l. for å samle inn penger. Tilsvarende aktiviteter foregår på land.

NØDHJELP TIL UKRAINA OG PARAGUAY

Hvert år fyller vi opp to lastebiler med klær og forskjellig utstyr som ansatte har samlet inn, og sender til Ukraina. Aksjonen ble satt i gang av ansatte, og i tillegg gir BP et beløp som dekker lastebiltransporten. Vi har også oppryd ding på kontorene, noe som gir mange kasser med kontorutstyr. I 2014 gikk innsamlingen til Paraguay.

ANSATTES SAMFUNNSENGASJEMENT

BP har lang tradisjon for å støtte ansatte som er engasjert i aktiviteter i lokalsamfunnet.

BP Globalt

Årlig kan ansatte søke om økonomisk støtte til en lokal aktivitet som de er engasjert i. Dermed får speidere, fotballag, idrettslag og en lang rekke andre aktiviteter som våre ansatte og barna deres deltar aktivt i, pengestøtte. Offshoreansatte kommer fra hele Norge og en rekke lokalsamfunn over hele landet mottar dermed økonomisk støtte. I tillegg støtter vi andre veldedige tiltak: Gatemagasinet Asfalt, Amnesty Norge, Røde Kors, Redd Barna, Kirkens Nødhjelp

BP støtter også skoler og andre utdanningsaktiviteter, blant annet:

• Universitetet i Stavanger og Oslo • Sandnessjøen videregående skole • Høgskolen i Nesna • Doktorgradstudenter i samarbeid med Nordland fylke og Universite tet i Nordland • Norsk Petroleumsforenings ung domsarbeid • Forskerfabrikken • ONS «Gründercamp» for unge gründere • Teknisk senter i Flekkefjord som tilbyr alternative læringsmetoder • Kunnskapsparken Helgeland

Teknologi understøtter alt vi gjør - fra å drive sikkert, til å finne og utvinne mer olje og gass.

Noen av våre globale tekniske satsings områder: •

Advanced Seismic Imaging

avbildningsteknologi – lokalisering og tilgang til nye res surser gjennom industriledende •

Field of the Future program

driften – innhenting av reservoarinforma sjon i sann tid for å bedre måten å jobbe på og for å optimalisere •

BP Well Advisor

– sikre, pålitelige og effektive brønnoperasjoner ved bruk av informasjon i sann tid •

Beyond Sand Control

reservoarer – forbedre produktiviteten og pålitelighet en ved boring i sandholdige •

Inherently Reliable Facilities

alle installasjoner – opprettholde sikker, pålitelig og langsiktig mekanisk integritet på •

Deepwater Facilities Technology

– levere kvalifisert, integrert produksjonsteknologi som på en sikker måte maksimerer utvinningsfaktoren •

Pushing Reservoir Limits

teknologi for økt utvinning. – mak simere oljeutvinning fra eksisteren de felt gjennom bruk av innovativ •

Project 20K

– utvikler systemer og verktøy for leting på dypt vann med trykk opp til 20.000 psi og en temperatur opp til ca. 175 C.

BP mottok i 2014 en pris for planlagt bruk av LoSal EOR-teknologi – på Clair Ridge-feltet på britisk side av Nordsjøen i 2016. Prisen ble tildelt på OTC – Offshore Technology Conference i Houston. Teknologien bygger på injisering av saltfattig vann i reservoaret.

FAKTA (Desember 2013):

Tilstede i rundt 80 land Ansatte: 83.900

Daglig produksjon: 3,2 millioner fat oljeekvivalenter Utvinnbare reserver: 17.996 millioner fat oljeek vivalenter Raffinerier: 14 Bensinstasjoner: ca. 17.800

Vi jobber for å være bransjeledende innen sikkerhet, en operatør i verdensklasse, en god samfunnsaktør og en fremragende arbeidsgiver. Vi er BP.

bp.no