Last ned (Høyreklikk og «lagre lenke som

Download Report

Transcript Last ned (Høyreklikk og «lagre lenke som

29. desember 2012 4 ukens tema

Løsnings jegeren

FAKTA:

• Hva:

mira Racks; supereffektive og plassbesparende skistativ.

• Hvem:

Gründer Geir Inge sivertsen driver uphanging as, ble lam etter en ulykke i 1995. Jobbet tidligere som lærer, automatiker og ingeniør. Gift, tre barn.

Da Geir Inge sivertsen falt ned en 150 meter lang fjellskrent og ble lam fra livet og ned i en alder av 33 år, hadde hans tre barn enda ikke begynt på skolen. ut fra egne særskilte behov ble han en jeger etter løsninger på de fleste av livets områder. nå har han satt startskuddet for det som kan bli en bedrift, nemlig firmaet uphan ging as – med produkter som også kan gjøre din hverdag lettere.

Sivertsen har nemlig utviklet skistativ og stativ for hageredskaper, som er så genialt enkle og funksjonelle at han har fått superlativer fra både forbrukere og eksperter. Stativet er lite, men rommer 18 eller 36 par ski og staver, snowboard og hva det måtte være. Det ser ryddig ut og passer selv i en liten bod. – Dette er smarte, idiotsikre løsninger som jeg tror kan fikse skikaoset i mange garasjer og hytter, sier Sivertsen.

fatale, den 15. september 1995. På sauesanking med svogeren ble han tatt av et kraftig vindkast og ramlet ned en fjellskrent på 150 meter. På grunn av den sterke vinden ble han liggende i over tre timer før redningsheli kopteret klarte å ta seg fram. Ulykken gjorde at han ble delvis lam og av hengig av rullestol. Musklene på framsiden av låret gjør at han kan be vege seg over korte avstander med krykker.

NETTBUTIKK

Etter en lang prosess og en del motgang, har han nå satt konseptet i pro duksjon og fått på plass nettside og nettbutikk. Bortsett fra støtte fra SR-Bank Næringsutvikling og advokatfirmaet Kluge, har han vært nødt for å klare seg uten noen form for økonomisk støtte. – Jeg får god hjelp fra Jæren produktutvikling. De er sultne og jobber iher dig for å få nye produkter og produksjon til Jæren, slår gründeren fast.

Han gleder seg over å få bestillinger fra forskjellige steder i landet. Håpet er at dette kan bli en bedrift, som passer hans egen situasjon. Kanskje dette også kan bli en arbeidsplass for andre? Tanken er slett ikke frem med for Sivertsen, men han vet at man må bygge stein på stein og at ting tar tid.

I motsetning til mange andre som sender produksjonsoppdraget til Kina, har Sivertsen et samarbeid med Pro-Service i Sandnes, som er en pro duksjons-og opplæringsbedrift for yrkeshemmede. Han er også i dialog med et utbyggerfirma. Ikke så rart i grunnen; løsningen og tenkningen er kvadratbesparende – og vil derfor gjøre det enklere å bo på færre kvadrat meter. Uphanging AS og produktet Mira racks er uløselig knyttet til Geir Inge Sivertsens historie.

FØR ULYKKEN

Før ulykken jobbet Geir Inge Sivertsen som automatiker og var ingeniør, hovedlærer for elektrofag på Gand videregående, og hadde prosjektstil ling i Fylkeskommunen. Han var en av de første «hobbysyklistene» i re gionen og syklet blant annet Oslo-Trondheim noen ganger. Så skjedde det

OPP-OG NEDTURER

Det har vært mange oppturer og nedturer i årenes løp, men Sivertsen må nok sies å være utstyrt med en enorm stå-på-vilje. Bare fem måneder etter ulykken var han tilbake i jobb i Fylkeskommunen. Han jobbet noen år i ulike stillinger, men lammelsen ga flere bi-effekter som gjorde det van skelig å forholde seg til en vanlig jobb. Blant annet har han slitt med store ryggsmerter og kroniske søvnproblemer gjennom en årrekke. Som uføretrygdet fikk han gradvis noe av overskuddet tilbake. På grunn av sin situasjon som handikappet, har han utviklet et godt blikk for hvordan ting kan gjøres bedre, og da ikke bare for rullestolbrukere.

ORDEN I SKI-KAOSET

I 2009 bygget familien seg hytte i Sirdal. Da de fikk besøk syntes han at det ble det reneste skikaos. – Da begynte ideene å komme. Jeg sveiset sammen et stort og tungt stativ, som ikke var særlig fint men som viste seg å være svært funksjonelt. Bro ren min ble begeistret og spurte om jeg kunne lage et til ham også. Det gjorde jeg, men denne utgaven ble mye mindre. Til vår store overraskelse, klarte de ikke å fylle opp stativet, forteller Sivertsen.

Gjester som kom innom sperret øynene opp for dette lille skistativet som kunne romme så mye. Jungeltelegrafen gikk, og problemløseren Sivert sen fikk flere og flere forespørsler. Han sendte søknad om gründerstøtte til advokatfirmaet Kluge, som likte konseptet. Han fikk gratis advokattimer for å komme i gang. Siden det er lett å kopiere løsningen, ligger det en juridisk beskrivelse vedlagt hver utsending om hva det vil innebære å lage kopier.

29. desember 2012 Daglig leder/ eier Paul Hetland på Paul Hetland sport as i sandnes har utstilling i butikken sin av rackene til Geir Inge.

FØR ETTER

tom asle torstensen og Øyvind malmin på sandnes Pro- service pakker skruer til rackene.

fra. v. sveiser Øystein Nygård, daglig leder Roger Sund og bak sveiser Bjørn Dybdahl alle Sand nes Pro-service. Viser et ferdigsveiset rack klar for ferdigstillelse. Geir Inge selvsagt i rullestol.

KREATIV SJEL

Vi sitter hjemme hos Geir Inge på Gramstad. Her sitter han ofte og nyter utsikten ned mot skogen fra det store stuevinduet. Dann og vann skyller en ide fram i bevisstheten – eller løsningen på et problem som han har gått og grublet på. Noen ganger tenker han på tilværelsen og hvordan alt ble snudd på hodet. – Før gikk det i ett. Jeg kunne glatt jobbe 65 timer i uka. Som lærer var jeg alltid i bevegelse, vandret rundt i klasserommet og hjalp de som sleit. Man kan undervise selv om man sitter i rullestol, men for meg ble det umulig å opprettholde den samme lærerrollen som jeg hadde hatt. Å job be redusert ble dessuten et hinder i forhold til møter og den hverdagslige kommunikasjonen med alle sine små beskjeder og avklaringer, forteller Sivertsen.

FLERE PROSJEKTER PÅ GANG

Det var under Sirdalsdagene i fjor at han fikk vist frem produktet sitt for et profesjonelt marked for første gang. Stativene, som har fått navnet Mira Racks, kommer i tre størrelser skistativ, og ett for hageredskaper. Han har også flere prosjekter på gang, men vil foreløpig holde kortene tett til brys tet. Flere sportsbutikker har tatt stativene i bruk, og Swix har sagt til ham: Vi har ikke noe som engang er i nærheten av det som du har laget. De to største sportsbutikkene på Beitostølen kjøpte tvert. – Overlegen der oppe kjøpte også, og sendte meg melding etterpå: «Dette var virkelig en god løsning, og det beste av alt er at kona er fornøyd», smiler oppfinneren.

Tekst: Øystein Bjørheim. Foto: Jan Inge Haga

Aller helst vil han være den han var før, men samtidig har ulykken tilført noe og stokket litt om på verdiene.

– De hjemme synes at jeg ble en bedre far, og jeg fikk kastet nytt lys over hva som er viktig i livet. Det er jo synd at det skal så drastiske ting til for å bli flinkere å være tilstede på hjemmebane, sier 51-åringen.

Sjekk: http://mira-racks.no/

– Og uten ulykken ville nok aldri denne ideen blitt til, legger han til.

GEIR INGES GRüNDERTIPS:

FREMDELES AKTIV

Selv om han ikke lenger er i stand til å gjøre mange av de tingene han gjorde før, er han fremdeles en aktiv mann som neker å gi opp. Friluftsliv betyr mye. Nå går han på ski med pigger, renner slalåm ved hjelp av ven ner og familie og padler kajakk. Han står opp tidlig hver dag og prøver å gjøre målretta ting som gagner den lille virksomheten.

– Frokost-tv er ikke noe for meg. Det er viktig å holde hode og kropp i bevegelse, slår han fast.

Geir Inge Sivertsen har holdt en rekke foredrag gjennom årene. Han har også hatt kona med seg på podiet for å fortelle om livet som pårørende.

• Belag deg på utholdenhet: Ting tar ofte mye mer tid enn hva man tror.

• Legg stein på stein, og vær nøktern i forhold til hvor du putter pengene.

• Finn deg en sparringspartner.

• Ta vare på gode tilbakemeldinger og bruk de som inspirasjon når ting butter i mot.

• Du må ha en indre tro og overbevisning på at du kommer til å lykkes. For at andre skal tro på deg, må du først tro på deg selv.