Het verprutsen van kansen breekt het 4

e

bijna op in Boxtel…………………..

11-12-2016

Boxtel 7 – Sv CHC 4 Uitslag: 1-5 De uitslag doet anders vermoeden maar het 4 e elftal van SV CHC heeft met veel moeite het 7 e elftal van Boxtel over de knie weten te leggen. Dit lag niet zozeer aan de geboden tegenstand want bij tijd en wijlen werd Boxtel 7 van het kastje naar de muur gestuurd, helaas kwam het missen van ongelofelijk veel grote kansen ons bijna duur te staan………………….. Zondag 11 december, de laatste zondag voor de winterstop, zoals ik hier al vaker heb geschreven had ik de vrijdag ervoor mijn lijsten voor ons elftal weer helemaal op orde en hadden we een prima opkomst! Ware het niet dat het nog geen zondag was! En jawel hoor, Nicky Kouwenberg werd ziek, Stefan van Gelder kreeg het thuis even voor de kiezen betreffende onze toekomstige rechtsback Stef en last but not least onze keeper Frenkie Tames gaf aan dat hij vanwege “stuitjesproblemen” niet kon keepen! Tel daar onze eerdere 4 afmeldingen (en 2 zatte spitsen van de avond ervoor) bij op en je moet zeer gehavend richting Boxtel, ach ja hoorde ik meerdere mensen zeggen, “het is maar Boxtel”………………………… En juist daar kan ik als leider van ons team heel moeilijk tegen! Ongelofelijk vind ik dat! Als we er ook nog nooit leergeld voor hebben betaald zou ik het nog enigszins kunnen begrijpen maar we hebben al zo vaak vanwege onderschatting punten laten liggen………………Helaas sluipt dat er in laten we maar zeggen………….. Eenmaal aangekomen op het prachtige complex in Boxtel werd duidelijk dat we op kunstgras moesten spelen en bij het betreden van de prachtige grasmat zagen we ook onze tegenstander, de enige die we nog kende van het potje van 2 jaar geleden was de keeper, die kerel kon wel aardig keepen!! De opstelling werd gemaakt en toch wel verrassend werden Bennie Braam en Sjo Heu Lain buiten de basis gelaten door coach Maarten Visser, Robert Fossen mocht het vrijgekomen plaatsje in de spits innemen en rechtshalf kwam Tommie Braam te staan. De invulling op doel was snel gemaakt omdat Alex Brok het tijdens de 1 e drie wedstrijden van de competitie fantastisch had gedaan in de ogen van de coach sprak hij het vertrouwen wederom in hem uit………. Zo begonnen we in Boxtel rond de klok van 12.00 uur aan onze laatste wedstrijd voor de winterstop! We begonnen nog zeer aardig, we voetbalden goed vooruit en probeerden “hoog” druk te zetten en na nog geen 5 minuten kwam Robert Fossen goed door over rechts, prima voorzet, prachtig overstapje van Elroy en het enige wat Tommie Braam hoeft te doen is zijn voet tegen de bal te zetten, dat deed hij ook maar volgens mij met zijn hak! Deze niet te missen kans leverde dus niet de 0-1 op! Nog geen minuut later, gestuntel in de Boxtelse defensie zorgt ervoor dat Elroy Gloudemans oog in oog komt te staan met de Boxtelse keeper maar in plaats van simpel met de binnenkant langs de keeper schuiven probeert Elroy een “wilfredje” maar dat kan er dus klaarblijkelijk maar 1, wederom een niet te missen kans om zeep geholpen…………… Waar de wedstrijd dus eigenlijk na 7 minuten al in de tas had moeten zijn stond het nu nog steeds 0-0.

Nog niks aan de hand natuurlijk maar we bleven maar kansen missen in de eerste 20 minuten van deze wedstrijd en dan gaat zoiets in je hoofd zitten……….. Uiteindelijk viel de zeer verdiende 0-1 dan toch naar een half uurtje voetbal en het was tekenend voor de wedstrijd dat het doelpunt van de voet van een verdediger van Boxtel moest komen, al moet ik er wel bij vermelden dat Tommie Braam`s actie over rechts zeer goed was! Sterke voorzet van Tommie die dus knullig van richting werd veranderd door een verdediger van Boxtel, 0-1! Vanaf dat moment leek het er wel op dat wij het wel geloofde, de duels werden slap ingegaan, de eerder genoemde voorwaartse druk was compleet verdwenen en ook de passing werd slordiger en slordiger, dan gebeurd het onvermijdelijke……. Een hoge bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door onze verdediging en ja hoor, de eerste de beste kans voor Boxtel was gelijk bingo! De bal werd prima over Alex Brok heen gewipt voor de 1-1! Dat krijg je ervan als je kansen blijft missen, dat is een eeuwenoude wet in de voetballerij! Ruststand: 1-1. (Terwijl we wel minimaal 5x hadden moeten scoren) Ik bespaar jullie de details tijdens de donderspeech van Maarten Visser in de rust maar het kwam allemaal goed werd beloofd, er werd alleen geen rekening mee gehouden dat de jongens van Boxtel zich nu zeker niet meer zonder slag of stoot gewonnen zouden geven! Het begin van de tweede helft werd een kopie van de eerste en dan bedoel ik de 500% kansen die werden verprutst, allereerst mocht Sjo Heu Lain aanleggen van rand 16-meter maar helaas raakte hij de bal verkeerd, nog geen minuutje later knalde diezelfde Sjo Heu Lain snoeihard op de paal maar het hoogtepunt van alle missers kwam op naam van onze eigen Elroy Gloudemans. Een aanval uit het boekje zet Elroy Gloudemans alleen voor het doel en deze keer bleef de vlag omlaag, maar zelfs als er geen keeper meer in het doel staat kregen we de bal nog niet tussen de palen, de bal werd vol ongeloof naast geschoten, en dat door Elroy Gloudemans! Zo zie je maar dat er te allen tijde opperste concentratie wordt gevergd ook in wedstrijden tegen de zogenaamde “mindere” tegenstanders! We zaten inmiddels alweer zo`n kwartier in de tweede helft en het was nog steeds 1-1. Net zoals in de eerste helft had Boxtel niet veel te vertellen en ze hoopten dat die ene lange/hoge bal nòg een keer goed zou vallen, en verdomd, dat gebeurde nog ook! Het was Alex Brok die echter met een knappe redding dit gevaar onschadelijk wist te maken! Ik had niet willen weten wat er zou zijn gebeurd als dit een doelpunt was geworden…………… 70 minuten gevoetbald en nog steeds 1-1………………….. Achteraf is het makkelijk lullen maar op het moment dat onze coach Maarten Visser onze tegen zichzelf spelende Elroy Gloudemans wil wisselen staat hij toch weer op, het lijkt wel of hij het ruikt! De eerste actie van Elroy die wel lukt is ook gelijk een beslissende, prachtige passeerbeweging langs zijn tegenstander en richting goal, de verdediger steekt daar een stokje voor door Elroy te vloeren en aangezien dit in de 16 gebeurd kan de scheidsrechter niet anders dan een strafschop geven. Hij ging nog even in overleg met zijn grensrechter en waar we nagenoeg de hele wedstrijd twijfelden aan de vlagsignalen van de grensrechters van Boxtel moesten we nu toch concluderen dat hij in deze situatie wel eerlijk bleef, ook hij gaf aan dat het een duidelijke strafschop was! Niemand op of langs het veld die daar over twijfelde maar iedereen die dit leest weet ook dat het anders kan gaan op de velden!

Hulde heren van Boxtel!! Totaal niet in de wedstrijd zittende gaat toch Elroy Gloudemans achter de bal staan en dat dwingt bij mij toch respect af want tegen alle wetten in knalt hij de bal feilloos tegen het net! We stonden voor! 1-2! Het leek wel of alle schroom van ons afviel want vanaf dat moment ging alles ineens draaien zoals het eigenlijk ook tijdens die eerste 75 minuten had moeten draaien. Een werkelijk schitterend doelpunt van Wilfred Stupers zorgde voor de verlossende 1-3 en Bennie Braam scoort altijd tegen Boxtel, nu zelfs 2x! De 1-4 en de 1-5 kwamen op zijn conto ook al waren het maar intikkers. Na 90 minuten (waarvan 75 zeer spannende!) voetbal wonnen we dus uiteindelijk met 1-5 van deze leuke ploeg uit Boxtel! Zoals jullie hebben kunnen lezen was het echter velen malen moelijker als de uitslag doet vermoeden. In de verslagen komen vaak alleen de aanvallers in het verslag aangezien dat vaak de momenten zijn die het vermelden waard zijn maar ik wil deze keer toch onze verdedigers niet vergeten. Rik van Lent op rechtsback was een verademing, het werd beloond met een 7,1! Linksback onze Johan Visser, prima wedstrijd kerel! Zoals altijd eigenlijk! Ook jij kreeg een 7,1! Ons centrale duo Willem Pons en Floris van Nistelrooij, geen visje kwam erdoor! Hulde! Beide een 7,5! En volgens mij voor het eerst in al die jaren dat we bij elkaar voetballen heeft onze keeper Frenk Tames de hele wedstrijd gevlagd!! Dat verdiend ook een vermelding! Klasse Frenkie! Man van de wedstrijd was deze keer moeilijk te bepalen aangezien er meerdere jongens een 7,5 kregen van onze rapporteurs dus stel ik voor om tijdens de winterstop het gehele team te laten prijken op onze internetsite www.chc4.nl

De poule werd gewonnen door Bennie Braam, deze 20,00 euro is echter alweer opgedronken door de heren Sjo Djang Lain, Sjo Heu Lain, Elroy Gloudemans en Alex Brok. De reden daarvan was dat er verschillende concurrenten punten hadden laten liggen zodat we weer bovenaan staan, het blijft stuivertje wisselen in deze enerverende competitie maar het biertje van Bennie smaakte er niet minder om! Ik hoop jullie na de winterstop allemaal heelhuids terug te zien maar vooral nog net zo afgetraind als dat jullie de afgelopen 12 wedstrijden waren…………….. We spelen pas weer op 05 februari 2017 onze volgende wedstrijd, dat is ook gelijk de terugwedstrijd tegen Boxtel 7, we spelen dan natuurlijk thuis om 11.00 uur! Forza CHC 4! Jullie leider Tot zondag 05 Februari!