Wet- en regelgeving Bodemsanering

Download Report

Transcript Wet- en regelgeving Bodemsanering

Rijkswaterstaat

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Wet- en regelgeving Bodemsanering

Via deze wegwijzer vindt u de wet- en regelgeving over bodemsanering.

Besluit Uniforme Saneringen (BUS)

Op 14 februari 2006 is het Besluit Uniforme Saneringen (BUS) in werking getreden. Deze landelijke uniforme regeling maakt het mogelijk eenvoudige saneringen in korte tijd af te ronden. Voor de saneerder een grote stap voorwaarts. Hij meldt de sanering via een standaard meldingsformulier aan en kan binnen vijf weken starten met saneren.

Wet bodembescherming (Wbb)

Per 1 januari 2006 is de vernieuwde Wet Bodembescherming (Wbb) in werking getreden (artikel 46 Besluit financiële bepalingen bodemsanering).

Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb)

Bodembesluiten waaruit publiekrechtelijke beperkingen voortvloeien vallen onder de Wkpb. In de Regeling beperkingenregistratie Wet bodembescherming, die op 1 augustus 2007 in werking is getreden, is vastgelegd om welke bodembesluiten het gaat.

Externe links

Richtlijn herstel en beheer (water)bodemkwaliteit

Zie ook

Bodem in de Omgevingswet Wet- en regelgeving Bodemsanering 1

Colofon

URL: http://www.rwsleefomgeving.nl/onderwerpen/bodem-en-ondergrond/bodemsanering/wet regelgeving/ Datum: 28 december 2016

Over Rijkswaterstaat Leefomgeving

Sinds 1 januari 2013 voert Rijkswaterstaat diverse kennis- en uitvoeringstaken uit op het gebied van milieu en leefomgeving. Rijkswaterstaat is nu dé uitvoeringsorganisatie van beleid en regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM).

Hiermee bundelt IenM alle uitvoeringstaken op het gebied van milieu en leefomgeving.

Rijkswaterstaat voert ook programma's uit voor andere opdrachtgevers, zoals decentrale overheden en andere ministeries.

Als beheerder van het wegennet, vaarwegennet en watersysteem voert Rijkswaterstaat belangrijke leefomgevingtaken uit. Denk aan het terugdringen van blauwalg, het saneren van waterbodems, maar ook de aanleg van natuurvriendelijke oevers, ecoducten en wildtunnels.

Meer informatie over Rijkswaterstaat vindt u op de website van Rijkswaterstaat.