Transcript Untitled - Teylingen

ROOD-ZWART, CLUBBLAD VAN R.K.V.V.TEYLINGEN
TELEFOON 0252-214098 (CLUBHUIS) 16-11-2016 47E JAARGANG NO. 1946
Teylingen niet langs hekkensluiter Donk
Een bij vlagen redelijk voetballend Teylingen heeft de drie punten niet in eigen huis weten te houden. De 0-1
achterstand bij rust werd nog wel omgebogen tot een 2-1 voorsprong, maar in de slotfase ging het alsnog mis
voor Teylingen. De ingevallen “supersub” Wouter Lubken zorgde er voor dat Teylingen in mineur de
kleedkamer opzocht.
Als gezegd, voetballend was het redelijk wat Teylingen liet zien. DONK kon zich de eerste paar minuten nog
enigszins onder de druk van Teylingen uitvoetballen, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Teylingen het
heft stevig in handen, zonder echt gevaarlijk te worden. Daarvoor was de eindpass vaak te slordig. Slechts
eenmaal kwam Teylingen echt dreigend voor keeper van der Eem. Een combinatie tussen Jaap Zwetsloot en
Sepehr Safi kon door eerstgenoemde net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Uit de tegenstoot was het wel
raak voor DONK. Een voorzet van rechts werd door Wessel Zonjee ongelukkig tegen de knie van Thomas Stol
getikt, die tot zijn afgrijzen de bal tergend langzaam over de eigen doellijn zag rollen. DONK, dat tot afgelopen
zondag nog geen wedstrijd had weten te winnen, kon met de ongekende luxe van een 0-1 voorsprong gaan
rusten.
Na de rust werd het vertrouwde 4-3-3 systeem weer gehanteerd en dat sorteerde direct effect. Een prachtige
steekpass van George Hulsbosch en dito loopactie van Sepehr Safi werd door Tom van der Vlugt op waarde
geschat. De voorzet van Safi kopte hij onhoudbaar achter de kansloze keeper van DONK. Een opsteker voor
Teylingen, dat bij een overwinning een stevige stap richting de middenmoot zou zetten. Ook na de gelijkmaker
was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Bas van der Eem. Kansen werden er nu wel gecreëerd. Mark
van der Vlugt zag zijn schot net naast gaan, terwijl van der Voort op de keeper stuitte. Het wachten was op de
2-1, die na ruim een uur spelen dan ook viel. Een voorzet van Dorus van der Voort kon door de mee
opgekomen George Hulsbosch wederom achter de keeper worden gekopt. Ook na de voorsprong gaf Teylingen
weinig tot niets weg. Die ene keer dat de aanvallers van DONK in de buurt van Wessel Zonjee kwamen, trad de
keeper kordaat op en bokste de bal uit zijn doel. Met zijn derde wissel van de middag ging DONK 1 op 1 spelen
over het hele veld. Met lange ballen probeerde zij met een uiterste inspanning nog een punt over te houden aan
deze wedstrijd. Koud twee minuten in het veld was het Wouter Lubken die het slotoffensief bekroonde met een
doelpunt. Geheel vrijstaand kon hij bij de tweede paal binnenschieten. Direct na deze treffer mocht Stefan
Assendelft het als extra spits nog enkele minuten proberen, maar ook hij kon de overwinning niet uit het vuur
slepen. Na een minuut blessuretijd floot de prima leidende arbiter van Horssen af.
Duur puntverlies voor Teylingen, daar was iedereen het over eens. Gezien het spelbeeld absoluut onnodig. Met
twee doelpunten uit drie kansen was DONK vandaag ook wel extreem effectief. Na een week rust zal Teylingen
nog minimaal twee overwinningen moeten behalen om uit de gevarenzone weg te blijven. Over twee weken
wacht de zware uitwedstrijd tegen Den Hoorn.
Robbert.
Meerdere aanpassingen in de colofoon, zie laatste pagina.
Op of aanmerkingen, graag per email melden aan de redactie.
Schoen halen F junioren en Hummels
Aankomst Sinterklaas met zijn Zwarte pieten (parkeerplaats)
Koos en Marcel
Petra en Ingrid, Sandy Meurs (10.00 – 13.30 uur Desiree/Sandra)
Herenkaarten vrijdag 18 november a.s.
Vrijdagavond de 5e competitieavond van dit seizoen.
T2 boekt nuttige overwinning bij Wilhelmus
Nadat afgelopen seizoen Wilhelmus 3 ons regelmatig punten afsnoepte, mochten we ditmaal aantreden tegen
het tweede. Een ploeg met hele wisselende resultaten, die desondanks toch prima meedraaien in de
middenmoot. Het gat met de onderste ploegen is echter klein. Teylingen wil graag aansluiting houden met de
subtop, kortom twee ploegen die graag drie punten willen toevoegen aan het totaal. Nadat we, onder muzikale
begeleiding van niemand minder dan Elton John, aankwamen bij Wilhelmus kon er om 10.00u begonnen
worden met de warming up. Ditmaal onder aanvoering van doelpuntenmachine Jeroen, omdat Bob dit keer
naast Sjaak en Fer mocht plaatsnemen. Normaal gesproken neemt de regisseur de band dan over, maar die
moest op een andere bank plaatsnemen. Geen Bob en Koen, dan weet je dat het een lastige ochtend wordt.
Het hoofdveld van Wilhelmus bleek niets minder dan een heuse knollentuin. Een gewoon grasveld, dat al flink
geleden heeft gehad onder de omstandigheden. Voetballend had Teylingen het daarom dus erg moeilijk in de
eerste helft. Berkhout had T2 een droomstart kunnen bezorgen, nadat hij een balletje breed in de opbouw kon
onderscheppen. Alleen voor de keeper koos hij voor een schuiver, terwijl een bal breed op Gerben een betere
optie was geweest. De bal rolde tergend langzaam voorlangs, waardoor de brilstand op het bord bleef staan.
Iemand die het vizier wel op scherp had staan was Gerben. Echter, de vlaggenist van dienst besloot een stokje
te steken voor beide doelpunten. Het eerste doelpunt was nog een grensgeval, maar de tweede goal had nooit
afgekeurd morgen worden. Maar goed, daar heb je mee te maken. Aan de andere kant kon Wilhelmus niets
creëren, waardoor de 0-0 ruststand een logisch gevolg was.
In de tweede helft kwam Bob in het veld voor Martin, die aangaf niet verder te kunnen. Voetballend kwam T2
er nu steeds beter uit. Gerben had bijna voor de 0-1 gezorgd, maar hij kwam een teenlengte tekort om de
voorzet van Berkhout binnen te glijden. Na een kwartier mocht ook Miro zijn opwachten maken, in de plaats
van Joren. Een kleine twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Na een combinatie tussen Berkhout en
Gerben, werd Joost Rotteveel aangespeeld. Die snelde langs twee verdedigers en schoot de bal, via de keeper
op de bal. In de kluts die daarop volgde kreeg Gerben de bal op zijn knie, die vervolgens over de doellijn
caramboleerde. Een verdiende voorsprong, die nog twintig minuten verdedigd moest worden. De laatste twintig
minuten was het vooral hard werken en zorgen dat de drie punten in de tas zouden verdwijnen. Wilhelmus
probeerde het wel, maar creëerde vrijwel niets. Jeroen Verwer had de beslissing op zijn schoen, wat een
beloning voor een goede wedstrijd zou zijn, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. In de absolute
slotminuut kreeg Wilhelmus nog een reuze kans om de gelijkmaker te maken. Uit de kluts kwam de bal voor de
voeten van hun rechtsbuiten. De aangestormde Tim Vincenten kon niets anders doen dan de man laten gaan,
waarna hij vrij mocht uithalen. Met een prachtige reflex kon Steven de bal keren, waarna de spits van
Wilhelmus zwaar gehinderd vanaf de doellijn de bal rakelings over schoot. Na dit moment floot de
scheidsrechter direct af, waardoor bij T2 de handen omhoog konden.
Voetballend was het niet best, maar dat was ook vrijwel onmogelijk op deze mat. Met de drie punten slaat T2
een gat naar de nummers vijf en zes en staat het stevig op de vierde plek, met Foreholte nog in het vizier. Na
een week rust wachten de koploper en nummer 3 Foreholte nog, dus T2 kan aan de bak de komende weken.
Robbert.
Vervolg Herenkaarten
Door zijn overwinning staal Louis Brittijn nu eerste in het klassement voor het lopende seizoen.
Hadden we op vrijdag 21 oktober nog 36 deelnemers nu waren het er helaas slechts 24. De verplaatsing van de
vertrouwde vrijdagavond naar de donderdagavond, dit om ruimte te maken voor de Algemene Leden
Vergadering was ongetwijfeld mede een oorzaak van de lagere opkomst. Inmiddels heeft de kantinecommissie
verzocht ook voor de geplande avond op 30 december een andere dag te kiezen omdat het dart tournooi
gehouden zal worden. Daarbij kwam tevens de mededeling dat we vaker het verzoek mogen verwachten de
avond te verplaatsen. De bij de ALV gemaakte opmerking dat er actief geworven zal worden naar verhuur van
ruimtes aan derden maakt dat wij ons als klaverjascommissie toch wel wat zorgen maken over onze toekomst.
Gezien de lange traditie van klaverjassen in ons clubhuis zou het spijtig zijn als we moeten besluiten te stoppen.
Zo ver is het echter nog lang niet. We hopen jullie vrijdag allemaal weer te treffen.
Gerard.
-6-
JEUGD Jeugdtreffer16november
Sinterklaas is weer in het land. En dat gaat uiteraard bij Teylingen gevierd worden. Aanstaand weekend staat
een spannende wedstrijd op het programma tussen de JO-9 kinderen + hummels en het Zwarte Pietenteam van
de Sint. Ik heb gehoord dat de zwarte pieten al maanden in training zijn; het betreft namelijk een
kampioenwedstrijd die de pieten heel graag willen winnen! Na de wedstrijd zal de Sint een bezoek brengen in
het clubhuis en alle kinderen ontvangen.
Door deze belangrijke wedstrijd spelen de JO-9 teams aankomend weekend niet voor de competitie. Tevens
zijn de wedstrijden van de thuisspelende JO-11 teams uitgesteld.
Voor de oudere jeugd is de Sinterklaasavond een week later, namelijk op vrijdag 25 november. Meer hierover,
kunt u verder in dit clubblad terugvinden.
Speciaal voor o.a. voetbalmoeders zal een Glamourbingo worden gehouden op zaterdag 4 februari. De kaarten
zouden op 2 momenten verkocht worden, te beginnen afgelopen zondag. En de bingo is echt HOT, want alle
kaarten waren binnen 20 minuten verkocht. Of te wel: er zijn geen kaarten meer voor de Bingo te
verkrijgen….
Nog even een oproepje voor alle jeugdleden die op de fiets naar de training/wedstrijden komen. Het is nu ’s
avonds vroeg donker, zorg dat je licht op de fiets het goed doet! Wij willen graag dat iedereen heelhuids van
en naar de training komt. Daarnaast heeft de wijkagent nog contact met ons opgenomen. Het blijkt dat veel
kinderen met z/n 3’en of zelfs met meer naast elkaar fietsen. Dat kan gevaarlijk zijn! Rijd daarom altijd met
Sandra
Teylingen Taart competitie. Welk team scoort gemiddeld in de competitie/beker de meeste goals?
17 jaar
Winnaars Teylingen Toto: Vroege Vogels Jaap van Vliet, Jan van Vliet. Thijs Landwer Johan, Mieke Verwer, Sylvia
tegelijkertijd lijkt het wel of alle
ledematen van de spelers bevroren waren.
Vanaf de aftrap was het FC Lisse die het
spel maakte en de wedstrijd dicteerde. De
enige die een voldoende haalde was goalie
Mike W. die met katachtige reddingen in
de eerste helft er persoonlijk voor zorgde
dat in de rust de brilstand behaald werd.
Pas in de 2de helft waren er enkele lichtpuntjes te zien in de voorhoede van
Teylingen. Maar de eerste echte uitgespeelde kans werd voorlangs geschoven.
Toch was FC Lisse te ongeduldig met het uitblijven van een doelpunt aan hun
zijde dat er iets meer ruimte achterin kwam. Mick had de beslissende pass op zijn
pantoffel en bediende Rick die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan. Met nog
10 minuten op de klok een 0-1 voorsprong. Sinterklaas is zojuist aangekomen en
de eerste cadeautjes zijn al uitgedeeld op het veld. De wedstrijd werd vakkundig
uitgespeeld en Teylingen mocht het cadeautje mee naar huis nemen. Was er dan
werkelijk niets goed te zeggen over het spel? Nou dat gaat te ver, want uiteindelijk
is het goede verdedigen op linie die het voorkwam dat FC Lisse de bal makkelijk kon aanleggen voor schoten op het doel.
Ik heb zelfs iemand gezien langs de zijlijn, die stond te genieten van het spel want als je zelfs dit soort beroerde wedstrijd
tot een goed einde weet te brengen dan beloofd dat wat voor de wedstrijden waarin iedereen zijn niveau weer haalt.
De polonaise werd ingezet in de kleedkamer en het was nog lang onrustig in Lisse…
goed verdedigd.
Wout, Dave, Tijn en Nick stonden op middenveld en ja hoor daar gaat er een in van
Lucas, hij scoort binnen 5 minuten 1-0 en toen ging Benjamin met zijn pace vol op
de goal af
2-0 en daar gaat Lucas met een mooie pass naar wout en met een volle treffer
schiet wout in de goal 3-0 rust
Na de rust ging Viggo op goal, de tegenstander had nu ook een keer de bal en
helaas goal 3-1.
Lucas stond voor de goal en tikte de 4-1 binnen.
Op Vrijdagavond 25 november nodigen wij alle JO11 en JO13 junioren én hun
leiders en trainers uit om het Grote Sinterklaas Spel te komen spelen.
Dit spel, een soort ganzenborden waarbij je cadeautjes kunt winnen, kent enkel
winnaars.
Want iedere deelnemer gaat met minimaal met één cadeautje naar huis, sommige
geluksvogels gaan zelfs met meerdere pakjes aan de haal….
We verwachten iedereen om 19.15 uur in de kantine, het einde is om 20.45 uur.
Om dit spel te spelen neemt iedereen 2 cadeautjes van €1,25 en 1 cadeautje van € 2,50 mee.
Plak even een stickertje met het bedrag op het item zelf én op de buitenkant (ook op het inpakpapier dus).
Koop iets dat je zelf ook leuk vindt, want wie weet win je je eigen cadeautje wel met dit spannende spel!
Je speelt dit spel met je eigen team en je leiders en trainers, dus zorg dat je erbij bent!!!
Sinterklaas bij Teylingen – JO19 & JO17 & JO15
Op Vrijdagavond 25 november nodigen wij alle JO15 en JO17 junioren én hun leiders en trainers uit om het
Grote Sinterklaas Spel te komen spelen.
De JO19 junioren spelen met hun leiders en trainer het paardengokspel.
We verwachten iedereen om 21.00 uur in de kantine, het einde is om 22.30 uur.