Πληροφορίες για επιλογικές διαδικασίες και

Download Report

Transcript Πληροφορίες για επιλογικές διαδικασίες και

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΚΟΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΟΠ

1. Οι διαδικασίες επιλογής διεξάγονται με απόλυτα αντικειμενικά και αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη κατά περίπτωση τα ακαδημαϊκά προσόντα, τα επαγγελματικά προσόντα, τις αθλητικές επιδόσεις, την προϋπηρεσία στην Εθνική Φρουρά και την οικογενειακή κατάσταση. 2. Για την εξασφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου της όλης διαδικασίας έχει οριστεί Επιτροπή Εποπτείας Επιλογικών Διαδικασιών. Επιπρόσθετα έχουν κληθεί να συνδράμουν σε ειδικές επιτροπές εξέτασης, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς και Πανεπιστήμια.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ)

1. Η επιλογή ΣΥΟΠ για τις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ) πραγματοποιείται μεταξύ των επιθυμούντων ΣΥΟΠ που διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα: α. Να είναι Ικανοί πρώτης κατηγορίας (Ι/1) από άποψης σωματικής ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Εθνικής Φρουράς Νόμων. β. Να μην πάσχουν από δυσχρωματοψία, που διαπιστώνεται από τους ψευδοϊσοχρωματικούς πίνακες ISHIHARA. Νοείται ότι, όσοι κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας μετατάχθηκαν για οποιονδήποτε λόγο από τις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ) δεν δύνανται να επιλεχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ). γ. Επιπρόσθετα των παραπάνω θα πρέπει: (1) Για τις Δυνάμεις Καταδρομών: ( α) Να έχουν ύψος 1 μέτρο και 65 εκατοστά ή περισσότερο. ( β) Να μη φέρουν τατουάζ σε σημεία του σώματός τους που δεν καλύπτονται από τη θερινή στολή ασκήσεων. (2) ( Για τη Στρατονομία: α) Να έχουν ύψος 1 μέτρο και 75 εκατοστά ή περισσότερο. ( β) Να μη φέρουν τατουάζ σε σημεία του σώματός τους που δεν καλύπτονται από τη θερινή στολή ασκήσεων. (3). Για τις Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών: ( α) Να έχει περατώσει με επιτυχία την ιατρική εξέταση σε θάλαμο αποσυμπίεσης.

Α-2 ( β) Να προσκομίσουν ιατρική εξέταση ενζύμου G-6-PD στην οποία το ένζυμο αυτό να είναι κάτω από 6 u/ghgb στον οργανισμό των υποψηφίων και ιατρική καρδιολογική εξέταση της οποίας τα αποτελέσματα να είναι κατά φύση. 2.

Η αθλητική δοκιμασία για τις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ), περιλαμβάνει:

Κοινά Αγωνίσματα

Δρόμος 1600 μ. Κάμψεις : :

Αγώνισμα για ΚΔ-ΣΝ

Διπλώσεις :

Αγωνίσματα για ΟΥΚ

Κολύμβηση 300 μ. : Έλξεις σε Μονόζυγο :

Κατώτατη Επίδοση

7΄ 30΄΄ 20 25 8΄ 30΄΄ 10

Ανώτατη Επίδοση

Ελεύθερη Ελεύθερη Ελεύθερη Ελεύθερη Ελεύθερη Σε όλες τις εξετάσεις οι υποψήφιοι δικαιούνται μόνο μία προσπάθεια. Αποτυχία σε ένα αγώνισμα αποκλείει τον υποψήφιο από τη διαδικασία επιλογής. Ως αποτυχία νοείται η εγκατάλειψη της προσπάθειας ή η μη επίτευξη της κατώτατης επίδοσης. 3. Την ευθύνη οργάνωσης και διενέργειας της αθλητικής δοκιμασίας, σύνταξης πρακτικών και έγκρισής τους, έχει πενταμελής Επιτροπή, η οποία συγκροτείται με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ. α. Η Επιτροπή αποτελείται από: (1) Ένα ανώτατο αξιωματικό ως Πρόεδρο, (2) Ένα ανώτερο αξιωματικό της Διοίκησης Καταδρομών, (3) Ένα ανώτερο αξιωματικό της Διοίκησης Στρατονομίας, (4) Καταστροφών, και Ένα αξιωματικό της Διοίκησης Ναυτικού/Μονάδας Υποβρυρίων ως μέλη. (5) Ένα εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια με υποψήφιο για τις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ ΟΥΚ). Νοείται ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής, δεν έχουν β. πενταμελής Επιτροπή υπογράφει το σχετικό πρακτικό αμέσως μετά το πέρας της δοκιμασίας. Η δοκιμασία διεξάγεται στην παρουσία της πενταμελούς Επιτροπής. Η 4. Οι υποψήφιοι πριμοδοτούνται με αριθμό μορίων όπως παρακάτω: ./.

Α-3 α. Εκπληρώσαντες επιτυχώς τη στρατιωτική τους θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ), με

50 μόρια

στο γενικό σύνολο της βαθμολογίας. β. Επιπρόσθετα των παραπάνω οι υποψήφιοι μπορούν να μοριοδοτηθούν ως ακολούθως: (1) Για τις Δυνάμεις Καταδρομών: (α) Κάτοχοι επικυρωμένων από τον ΚΟΑ διπλωμάτων πολεμικών τεχνών, με 10 μόρια. ( β) Κάτοχοι διπλώματος αλεξιπτωτιστή, με 10μόρια. (γ) Γνώστες Τουρκικής γλώσσας επιπέδου «C2», όπως αυτό καθορίζεται στη σχετική διαταγή του ΓΕΕΦ, με 7 μόρια. ( δ) Κάτοχοι διπλώματος πρώτων βοηθειών, με 2 μόρια. ( ε) Γνώστες Τουρκικής γλώσσας επιπέδου «C1», όπως αυτό καθορίζεται στη σχετική διαταγή του ΓΕΕΦ, με 2 μόρια. Νοείται ότι γνώστης Τουρκικής γλώσσας επιπέδου «C2» και «C1» πριμοδοτείται με τον αριθμό μορίων που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο επίπεδο. (2) Για τη Στρατονομία: (α) Κάτοχοι επικυρωμένων από τον ΚΟΑ διπλωμάτων πολεμικών τεχνών, με 10 μόρια. (β) Κάτοχοι άδειας δικύκλου Κατηγορίας «Α» με βάση τον Περί Αδείας Οδήγησης Νόμο 94(Ι)/2001, με 19 μόρια. (3) Για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, συνολικά

22

μόρια στο γενικό σύνολο της βαθμολογίας, εάν είναι: (α) Κάτοχοι επικυρωμένων από τον ΚΟΑ διπλωμάτων πολεμικών τεχνών, με 10 μόρια. ( β) Κάτοχοι διπλώματος αυτοδύτη ή ναυαγοσώστη, με 10 μόρια. ( γ) Κάτοχοι διπλώματος πρώτων βοηθειών, με 2 μόρια. 5. Το 20% από τους διαγωνιζόμενους υποψήφιους που πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση, σε κάθε αθλητική δομικασία, πριμοδοτείται με 7 μόρια για κάθε μια εξ αυτών. 6. Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικά στα οποία καταχωρεί τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Τα πρακτικά κυρώνονται με μέριμνα του προέδρου της ./.

Α-4 υποψηφίων. Επιτροπής από τον Α/ΓΕΕΦ και παραδίδονται στο ΓΕΕΦ/ΔΕΜΕΟ, για ενημέρωση των 7. Για τις Ειδικές Δυνάμεις (ΚΔ-ΣΝ-ΟΥΚ) επιλέγονται, με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ, όσοι συγκέντρωσαν αθροιστικά τα περισσότερα μόρια. Σε περίπτωσης ισοβαθμίας θα προηγείται εκείνος που έχει την καλύτερη επίδοση στο δρόμο 1600μ και ακολούθως εκείνος που έχει την καλύτερη επίδοση στις κάμψεις. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας: α. Για τις Δυνάμεις Καταδρομών και τη Στρατονομία θα προηγείται εκείνος που έχει την καλύτερη επίδοση στις διπλώσεις. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας τότε θα γίνεται επιλογή με βάση την αρχαιότητα στην επετηρίδα. β. Για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών θα προηγείται εκείνος που έχει την καλύτερη επίδοση στην κολύμβηση 300μ και ακολούθως εκείνος που έχει την καλύτερη επίδοση στις έλξεις σε μονόζυγο. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας τότε θα γίνεται επιλογή με βάση την αρχαιότητα στην επετηρίδα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΟΠ ΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΧ, ΟΔΗΓΩΝ ΑΡΜΑΤΟΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΧ-ΤΧ-ΕΜ

1. Η επιλογή ΣΥΟΠ ως χειριστών μηχανημάτων Μηχανικού (ΜΧ), οδηγών αρματοφορέων και ειδικοποιημένων οχημάτων ΜΧ-ΤΧ-ΕΜ, πραγματοποιείται μεταξύ των επιθυμούντων ΣΥΟΠ που κατέχουν άδεια ίδιου ή παρόμοιου τύπου οχήματος/μηχανήματος από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. 2. Η επιλογή πραγματοποιείται από πενταμελή Επιτροπή, που συγκροτείται με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ και αποτελείται από: α. β. Ένα Ανώτερο αξιωματικό του Όπλου του Μηχανικού (ΜΧ), ως πρόεδρο, Ένα αξιωματικό του Σώματος του Εφοδιασμού-Μεταφορών (ΕΜ), γ. Ένα αξιωματικό του Σώματος του Τεχνικού (ΤΧ), δ. Ένα εξεταστή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για μηχανοκίνητους ελκυστήρες, και ε. Ένα εξεταστή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για φορτηγό μηχανοκίνητο όχημα, ως μέλη. Νοείται ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής, δεν έχουν πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια με υποψήφιο για επιλογή στα ως άνω Όπλα-Σώματα του Στρατού Ξηράς. 4. Οι υποψήφιοι πριμοδοτούνται με αριθμό μορίων όπως παρακάτω: α. Όσοι έχουν επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη από 1 έτος, με 30 μόρια. ./.

Α-5 β. Όσοι έχουν επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη από 3 έτη, με 40 μόρια. γ. Όσοι έχουν επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη από 5 έτη, με 50 μόρια. δ. Όσοι έχουν επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη από 7 έτη, με 60 μόρια. Νοείται ότι κατάθεση ανακριβών δικαιολογητικών επισύρει ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις και συνεπάγεται αποκλεισμό και μη τοποθέτηση του ΣΥΟΠ στα ως άνω Όπλα-Σώματα του Στρατού Ξηράς. κάτοχοι συναφών διπλωμάτων με 15 μόρια και οι κάτοχοι συναφών πτυχίων με 20 μόρια. ε. Οι κάτοχοι συναφών πιστοποιητικών πριμοδοτούνται με 10 μόρια, οι Νοείται ότι πριμοδοτείται με μόρια μόνο ο ανώτερος εκ των τριών τίτλων που κατέχει ο υποψήφιος. η. Η πρακτική εξέταση πριμοδοτείται με 20 μόρια. Στην πρακτική εξέταση το κάθε μέλος της ως άνω επιτροπής βαθμολογεί τον κάθε υποψήφιο με βαθμολογία από μηδέν (0) μέχρι τέσσερα (4) μόρια. Αφού αθροιστούν οι βαθμολογίες των πέντε μελών, η συνολική βαθμολογία του κάθε υποψηφίου, καταχωρείται στο πρακτικό, το οποίο υπογράφει η πενταμελής επιτροπή. 5. Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικά κατά όχημα/μηχάνημα, στα οποία καταχωρεί τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Τα πρακτικά (κατά όχημα/μηχάνημα), κυρώνονται με μέριμνα του προέδρου της Επιτροπής από τον Α/ΓΕΕΦ και παραδίδονται στο ΓΕΕΦ/ΔΕΜΕΟ, για ενημέρωση των υποψηφίων. 6. Για το Όπλο του Μηχανικού, για τα Σώματα του Εφοδιασμού-Μεταφορών και Τεχνικού, επιλέγονται, κατά περίπτωση με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ όσοι συγκεντρώσουν αθροιστικά τα περισσότερα μόρια και τους απονέμονται ανάλογες ειδικότητες. Σε περίπτωσης ισοβαθμίας προηγείται εκείνος που έχει την μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία, ακολούβως γίνεται επιλογή εκείνου που διαθέτει συναφές πτυχίο ή ακολούθως συναφούς διπλώματος ή τέλος πιστοποιητικού. Σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία τότε θα γίνεται επιλογή με βάση την αρχαιότητα στην επετηρίδα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΟΠ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

1. Η επιλογή ΣΥΟΠ για το Ναυτικό (Ν), για την Αεροπορία (Α), για το Μηχανικό (ΜΧ), για τις Διαβιβάσεις (ΔΒ), για Εφοδιασμού-Μεταφορών (ΕΜ), για το Τεχνικό (ΤΧ) και για το Υγειονομικό (ΥΓ), πραγματοποιείται καταρχάς με σειρά πρωτεραιότητας μεταξύ των επιθυμούντων ΣΥΟΠ που κατέχουν: α. Μεταπτυχιακό ./.

Α-6 β. γ. Σώματα. Πτυχίο Επαγγελματικό δίπλωμα συναφή με τους πιο πάνω Κλάδους, Όπλα και 2. Η επιλογή πραγματοποιείται από το ΓΕΕΦ/ΔΕΜΕΟ σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ/ΔΕΠ αφού ληφθούν υπόψη: α. Οι ανάγκες της Υπηρεσίας. β. γ. δ. (3) Επαγγελματικό δίπλωμα σε συναφή κλάδο. Η οικογενειακή τους κατάσταση. ε. Η επετηρίδα τους. στ. Η φρουρά προτίμησής τους. 3. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για συγκεκριμένη θέση στο Ναυτικό, στην Αεροπορία, στο Μηχανικό, στις Διαβιβάσεις, Εφοδιασμού-Μεταφορών, στο Τεχνικό και στο Υγειονομικό, θα προηγείται εκείνος που έχει τα περισσότερα μόρια.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΟΠ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑΣ ( ΓΕΕΦ/ΔΕΠ)

1. Η επιλογή ΣΥΟΠ για θέματα Κυβερνοάμυνας (ΓΕΕΦ/ΔΕΠ), πραγματοποιείται μεταξύ των επιθυμούντων ΣΥΟΠ που κατέχουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό στον τομέα της Κυβερνοάμυνας ή στην πληροφορική ή σε συναφή με αυτή κλάδο ή κατέχουν τουλάχιστον μια από τις ακόλουθες επαγγελματικές πιστοποιήσεις: α. β. γ. δ. ε. Οι επιθυμίες των υποψηφίων. Οι ακαδημαικές γνώσεις που κατέχουν οι υποψήφιοι: (1) (2) Μεταπτυχιακό σε συναφή κλάδο για Ν, Α, ΜΧ, ΔΒ, ΕΜ, ΤΧ και ΥΓ. Πτυχίο σε συναφή κλάδο. Systems Security Certified Practitioner (SSCP). Sans Giac Security Essentials (GSEC). Certified Information Systems Auditor (CISA). Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Certified Authorization Professional (CAP). ./.

Α-7 στ. ζ. η. θ. ι. ια. ιβ. Certified Information Security Manager (CISM). ELearn Security Certified Professional Penetration Tester (ECPPT). ELearn Security Network Defence Professional (ENDP). ELearn Security Web Application Penetration Tester (EWPT). Offensive Security Certified Professional (OSCP). Offensive Security Certified Expert (OSCE). Certified Ethical Hacker (CEH). ιγ. EC Council Certified Security Analyst (ECSA). ιδ. ιε. Certified Expert Penetration Tester (CEPT). Certified Security Testing Associate (CSTA). ιστ. Giac Certified Penetration Tester (GPEN). 2. Η επιλογή πραγματοποιείται από πενταμελή Επιτροπή, που συγκροτείται με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ και αποτελείται από: α. Το Διοικητή του ΓΕΕΦ/ΔΕΠ, ως πρόεδρο, β. Δύο αξιωματικούς του ΓΕΕΦ/ΔΕΠ με εξειδικευμένες γνώσεις στην Πληροφορική, εκ των οποίων ο ένας να είναι ανώτερος αξιωματικός, γ. Το Τμηματάρχη Κυβερνοάμυνας του ΥΠΑΜ, και δ. Ακαδημαϊκό από το Τμήμα Πληροφορικής με εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της Κυβερνοάμυνας από Πανεπιστήμια που έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας, ως μέλη. ε. Ένα εκπρόσωπο του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), ως παρατηρητή. Νοείται ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής, δεν έχουν πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια με υποψήφιο για επιλογή για θέματα Κυβερνοάμυνας.

άλλο ανώτερο αξιωματικό, αν και πάλι υφίσταται συγγένεια. Σε τέτοια περίπτωση ο πρόεδρος θα αντικαθίσταται από τον Υποδιοικητή του ΓΕΕΦ/ΔΕΠ ή 3. Οι υποψήφιοι πριμοδοτούνται με αριθμό μορίων όπως παρακάτω: α. Επαγγελματική πιστοποίηση, με 20 μόρια. ./.

Α-8 μόρια. Νοείται ότι, οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις είναι αυτές που αναγράφονται στην παράγραφο 1 του παρόντος κεφαλαίου. Οι υποψήφιοι ανεξάρτητα με τον αριθμό των επαγγελματικών πιστοποιήσεων που κατέχουν πριμοδοτούνται με 20 β. Πτυχίο, με 35 μόρια. γ. Μεταπτυχιακό, με 25 μόρια. δ. Γραπτή εξέταση, με 20 μόρια. Με αποκλειστική ευθύνη ομάδας καθηγητών Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου, καταρτίζονται τρία (3) εξεταστικά δοκίμια για θέματα Κυβερνοάμυνας, από τα οποία, την ημέρα των εξετάσεων, κληρώνεται το ένα, παρουσία των υποψηφίων. Η διόρθωση των δοκιμίων γίνεται από ομάδα καθηγητών Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου. Μετά τη διόρθωση των γραπτών, τα ονόματα των υποψηφίων αποκαλύπτονται με μέριμνα των καθηγητών παρουσία της Επιτροπής. Στη συνέχεια, αφού καταρτισθεί ο κατάλογος με τη βαθμολογία του κάθε υποψηφίου μεταφρασμένη σε μόρια, συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από πλευράς Πανεπιστημίου και Προέδρου της Επιτροπής. 4. Η Επιτροπή στη συνέχεια καταρτίζει τελικό κατάλογο με σειρά επιτυχίας στη βάση του συνόλου των μορίων που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται εκείνος που έχει στην κατοχή του μεταπτυχιακό, ακολούθως εκείνος που έχει στην κατοχή του πτυχίο και ακολούθως εκείνος που έχει στην κατοχή του δίπλωμα. Αν ο τίτλος σπουδών που κατέχουν ισοβαθμούντες υποψήφιοι προέρχεται από το ίδιο πανεπιστήμιο/οργανισμό τότε η σειρά καθορίζεται στη βάση της βαθμολογίας του τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση και πάλι ισοβαθμίας τότε λαμβάνεται υπόψη η αρχαιότητα στην επετηρίδα. Το πρακτικό, με μέριμνα του πρόεδρου της Επιτροπής, κυρώνεται από τον Α/ΓΕΕΦ.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΔΩΣΗΣ (ΚΣΕΔ)

1. Η επιλογή ΣΥΟΠ για το ΚΣΕΔ, πραγματοποιείται μεταξύ των επιθυμούντων ΣΥΟΠ που είναι γνώστες Αγγλικής γλώσσας επιπέδου «C1», όπως αυτό καθορίζεται στη σχετική διαταγή του ΓΕΕΦ. 2. Η επιλογή πραγματοποιείται από πενταμελή Επιτροπή, που συγκροτείται με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ και αποτελείται από: α. Το Διοικητή του ΚΔΕΔ, ως πρόεδρο. β. Τρεις αξιωματικούς του ΚΣΕΔ εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο να είναι ανώτεροι αξιωματικοί, και γ. Ένα αξιωματικό της Διοίκησης Ναυτικού, ως μέλη. Νοείται ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής, δεν έχουν πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια με υποψήφιο για επιλογή στο ΚΣΕΔ. Σε τέτοια ./.

Α-9 περίπτωση ο πρόεδρος θα αντικαθίσταται από τον Υποδιοικητή του ΚΣΕΔ ή άλλο ανώτερο αξιωματικό, αν και πάλι υφίσταται συγγένεια. 3. Οι υποψήφιοι πριμοδοτούνται με αριθμό μορίων όπως παρακάτω: α. Δίπλωμα αναγνωρισμένης Ανώτερης Σχολής τριετούς τουλάχιστον μεταλυκειακού κύκλου σπουδών στην Ηλεκτρονική Μηχανική, ή στις Τηλεπικοινωνίες, ή στα Ναυτιλιακά, ή στη Ναυπηγική, ή στην Αεροναυπηγική ή στην Πληροφορική και συναφή κλάδο αυτών, με 10 μόρια. β. Δίπλωμα Αξιωματικού Υπεύθυνου Φυλακής Ναυσιπλοΐας, με 10 μόρια. μόρια. γ. Ιδιωτική άδεια Πιλότου (Private Pilot License) ή άλλη συναφή άδεια, με 10 δ. Πιστοποιητικό Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφάλειας (G.M.D.S.S), με 10 μόρια. ε. Πτυχίο Ναυαγοσωστικής, με 10 μόρια. στ. Γνώστες Τουρκικής ή / και Αραβικής γλώσσας επιπέδου «C2», όπως αυτό καθορίζεται στη σχετική διαταγή του ΓΕΕΦ, με 10 μόρια. ζ. Γνώστες Τουρκικής ή / και Αραβικής γλώσσας επιπέδου «C1», όπως αυτό καθορίζεται στη σχετική διαταγή του ΓΕΕΦ, με 5 μόρια. Νοείται ότι γνώστης Τουρκικής ή / και Αραβικής γλώσσας επιπέδου «C2» και «C1» πριμοδοτείται με τον αριθμό μορίων που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο επίπεδο. η. Πτυχίο στην Ηλεκτρονική Μηχανική, ή στις Τηλεπικοινωνίες, ή στα Ναυτιλιακά, ή στη Ναυπηγική, ή στην Αεροναυπηγική ή στην Πληροφορική και συναφή κλάδο αυτών, με 25 μόρια. Θ. Μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Μηχανική, ή στις Τηλεπικοινωνίες, ή στα Ναυτιλιακά, ή στη Ναυπηγική, ή στην Αεροναυπηγική ή στην Πληροφορική και συναφή κλάδο αυτών, με 15 μόρια. 4. Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό, στο οποίο καταχωρεί τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Το πρακτικό, κυρώνεται με μέριμνα του προέδρου της Επιτροπής, από τον Α/ΓΕΕΦ και παραδίδεται στο ΓΕΕΦ/ΔΕΜΕΟ, για ενημέρωση των υποψηφίων. 5. Για το ΚΣΕΔ, επιλέγονται με διαταγή του Α/ΓΕΕΦ όσοι συγκέντρωσαν αθροιστικά τα περισσότερα μόρια και τους απονέμονται ανάλογες ειδικότητες.

Σε περίπτωσης ισοβαθμίας θα προηγείται εκείνος που έχει στην κατοχή του πτυχίο. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας τότε θα γίνεται επιλογή με βάση την αρχαιότητα στην επετηρίδα. ./.

Α-10

ΚΑΤΑΝΟΜΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΟΠ

1. Οι ΣΥΟΠ που απομένουν μετά τις παραπάνω επιλογικές διαδικασίες κατανέμονται σε Κλάδους και Κοινά Σώματα με μηχανογραφικό σύστημα με κύριο γνώμονα τη φρουρά επιθυμίας τους, την οικογενειακή τους κατάσταση στη βάση των επιχειρησιακών αναγκών. 2.

Α/Α

1 2 Η οικογενειακή κατάσταση μοριοδοτείται ως ακολούθως:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγγαμοι ΣΥΟΠ. ΣΥΟΠ που είναι πατέρες νόμιμων, αναγνωρισθέντων ή θετών τέκνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑ

Βεβαίωση τέλεσης πολιτικού γάμου από τον αρμόδιο Αρχιεπισκοπή Κύπρου. φορέα ή πιστοποιητικό γάμου από την Ιερά Επίσημα έγγραφα της Δημοκρατίας, και του Δήμου ή της Κοινότητας, καθώς και πιστοποιητικό γεννήσεως. 5 10 ανά τέκνο ./.