Verslag - PEC Zwolle

Transcript Verslag - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 opnieuw onderuit
De tweede thuiswedstrijd na de winterstop heeft voor PEC Zwolle O19 wederom geen punten
opgeleverd. In een spannende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen verloren de
Blauwvingers met 1-2. Door deze nederlaag is het team van trainer/coach Henk Brugge de competitie
in de Eerste Divisie Hoog niet goed begonnen. De Zwollenaren komen voor de derde keer op rij uit in
deze competitie en wisten zich elk jaar op de laatste speeldag veilig te spelen.
Het spel van de Zwollenaren verliep zaterdagmiddag, ondanks de energie en beleving van de spelers,
moeizaam. De tegenstander uit Groningen was over de gehele wedstrijd gevaarlijker en kreeg meer
kansen, maar beide doelpunten waren het gevolg van verkeerde keuzes aan Zwolse kant. De eerste
treffer was een mooie aanval van de Trots van het Noorden, maar de beslissende voorzet had
voorkomen kunnen worden. Bij de tweede treffer verkeek doelman Reimink zich op een vrije trap
van een meter of twintig van het doel. Hij zag de bal langs zijn zwaaiende armen het doel ingaan.
Gelukkig scoorden de Blauwvingers snel hierna de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop van
Reijnders gaf Swart de bal de goede richting: 1-2. Het eerste kwart na rust was voor de thuisploeg,
maar echte mogelijkheden ontstonden er niet, ondanks een uitglijder van doelman Hoekstra van FC
Groningen. Aan de andere kant kregen de Groningers de beste kansen in de counter, maar het vizier
van de spelers stond niet op scherp. In de blessuretijd kwam PEC Zwolle O19 nog dichtbij de
gelijkmaker, maar het schot van Prinsen ging net voorlangs het doel. Zodoende was de eindstand 1-2.