Provincie Zuid-Holland

Download Report

Transcript Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

WAT doet de provincie?

De provincie Zuid-Holland stimuleert de economische ontwikkeling van de Greenport en kan helpen met verschillende regelingen: o Subsidieregeling regionale netwerken topsectoren Zuid-Holland MKB innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) o Kansen voor West II ( Randstedelijk programma voor EFRO 2014 – 2020) o Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP 3)

Voor WIE?

MKB-bedrijven in en rond de Greenportsector, die initiatieven hebben om nieuwe methoden, technieken, verdienmodellen of vormen van samenwerking te realiseren. Ook bedrijven in andere sectoren die samenwerking zoeken met bedrijven in de Greenport, gemeenten en kennisinstellingen.

HOE werkt het?

Bedrijven kunnen met de provincie in overleg treden over de mogelijkheden, liefst via de Greenport Duin- en Bollenstreek.

WELKE drempels zijn er?

Ondernemers zitten veelal met de volgende vragen: Hoe kom ik aan de nodige relevante kennis? Hoe krijg ik een innovatie toegepast in mijn bedrijf? Hoe vind ik geschikte partners om samen een nieuwe vinding in te voeren? Hoe zorg ik dat de voordelen van mijn innovatie ook werkelijk bijdragen aan mijn eigen onderneming? Wat zijn de voordelen van het delen van kennis?

In EEN zin:

‘Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker’ – een slogan die zondermeer van toepassing is op wat we willen bereiken met de Greenport Duin- en Bollenstreek.

Informatie:

Marc de Bruijne (070 – 4416037), Mariska Hakkenberg van Gaasbeek (070 – 4416578) Renate Beausoleil (070 – 4416587) - Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. Bureau Subsidies, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag z.o.z. voor de kernboodschap van de provincie Zuid-Holland

Kernboodschap Provincie Zuid-Holland:

Zuid-Holland hecht groot belang aan de bollenteelt – en handel – niet alleen uit oogpunt van economie, maar ook als icoon van de provincie, die wereldwijd beroemd is. De provincie voert een actief beleid om de Greenports als economische sector verder te laten ontwikkelen. Daarbij hoort onder andere subsidieverlening, via eigen regelingen, via combinaties met Rijks- en Europese regelingen (cofinanciering) en als concrete deelnemer in samenwerkingsverbanden. Omdat Greenports voor het merendeel bestaan uit MKB-bedrijven, vormen die een zeer belangrijke doelgroep. Alleen langs de weg van structurele samenwerking – onderling en met overheid en kennisinstellingen – kunnen blijvend resultaten worden geboekt. Ook de relatie met andere Greenports en met andere economische sectoren, zoals de mainports, de life sciences, de biobased industry enz. is van groot belang. Zuid-Holland beschikt over goede werkrelaties met de Europese Unie, waardoor goed kan worden ingezet op bijdragen vanuit Europese regelingen (bijvoorbeeld grensoverschrijdende samenwerking met regio’s (Interreg), Structuurfondsen (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Plattelandsontwikkeling (POP). Dat is van groot belang omdat na de bezuinigingen van de afgelopen jaren de EU de belangrijkste bron is geworden van financiering. Ook met de Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agrofood heeft Zuid-Holland een intensieve werkrelatie, onder meer resulterend in subsidieregelingen samen met het Rijk zoals de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Bovendien werkt de provincie nauw samen met de door Zuid-Holland en de andere overheden in de Zuidvleugel opgerichte en gefinancierde ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter.