De wedstrijd van het 4 tegen het 6 van Helvoirt was er
Met de klinkende cijfers van 4-0 werd Helvoirt 6 aan de kant
Zodoende staan de jongens van het 4e na 5 wedstrijden alleen
aan kop in de competitie met maar liefst 15 punten werd er dus
nog geen punt verspeelt tijdens deze competitie start!
Er werd vroeg naar bed gegaan, er werden feestjes afgezegd, en iedereen was ruim op tijd!
Je kon zien dat iedereen wel wist dat dit een hele belangrijke wedstrijd was tijdens de nog prille competitie, de
koppies stonden ook allemaal even scherp toen we met z`n allen onze poule invulden tijdens de heerlijke koffie
van Nelleke.
We hadden 16 topfitte spelers en nog gewaagd aan elkaar ook, het enige probleem wat je dan als leiding hebt
tijdens zo`n topper is de opstelling!
Na veel dubben, wikken maar vooral wegen werd de opstelling gemaakt waar zeker niet iedereen het over eens
was maar als coach moeten er knopen gehakt worden, neem 1 ding van mij aan jongens:
DAT IS VOOR EEN COACH NIET MAKKELIJK!!
De klanken van Dre Hazes jr. (die zullen we er in blijven houden zolang het goed blijft gaan denk ik) schalden
weer als vanouds uit de kleedkamer maar er werd wel veel minder hard meegezongen als voorgaande keren, de
spanning stond er goed op!! En dat is goed!!
Onze tegenstander Helvoirt 6 had op ons wel degelijk indruk gemaakt met zeer knappe uitslagen met veel
doelpunten voor en maar zeer weinig tegen, ze zagen er ook (op een enkeling na) zeer scherp uit, het beloofde
een spectaculaire ochtend te worden…………
Dat werd nog eens kracht bij gezet door de openings fase, we hadden nog geen 30 seconden gespeeld of wij
hadden al op voorsprong moeten staan, na een prachtig genomen vrije trap van Robert Fossen moet de geheel
vrijstaande Sjo Djang Lain de 1-0 tegen de touwen koppen, helaas knikt hij de bal niet naar beneden maar
kiezelhard tegen de lat, wat een begin zou dat geweest zijn!!
Zoals wel vaker dit seizoen is onze tegenstander in bepaalde fases van de wedstrijd de betere qua voetbal en
dat was op de openingsfase na ook het geval in deze wedstrijd, Helvoirt voetbalde net even wat makkelijker als
ons en ze wisten elkaar naadloos te vinden, het grootse gevaar kwam van hun nummer 11!
Een klein, ietwat potig kereltje op het middenveld die liet zien dat hij wel degelijk een aardig balletje kon
trappen!
e
Die 3 keer dat Helvoirt gevaarlijk was in deze 1 helft was hij er dan ook bij betrokken, eerst loste hij een
fenomenaal schot op doel die zeer vakkundig werd gered door onze doelman Frenk Tames, en die tweede en
derde keer kwamen voort uit 2 vrije trappen, eentje werd net naast geschoten en die tweede zeer knap van de
grond geplukt door Frenk…………………….
Zoals je kunt lezen kreeg Helvoirt wel kansjes maar die kwamen nooit voort uit uitgespeelde situaties, een
afstandsschot en een aantal vrije trappen was het wel wat Helvoirt 6 liet zien…………..
Dat lag niet zozeer aan Helvoirt maar des te meer aan onze verdediging, die stond werkelijk als een huis en onze
boys gaven geen krimp!
Wij daarentegen hadden natuurlijk die kans na 30 seconden al gehad maar naarmate de eerste helft vorderde
werden we steeds dreigender, je voelde aan alles dat het zomaar ineens kon gebeuren……..
En ja hoor na een half uurtje was het zover, en wie anders dan Wilfred Stupers brak de ban, na een werkelijk
schitterende steekbal van Elroy Gloudemans kon Wilfred met zijn buitenkantje de 1-0 tegen de touwen schieten,
we stonden uit het niets ineens voor……………….
Vanaf dat moment hebben we niet veel meer vernomen van Helvoirt 6, die goal was ontzettend belangrijk voor
het verdere verloop van de wedstrijd!
Toen we net voor de rust op identieke wijze Elroy wisten te vinden (een crossbal van achteruit) leek het wel of
we de achilleshiel van Helvoirt bloot hadden weten te leggen, Elroy snelt langs zijn tegenstander en legt de bal
terug op de ingevallen Alex Brok, die schampt de bal maar deze word opgepikt door de goed meegelopen Sjo
Djang Lain, hij kapt zijn tegenstander uit en schiet onberispelijk in de lange hoek raak, 2-0 BAM!
Tijdens de rust elkaar eens goed proberen te vertellen wat er nog beter kon en we kregen het toch weer over die
crossballen, je zag dat Helvoirt daar moeite mee had! Het bleek de moeite waard om dat eens doorgenomen te
hebben want de tweede helft was nog geen 5 minuten oud of de 3-0 lag al in het netje!!
Een werkelijk schitterende (cross) pass van Wilfred Stupers bereikte Alex Brok die (slim als hij is) al had gezien
dat de keeper van Helvoirt dacht dat hij die bal wel kon onderscheppen, helaas voor de keeper was Alex er veel
sneller bij en met een bekeken lob deed hij de bal net onder de lat belanden, 3-0 net na rust!
Helvoirt probeerde nog van alles maar de wedstrijd was gespeeld, als we iets zuiniger waren geweest had de
stand zelfs nog iets hoger uit kunnen vallen dan de uiteindelijke 4-0, dat kwam mede doordat Helvoirt nagenoeg
de hele wedstrijd 1 op 1 speelde wat mij als leider zeer verwonderde, de uitleg van de coach van Helvoirt
maakte achteraf veel duidelijk maar de juiste tactiek was afgelopen zondag niet gekozen door de jongens uit
Helvoirt, dat mag duidelijk zijn!
De 4-0 kwam uiteindelijk op het bord door een benutte strafschop van Elroy Gloudemans, laat ik maar niet tè
veel woorden vuil maken over het feit of het wel of geen strafschop was aangezien Helvoirt aangaf in hun
verslag of wij bij de uitwedstrijd onze scheidsrechter thuis wilden laten, als je iemand niet de schuld kan geven
over het winnen of verliezen van dèze wedstrijd is het de scheidsrechter! Perfect gefloten zelfs!!
Het werd in ieder geval nooit meer spannend tijdens deze toch vooraf bestempelde “topper” van jewelste, de
eindstand werd bereikt met een dikke en ook dik verdiende 4-0 overwinning voor SV CHC 4!
Voor het eerst hielden we ook “de nul” achterin wat ook als opsteker gezien mag worden! Werkelijk prachtig
gespeeld door onze verdediging! Een groot compliment moet ik dan ook maken naar Willem Pons, Johan Visser,
Frenkie Tames en Henry Houdijk maar 2 mannen verdienden in mijn ogen een ere titel gisteren en dat waren
Nick Kouwenberg en Floris van Nistelrooij! In 1 woord omschreven: MAGISTRAAL!!
De poule werd wederom gewonnen door Johan Visser, die 20 euro verdwijnen gelijk in de spaarpot van FEM!!
Man van de wedstrijd: in de ogen van de rapporteurs van dienst was het wederom Wilfred Stupers maar
aangezien ik de leider ben en het werkelijk maar 0,1 punt scheelde ben ik van mening dat ik deze ene keer mag
over-rulen en NICKY KOUWENBERG mag bombarderen tot MAN OF THE MATCH!!
We pakken het allemaal prachtig op mannen en het was werkelijk een prachtige teamprestatie afgelopen
zondag maar we zijn er natuurlijk nog lang niet, de competitie is lang en er zijn nog heel veel punten te behalen
en dus ook te verliezen!
We gaan nu een zeer lastig clustertje in van 3 uitwedstrijden op een rij, te beginnen bij DEN DUNGEN 8!
We spelen om 12.15 op het kunstgras van DEN DUNGEN, we verzamelen om 11.00 uur bij CHC!
P.S: Ik zal deze week een poll houden over de app.genaamd: “HEU EN STEFAN IN DE BASIS EN LANGER ALS 25
MINUTEN”, je kunt dit beantwoorden met een JA of een NEE, dan weten wij als leiding genoeg over hoe jullie
daar over denken!! Is het een NEE zullen Heu en Stefan aanstaande zondag de stad in gaan……………