Tachos uit - HaRo Rotterdam

Download Report

Transcript Tachos uit - HaRo Rotterdam

Ambitie en overtuiging ontbreken bij HARO HA: terecht verlies van combinatie Tachos/Witte Ster.

Na eerder leuk gespeelde wedstrijden waarin vechtlust en karakter te zien waren - zeker in de voorbereiding op het zaalseizoen -, lieten de jongens van HARO HA afgelopen zondag tegen de Tachos/Witte Ster combinatie het afweten en werd de wedstrijd bijna geheel wegens gebrek aan karakter verloren. Met enkele uitzonderingen in de tweede helft van de wedstrijd speelde het gehele team zeer onder de maat waarvan Tachos/Witte Ster dankbaar gebruikmaakte. De warming-up liet direct een verschil in instelling zien: waar Tachos/Witte Ster aan een gedisciplineerde voorbereiding bezig was, klaagden de HARO-jongens over het feit dat er zonder hars zou worden gespeeld. En dit laatste feit zorgde voor een zeer matige instelling waarbij het harsloze spel de schuld kreeg van zo goed als alle mislukte acties. Dat de jongens het voornamelijk aan hun eigen spel en vooral houding te danken hadden wilde er bij de HARO-spelers in de eerste helft niet in. Slecht verdedigen en te weinig doelgerichte acties in de aanval (waarbij balverlies direct werd afgestraft met succesvolle counters) leidden ertoe dat het na nog geen 15 minuten in de eerste helft 12-1 stond in het voordeel van de thuisploeg. En een einde van deze dramatische stand door het karakterloze spel van HARO was nog niet in zicht: de pauze werd ingegaan met 20-5 (!) in het voordeel van Tachos/Witte Ster. In de pauze probeerde een getergde Maurice zijn team weer in het gareel te krijgen en dat lukte voor een deel. Een aantal spelers liet zien zich nog wel in te willen zetten voor een wedstrijd: Virgil (een paar prachtige acties in de aanval en snel en fanatiek in de verdediging), Wessel (met een aantal goede reddingen), Tim Zwart (vooral regelend in de dekking), Thom (hard werkend in aanval en verdediging) en Bram (een aantal goede aanvallende acties). Maar een algehele tamheid binnen het team verraadde dat niemand er in geloofde deze wedstrijd te kunnen winnen. De 2x 2 minuten die Sebastiaan ca. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg was een aardig voorbeeld van de frustatie waarmee de jongens worstelden. Eindstand 28 - 18 voor Tachos/Witte Ster. Er komen nog meer wedstrijden waar noodgedwongen zonder hars gespeeld gaat worden en als dat bij voorbaat als reden gezien wordt voor mogelijk verlies, dan lijkt het een goed idee om de jongens hierop voor te bereiden - zowel mentaal (een virtuele “schop onder de kont” zou wel eens kunnen helpen) en misschien ook wel fysiek door een paar keer zonder hars te trainen, waardoor de spelers weten dat zonder hars spelen ook mogelijk is - ongeacht wat je er persoonlijk van vindt -. Maar dit alles is aan hun trainer/coach Maurice wie een schone taak wacht om de jongens hierin te trainen en te begeleiden. Was er dan niets positiefs? Jawel. De complimenten gaan uit naar Thierry van Zielst die ook in sporthal De Zeine in Waalwijk het dweilen voor zijn rekening nam, wat door iedereen zeer gewaardeerd werd. Dank je wel hiervoor. Doelpunten: Virgil 4 Bram 4 Thom 3 Jorne 2 Ques 2 Tim Zw. 1 Tim H. 1 Zeno 1 Aankomend weekend spelen de jongens thuis om 18 uur tegen Sittardia HA1. We gaan ervan uit dat de jongens dan weer op scherp staan en hopen op veel publiek. Tot dan!