Wedstrijdverslagen van de F1, F2, F3, E1, E2, E3, D1 en D2 mogen naar
Zaterdag 4 juni was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de F2, uit bij de Hugo
Girls. Omdat Pleun ziek was en we een wissel wilde in verband met het warme weer, hadden
we versterking uit de F1 van Tina en Fenna. Ondanks dat Pleun ziek was, wilde ze haar team
graag aanmoedigen en was ze toch aanwezig! De meiden werden in stijl naar het
wedstrijdterrein gereden in een cabrio, wat natuurlijk geweldig was. De warming-up werd
deze keer op de schommels in de schaduw gedaan. Voor het begin van de wedstrijd werd er
nog even kort ingegooid en de wedstrijd kon beginnen. Hugo Girls scoorde al snel het eerste
doelpunt. Kort daarop scoorde Jacqueline het eerste doelpunt voor VZV vanaf haar vaste
plaats op de cirkel. Fenna en Ruby wisten het doel goed vrij te houden, totdat Hugo Girls een
te lange bal van ons wist te onderscheppen en in een leeg doel scoorde. Tessa maakte hierna
de gelijkmaker en Nienke scoorde twee keer achter elkaar wat de stand op 2-4 bracht. Ook
Ruby wist twee keer achter elkaar te scoren, nadat de bal van Tessa er net niet in wilde. Hugo
Girls maakte een tegendoelpunt nadat ze bal weer van ons hadden ontfutseld. Tessa wist in de
tegenaanval nu wel te scoren en ook Tina maakte een doelpunt, wat de score op 3-8 bracht.
Ondanks het erg warme weer bleven de meiden goed verdedigen en hielden heel wat ballen
tegen. Net voor rust wist Hugo Girls nog een keer te scoren. We gingen de rust in met een 4-8
voorsprong. In de rust even drinken en de oververhitte koppies onder de kraan. Na de rust
begonnen we goed met direct al een doelpunt van Ruby. Hugo Girls was sterk aan het
verdedigen, kwam in balbezit en maakte de 5-9. Jacqueline stond goed vrij en kon het tiende
doelpunt voor VZV maken. Na een tegendoelpunt scoorde Nienke twee keer achter elkaar
vanuit de hoek. De vermoeidheid sloeg toe en er werd wat rommelig overgespeeld zodat
Hugo Girls meerdere malen de bal af kon pakken en in een leeg doel kon scoren. Van een
ruime voorsprong stond het opeens 10-12! De meiden moesten aan de bak om Hugo Girls
voor te blijven. Ruby maakte vanuit een sprongschot een mooi doelpunt in de hoek, maar de
tegenstander liet zich niet onbetuigd en maakte kort achter elkaar twee doelpunten. Met nog
een paar minuten op de teller werd het nu toch wel spannend. Fenna maakte voor ons de 1215 en na een tegendoelpunt wisten Tessa en Nienke de eindstand op een mooie 13-17 te
brengen. Goed gespeeld meiden, ondanks de warmte! Aankomende zaterdag spelen we de
bekerfinale om 12.30 uur tegen de meiden van de F1. We hopen op veel support!
Ruby en Petra
VZV F1 – St George F1
De laatste competitiewedstrijd is alweer geweest. Wat is het seizoen toch snel gegaan. Als
eerste op de planning gelijk met de E3 gingen wij van start met de laatste wedstrijd. Meike
was de aanvoerster en had voor het doel in de zon gekozen zodat we de tweede helft daar
geen last meer van hadden.. En daar was het fluitsignaal. Als hongerige leeuwinnen begonnen
jullie met verdedigen lukte het regelmatig dat jullie de bal veroverden, dan gingen jullie
verder met een mooie aanval. Ik zie altijd heel veel meiden goed vrijstaan op de cirkel of weer
even terug lopend naar de eigen helft, waar de tegenpartij niet mag storen/verdedigen. Camay
had een beetje last van dr pols die ze ongelukkig had gestoten, Jill was geholpen aan dr oor,
Fenna had last van dr knie, Meike had wat hoofdpijn vanwege het warme weer, Tina had last
van haar achillespees en Liz fladderde overal tussendoor!! Dus al met al een beetje een
gehavend team maar uiteindelijk waren de meiden het spontaan weer vergeten en gingen ze
weer vol voor de bal en de doelpunten. Met rust was het 9-0 voor de toppers! De limonade
werd lekker buiten gedronken, de dames hadden een schaduw plekje opgezocht. Een
opbeurende, oppeppende speach was niet nodig want het ging prima zo! We konden weer van
start, met Camay was afgesproken dat ze niet meer op doel mocht vanwege haar pols en de
rest was spontaan genezen. Maar wel goed drinken tussendoor als ze wissel waren. Deze
laatste paar minuten werden de meiden van St George wat vermoeid en maakten wat foutjes
zodat wij een aantal kansen voor een leeg doel konden benutten. Het was weer een geweldige
wedstrijd met heel veel doelpunten in 2x 15 minuten spelen. Bijna iedereen had er een
gemaakt! De eindstand was 22-1 voor de meisjes van VZV. Dit hele seizoen hebben ze maar
3x verloren, dus dat betekent dat de dames echte kampioenen waren zaterdag!! Ze werden
aardig verwent. Een snoepmedaille van de moeder van Tina, een hawaiislinger met een zakje
snoep van de jeugdcommissie, een handdoek met een sopje van de trotse coach en als klap op
de vuurpijl gingen we een rondje door het dorp in de cabrio van de vader en moeder van
Fenna en bij terugkomst nog even picknicken met een heuse VZV F1 cupcake. Kleine
toppers, wat hebben jullie mij een geweldig leuk en gezellig seizoen gegeven. Ik heb genoten
van jullie en dat blijf ik natuurlijk doen maar we gaan nog eerst de finale van de Beker spelen
zaterdag tegen onze eigen F2 wat ook onze vriendinnen zijn en dan is het echt afgelopen voor
dit seizoen!
Groeten van Camay en Manon
VZV E3 – Geel Zwart E2
De laatste wedstrijd van de meiden van E3 van een bewogen seizoen. Een seizoen die we met
zijn achten begonnen, maar niet samen met Krissy hebben kunnen afsluiten. Als we
terugkijken op de afgelopen vier maanden hebben jullie veel meegemaakt. Jullie hebben
Krissy het afscheid gegeven die ze verdiende, ondersteunen Marjan en Ton waar jullie
kunnen, helpen elkaar en pakken de draad weer op. Wij zijn dan allemaal ook heel trots op
jullie. Krissy is er niet meer bij, maar we houden haar wel bij ons team. Zo zijn we deze dag
ook begonnen door met het team en Marjan eerst samen naar Krissy te gaan om daar de beker
van de schoolhandbal te brengen. Want zoals de traditie is, mag iedereen de beker een tijdje
hebben, dus ook Krissy. Onze namen waren inmiddels ook van de bal vervaagd door de zon
en de regen, dus heeft iedereen ook weer haar naam op de bal geschreven zodat er weer een
echte VZV E3 bal bij Krissy is. Hoe mooi zou het zijn om de laatste wedstrijd van het seizoen
winnend af te kunnen sluiten voor Krissy. Daar ging iedereen dus voor. Ook zou de uitslag
van deze wedstrijd bepalend zijn of we 2e of 3e zouden eindigen in de poule…. Maar op deze
warme zaterdagochtend wisten we al dat het erg spannend zou worden….en dat werd het ook!
Iedereen stond op scherp. En dat resulteerde erin dat Jolet VZV op voorsprong bracht; 1-0.
Maar Geel Zwart, ook wel door ons genoemd de bijen, lieten al snel van zich horen; 1-1. De
aanval was voor ons soms erg lastig omdat Geel Zwart veel op de cirkel bleef staan en de
meiden gemiddeld allemaal ouder en groter waren. Maar gelukkig trok Jolet zich daar niet
veel van aan en met een mooie schijnbeweging kwam ze er langs; 2-1. In de verdediging
betekende dit voor ons dat we ook hard moesten werken. En niet terugvallen vanuit de
opbouw betekende dan ook een tegendoelpunt; 2-2. Door een mooi onderschepte bal door Jet
kon VZV weer snel in de aanval. Iris wist die ruimte te benutten en bracht VZV op
voorsprong; 3-2. Riva liet goed keeperswerk zien, waardoor Geel Zwart voor de rust niet
verder kwam dan 3 doelpunten. Voor VZV liet Chantal nog even van zich horen met twee
prachtige doelpunten en bracht daarmee de ruststand op 5-3. Er werd limonade en koffie
gehaald, die er dan ook smakelijk inging! We stonden voor, maar de strijd was zekers nog niet
gestreden. Na de rust hadden we gelukkig het zonnetje aan de goede kant en hadden we geen
last van de zon. Jolet had er weer zin in en maakte het 6e doelpunt voor VZV; 6-3. Lola stond
goed te verdedigen in de punt, maar toch konden we niet voorkomen dat Geel Zwart daarna
tweemaal scoorde; 6-5. Coaches het publiek moedigde jullie luidkeels aan, want we moesten
de voorsprong wel vasthouden. Charissa haalde een paar harde ballen van de lijn, waardoor
VZV weer even opgelucht kon ademhalen. Jolet zag een gaatje in de verdediging, benutte die
en bracht de stand naar 7-5. Vervolgens werd het 7-6….wat spannend was het zeg! Evi, die
vandaag ook alvast mee speelde om te oefenen voor volgend seizoen, deed het ook heel goed
in deze belangrijke wedstrijd. Toen Iris daarna het 8e doelpunt voor VZV maakte door een
mooi langs te gaan en daarna Chantal nog een break out benutte, kregen we met 9-6 wat meer
lucht. De warmte en vermoeidheid ging ons echter parten spelen en Geel Zwart wist twee keer
te scoren doordat de verdediging niet meer goed sloot; 9-8. Het fluitsignaal kwam precies op
het goede moment. We hadden gewonnen!! De punten in de tas en daarmee een fantastische
2e plaats bereikt! Een bijzondere sportieve prestatie, gezien de zwaarte van de poule en alles
wat jullie hebben meegemaakt. Wij zijn dan allemaal ook heel, heel erg trots op jullie!! En dat
jullie ook heel blij waren was wel te zien. Het bedanken was in de verre omgeving te horen,
de schoenen gingen de lucht in en daarna ook het water uit de bidons! Jullie voelden jullie ook
(terecht) kampioenen!! We vierden dat dan ook met heerlijke gebakken taart van Jannie en
Kim (bedankt dames!). De meiden van de E3 overhandigde Marjan een vlinderfotolijst met
o.a. de teamfoto van dit seizoen. Een emotioneel moment, mede omdat alle meiden mooie
woorden hadden opgeschreven op de hartjes van het inpakpapier. Maar Krissy blijft bij ons, in
ons hart en op onze shirts….. Vervolgens mochten alle meiden van de E3 een (‘kampioens-)
ritje in de cabrio van Mark Smit. Top Mark dat je onze meiden even meenam! Ze hebben er
van genoten. En hoe sluit je zo’n warme dag beter af dan een middagje zwemmen in
zwembad ’t Petje! We gingen allemaal naar Zijdewind naar ‘badjuf’ Marjan, waarna Jessica
later in de middag nog heerlijke ijsjes kwam brengen ter afkoeling. En zo loopt dit
handbalseizoen op zijn einde…
Bedankt alle trainers! Bedankt alle vrijwilligers! Bedankt alle ouders! Bedankt alle
supporters! Bedankt sponsor! En vooral jullie bedankt meiden! Tot volgend seizoen…..
VZV D2 - Tornado D2
Laatste wedstrijd van het seizoen toch nog een overwinning! Het zag er naar uit dat het lang
0-0 zou blijven, dat kwam mede doordat er zeer goed gekeept werd. Uiteindelijk wist Kiara
toch het net te vinden en kwamen we met 1-0 voor. We bouwden de voorsprong op naar 6-0
maar moesten toch toegeven en gingen met 6-5 de rust in. Met deze enorme tussenstand
gingen we de 2e helft in, waarbij we soms verstijfd stonden te spelen omdat we de zenuwen
niet onder controle hadden. Er werden veel fouten gemaakt maar gelukkig wist de
tegenstander daar niet van te profiteren. Roebie viel nog heel vervelend uit, ze verdraaide haar
knie, hopen dat het meevalt. Vanaf dat moment stonden we ook weer goed te handballen en
wisten we de overwinning op 8-7 binnen te halen. Na de wedstrijd lekker genieten van taart
en ijs. De taarten gebakken door de moeder van Jissa en de moeder van Maureen. Toch een
mooi einde na zo'n zwaar seizoen.
Groetjes Marleen
Meiden D1 Kampioen!!!
In het buitenseizoen voorjaar zijn de meiden van de D1 gedeeltelijke eerste geworden en dat
betekend Kampioen! Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd tegen Victoria O. We
hadden 1 doel en dat was zoveel mogelijk doelpunten maken omdat we gelijk stonden met
SEW, alleen hadden zij 7 doelpunten meer gemaakt. Wij moesten 11 uur en zij om 14 uur,
dus spannend. We wisten niet beter dan dat je met gelijk aantal punten het doelgemiddelde
telt. Dus vol aan de bak! Het was warm, heel warm. Michelle was de aanvoerder deze
wedstrijd. Victoria O begon met het openingsschot. Daarna knalde de VZV meiden Sanne, Isa
en Sacha er 3 achter elkaar in. Toen Victoria O weer twee. VZV weer drie, waaronder een
penalty door Quinty. 1 tegendoelpunt en toen VZV weer 2. Tussenstand 4-8. Dat moesten
dus meer doelpunten worden. De meiden kregen de complimenten maar toch ook de taak om
door te gaan, tactisch te blijven spelen. De warmte te negeren en zelf meer het spel te bepalen
want Victoria O pakte in hun aanval wel veel tijd. En vol aan de bak gingen de VZV meiden.
Binnen een paar minuten waren er 4 doelpunten gemaakt. Toen ging het om en om, waarbij
weer een penalty door ons benut werd. 2 doelpunten door VZV, 10 doelpunten verschil dat
ging lekker. Nog 5 minuten maar toen lukte het niet meer. Een speler van Victoria O maakte
een rare sprongschot met zijn knie in de buik van Sanne, heel vervelend.
De meiden
kwamen niet meer aan doelpunten maken toe, Victoria O wel. Eindstand werd uiteindelijk 916. Een mooie overwinning en deze werd nog mooier toen we erachter kwamen dat bij de
jeugd het puntenaantal telt en niet het doelsaldo daarbij. Dat betekend dat de meiden dus
uiteindelijk gedeeltelijk eerste zijn geworden met SEW!
Zaterdag de finale bekerwedstrijd tegen… jawel… SEW ! De meiden zijn er klaar voor.
Eindelijk willen zij weleens winnen van dit SEW. Zal het lukken? Kom gerust kijken, ze