Psychische- en gedragsstoornissen bij (licht

Download Report

Transcript Psychische- en gedragsstoornissen bij (licht

Vacature voor een GZ-psycholoog in opleiding - Altrecht Aventurijn, locatie W.A. Hoeve te Den Dolder, afdeling Wier.

De praktijkinstelling Altrecht biedt per 1 januari 2017 een opleidingsplaats voor een Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PioG) bij Altrecht Aventurijn B.V.

Beschrijving

De opleiding vindt plaats in behandelcentrum Wier voor (licht) verstandelijk beperkte patiënten met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen, onderdeel van Altrecht Aventurijn, locatie W.A. Hoeve, te Den Dolder. Het gaat hierbij om diagnostiek, lang- en kortdurende behandeltrajecten en rehabilitatie van meestal jong volwassenen met vaak een voorgeschiedenis van psychiatrische opnames en verblijf binnen (gesloten) afdelingen van instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De afdeling opereert op het grensvlak van de zorg voor verstandelijk beperkten, klinische psychiatrie en forensische psychiatrie en participeert samen met drie collega instellingen in het landelijk kenniscentrum De Borg. Van hieruit worden behandelprogramma’s ontwikkeld en wetenschappelijk onderzoek verricht. o Het onderdeel van de afdeling waar de opleiding plaatsvindt, bestaat uit: een gesloten kliniek met 26 bedden o verscheidene open locaties met totaal 23 plekken o o o een deeltijdbehandeling een kliniek met 22 bedden voor dak- en thuislozen en een daaraan gelieerd ambulant team een ambulant team voor forensische behandeling een gesloten, beveiligde kliniek voor forensische behandeling met 29 plaatsen o De behandelstaf heeft een brede en diverse expertise en verschillende disciplines zijn werkzaam binnen Wier, waaronder psychiaters, gedragsdeskundigen (waaronder GZ-psychologen, een cognitief gedragstherapeut, een psychotherapeut), maatschappelijk werkenden en vaktherapeuten. Ook heeft de afdeling naast een trainingscentrum (‘omgaan met agressie’, ‘emotie-management’, ‘motiverende gespreksvoering’), een consultatieve functie (second opinions en gespecialiseerde behandelingen op locatie) waarvoor de behandelstaf, de verpleegkundigen en de vaktherapeuten worden ingezet.

Bij de diagnostiek en behandeling van ambulante en (dag)klinische patiënten werken psychiaters, gz psychologen/orthopedagogen, verpleegkundigen en vaktherapeuten intensief met elkaar samen. Naast (biologisch) behandeling. psychiatrische het gebied van werken en wonen. interventies en psycho-educatie nemen cognitief gedragstherapeutische en non-verbale technieken en therapieën een belangrijke plaats in de behandeling. Dit gebeurt veelal individueel maar ook in een groep. Er worden diverse trainingen aan patiënten gegeven, zoals de training sociale vaardigheden, seksuele voorlichting en leefstijltraining. Daarnaast is er een specifieke psychomotorische ‘agressie-module’ ontwikkeld, zijn er verslavingsbehandelmodules en worden getraumatiseerde (meestal vrouwelijke) patiënten op supportief-psychotherapeutische wijze behandeld waarbij EMDR behandeling tot de mogelijkheden behoort. Tevens is het systeem van de patiënt (familie, staf, woonsetting) onderdeel van de Er zijn samenwerkingsverbanden met grote wooninstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking (met psychische- en gedragsproblemen) in Amsterdam, Den Dolder, Rhenen en Baarn op Vanuit kenniscentrum De Borg vindt wetenschappelijk onderzoek plaats op het gebied van mensen met een verstandelijke beperking met psychische- en/of gedragsstoornissen waaraan de afdeling intensief deelneemt. Daarnaast wordt in samenwerking met andere afdelingen van de divisie en andere divisies binnen Altrecht de onderzoekslijn ‘Agressie en gedragsstoornissen’ ontwikkeld waarvan diverse promotietrajecten onderdeel zijn. Een onderdeel van Altrecht Aventurijn vormt het Expertisecentrum Agressiemanagement (ECAM). De doelstelling van dit expertisecentrum is het optimaliseren van de zorg voor patiënten met agressieproblemen vanuit diverse perspectieven (behandeling, training & scholing, wetenschappelijk onderzoek).

Werkzaamheden

De GZ-psycholoog in opleiding wordt voor 50% ingezet voor psychodiagnostiek, waarvan 50% (één dag per week) testdiagnostiek, en voert voor 50% behandelingen uit en neemt indien gewenst deel aan wetenschappelijk onderzoek. De werkzaamheden zijn (overwegend) klinisch. Er wordt naar gestreefd de opleideling kennis te laten maken met een uitgebreid spectrum aan psychische- en gedragsstoornissen bij patiënten met een verstandelijke beperking. Een en ander geschiedt onder werkbegeleiding van een ervaren GZ-psycholoog die zelf ook werkzaam is op elk van deze gebieden. Gedurende de opleiding zijn het ‘speelse’ contact, het geringe abstractievermogen, het vaak zeer grenzeloze gedrag van de patiënten, de atypische psychiatrische symptomatologie en de intensieve aandacht voor het systeem van de patiënt aandachtspunten. De kandidaat dient de studie Klinische- en Gezondheidspsychologie of equivalent te hebben afgerond. Verder is het bezit van een LOGO-verklaring vereist. Daarnaast is het hebben van ervaring met de doelgroep een voordeel.

Aanstelling en dienstverband

De opleideling komt in dienst van Altrecht. Aanstelling tijdens de GZ-opleiding vindt plaats op basis van een opleidings-/arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week van 1-1-2017 tot en met 31-12-2018. Inschaling vindt plaats volgens de CAO GGZ, het eerste jaar in FWG 59-0 en het tweede jaar in FWG 59-1 (bij gebleken geschiktheid). De eigen bijdrage in de RINO-opleidingskosten is € 5.735,- voor de totale opleiding, dat is 1/3 deel van het totaalbedrag. Altrecht vergoedt 2/3-deel van de RINO-opleidingskosten. Betaling in termijnen gedurende de opleiding is mogelijk.

Beoogde Begeleiding

Werkbegeleider Supervisor Supervisor psychodiagnostiek : drs. Ellen Vermeire, GZ-psycholoog Praktijkopleider

Informatie en sollicitatie

: drs. Gaston Schoonbrood, GZ-psycholoog : drs. Caroline Steman, GZ-psycholoog/psychotherapeut : drs. Myrthe Vosselman, GZ-psycholoog De GZ-psycholoog in opleiding zal via een open sollicitatieprocedure worden geworven. Geïnteresseerden in deze functie, die in het bezit zijn van een LOGO-verklaring, kunnen tot en met 22 mei digitaal solliciteren door een brief en CV te verzenden via www.werkenbijaltrecht.nl onder vacature HRM/16-2/009. Een LOGO-verklaring kan niet bij uw sollicitatie worden gevoegd, maar dient u te kunnen tonen indien u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Selectiegesprekken vinden plaats in juni. Vanuit afdeling Wier wordt een sollicitatiecommissie gevormd. Voor informatie over de functie kunt u contact opnemen met Gaston Schoonbrood

(tel.

030-2256409) of met Myrthe Vosselman (tel. 030-2308866).

Wij wijzen je er graag op dat alleen digitale sollicitaties in behandeling worden genomen.

Overige informatie

Sollicitanten vanuit Altrecht Aventurijn B.V. en Indigo Midden Nederland B.V. hebben de positie van externe kandidaat en krijgen conform aanstellingsbeleid een tijdelijk contract aangeboden. Opgebouwde anciënniteit wordt niet overgenomen door Stichting Altrecht.