Bedrijf
Stompwijk
Voetbal
Beste sportvrienden,
Bijgaand vinden jullie alvast wat informatie over de uit toernooien voor de jeugdteams van Stompwijk’ 92.
We zijn nog niet helemaal klaar met de definitieve indeling maar het geeft alvast een indicatie. We hopen
begin april de definitieve versie te kunnen sturen. Aanvangstijden ontvangen jullie ruim voor aanvang
toernooi!
Als je ondertussen vragen hebt laat het gerust weten.
Team
Stompwijk D1 leidt nipt verlies tegen 1e klasser RCL D3 in aantrekkelijke wedstrijd
Een positioneel goed georganiseerd Stompwijk D1 begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigend stond het prima
en via de counter kon Stompwijk een aantal keer gevaarlijk worden. RCL D3 heeft een goed team dat BSC' 68
D1 in de bekercompetitie met 5-2 heeft verslagen. RCL speelde heel gegroepeerd en was snel in de
omschakeling. Dit kon Stompwijk echter, door uitstekend positiespel, snel weer herstellen. Stompwijk vond
geregeld de opening en maakte bijna een doelpunt. Vlak voor rust was het RCL wat kans had de score te
openen.
Na rust zette zowel RCL als Stompwijk hun goede spel door. Via de counter en het goede positiespel werd ook
meer. Eindstand 0-2.
Het was een goede wedstrijd. We hadden echter wel wat meer verdient.
Tegen tegenstanders die "hoger" spelen is net als in het casino. Je verliest
meestal, maar soms heb je ook geluk. Laten we hopen dat we het geluk
zaterdag aan onze zijde hebben in onze eigen competitiepoule. Het is zaak
dat we scherp beginnen net als in deze oefenwedstrijd. We trainen heel veel
op positiespel. Niet te veel pingelen, sneller overspelen, vrijlopen, veld breed
houden. Het is leuk dat dit tijdens de wedstrijd terug is te zien. Deze week
goed trainen en goed naar de trainers luisteren en dan zaterdag, waar op
getraind is, in de wedstrijd laten zien.
Stompwijk D1 blijft steken op 1-1 tegen natrappende tegenstander!!
STOMPWIJK - Stompwijk D1 slaagde er zaterdagochtend voor eigen publiek slechts
eenmaal in om een gaatje in de overvolle defensie van Kickers D1 te vinden. De
Stompwijkers beleefde een zeer harde wedstrijd.
De formatie van Stompwijk D1 moest genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel
(1-1) Kite Beuvink was de doelpuntenmaker aan Stompwijk-zijde (een mooie voorzet
van Xander) Stompwijk D1 vervolgt de competitie over een week met een uitwedstrijd
tegen Alphense Boys E-TOP.
Stompwijk krijgt dan ieder geval te maken met een tegenstander die zelf ook op zoek gaat naar een doelpunt.
Stompwijk D1 kon de defensie van Kickers D1 zo nu en dan verrassen en kreeg redelijk wat doelkansen.
De thuisclub begon in nagenoeg dezelfde samenstelling als afgelopen maandagavond in de sterke wedstrijd
tegen 1e klasser RCL (0-2) Al snel kon de score aan Stompwijk-zijde worden geopend.
De 1-0 was schitterend. Er werden een aantal vieze overtredingen gemaakt aan de kant van Kickers.
Een speler van Stompwijk werd plots bij de keel gegrepen! Pure waanzin!!
Stompwijk moest daarna weer even in het spel komen. De eerste twintig minuten waren voor Stompwijk. We
hadden een strijd op het middenveld en veldoverwicht. Toch konden de Kickers tegen de verhouding in de 1-1
scoren. Na de rust werd het spel agressiever.
We vochten voor elke centimeter, maar waren ook vaak afwachtend. In de eindfase van de tweede helft kregen
de aanvallers van de Kickers kans om op het doel te schieten maar de vingertoppen van Colin konden de bal nog
net naast het doel werken. Uiteindelijk is een 1-1 gelijkspel terecht naar verhoudingen.
Ik moet eerlijk zeggen dat veel jongens onder de maat presteerden. We hadden kunnen winnen op strijdlust.
Maar dan moet iedereen scherp zijn! De wedstrijd wordt herinnerd als een harde wedstrijd wat een aantal
blessures heeft opgeleverd.
Volgende keer weer een winstpartij jongens !
Stompwijk D1 geeft in slotfase voorsprong uit handen tegen Alphense Boys E-TOP en
speelt gelijk 2-2
Stompwijk D1 heeft zaterdag in Alphen a/d Rijn een prima teamprestatie geleverd. Tegen de E-TOP van
Alphense Boys werd verdiend een punt gehaald. Ook winst zat er zelfs nog in!
Stompwijk begon sterk aan de wedstrijd, zeer aanvallend en belust op revanche na het teleurstellende gelijkspel
vorige week tegen Kickers D1. Stompwijk had de eerste 10 minuten duidelijk het beste van het spel. Alphense
Boys kon zich maar moeilijk onder de Stompwijkse druk uitspelen. Beste mogelijkheid aan Stompwijkse zijde was
er in de 8e minuut toen de spits van Stompwijk zijn schot gestopt zag door de doelman van Alphense Boys .Toch
was het verrassend dat Stompwijk de leiding nam. Xander scoorde de 0-1 in een fase dat Alphense Boys iets
sterker was. Tot de rust hield Stompwijk de 0-1 voorsprong.
Stompwijk begon furieus aan de tweede helft wat na 10 minuten resulteerde een 0-2 voorsprong. Opnieuw was
het Xander die kon scoren (uiteraard door goed samenspel van heel het team) Hierna ging Alphense Boys
duidelijk beter voetballen en had Stompwijk alles nodig om overeind te blijven. Helaas kon Alphense Boys snel
de 1-2 scoren.
Maar Stompwijk toonde karakter en veerkracht en hield lang stand. Met een aantal mogelijkheden aan
Stompwijk-zijde was een overwinning mogelijk. In de slotminuten waren de beste kansen voor Alphense Boys in
de 55e minuut werd een vrijetrap van Alphense Boys, met enig voortuin ingeschoten 2-2!.
Al met al denk ik een terechte uitslag in een leuke wedstrijd. A.s. Zaterdag is de inhaalwedstrijd uit tegen BSC' 68
D1, hopelijk boekt Stompwijk dan een welkome overwinning. Zoals jullie aan de stand kunnen zien zit het
allemaal heel dicht bij elkaar! in een leuke competitie.
Volg ons ook op twitter: @bloemendepassie
en maak kans op ons uniek ‘’twitterboeket’’.
Van het bestuur
Ik ga ervan uit dat jullie allemaal genoten hebben van de wedstrijden van het Nederlands Damesteam en super
dat ze zich geplaatst hebben voor de Olympische Spelen. Wij hebben ook een paar kampioenen in ons midden
trouwens, verderop lees je allemaal leuke verhalen maar de foto’s spreken voor zich!
Verder eerst nog even genieten van een heerlijk Paasweekend, hopelijk werkt het weer ook mee en kunnen we
de week erna onze eerste veldwedstrijden weer gaan spelen.
Stompwijk ’92 – Quintus
De vorige wedstrijd was weliswaar sportief, maar leuk is anders wanneer het verschil erg groot is. Quintus heeft
een team dat gemiddeld zeker zo’n 20 jaar jonger is en ook nog snel in de break gaat.
Kortom het enige doel was de wedstrijd zo gezellig mogelijk uit te spelen.
Gelukkig zijn we daar goed in geslaagd. De eerste periode was duidelijk voor Quintus en stond het met o.a. 4
breaks tegen al snel 0-7. Daarna ging het bij ons ook wat draaien en scoorden Mariëlle, Mandy, Jolanda en Irene
(2x) en dat bij een keepster, dat zondags nog tegen het eerste keepte! Maar ook wij hebben een super keepster
en Lenie liet er maar drie door. Een ruststand van 5-10 is dan ook zeker niet slecht te noemen.
Helaas had Quintus in de rust besproken, dat het verschil te klein was en gingen ze direct van start met extra
harde schoten en veel breaks, zodat ze uit konden lopen naar een eindstand van maar liefst 7-27! Wel zat er een
schitterend vliegertje bij. Helaas moet wel vermeld worden, dat er bij ons er duidelijk een fase was van enorm
slecht afspelen en slordig spel wat tegen zo’n team echt niet kan. Bij ons waren er duidelijk twee “men of the
match” te vinden: Mandy vanwege de tomeloze loopacties en Lenie vanwege het grandioze keepwerk. Maar de
anderen verdienen zeker een compliment voor het volhouden van het sportieve spel. Het is duidelijk dat zo’n
team niet thuis hoort in de recreantencompetitie. Niet leuk voor alle tegenstanders, maar zeker ook niet voor hen
zelf. Vandaar dat ze volgend jaar daar ook niet meer in uitkomen. Gelukkig konden we toch wat vieren. Lenie
was jarig geweest en zorgde voor heerlijke koeken bij de koffie.
Alvast een hele leuke foto van de Dames B jeugd, gefeliciteerd met jullie kampioenschap en maak er nog een
paar leuke wedstrijden van in de nieuwe poule van het veldseizoen.
Stompwijk E1 zaalkampioen 2015-2016
Wij feliciteren alle speelsters van de E1 Handbal van harte met hun kampioenschap. Jullie hebben het super
goed gedaan.
v.l.n.r. Fientje Onderwater, Celine Bregman, Famke Goyarts, Yvette van Leeuwen, Lucy Kester, Anne
Hoogendoorn, Femke Ammerlaan, Lisanne v.d. Zwart, Laura Kort en Tesse Hendriks.
Ook bedanken we de trainsters Isa en Ilse voor hun leuke presentje, de vereniging voor de mooie taart, fam Kort
voor de lekkere champagne en de speelsters van de D1 die hele mooie spandoeken hebben gemaakt.
Groetjes van alle ouders van de E1
Dinsdag 15 maart 2016: Rowah - Stompwijk’92 (recreanten)
Onze laatste zaalwedstrijd van dit seizoen spelen we deze dinsdagavond in Waddinxveen. Irene opent al snel de
score en krijgt vrijwel meteen een tweede kans van Mariëlle die niet door heeft dat ze zelf net zo vrij
staat. Dit teamwork kenmerkt wel deze wedstrijd; we verdedigen met z’n allen en in de aanval zien
we elkaar en spelen we elkaar vrij. Bij een 2-2 stand is het Anneke die een doelpunt maakt en
langzamerhand krijgen we door dat er bij Rowah twee gevaarlijke speelsters zijn die de punten
maken. Mandy brengt de stand weer op 3- 4 voorsprong en vervolgens schiet Manuela een
onhoudbare bal vanuit de rechterhoek. Lenie staat lekker te keepen, geholpen door de dichte verdediging
natuurlijk. Dan is het de beurt aan Mariëlle om te scoren en staat het 6-6 bij rust.
Aangezien Ria in het wintersportzonnetje zit, zo zagen we op de ge-appte foto’s, maken we er een
teambespreking van en staan alle neuzen nog steeds dezelfde kan op aan het begin van de tweede helft. Een
tijdje lukt het ons niet om te scoren, we krijgen de bal niet in de uiterste hoekjes van het doel. Een prachtig
stuitballetje naar Debby op de cirkel met een mooie afronding wordt
helaas afgekeurd. Dan is het Trudy die scoort en laat Anja haar
befaamde stuitbal in de goal verdwijnen. Als laatste maakt Irene met een
sprongschot het winnende doelpunt in deze sportieve wedstrijd.
Om deze 8-9 overwinning te vieren duiken wij nog even de naastgelegen
kroeg in.
Laatste wedstrijd van het zaalseizoen Stompwijk ’92 - DIOS
Afgelopen weekend speelden wij onze laatste binnen wedstrijd. Dit betekende voor onze keepster Amanda
Bakker dat zij haar laatste handbal wedstrijd ging keepen. Voor onze plek op de ranglijst hing verder niets meer
van deze wedstrijd af, voor de tegenstander wel aangezien die nog kampioen kan worden.
We waren dit weekend compleet met eigen team, dus 1 wissel op de bank. Daarom was de opdracht om
voldoende rust te pakken en niet continue hoog tempo te spelen. Demi schoot de eerste bal direct raak. DIOS
speelde met een 6-0 verdediging, dus afstandsschoten moesten erin vandaag. Omdat DIOS vooral veel via de
cirkelspeelster scoorde de vorige wedstrijd, stonden ook wij 6-0 in de verdediging.
Het ging gelijk op en stond na 20 minuten 8-9. Vanaf de hoek kwam Manja om Demi heen en schoot vanaf de
opbouw de bal mooi in de kruising. Maar de middenopbouwster van DIOS was een sterke speelster die vaak wist
e
te passeren, we hadden er moeite mee en de stand werd 10-14. Maar de laatste minuten van de 2 helft benutten
we goed en met een stand van 12-14 gingen we de rust in.
Amanda stond als een beest te keepen en wanneer wij stonden te verdedigen probeerden we onze energie te
sparen. We stonden als een team te spelen en er waren veel mooie aanvallen, helaas werd niet alles afgemaakt.
Maar we bleven bij DIOS in de buurt 19-20. Melanie stond op de cirkel en werd verschillende keren mooi
gevonden. Met een mooie stuit pass werd zij aangespeeld en maakte de gelijkmaker, 22-22. Alle pingels werden
benut deze pot, 24-24. Maar onze energie raakte op, terwijl DIOS door ging, 24-27. Maar door een mooie bal van
Leonie kwamen we weer terug 26-27. Helaas duurde de wedstrijd voor ons een aantal minuten te lang, meer zat
er niet in en 27-30 was de eindstand. We sloten dit binnenseizoen met een mooie en spannende pot af! De
dingen waarop getraind zijn kwamen er allemaal uit, de mooie onderhandse goal van Jennifer is daar nog een
voorbeeld van. Graag bedanken we Frank Janson van Grondverzet en verhuur voor het sponsoren van de bal en
het drankje na de wedstrijd. Natuurlijk ook het team van de week, de meiden van de E en iedereen die er weer
was om ons aan te moedigen!
Groetjes,Claire
Dreamteam doet het weer!
Zaalkampioen!
Afgelopen zondag speelden de handbal
dames A hun kampioenswedstrijd tegen EHC
op Sportpark Meerhorst. Het was een supersuperspannende wedstrijd met een keurig