worden. Opdrachtgever is de gemeente Nederweert. De sloop begint omstreeks 10 oktober a.s. met
het handmatig strippen van het gebouw: benodigde werktijd ca 5 werkdagen. Vervolgens start
omstreeks 17 oktober het machinaal slopen van het gebouw (benodigde werktijd ca 3 werkdagen). In
de week van 24 oktober wordt het puin afgevoerd (wederom ca 3 werkdagen).
De machines voor het machinaal slopen worden in het weekend van 15-16 oktober naar de werkplek
gebracht. De gehele sloopplek wordt met een bouwhek omgeven zodat de plaats niet toegankelijk is.
Iedere dag zullen er vóór 08.30 uur geen verkeersbewegingen met zware voertuigen zijn op de weg
Bengele door het slopersbedrijf zodat voor de scholieren en ouders die kinderen naar de
kinderopvang brengen zo weinig mogelijk gevaar ontstaat.
Het afvoeren van het puin gebeurt in de herfstvakantie omdat er dan relatief weinig scholieren op pad
zijn. Er zullen dan verkeersbewegingen zijn met zware voertuigen op de weg Bengele.
De inventaris van de JOP is beschikbaar om te kopen. De opbrengst daarvan is voor de stichting de
Bengele Beweegt. Kijk op de facebookpagina van de Bengele Beweegt voor de spullen. Als je iets wilt
kopen dan kun je dat via ons emailadres laten weten of reageren op de marktplaats advertenties.
•
Bestelling trainingspak
Wil je ook in zo’n mooi VC Fortutas trainingspak lopen, zorg dan dat je jouw bestelling direct
doorgeeft. Voor de juiste maat even een trainingspak van een teamgenoot uitproberen of bij Palmen
Sport in Stramproy gaan passen. De prijs van de nieuwe trainingspakken zijn:
1
Maat 1,2,3: Jack 25 euro en Broek 22,50 euro
Maat groter dan 3: Jack 28 euro en Broek 26,50 euro.
Verslag van coach MixB1
Vanmiddag met het team weer een thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van Meterik, Athos en HVC,
alwaar we dus ook de eerste oefenwedstrijd thuis tegen hebben gespeeld, mogen spelen. Nadat de
andere zaalsporters dit zaaldeel hadden vrijgemaakt kon de opbouw en de warming-up beginnen. Alles
was tijdig gereed zodat om 14.00 uur de wedstrijd begon. De eerste punten begonnen eigenlijk vrij
gemakkelijk maar op sommige momenten gaven we deze voorsprong ook weer gemakkelijk weg en op
andere momenten werd er goed gewerkt en geconcentreerd volley gespeeld en namen we ook weer een
leuke voorsprong. Dit verloop was er eigenlijk wel de hele wedstrijd en we wonnen de 1e set met 25-22 en
vergelijkbaar de 2e met 25-21. Dit was dus eigenlijk al een leuke start van deze wedstrijd, onze eerste
competitiepunten waren binnen en verliezen was bijna geen optie meer dus met vol goede moed naar de
3e set. Dit werd een echt spannende set met veel op een neer gaan spel, goede en minder goede
momenten met op laatst enkele time-outs die iets met de concentratie van tegenstander probeerden,
uiteindelijk wonnen wij toch deze set met 26-24 en konden we in ieder geval zeggen dat we de wedstrijd
gewonnen hadden. Toch zou het mooi zijn als we de 4e set ook nog zouden winnen. In deze set nam
tegenstander eigenlijk vanaf begin al een redelijke voorsprong waar we op het eind nog de nodige punten
dichterbij kwamen maar helaas trokken we op eind ondanks de goede tegenstand toch aan korstte eind in
deze set 23-25, met een iets betere concentratie vanaf begin was de achterstand niet zo groot geweest en
hadden we eigenlijk ook deze set moeten kunnen winnen. Echter de oefenwedstrijd wonnen we met 3-2
en nu hebben we met 3-1 gewonnen, er is dus vooruitgang geboekt en voor de teamspirit is het ook van
belang dat er soms wedstrijden worden gewonnen.
Verslag van coach Meisjes C1
De eerste set begonnen we niet zo goed de spanning was er schijnbaar goed ingeslagen, na een paar
ballen en kleine achterstand verdwenen de zenuwen en kwamen we weer in de set, met mooie aanvallen
en verdedigende acties aan beide zijden was het een echt leuke set om te zien, we trokken net aan het
langste eind en wonnen met 26-24. De tweede en derde set wonnen we met iets meer overtuiging met
goede service en goed verdedigend en aanvallend spel zonder veel fouten te maken . De vierde set
begonnen we weer erg sterk maar op het laatst van de set sloegen de bibbers weer toe en onder een
sterke service druk van VCWeert/VCB verloren we 6 punten achter elkaar waardoor het toch weer
spannend werd , uiteindelijk wonnen we de set met 25-23 .
Onze geblesseerde Emma zat in haar rolstoeltje langs de kant en heeft ons flink aangemoedigd , GeenaLee , Steffi en Marlon hebben ons geweldig bij gestaan .
2
Meiden bedankt voor jullie inzet!!!
Verslag van speelster Nevobo Dames 1
Het was weer zover, de DERBY tegen Weert. Altijd weer kijken we er met gezonde spanning naar uit om
VC Weert, tegenwoordig dus VC Weert/VCB in de pan te hakken!
Wat het vaak dat beetje spannender maakt in onze derby's zijn die joelende heren van Boshoven op de
tribune. Gelukkig voor ons hadden ze die thuisgelaten ;) en was ditmaal ons publiek in groot aantal
aanwezig.
Na ons startschot met onze enthousiaste mini Roby (nichtje van onze Hilde) konden we van start. Zoals
altijd zei Marion: "Kom op! Die knoppen aan dames (ja inderdaad, niet om..maar aan!) Vanaf het begin
KNALLEN"'!
De eerste set begon redelijk. Maar Weert zat er vanaf het begin meteen in en dat merkte je aan de
puntentelling. Weert bleef ons voorlopen en wist de set binnen te halen met 20-25. Djuh, balen! Want als
we van iemand willen winnen, is dat toch echt Weert!
Niet opgeven maar door. We begonnen aan onze tweede set. Wederom ging het redelijk maar Weert wist
toch voor te lopen. Hè nee. Weert gunnen we geen tweede set erbij.
Dus we deden wat ons te doen stond. Peper in die reet! En knallen! We kunnen trots zeggen dat we
Weert weer bijkwamen. En het mooie was dat we zelfs konden gaan yellen voor die laatste 3 punten... En
Weert niet.. heerlijk! :D
Onze scheids Robert gunde ons die tweede set zo erg, dat hij de set al ten einde floot bij de 24 punten.
Haha hier was Weert het zeker niet mee eens, dus toen hebben we er nog maar effe dat laatste puntje bij
geramd. Boem! 1-1 setstand: 25-21
Vol energie en met een luidkeels zangkoor begonnen we aan de derde set. Die met mooie knalballen voor
ons werd met de setstand 25-19.
Na de derde set kregen wij helemaal de leiding in handen en met de goede serviceballen van Manon
liepen we uit tot zo'n 15-1. Wat een lekker gevoel! Weert hield ons niet meer bij en we sloten de set af met
25-12 wat de eindstand van vandaag 3-1 heeft gemaakt.
Vandaag sprongen er twee dames bovenuit, wat zeker benoemd mag worden.
Marjolein, die vandaag haar eerste wedstrijd bij ons heeft gespeeld op zowel buiten als midden. Ze heeft
letterlijk de gaten in haar sokken gespeeld. Wat het zeker waard was! Het waren knallende 3
metersmashes, waar Weert zich geen raad mee wist.
Naast Marjolein hadden we Joyce die als ze zo speelt na een powernap thuis,
van ons altijd een powernap moet gaan doen. Haar service kregen ze niet
onder de knie.
Namens dames1 willen we graag wat mensen bedanken:
Roby, onze mini van de wedstrijd. Je hebt het super gedaan en heel goed
mee aangemoedigd! Leuk dat je de hele wedstrijd bleef.
Robert, bedankt voor het fluiten. Je deed het goed en dat mag zeker in de
week van de scheidsrechter benoemd worden.
Ons publiek, we hopen jullie elke thuiswedstrijd met zo veel man te mogen
ontvangen.
En tot slot onze speelsters die niet aan de beurt zijn gekomen om te spelen en
zich toch zo goed in hebben gezet voor het team.
Met vlaai van onze (gister) jarige Joyce en wat biertjes sluiten wij deze derby af. Wat een heerlijk gevoel
om weer te kunnen winnen en Weert de baas te zijn. PROOST!