Dienstverlening

Download Report

Transcript Dienstverlening

Opleiding

Dienstverlening

Het beroep

De opleiding Dienstverlening is een nieuwe brede opleiding. Ben jij dienstverlenend, gastvrij, behulpzaam en werk je graag met mensen, dan past deze opleiding vast bij jouw. Als dienstverlener ben je werkzaam in verschillende werkomgevingen. Te denken valt aan recreatiebedrijven, grote kantoren, (attractie)parken, zorginstellingen, buurthuizen, kinderopvang, basisscholen, groepsaccommodaties, indoor- en outdoorcentra, sportverenigingen en sportaccommodaties. Het betreft organisaties die diensten verlenen aan individuele klanten of aan groepen klanten. Je werkzaamheden zijn daarbij ondersteunend van aard. Je helpt bij huishoudelijke -, verzorgende - en recreatieve activiteiten. De doelgroep waarmee je als dienstverlener te maken hebt is erg divers en verschilt per stage plaats. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, toeristen, kantoormedewerkers of zorgbehoevende ouderen.

Informatie

Branche: Opleidingsduur: Niveau: Leerweg(en): Locatie(s):

Facilitair / Recreatie / Zorg en Welzijn 2 jaar 2 BOL Goes, Terneuzen en Middelburg

Opbouw

De opleiding Dienstverlening is een nieuwe bredere opleiding die heel praktisch is ingericht. We starten het eerste leerjaar met een gemeenschappelijk basisdeel. Daarnaast volgt iedereen het profieldeel Medewerker facilitaire dienstverlening (nieuw!) en maak je voor het tweede leerjaar een keuze uit de profielen Helpende Zorg en Welzijn of Medewerker Sport en Recreatie. Gastvrijheid is een rode draad in je opleiding, je werkt immers met klanten en gasten. Een belangrijk gedeelte van de opleiding bestaat uit Beroeps Praktijk Vorming (BPV), je stage. Juist daar leer je dat wat er op school behandeld is echt te gaan uitvoeren. Je maakt tijdens de opleiding kennis met verschillende stagebedrijven. Het basisgedeelte van de opleiding én het profieldeel Medewerker Facilitaire Dienstverlening wordt uitgevoerd op onze drie locaties Goes, Middelburg en Terneuzen. Het profieldeel Helpende Zorg en Welzijn wordt aangeboden in Goes en Terneuzen. Voor het profieldeel Medewerker Sport en Recreatie ga je naar Middelburg.

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg; • een mbo-diploma niveau 1.

Na je opleiding

Na de opleiding kun je gaan werken, of kun je doorstromen naar het eerste leerjaar van een passende niveau 3-opleiding.

Kosten

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen op schoolkosten.

scalda.nl

onder de knop ‘kosten’ een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere

Intake

Wanneer je bent aangemeld voor de opleiding, nodigen we je uit voor een intakegesprek. Hieraan voorafgaand hebben jij en je mentor of schooldecaan het Digitaal Doorstroomdossier (DDD) ingevuld. Daarnaast vragen wij je, voorafgaand aan het intakegesprek, een aanvullend vragenformulier in te vullen over je motivatie voor de gekozen opleiding. In het intakegesprek staat jouw keuze voor de opleiding centraal, evenals de wijze waarop wij je zo goed mogelijk kunnen helpen je mbo-diploma te behalen.

Middelburg: Podium 15 / Postbus 7047, 4330 GA Middelburg / T 0118-558300 / [email protected]

Terneuzen: Vlietstraat 11a / Postbus 102, 4530 AC Terneuzen / T 0115-641600 / [email protected]

Goes: Bessestraat 4 / Postbus 2102, 4460 MC Goes / T 0113-558000 / [email protected]

Kijk voor de actuele opleidingslocatie(s) op: scalda.nl

scalda.nl