(biljarttoernooi van BC Boekoel)
Tila Hendrickx-Maessen feliciteert de winnaar van de Lei Hendrickx
Memorial Trofee 2016, Hay Peulen van biljartclub Boekoel.
Traditioneel werd in het eerste weekend van oktober in Boukoul, dit jaar voor de tiende keer, om de
Lei Hendrickx Memorial trofee gespeeld. Op het door biljartclub Boekoel georganiseerde toernooi
wordt gedurende drie dagen op acht biljarttafels een sportieve strijd geleverd in verschillende
spelsoorten van de biljartsport.
Open Boekoels Kampioenschap
Op de vrijdagavond werd gestreden om het Open Boekoels Kampioenschap voor de niet competitief
actieve biljarters. Liefst 39 deelnemers hadden zich aangemeld om deze uitermate gezellige en
sportieve wedstrijd mee te maken. Uiteindelijk bleven er 4 spelers over die streden om de prijzen. De
winst om de derde plaats was voor Dani Hoogmans, hij versloeg Thei Claessen. De finale werd
gespeeld tussen Wim Perriëns en Jordi Hendrikx. Wim wist deze in zijn voordeel te beslissen met een
gemiddelde van 1,50 waar Jordi 0,30 tegenoverstelde. Wim won hiermee de wisseltrofee.
Winnaar Open Boekoels Kampioenschap: Wim Perriëns
Nummer 1 t/m 4 Open Boekoels Kampioenschap, v.l.n.r.
Thei Claessen (4e), Dani Hoogmans (3e), Wim Perriëns (1e) en Jordi Hendrikx (2e).
Kader.
Op de vrijdag en zaterdag werden de poulewedstrijden en finalepartijen door de kaderspelers
gespeeld. De uiteindelijke strijd om de derde plaats werd gewonnen door Leo Kanters
(BC 't Blaakven) die met een gemiddelde van 9,15 won van clubgenoot Jan Kanters.
De finalewedstrijd tussen Ferry Janssens (BC Die Drie) en Hay Peulen (BC Boekoel) werd in een
spannende partij over 16 beurten gewonnen door Hay Peulen (gem. 5,94) en voor Ferry Janssens 3,94.
Winnaar kader: Hay Peulen BC Boekoel
Libre.
De eerste ronde van de poulewedstrijden van het onderdeel libre werden op zaterdag gespeeld,
waarna zich 24 spelers plaatsen voor de 2e ronde op zondag. Na het spelen van de kwart- en halve
finales werd de finale gespeeld tussen Berr Kurstjens (BC Biej de Vogel) en Wim Kessels (BC De Siem).
Ook dit werd een zeer spannende strijd, welke met 2 caramboles verschil werd gewonnen door Berr
Kurstjens in 20 beurten (gem. 2,30). Wim Kessel speelde een gemiddelde van 2,90. De derde plaats
was voor Ton Linssen (BC DDD) en vierde werd Rolf Dick van BC Odilia.
Winnaar libre: Berr Kurstjens BC Biej de Vogel
Driebanden.
Het totale driebandentoernooi werd op zondag gespeeld. Na het spelen van de poulewedstrijden
en kwartfinales werd het aantal kanshebbers teruggebracht tot vier. De strijd om plaats drie werd
gewonnen door Ruud Engelen (BC Nunhem) die Hay Buckinx (BC TOP) het nakijken gaf. De finale
tussen clubgenoten Mat Bongarts en Paul Leermakers (beiden BC Libertin) werd met 1 carambole
verschil in 21 beurten en het prima gemiddelde van 1,19 gewonnen door Paul Leermakers.
Mat speelde met een gemiddelde van 0,86 ook een goede partij.
Winnaar driebanden: Paul Leermakers BC Libertin
Trofee-winnaar:
De disciplinewinnaar met het hoogste gespeelde procentueel gemiddelde wordt uiteindelijk
winnaar van de Lei Hendrickx Memorial Trofee. Ook dit jaar werd deze uitgereikt aan de winnaar
van het onderdeel kader, Hay Peulen. Hay had een procentueel gemiddelde van 119,122. Hiermee liet
hij Berr Kurstjens 113,857% en Paul Leermakers 112,227% achter zich.
Wij bedanken alle sponsoren die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt en alle deelnemers bedankt
voor jullie deelname en tot volgend jaar bij de 11e editie van het Lei Hendrickx Memorial 2017.