Eetfestijn te Huizingen
Zaal CENTRUM - Menisberg 7
vrijdag vanaf 18u – zaterdag vanaf 17u – zondag tussen 12u & 15u
Overwinningen
Stan De Cruyenaere won te Wilsele-Dorp bij de aspiranten 13 jaar. Stan aan de leiding voor ploegmaat Arne Van
Cauwenberghe die 5e werd. Ook te Escanaffles ging Stan met de zegebloemen naar huis.
Bram Deschuyffeleer won te Escanaffles bij de 14 jarige aspiranten
Sander Rietjens won te Retinne bij de junioren
Enkele prestaties van onze renners
Onze U23/elites voor de start van de laatste wedstrijd van de Beker van België te Adinkerke. Brecht Stas behaalde er
een 5e plaats en mede door het goede resultaat van onze andere renners, behaalden we de 2e plaats in de eindstand
van het ploegenklassement. Brecht kwam juist één punt te kort om het jongerenklassement van de BVB te winnen,
maar een tweede plaats is zeker ook een schitterend resultaat, samen met de derde plaats in het algemeen klassement.
Proficiat aan al onze renners die hebben bijgedragen tot het behalen van dit resultaat.
Bij de U23/elites te Pommeroeul behaalde Roel Reigel de 2e plaats voor ploegmaat Balder De Doncker.
Bij de U23/elites te Denderhoutem werd Staf Rogier knap 2e. Hij werd er zeer nipt van de zege gehouden door ex-prof
Tim De Troyer.
In de interclub Heuveland Classic te Kemmel behaalde Mathijs Paasschens een knappe 3e plaats bij de U23.
Te Wilsele-Dorp behaalde Mathias Vanpée een 3e plaats bij de 8 jarige miniemen. Te Budingen-Zoutleeuw werd hij 4e.
Niels Driesen behaalde een 3e plaats te Budingen-Zoutleeuw en te Wilsele-Dorp eindigde Niels op een 6e plaats bij de
miniemen 11 jaar
Robbe Heylen werd 3e op het kampioenschap van Vlaams-Brabant mountainbike bij de 14 jarige aspiranten
Onze veldrijder Aron Arkensteyn werd 3e te Koningshooikt en 9e te Steenhuffel bij de junioren
Te Frasnes-Lez-Buissenal eindigde Bram Deschuyffeleer 3e bij de 14 jarige aspiranten
Sander Rietjens eindigde te Diegem op een 4e plaats bij de junioren. Te Landen werd hij 5e.
Stefan Nerinckx werd in het veldrijden 4e te Vorselaar, Koningshooikt en Hoboken, 5e te Kessel en Stabroek en 7e te
Steenhuffel bij de masters B
Arne Van Cauwenberghe werd 4e te Frasnes-lez-Buissenal en 5e te Wilsele-Dorp bij de 13 jarige aspiranten
Te Denderwindeke eindigden Balder De Doncker en Robin Roosens, respectievelijk op de 5e en 6e plaats bij de U23/elites
Kristof Wilfaert behaalde te Nieuwkerken-Waas een 5e plaats, te Haaltert een 9e en te Berlare een 10e plaats bij de
U23/elites
Te Blankenberge behaalden Brechts Stas en Laurens Roels respectievelijk een 6e en 9e plaats bij de U23/elites. Nicky Van
Der Schueren werd er 12e.
Te Maransart eindigde Jarne Van Cauter als 9e bij de nieuwelingen
Liena Vanderheyden behaalde een 9e plaats te Escanaffles bij de dames-junioren
Michaël Schots werd 9e te Hoeselt bij de junioren
Robbe Ceurens behaalde een 9e plaats bij de nieuwelingen te Rotselaar
Bjarne Van Haelen werd 10e te Dottignies bij de nieuwelingen
Onze nieuwelingen te Ophasselt voor de start van de interclubwedstrijd van de Beker van België
Royal Cureghem Sportief in de pers
Wist je dat …?
Oud Cureghem Sportief renner Tom Claes tijdens de Ronde van Frankrijk de motorrijder was van VRT reporter Carl
Berteele voor Radio 1. Tom tevens de zoon is van Georges Claes II, die gedurende meerdere jaren onze ploegleider was
bij de U23/elites. Vader Georges was als profrenner o.a. ploegmaat van Frans Verbeeck en Roger De Vlaeminck. En dat
grootvader Georges Claes die tot tweemaal toe Parijs-Roubaix heeft gewonnen.