wedstrijdverslagen

Transcript wedstrijdverslagen

ZVC MIKRA … 2016 - 2017
Hierna korte “evaluaties” van de wedstrijden van onze competitie zaalvoetbalploegen.
We hebben zo een algemeen “seizoensoverzicht” …
Beoordelingen :
Goed tot
zeer goed
Normaal
Minder goed
tot slecht
02.09.2016 : VW au Contraire A – ZVC Mikra : 4 – 1 (LVZM Reeks 1)
Na een zeer geslaagd seizoen in de tweede reeks staan we opnieuw voor de zware opdracht om mee te
draaien in de hoogste reeks. Als je meteen uitkomt tegen de nr. 3 van het vorige seizoen dan weet je dat
het moeilijk wordt, en dat bevestigde zich ook. Mikra speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd maar
op de beslissende momenten was de tegenstrever net iets doeltreffender. Onbetwistbare overwinning
voor VW au Contraire. (JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Vandezande) :
/ Doelman :
07.09.2016 : Aaminse TRV II – ZVC Mikra : 2 – 0 (LVZM Reeks 1)
Zeer goede wedstrijd van ZVC Mikra ! Het was zondermeer een gelijkoplopende wedstrijd met
doelkansen aan beide kanten. Scoren lukte weliswaar niet. Een gelijkspel zou dan ook een logische
uitslag geweest zijn, maar spijtig genoeg bestaat logica niet in het (zaal)voetbal … Vijf minuten voor tijd
vond de tegenstrever het gaatje en kwam dus 1 – 0 voor. Volle inzet van Mikra om vooralsnog tegen te
scoren leidde spijtig genoeg enkel tot een tweede tegendoelpunt. Laat ons zeker het positieve van de
twee voorbije wedstrijden meenemen naar de volgende ! (JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Van Limberghen) :
/ Doelman :
20.09.2016 : ZVC Mikra – Racing Utax A : 3 – 3 (LVZM Reeks 1)
Opnieuw een sterke wedstrijd van ZVC Mikra en (gelukkig) lukte scoren nu wel ! Het eerste punt is (dik
verdiend) binnen en als we dezelfde inzet en ploegspirit aanhouden dan zullen er ongetwijfeld nog
volgen. Over het “optreden” en het gedrag van een aantal mensen van de bezoekende ploeg en van de
scheidsrechter onthoud ik mij liever van commentaar en beoordeling. (JPC)
Fair play : … / Scheidsrechter (Ar Rafee) : … / Doelman :
SEIZOEN 2016-2017
2016-11-15
02.10.2016 : Jong Duisburg – ZVC Mikra : 6 – 3 (LVZM Reeks 1)
Na een zeer goede eerste helft waarin zelf kansen werden gecreëerd en zeer weinig werd weggegeven
aan de tegenstrever ging Mikra de rust in met een al bij al verdiende 0 – 1 voorsprong. Jong Duisburg
begon gedreven aan de tweede helft en dit vertaalde zich in een vijftien tal spannende minuten en een
3 – 3 gelijke stand. Spijtig genoeg bleek bij Mikra het scherpe er dan een beetje af en de tegenstrever
vond die extra drive om de wedstrijd vooralsnog in hun voordeel te beslissen. Spijtige nederlaag, maar
zoals eerder gezegd laat ons in eerste instantie het positieve meenemen naar de volgende wedstrijden.
(JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Claesen) :
/ Doelman :
11.10.2016 : Racing Utax A – ZVC Mikra : 6 – 1 (LVZM Reeks 1)
Eerste helft tijdens dewelke het te vaak aan organisatie ontbrak waardoor de tegenstrever vrije baan
kreeg naar doel, en waar de kansen niet werden afgewerkt. Resultaat : een 4 – 0 achterstand aan de rust.
De tweede helft was een stuk beter maar waar scoren het voorbije seizoen zeer vlot verliep zit het dit
seizoen een beetje tegen. Onbetwistbare zege van de sterkste ploeg. Wel spijtig dat Utax “fair play”
duidelijk niet in de woordenschat heeft. De ref. maakte er hun attent op tijdens de rust, weliswaar
zonder resultaat (en ook de ref. liet verder begaan) ! (JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Vanderheyden) :
/ Doelman :
18.10.2016 : ZVC Mikra – ZVC De Rimpel : 6 – 0 (LVZM Reeks 1)
De eerste overwinning is een feit en dat doet deugd. Tot hiertoe werden vrij goede tot zeer goede
wedstrijden gespeeld maar de punten bleven uit wat ietwat frustrerend is. De eerste 20 minuten tegen
de Rimpel waren gelijk opgaand met toch meer kansen voor Mikra. Het goede spel werd beloond met
twee doelpunten tijdens de laatste 5 minuten van de eerste helft. In de tweede helft werd er vooral voor
gezorgd dat de tegenstrever amper tot doelkansen kwam, en de zelf gecreëerde kansen werden
doeltreffend afgewerkt. Onbetwistbare eerste zegen van het seizoen. (JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Bajadi) :
/ Doelman :
25.10.2016 : ZVC Mikra – Jong Duisburg : 1 – 2 (LVZM Reeks 1)
Beste Mikra zaalvoetballers : als je een dergelijke prestatie kan brengen tegen de onbetwistbare leider in
de reeks dan mogen jullie zeker niet ontevreden zijn, enkel ontgoocheld over de einduitslag ! Een
gelijkspel was hier zondermeer de correcte uitslag geweest. De eerste reeks heeft een zestal ploegen
waarvan ze weten dat ze voor Mikra wellicht een maatje te groot zijn. Na 7 speeldagen kwamen we uit
tegen : 2 x Jong Duisburg (leider), Contraire A (tweede), Aaminse (vijfde), 2 x Utax (al jaren titelkandidaat
en/of kampioen in de hoogste reeks) en De Rimpel (dertiende ; wedstrijd die we wonnen) ! Gewoon het
positieve van alle vorige wedstrijden onthouden en gemotiveerd blijven voetballen. (JPC)
Fair play :
/ Doelman :
2016-11-15
31.10.2016 : Stokkel Boys - ZVC Mikra : 10 – 5 (LVZM Reeks 1)
Achtste wedstrijd en opnieuw een tegenstrever uit de top van de rangschikking ! En Stokkel Boys staat daar
volledig terecht. Voetbal technisch gezien is dit de sterkste tegenstrever waartegen we tot op heden
hebben aangetreden. Daartegenover staat dat Mikra opnieuw (en vooral in de eerste helft) een sterke
wedstrijd speelde en via een aantal perfect uitgespeelde kansen 5 maal wist te scoren tegen ook nog eens
een zeer goede doelman. In de loop van de tweede helft verloor Mikra ietwat scherpte en dit werd door de
tegenstrever doeltreffend afgestraft. Logische overwinning maar wel met overdreven cijfers. (JPC)
Fair play :
/ Scheidsrechter (Bal) :
(*) / Doelman :
(*) Als een ref. hier of daar een verkeerde inschatting doet dan is dat menselijk en begrijpelijk. Als de ref.
zowat evenveel foute als correcte beslissingen neemt en je als speler en ploeg machteloos staat tegenover
het feit dat hij – die op het veld het voorbeeld hoort te geven - ook nog spelers beledigt dan wordt het
onrustwekkend en onaanvaardbaar !
13.11.2016 : ZVC Mikra – VW Au Contraire A : 2 – 7 (LVZM Beker)
Het werd al eerder aangehaald : een aantal van de ploegen uit de hoogste reeks zijn een maatje te groot
voor Mikra en dat is op Au Contraire van toepassing. Ook al eerder aangehaald : ondanks die vaststelling
heeft Mikra in de eerdere wedstrijden altijd strijdlust getoond en werd er goed gevoetbald. Dit was in deze
wedstrijd spijtig genoeg gedurende een te lange periode niet het geval. Door de omstandigheden (waar ik
hier liever niet over uitwijd en die het ergens wel ietwat begrijpelijk maken) ging teveel energie naar
gepraat en gekibbel en te weinig naar voetbal. De tegenstrever maakte daar dankbaar gebruik van om snel
een onoverbrugbare voorsprong uit te bouwen. De laatste tien minuten vond Mikra het normale spel terug,
en ik overdrijf zeker niet als ik zeg dat ze toen mits wat bijval zeker nog 2 à 3 keer hadden kunnen tegen
scoren ! Dit laatste meenemen naar de volgende wedstrijden mannen ! (JPC)