Maart - Gent

Download Report

Transcript Maart - Gent

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - Maart 2017 - Nr. 3

K B C

rant erichten ourant

Wat zou de zon zijn zonder het weer?

ledenvergadering van dinsdag 11 april 2017.

Beste vrienden, Voor onze vergadering van april hebben we een vertrouwd gezicht uitgenodigd, een excellent verteller, nl. dhr. Dirk Musschoot. Deze keer komt hij ons vertellen over een “

vergeten oorlogsverhaal

”, over vluchtelingen tijdens WO I in Birtley, Engeland.

Vierduizend Belgen werkten tussen 1916 en 1919 in de munitiefabriek van Birtley in Noord-Engeland. Het waren haast allemaal afgekeurde soldaten en vluchtelingen. Met hun gezinnen erbij waren ze met zesduizend. Voor hen werd naast de fabriek een compleet Belgisch barakkendorp gebouwd: “

Elisabethville

”. De straatnamen waren er Belgisch, er was een Belgisch ziekenhuis en dito kerk, begraafplaats en school. Er wa ren ook Belgische winkels, muziekverenigingen, toneelkringen en sportclubs. Na de oorlog verdween het Belgische dorp even snel als het was gekomen.

Dhr. Musschoot reisde tientallen keren naar Noord-Engeland, spitte daar en in België archieven ondersteboven en praatte in beide landen met nazaten van de zogenaamde “

Birtley Belgians

”. Zo kon hij zijn verhaal : “Belgen maken bommen” reconstrueren. Hij heeft er ook een boek ovr geschreven waarvoor hij de “Prijs Geschiedenis 016 Pro vincie Oost-Vlaanderen” heeft gekregen.

We nodigen iedereen uit om naar dit boeiend verhaal te komen luisteren op dins-

dag 11 april 2017 om 14.30 uur in onze vertrouwde parochiezaal St.-Paulus, Patijntjestraat 27 te Gent.

Iedereen van harte welkom!

Het bestuur.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

van dinsdag 14 februari 2017.

“De Ronde leeft”

Door: Geert Vandenbon Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

3 ’t Was ‘Valentijnsdag’ en iedereen kreeg bij ’t binnenkomen een in rood verpakt choco laden hartje toegestopt.

Onze voorzitter kondigde de heer Vandenbon aan als iemand die alles weet over ‘De Ronde van Vlaanderen’.

Wel, als je er 3 jaar hebt opzitten in het organisatiecomité dan weet je iets te vertel len.

Filmpjes uit de oude doos en televisiebeelden kleurden de verhalen en anekdotes uit de Ronde.

Omtrent het Vlaamse wielerfeest stelde Geert de vraag: “Schiep God de Ronde?” Neen, het zijn mensen van vlees en bloed (wielerbloed) die de Ronde scheppen. De 60 miljoen tv-kijkers in de EU, de miljoenen flashkijkers over de gehele wereld en de 750.000 wielerliefhebbers langs het parcours.

Dragen nog bij tot de schepping van de Ronde: wielerhelden, Flandriens, emoties, hel lingen, kasseien en slecht weer. Nochtans, slechts één op de drie edities werd verreden in slecht weer, maar die zijn in ons geheugen blijven hangen. Dat alles maakt de Ronde tot een wielerhoogdag. 37% van de meute toeschouwers en tv-kijkers zijn vrouwen (uitzonderlijk in de wieler sport). Allen kijken naar het unieke decor waarin de Ronde zich afspeelt. Zij leven mee in de vreugde van de winnaar en het verdriet van de verliezer en beleven de dramatiek van tegenslag en valpartijen en de heroïek van uitzonderlijke prestaties.

Een tweede vraag was: “Hoe is de Ronde kunnen ontstaan?” Vijf factoren speelden een rol: 1. De fiets. In 1885 werd de Safety bike uitgevonden. Safety: men kon met de voeten aan de grond en hij werd aangedreven met een ketting, gedaan met de hoge vélo cipède. Mede de uitvinding (1888) en het in productie brengen (1891) van de rub beren luchtband door de Schot John Boyd Dunlop droegen bij tot de populariteit van de fiets.

In 1908 waren er 360.000 fietsen in België, dat was 1 per 50 inwoners.

Waar gefietst wordt, wordt er gekoerst. Er ontstonden veel velodrooms in Vlaande ren; op de 7 de dag ging de arme man naar de kerk, het café en de koers.

2. Coureurs. Ze waren helden, verdienden goed en hadden status. Toen Moorsledenaar Cyriel Van Hauwaert in 1908 Parijs-Roubaix won kreeg hij 400 BEF als winstpremie. Een arbeider had toen een gemiddeld jaarinkomen van 900 BEF!

3. Sportkranten. Er verschenen sportkranten, zoals het Sportblad en de Sportvriend.

4. Roem. In 191 was Odiel Defraeye de eerste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk. De man uit Rumbeke kreeg een vlucht rond de Eiffeltoren en een blijde intrede in Brussel.

Hij verdiende als winnaar 0.000 BEF en daarbovenop nog 0.000 BEF aan premies en bouwde van die centen in Rumbeke een velodroom. Als man van stand bleef hij steeds een pet dragen.

5. De ambitie, van niet één maar van twee mannen. Dat waren: Antwerpenaar Léon van den Haute van het weekblad Sportvriend, die het organisatorisch werk deed, en de Torhoutenaar Carolus Ludovicus Steyaert, ali as Karel Van Wijnendaele van het weekblad SportWereld. Hij deed het publicitaire werk. SportWereld bestond uit 3 blz. sportnieuws en 1 blz. publiciteit (reclame). Door de inzet van deze twee mannen werd op 5 mei 1913 de eerste Ronde van Vlaan deren gereden. Ze was met haar 34 km de langste ooit. Er was 1700 BEF prijzengeld, te verdelen over 0 prijzen. Met de historische woorden van Karel “Heeren, vertrekt!” namen 37 deelnemers de start op de Rooigemlaan in Gent, 16 ervan bereikten de aan komst op de velodroom in Mariakerke. Na 1 uur, 3 minuten en 10 seconden over schreed Rekkemnaar Paul Deman als overwinnaar de eindmeet, hij klopte vier mede vluchters in de spurt.

Tijdens WO I werd er van 1915 tot 1918 geen Ronde ingericht. De eerste Ronde na de wereldbrand werd gereden in 1919 en gewonnen door Lichterveldenaar Henri (Ritten) Van Lerberghe. Hij had 14 minuten voorsprong op de tweede en dat is tot op heden het grootste verschil.

van dinsdag 14 februari 2017.

In 193 was de Zwitser Heiri (Heinrich/Henri) Suter de eerste buitenlandse winnaar.

Achiel Buysse won in 1940 zijn eerste Ronde; toen maakte de piepjonge Briek Schotte zijn debuut in de Ronde en zou 0 keer opeenvolgend deelnemen. In 1941 won diezelfde Achiel Buysse in zijn eigen Wetteren de 1 nog vele ereplaatsen meer. ste oorlogseditie. Briek Schotte won in 194 voor de eerste maal de Ronde en in 1948 voor de tweede maal. IJzeren Briek werd in zijn verdere deelnames nog x tweede, 4 x derde en veroverde In 1944 won debutant Rik Van Steenbergen zijn eerste Ronde. De snaak uit Arendonk was toen negentien!

Na de koffie kregen we staaltjes te zien van heroïek, roem en drama.

Heroïek: Eddy Merckx reed in 1969, in een hondenweer, op 75 km van de eindstreep iedereen eraf. Zijn ploegleider Lomme Driessens riep hem toe: “ Wat steekt ge nu weeral uit? Zijt ge zot geworden?” Merckx was doof aan de ene kant en stoomde door, hij won met 5 minuten en 36 seconden voorsprong op de Italiaan Felice Gimondi. Zo’n staal tje bracht hij nog eens in 1975. Op 104 km voor het einde koos hij samen met Frans Verbeeck het hazenpad en de anderen zagen die twee pas terug in Meerbeke. Een hele bende al wat vroeger want tijdens de plaatselijke ronde dubbelde Merckx, die de stervende Verbeeck had achtergelaten, het peloton.

De eerste naoorlogse Ronde (1945) werd gewonnen door Sylvain Grysolle uit Wiche len.

Grote winnaars waren in de jaren ’50: de Italiaan Fiorenzo Magni (1949, 1950 en 1951), Waarschotenaar Roger Decock in 195 en zijn vriend, de Nederlandse Pontiacman, Wim van Est won het jaar daarop. In diezelfde jaren werden de eerste betonwegen en later asfaltwegen aangelegd. Geen of weinig kasseien meer om over te dokkeren en men ging dan maar hellingen zoeken om de koers lastig te maken. Zo kwam het zwaarste deel van de wedstrijd in de Vlaamse Ardennen te liggen.

Tot reporter Fred De Bruyne stammelde Verbeeck als een dronkenman de legendari sche woorden: “Het is ongelooflijk Fred, hoe rap dat die rijdt! Ge kunt dat niet zeggen. Goh, goh, Fred. Ik heb vandaag formidabel afgezien. Ik moet het zeggen gelijk dat ’t is: hij rijdt 5 km per uur te rap voor ons.” In 1985 voerde Eric Vanderaerden ook een huzarenstukje op. Bij typisch rondeweer, regen en wind, reed hij vanuit een verloren positie op de Koppenberg naar een schit terende solotriomf in Meerbeke.

Roem: Voor de drievoudige winnaars: Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Mu seeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara. Ook voor andere winnaars was roem weg gelegd, denk maar aan Hedwig Van Hooydonck. Wie herinnert zich niet zijn onstuitba re huilbui van geluk bij zijn eerste winst in 1989, in 1991 was het immense blijdschap zonder tranen.

Drama: Iedere wielerliefhebber herinnert zich de beelden uit de Ronde van 1987 waar op de Koppenberg beide wielen van de gevallen Deen Jesper Skibby door de officiële volg wagen van koersdirecteur Jacques Martens in gruzelementen werden gereden. Voor de renner was de koers afgelopen, voor koersdirecteur Martens begon pas de ellende. Hij werd bekogeld met modder, bier, frieten en mayonaise.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

4 In 1994 drama voor Johan Museeuw, hij wordt geklopt door de Italiaan Gianni Bugno met 7 mm! Het kleinste verschil in de geschiedenis van de Ronde. Denk ook maar aan de val van Greg Van Avermaet in de Ronde van 016. Op 100 km voor het einde valt hij samen met vier andere ploegmaats en breekt zijn sleutelbeen. Hij behoorde tot de topfavorieten om de Ronde te winnen. Teleurgesteld zei hij: “Mijn seizoen is voorbij”. Maar niets daarvan, hij herstelde, trainde, droeg reeds in juli de gele trui in de Ronde van Frankrijk en triomfeerde op 6 augustus in de wegrit van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van drama naar heroïek en roem. Sedert 1995 is KBC (toen nog enkel Kredietbank) medehoofdsponsor van de Ronde van Vlaanderen met als drijvende kracht onze ex-collega Clément Schiettecatte uit Oudenaarde. Hij zei hierover: “De Ronde van Vlaanderen viel ons in 1995 in de schoot toen de Generale Bank met de sponsoring ervan stopte.” Onder impuls van Aimé Van Hecke, toen nog bij Het Nieuwsblad, groeide de Ronde uit tot wat ze nu is: een sportieve hoogmis en een sociaal-economisch gebeuren.

van dinsdag 14 februari 2017.

Historiek: De Ronde kende tot 016 drie startsteden: Gent (1913-1976), Sint-Niklaas (1977-1997), Brugge (1998-016) en nu in 017 komt Antwerpen erbij. Ze telde twaalf aankomst plaatsen: Gent (wielerbaan Mariakerke – 1913), Evergem (1914), Gentbrugge, wieler baan (1919-193), Emiel Verhaerenlaan (196-1963), Mellestraat = Merelbeke-station (1964-197), Gent, winterwielerbaan/’t Kuipke (194-197/194-1944), Wetteren (Jan Broeckaertlaan (198-1941/1945-1951), Warandelaan (195-1957), Grote Markt (1958 1961), Meerbeke (1973-011) en Oudenaarde (01-…). Van een wedstrijd die West- en Oost-Vlaanderen doorkruiste is de Ronde, op de aan loop vanaf de startplaats na, nu een lussenkoers geworden in de Vlaamse Ardennen, maar zij is er niet minder mooi en spannend om.

Sedert 010 is de organisatie in handen van Flanders Classics (overkoepelende orga nisatie van zes Vlaamse wielerklassiekers), die tot stand kwam op initiatief van Wouter Vandenhaute van het productiehuis Woestijnvis. De Ronde van Vlaanderen is ook één van de vijf klassieke wielermonumenten onder de vleugels van de Internationale Wielerunie (UCI) Pro Tour organisatie. De andere vier zijn: Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombar dije.

De heer Vandenbon sloot af met het voorlezen van een mooi stukje uit ‘De Ronde van Vlaanderen’ van Theater Krakeel (1998). Het draagt de titel: “De Paterberg is de schoon ste”.

Meegesleept door de koers was onze namiddag omgevlogen.

Verslag: Daniël Van Renterghem Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

5

van dinsdag 7 februari 2017 te Waasmunster.

“Gerstekotpad”-wandeling Op deze regenachtige dag kwamen er toch nog 1 moedige wandelaars opdagen voor onze de wandeling van 017. Voor we aan de wandeling begonnen, gaf Martine eerst nog een woordje uitleg over het “Gerstekotpad”.

“Gerst” is de Waasmunsterse naam voor brem, vroeger een veel voorkomende plant op de heide. Het komt van het woord “genst”, dat verwijst naar het groot aantal gensters dat bij verbranding uit de plant komt. “Gerstekot” duidt op het “boerenhof”, de pleisterplaats op de Waasmunsterse heide waar vroeger de rijke stadsfamilies genoten van de rust.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

6 Vorig jaar hebben ze het tracé van het “Gerstekotpad” gewijzigd, het loopt nu meer langs de heide en in de villawijken. Wij hebben nog het oude pad gevolgd.

We startten onze wandeling aan “Camping Gerstekot” in de Vinkenlaan en gingen rich ting het op- en afrittencomplex Waasmunster van de E17. Aan de bocht namen we rechts onze eerste trage wegel welke ons zou leiden naar de bovenvermelde kruising. Voorzichtig staken we dit punt over en vervolgden onze weg. We konden het verkeer op de E17 vanuit de hoogte gadeslaan maar na ongeveer één kilometer lieten we het helse lawaai rechts liggen en kwamen terecht in het speelbos “De Vaag”. Dit bos- en heidecomplex van 9 ha groot werd door het Regionaal Landschap Schelde-Durme in gericht als speel- en wandelbos. Jeugdbewegingen kunnen er op een veilige manier een kampvuur houden op de daartoe voorziene ‘vuurplek’, een cirkelvormige plek omringd door een wal van zand en grote natuurstenen.

Eens het speelbos door was het al tijd voor de splitsing. Martine nam de leiding van de afgekorte wandeling (6,5 km) op zich, 6 liefhebbers wandelden met haar mee. Zij wan delden langs veldwegen en kwamen voorbij het kapelletje Onze-Lieve-Vrouw Hulp der Christenen dat werd opgetrokken in 193 aan de rand van het bos omgeven door kasseien en bankjes. In de Schietakkerstraat gingen ze dan links de Bulk in. De rest van de wandelaars volgden Luc voor de grotere wandeling (9,5 km) en gingen naar rechts de zanderige Baudelodreef in tot aan de Neerstraat. Deze straat staken we over om 50 meter verder het bedrijventerrein Manta in te wandelen, na 300 meter gingen we links de Pontravedijk op en volgden we de Durme. Eerder waren er werken uitgevoerd op de dijk waardoor deze omgetoverd was tot een modderpoel, daardoor moesten we de graskant opzoeken. Aan het kerkhof verlieten we de dijk en zo kwamen we in de Kerkstraat die naar het centrum van Waasmunster leidt. Door links een klein steegje te nemen liepen we het park van kasteel “Blauwen dael” in. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in 1607. In 1889 werd het door de familie “de Neve de Rode” heropgericht in neo-Vlaamse renaissancestijl. Het kasteel park werd tussen 180-1830 aangelegd in Engelse landschapsstijl met een oranjerie en een koetshuis. In 1987 werd het beschermd als monument. Het gemeentebestuur van Waasmunster kocht het kasteel aan in 1980. In 1981 werd het kasteelpark als wan delpark opengesteld voor het publiek. Nu is er onder meer een heemkundig museum gevestigd. Langs de parking verlieten we het park en namen rechts de Gentstraat om vervolgens links de Schietakkerstraat en de Bulk in te wandelen. Vanaf hier liepen de wandelin gen over hetzelfde pad. In de Bulk konden we links vanop een trage wegel tussen vij vers het Kasteel Ortegat bewonderen. Het kasteel werd tussen 1813 en 1818 gebouwd in neoclassicistische stijl naar de plannen van Jean-Baptiste Dubois in opdracht van de familie Vermeulen. Deze familie had in 1797 de gronden gekocht bij een openbare verkoop (ten gevolge van het opheffen van de vlakbij gelegen abdij van Roosenberg, waarvan er nog enkele ruïnes terug te vinden zijn). De benaming is te danken aan de familie Ortegat, die het kasteel in 1919 bemach tigde. We staken de Belselestraat over om even verder rechts de Molenstraat in te wandelen. Deze volgden we een halve kilometer en namen links de oude spoorwegbedding die we tot aan het einde volgden. We namen links de Sinaaistraat die iets verder overging

van dinsdag 7 februari 2017 te Waasmunster.

in een veldweg. We hoorden stilaan terug het lawaai op de E17 en wisten dat het einde van de wandeling in zicht was.

In de cafetaria van Camping Gerstekot werd het eerste drankje ons aangeboden door de Kring, waarvoor dank. Daarna volgden de heerlijke pannenkoeken en andere dran ken en bij het haardvuur werd er nog gezellig nagepraat.

Verslag: Martine en Luc Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

7

wanneer gaan we weer wandelen?

van vrijdag 7 april 2017 te Ruiselede.

“Hallo, hallo radio”-wandeling. We wandelen langs het natuurreservaat Gulke Putten, door de Galatosbossen, de Vor tebossen en het Parochieveldbos.

Leiding: Gisèle en Tonny.

Afstand: 11 km – 4 afkortingen mogelijk.

Vertrek: 14 uur.

Samenkomst: Café Ponderosa, Predikherenstraat 80 te Wingene = GPS-adres.

Parking: Parking in de omgeving van Café Ponderosa.

Route: Onverharde en verharde wegen - wandelschoenen komen zeker van pas.

Rust: Na de wandeling in Café Ponderosa.

Reisweg: - Neem op de E40 afrit 10-Beernem naar N370 richting Wingene.

- Na ± 900 m schuinlinks richting Ruiselede.

- Volg deze baan (± 5,7 km) tot aan Brasserie De Radio, daar rechtsaf = Predikheren straat, na ± 150 m heb je links Café Ponderosa.

Info over de wandeldag van vrijdag 5 mei te Wambeek in het krantje van april.

Voor meer info: Gisèle en Tonny Wandelleiders van de dag Tel: 09.8.37.38 – gsm 0485.31.40.87

Guy De Coninck Wandelcoördinator Tel: 055.30.37.44 – gsm: 0494.6.09.4 Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

8

Beste vrienden, Dit jaar kon de geplande “Midwintertocht” van 4 januari 017 niet doorgaan wegens slechte weersomstandigheden! De deelnemers die zich hadden ingeschreven kregen er wel een geslaagd bezoek aan de brouwerij Huyghe voor in de plaats.

Ook in 016 dienden we opnieuw een fietstocht te schrappen. Het was juist de thema fietstocht “De elfde van den Elfdelus” te Sint-Gillis-Waas in april. Daarom werd deze toch nog in juni georganiseerd.

Met een gemiddelde van 31 deelnemers kunnen we toch alweer tevreden terugblik ken op een geslaagd seizoen!

Voor de fietsvakantie te Bosschenhoofd hadden we 8 deelnemers.

Hieronder kun je de nieuwe fietskalender voor 017 vinden. We zijn ervan overtuigd dat Gisèle, Tonny, Martine en Luc opnieuw de mooiste plekjes zullen uitzoeken voor een geslaagd nieuw seizoen!

Wij wensen iedereen een mooi, zonnig en vooral ongevallenvrij fietsjaar toe!

Het fietsteam Het fietsteam.

Opgelet! Datums kunnen nog wijzigen afhankelijk van de plaatselijke openingsdagen van de horeca. Elke fietstocht zal gedetailleerd bevestigd worden in het krantje van de desbetreffende maand en via de website!

Dinsdag 25 april (namiddag) Vrijdag 19 mei (dagtocht) Dinsdag 27 juni (namiddag) Donderdag 27 juli (namiddag) Eeklo Waasmunster Zedelgem Roeselare Donderdag 17 augustus (dagtocht) Vrijdag 22 september (namiddag) Harelbeke Lebbeke Vrijdag 20 oktober (late voormiddag) Nieuwerkerken 40/45km.

65/70 km.

40/45 km.

40/45 km.

70/75 km.

45/50 km.

40/45 km.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

9

Daguitstap op dinsdag 9 mei 2017.

Beste vrienden, Voor onze eerste daguitstap van 017 brengen we een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen oftewel het sluizencomplex van Terneuzen.

Het bestuur.

“Het Portaal van Vlaanderen is een toeristisch haveninformatiecentrum. Al ruim twintig jaar zijn we te vinden op het sluizencomplex in Terneuzen. Sinds 010 op een nieuwe locatie met nog meer ruimte om iedereen te informeren over de im posante sluizen, drukke scheepvaart, havens en havenbedrijven in de Kanaalzone. In totaal houden veertig vrijwilligers het Portaal draaiende. Jaarlijks bezoeken ruim 8.000 mensen ons centrum, mede dankzij de vele toeristische arrangementen die we aanbieden. Denk aan een rondleiding over het sluizencomplex met een bezoek aan de brugkelder en portaaltoren, een stadstoer met het toeristentreintje, een ma ritieme fietsroute of een rondvaart over het kanaal.

De Nieuwe Sluis Terneuzen is een imposant project op maritiem gebied waar we na tuurlijk aandacht aan moeten en willen besteden. Informatie over de planuitwer kingsfase en een kaart van het project zijn daarom nu al te vinden in ons centrum. Het Portaal van Vlaanderen is gevestigd op de plek waar na de aanleg van de nieuwe sluis in 01 een groot zeeschip zal varen. We hebben dus een nieuw onderkomen nodig. Onze wens is een plek op het sluizencomplex wellicht in combinatie met het nautisch centrum van de nieuwe sluis. Samen kunnen we elkaar versterken en de bezoekersaantallen misschien wel verdriedubbelen”.

PRAKTISCHE GEGEVENS: Wanneer: Dinsdag 9 mei 2017

Vertrekplaatsen: 08.45 uur 09.00 uur Programma: 10.00 uur 11.00 uur 1.30 uur

Menu A:

Eke, Parking Makro (kant Resto).

Gentbrugge Dienstencentrum, Braemkasteelstraat.

Koffie/thee met Zeeuwse bolus in Portaal van Vlaanderen.

Groep 1: rondleiding centrum Terneuzen.

Groep : rondleiding sluizencomplex.

Middagmaal Westbeer: • Dagsoep.

• Stoofpotje.

• Koffie of thee met bonbon.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

10

Daguitstap op dinsdag 9 mei 2017.

Menu B:

14.00 uur 15.30 uur 17.00 uur • Dagsoep.

• Visschotel.

• Koffie of thee met bonbon.

In de prijs is tevens begrepen: • Aperitief aangeboden door de kring.

• 1 comsumptie naar keuze (frisdrank, tapbier Maes/Brand of huiswijn).

Groep 1: rondleiding sluizencomplex.

Groep : rondleiding centrum Terneuzen.

Havenrondvaart voor heel de groep.

Broodmaaltijd in Portaal van Vlaanderen.

Terug: 18.30 uur Terugkeer naar afstapplaatsen.

Prijs: € 48,00 Per persoon (werkelijke kostprijs € 75) Inschrijving: maximum 50 deelnemers!

Te betalen op rekening BE63 4470 0615 8108 op naam van Kring Gepensioneerden KBC Gent vanaf 6 maart t/m 25 maart 2017.

Let op:

Er wordt niet gewerkt met een inschrijvingsformulier! Dus uw betaling geldt als inschrijving en de datum van betaling wordt in aanmerking genomen om de volgorde van inschrijving bij overboeking te bepalen! Betalingen die vóór 6 maart op onze rekening verschijnen, zullen worden beschouwd als zijnde toegekomen op 8 maart!

Gelieve dus de betalingsperiode te respecteren en tevens bij uw betaling in de mededeling uw opstapplaats & menukeuze te vermelden a.u.b. Begrepen in de prijs: • Koffie of thee + Zeeuwse bolus bij aankomst.

• Rondleiding centrum/vaartocht/sluizencomplex. • Middagmaal Westbeer.

• Broodmaaltijd • Uitstap: heen- en terugreis met autocar + fooi buschauffeur.

Het bestuur.

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

11

Mevr. Noëlli De Vreese, wed. Adolf Mouton, overleden op 10 februari 017, 87 jaar.

Online condoleren kan via: www.rouwcentrum-tieberghien.be Rouwadres: Blekerijstraat 13 9900 Eeklo In naam van het bestuur en alle kringleden willen wij aan haar familie ons oprecht medeleven betuigen.

Nu pas vernemen we het overlijden van dhr. Oswald Crommelynck op 17 december 016, 89 jaar.

In naam van het bestuur en alle kringleden willen wij aan zijn familieleden alsnog ons oprecht medeleven betuigen.

Dhr. Johan Van Geyte Mevr. Joanna Braeckman Moerzeke Gent Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

1 Dhr. en mevr. Marc en Agnes Bourdeaud’hui – Vanhooland, vieren op 1 april 017 hun 50-jarige huwelijksverjaardag.

In naam van het bestuur en alle kringleden wensen we hen van harte proficiat en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen.

Maarkendries 3 9680 Maarkedal

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

13 Mevr. Mevr. Dhr. Dhr. Dhr. Dhr. Dhr. Mevr. Dhr. Dhr. Dhr. Dhr. Mevr. Dhr. Dhr. Mevr. Mevr. Dhr. Mevr. Mevr. Dhr. Mevr. Mevr. Dhr. Mevr. Mevr. Dhr. Mevr. Mevr. Mevr. Dhr. Dhr. Dhr. Mevr. Dhr. Mevr. Dhr. Dhr. Dhr. Dhr. Dhr. Mevr. Mevr. Dhr. Dhr. Dhr. Mevr. Dhr. Mevr. Dhr. Monique Jean-Paul Jeanine Monica Eric Helena Denise Frank Godelieve Nicole John Louise Lut Marie Liliane Marc Gabriël-H. Lucas Karin Theofiel Anny André Johan Walter Adelin Erik Jeanine Anna Luk Daniël Willy Lucie Ortwin Lydie Marc Simonne Agnes Gabriël Adolf Paul Roel Willy Hilda Jean-Paul Jos Jules Noël Jeannine Freddy Noël Liliane Allaert Bauwens Beeckman Bernaert Bracke Cornelis Davidts De Backer De Backer De Beir De Bock De Meyer De Meyere De Paepe De Schryver De Smet De Vocht De Vos De Vylder De Waele De Wilde De Zutter Depamelaere Dhondt Dooghe Duytschaever Fransaert Geeraerts Geirnaert Goossens Heyman Hoffmann Kuppens Maes Meirlaen Sonneville Trenson Van Damme Van der Biest Van der Linden Van Hoecke Van Medegael Vancoillie Vansteenkiste Vercauteren Verheecke Versteirt Vervaet Vlaemynck Witters Wed.Roland Wylock Wed.Victor De Bosscher Wed.Antoine De Muynck Wed.Roger Holluyn Wed.Luc Piscador Wed.Theo Claeys Wed.Emiel V.Renterghem Wed.Etienne De Brandt Wed.Marc De Blander 7/03 6/03 7/03 1/03 5/03 5/03 7/03 3/03 17/03 5/03 4/03 1/03 13/03 31/03 7/03 16/03 /03 19/03 4/03 7/03 6/03 0/03 9/03 11/03 1/03 13/03 0/03 8/03 18/03 4/03 11/03 3/03 1/03 8/03 5/03 8/03 1/03 19/03 19/03 /03 4/03 15/03 6/03 3/03 13/03 9/03 5/03 14/03 1/03 0/03

niet te missen

Maart

di 07 di 14 di 1 di 8 “Zwalmbeekroute”-w andeling te Zwalm om 14 uur Ledenvergadering - “M ijn leven op stelten” door K rista Bracke - Zaal St.-Paulus om 14.30 uur Bestuursvergadering Bedrijfsbezoek “La Lor raine” te Ninove

April

vr 07 di 11 di 18 di 5

Mei

vr 05 di 09 di 16 vr 19 “Hallo, hallo radio”-w andeling te Ruiselede om 14 uur Ledenvergadering - “B elgen maken bommen door Dirk Musschoot - Zaal S t.-Paulus om 14.30 uur Bestuursvergadering Fietstocht te Eeklo 30/05 t/m 03/06 Wandeldag te Wambeek Daguitstap “Portaal v Bestuursvergadering Fietstocht te Waasmunst Meerdaagse reis Londen er en

Kring van Gepensioneerden KBC Gent Jaargang 19 - maart 017 - nr. 3 blz.

14