Transcript verslag - FC Hoensbroek

FC HOENSBROEK WINT MET DE NODIGE MOEITE VAN HEKKENSLUITER RVU
Datum: Zondag 16 oktober 2016
RVU 1 - FC Hoensbroek 1: 1-2(1-0)
Scoreverloop: 10e min. 1-0 Youri Poper , 61e min. 1-1 Robert Velraeds en 84e min. 1-2 Elko Doven.
FC Hoensbroek heeft met de nodige moeite de wedstrijd tegen hekkensluiter RVU in winst weten om
te zetten. Het was invaller Elko Doven, die pas in de eindfase van de wedstrijd de winst voor zijn
ploeg zeker stelde.
Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld van RVU waren het de gasten, die in de beginfase de nodige
moeite hadden met het nieuwe veld. Binnen 10 minuten was er dan ook de snelle voorsprong voor
de thuisploeg. Een snelle tegenstoot over links bracht de bal uiteindelijk bij Youri Poper, die
ongehinderd de 1-0 kon binnen schieten. Niet veel later was het wederom Youri Poper, die het met
een afstandsschot probeerde. Diens inzet miste echter de nodige kracht om doelman van Eijk van
Hoensbroek in verwarring te brengen. Halverwege de 1e helft kwam de koploper iets beter in haar
spel, maar een dot van een kans was niet aan Glenn Biesmans besteed. Ook Feddo Mobers was
namens FC Hoensbroek dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Remco Theunissen kwam hij
slechts een teenlengte te kort om de 1-1 binnen te schuiven. Maar ook RVU had nog voor de thee de
score kunnen verhogen. Zo moest Hoensbroek-doelman Kay van Eijk tot tweemaal toe attent keren
op schoten van Mick Reneerkens. Maar op slag van rust verzuimde FC Hoensbroek de gelijkmaker te
noteren. Een inzet van Robert Wijnen werd door RVU-verdediger Patrick van Holten bijna in eigen
doel gewerkt. Een minuut later was het Feddo Mobers, die een riante kans om zeep hielp. Oog in oog
met doelman Jamie vd Velden van RVU wist hij niet tot scoren te komen. Ver in blessuretijd waren
het de gastheren, die ook nog bijna tot scoren kwamen. Gelukkig voor Hoensbroek mikte Sidney Sour
te hoog waardoor het slechts bij 1-0 bleef.
Onmiddellijk na de thee kwam FC Hoensbroek prima uit de startblokken. Maar wederom had Feddo
Mobers het geluk niet aan zijn zijde, omdat zijn inzet slechts de deklat toucheerde. In de tegenstoot
was het aan de overzijde ook bijna prijs. Op aangeven van Leroy Kabangu was het Youri Poper, die
het verzuimde om de 2-0 binnen te glijden. Hierna was het FC Hoensbroek, dat het tempo plotseling
flink opvoerde. Zo dacht Remco Theunissen recht te hebben op een strafschop, maar oordeelde
scheidsrechter Heuts anders en trakteerde hij Theunissen op een gele kaart. Niet veel later stond
bijna de 1-1 op het scorebord. Een vrije trap van Jochen Hahnraths ging maar nipt voorbij het RVUdoel. In dezelfde minuut was het Sidney Sour, die op het randje van buitenspel Kay van Eijk op zijn
weg vond. Halverwege de 2e helft was er toch de verdiende gelijkmaker voor de blauwhemden uit
Hoensbroek. Uit een vrije trap van Jochen Hahnraths was het Robert Velraeds, die onberispelijk
binnenschoot. Het spel golfde nu heen en weer en beide ploegen gingen nu voor de winst. Zo zag
RVU-uitblinker Mick Reneerkens zijn prima schot op de dwarsligger belanden en kopte Robert
Velraeds namens Hoensbroek geheel vrijstaand slechts over. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel
uit te draaien. Maar invaller Elko Doven dacht hier schijnbaar anders over. Met een verwoestende
uithaal bezorgde hij zijn ploeg zodoende de ietwat gelukkige 3 punten.