Transcript Welkom op de jeugd-scheidsrechtersavond

Welkom allemaal bij UVV op de informatie-avond voor ouders en scheidsrechters

taken van een scheidsrechter bij pupillenvoetbal

gele en rode kaarten en 5 minuten-straftijd

afspraken maken

afsluiting

• • • •

Nico van den Berg co ördinator scheidsrechters bij UVV verenigingsscheidsrechter bij UVV-jeugd graag bezig met spelregels [email protected]

Ad van de Korput

• • • •

zelf (te) lang gevoetbald KNVB-scheidsrechter geweest t/m seizoen 2008-2009 nu verenigingsscheidsrechter en trainer/leider bij UVV-jeugd graag bezig met spelregels

Profiel van de pupillenscheidsrechter

• • • • • • • • •

leidt zeven tegen zevenwedstrijden bij de eigen vereniging op een zodanige wijze dat de spelers er plezier in hebben handhaaft de spelregels (inclusief spelregeluitleg) is vaak zelf van jeugdige leeftijd (extra druk ?) heeft te maken met spelers, begeleiders én publiek moet goed kunnen waarnemen moet spelregels goed kunnen toepassen en beslissen moet een bijdrage leveren aan een sportieve sfeer heeft 4 belangrijke taken

• • • • • • • • • • •

er wordt (2 x 20 minuten) gespeeld op een half voetbalveld wissels zijn onbeperkt toegestaan aftrap in het midden van het veld (tegenstanders op 5 mtr) buitenspelregel is niet van toepassing slechts bij hoge uitzondering wordt een strafschop (8 mtr) gegeven terugspeelbalregel is niet van toepassing doelschop = uit de handen werpen of schieten hoekschoppen worden als “halve” hoekschoppen genomen alle overtredingen worden bestraft met een directe vrije schop foutief genomen inworp wordt overgenomen door dezelfde partij scheidsrechtersbal

Regels waar je geen rekening mee hoeft te houden

geen spelerspassen

geen assistent-scheidsrechters

geen gele en geen rode kaarten

strafschop wordt alleen in uiterste noodzaak gegeven

Aandachtspunten

geen publiek langs de middellijn als er tegelijkertijd op beide helften een wedstrijd gespeeld wordt afspraken maken m.b.t. het wisselen van spelers tot waar mag de doelverdediger de bal met de hand spelen ?

kleding van de doelverdediger afmetingen van het veld aantal spelers probeer zo min mogelijk te fluiten scheidsrechtersbal vijf minuten straftijd

het toepassen van de spelregels ligt in jullie handen laat zien dat je er plezier in hebt en laat de spelers zoveel mogelijk lekker voetballen