Transcript Verslag - PEC Zwolle

PEC Zwolle O15 verslaat DWS O15 met ruime cijfers
PEC Zwolle O15 is zaterdag in het MAC3PARK stadion goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De
Zwollenaren wonnen met 5-1 van de leeftijdsgenoten van DWS.
Al na vijf minuten spelen was het raak. Spits Kevin Huzink kon profiteren van een foutje van de
Amsterdamse doelman en de bal binnenschieten: 1-0. De uitploeg ging direct opzoek naar de gelijkmaker
en die kwam na twaalf minuten spelen op het scorebord: 1-1. De Blauwvingers kregen via Huzink en Daijiro
Chirino kansen op de voorsprong, maar zij wisten het net niet te vinden. In de 29e minuut was het wel raak.
Een mooie aanval over rechts, waar Rychaintelo Knoll de mee opgekomen Levay Klooster diep stuurde en de
bal in de verre hoek plaatste: 2-1. In de tweede helft ging het team van trainer/coach Mark Looms direct
opzoek naar een derde treffer. Na twintig minuten geduldig voetballen kregen de Zwollenaren de 3-1 op het
scorebord. Opnieuw was het Knoll die de bal meegaf aan Klooster, die zijn tweede doelpunt van de middag
wist te maken. Tien minuten voor tijd voerde de Zwolse ploeg de score verderop. De Blauwvingers kregen
een strafschop toegekend, die door Huzink werd benut: 4-1. In de 64e minuut was het wederom een
verdediger van de Amsterdammers die een strafschop veroorzaakte door de bal uit het doel te slaan.
Scheidsrechter Endeman stuurde de speler met een rode kaart van het veld en Huzink kon aanleggen voor
zijn derde doelpunt van de middag en de 5-1 zege.