Transcript Untitled - Teylingen

ROOD-ZWART, CLUBBLAD VAN R.K.V.V.TEYLINGEN
TELEFOON 0252-214098 (CLUBHUIS) 22-3-2016 47E JAARGANG NO. 1920
Teylingen opnieuw onderuit tegen laagvlieger,
Het lukt Teylingen maar niet om een goede serie overwinningen neer te zetten. De wil zal er ongetwijfeld zijn, maar als je
tegen ploegen speelt die tegen degradatie knokken, komt er meer bij kijken dan alleen voetballende kwaliteiten. Ook het
veld kon ditmaal geen excuus zijn, want hoewel het geen fantastische mat is, is het in ieder geval een egale kunstgrasmat.
Teylingen mag MMO danken dat het wist te stunten tegen Graaf Willem, want anders was gisteren ook de derde plek
verloren gegaan. Zover is het nog niet, maar in deze vorm is dat een kwestie van tijd. Een andere vraag is of dit Teylingen
1, de combinatie van selectie en staf, simpelweg goed genoeg zijn voor de tweede klasse. Als je van de 23 wedstrijden er
slechts 14 weet te winnen, is dat ronduit slecht. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal er minimaal vier keer gewonnen
moeten worden, om de derde plaats en dus nacompetitie veilig te stellen.
De wedstrijd zelf was, zeker in de tweede helft, niet best. Dorus van der Voort kreeg in de eerste helft de enige kans voor
Teylingen 1. Het was aan Wessel Zonjee te danken dat Stompwijk niet op voorsprong kwam. Stompwijk kreeg wel
meerdere mogelijkheden, maar wist dit tot aan de rust niet te benutten. Voornamelijk de altijd gevaarlijke Enrico Geus
wist meerdere keren gevaar te stichten, maar de aanvallers van de thuisploeg hadden het vizier nog niet op scherp staan.
Na rust was het niveau eveneens bedroevend, al kon er in ieder geval wel gejuicht worden. Ten minste, door de
thuisploeg. Want zoals ze vaak dit seizoen was het de thuisploeg die kon juichen. Na zeventig minuten kwam Stompwijk
op voorsprong. Wie hoopte dat Teylingen er een schepje bovenop zou doen, kwam bedrogen uit. Niet minder dan twee
minuten later was het al 2-0. Het sein voor trainer Mouter om 2 aanvallers voor 2 aanvallers te wisselen en Dolieslager
naar het front te sturen. In de blessuretijd leverde dit nog de aansluitingstreffer van Jaap op. Lange ballen en hopen op de
gelijkmaker is dan het motto. Dat de 3-1 van Stompwijk valt uit een verkeerde opbouw (!) van achteruit zegt eigenlijk
alles. Dat je als verdediger niet begrijpt dat opbouwen al lang en breed een gepasseerd station is, scoor je op het gebied
van voetbalgogme en inzicht een dikke onvoldoende.
Als gezegd, de derde plaats is nog in handen van Teylingen. Volgende week komt Graaf Willem op bezoek. Laat dat nou
net de enige ploeg zijn waartegen Teylingen een voldoende haalde. Bij een overwinning blijft de schade beperkt, maar bij
iedere andere uitslag is zelfs het halen van de nacompetitie in gevaar.
Teylingen 2 boekt degelijke overwinning
Voor T2 stond de lastige uitwedstrijd tegen SJC op het programma. Lastig, omdat het een fysieke ploeg betreft met een
coach die graag wat olie op het vuur gooit. SJC pakte tien punten uit de laatste vier wedstrijden, dus er mocht gesproken
worden van een team in vorm. Met Collin Beij als vaste invaller, ging Teylingen met 13 fitte spelers op zoek naar een
belangrijke overwinning.
Onder toeziend oog van Laurens Mouter kwam T2 al binnen een minuut op voorsprong. Gerben Laarman, die speelde
omdat Joost Rotteveel te laat was, kon vanaf links de bal voor het doel slingeren. Wie anders dan Huub van der Vlugt
knikte de bal keurig achter de verbouwereerde keeper van SJC. De 44 minuten die daarop volgden waarin licht in het
voordeel van SJC, al kon Teylingen er enkele keren gevaarlijk uit komen. Mede dankzij prima keeperswerk van Steven en
de immer solide verdediging van T2 werd tot aan de rust, af en toe met kunst en vliegwerk, de nul gehouden.
Na rust had SJC wederom iets meer balbezit, maar kon het zelden echt gevaarlijk worden. Uit een van de vele corners was
Gerben dichtbij de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Dat het uiteindelijk Niels Langeveld was die de 0-2
maakte was op zich niet verwonderlijk. Voor de zoveelste keer liet hij de linksback van SJZ zijn hielen zien, waarna hij
onberispelijk onder de keeper door schoof. Vanaf dat moment ging de thuisploeg meer va banque spelen, wat nog enkele
hachelijke situaties voor de goal van Steven opleverde. Omdat er een engeltje op de lat zat, wist hij ook de tweede helft
zijn doel schoon te houden. Scheidsrechter van der Mark, die een uitstekende pot floot, maakte na ruim negentig minuten
een einde aan deze spannende wedstrijd.
Omdat RKAVV onderuit ging op bezoek bij Graaf Willem, lijkt de titelstrijd zich af te spelen tussen Teylingen en
Concordia. Teylingen verdedigt daarin een voorsprong van drie punten op de nummer twee.
Als je langs de kant staat, beleef je een wedstrijd heel anders dan wanneer je zelf mee doet. Je hoeft je niet te focussen op
je verdediger, maar je kan het gehele team aan het werk zien. Zitten er bij Teylingen 2 nou echte uitblinkers? Niet echt.
Maar als je ziet met hoeveel inzet er wordt gespeeld, hoe iedereen bereidt is voor elkaar te werken en fouten van elkaar
accepteert, dan kan je niet anders dan concluderen dat Fer en Sjaak er in geslaagd zijn om een goed team te smeden.
Individuen worden geen kampioen, teams wel. Wat zou het mooi zijn als dat bij het eerste ook zou lukken, een team
maken van zoveel goede voetballers. Dan zou Stompwijk-Teylingen in de rust al beslist zijn waarschijnlijk.
10
LET OP: de klok gaat op zondagmorgen 27 maart om 02.00 een uur vooruit!
Teylingen Vets 2 – Stompwijk Vets 5-3
Vandaag de return van de wedstrijd die wij volledig onnodig verloren, ergens begin november van het
vorige jaar. Daar waar het toen vooral ging over zolen (hele en halve, net als inlegzooltjes) vergaten
wij waar we eigenlijk voor waren gekomen……….. VOETBALLEN !! Wij verloren toen met 6-2. Na
die wedstrijd kwam voor ons een beetje de ommekeer. We gingen ineens af en toe winnen, gingen
beter voetballen, dwongen ook overwinningen af en zijn dus hard op weg om de voor ons schier
onbereikbaar lijkende 20 punten-barrière te slechten. Bij een overwinning vandaag zou dit zomaar eens
kunnen gaan gebeuren. Omdat Martijn in de VS genoot van zijn ‘hangover’(nee, niet van de drank,
tenminste dat wilde hij ons doen geloven;het is een soort van groot uitgevallen hamburger met heel
veel chips, zie afbeelding), was zijn broer zo vriendelijk om de fluit te hanteren, iets wat hij met verve
deed, alhoewel de mannen van Stompwijk dat niet altijd met hem eens waren. Laten we het er op
houden dat wij destijds in november, ook opvallend vaak aan de verkeerde kant van de beslissingen
van de man in het zwart zaten. Frank Bedankt !
echter wel dat hij vandaag veelal het verschil maakte en terecht
tot man van de wedstrijd werd gekroond, ondanks dat hij niet zelf de bal in het netje gedeponeerd had !!
Op Hans na, was vandaag iedereen op tijd aanwezig. Hans, die na zich enorm gehaast te hebben slechts één bal geraakt
had, notabene in de warming-up, en daarna de pijp aan Maarten gaf omdat hij zich blesseerde aan het bovenbeen. Voeg
daarbij de snelle blessure van Jeroen (‘hier had ik nog effe niet op gerekend’ riep Dennis(…..’Ik ben er elke week 1x’…..)
die dus een vrijwel hele wedstrijd gevoetbald heeft) en zie daar, de brede bank was na ongeveer een kwartier alweer
gehalveerd. De eerste helft ging redelijk gelijk op, ook wat betreft de score. Wij bleven wel telkens aan de goede kant van
de score, maar wisten niet verder weg te lopen. In de tweede helft maakten de Stompwijkers een onnodige gelijkmaker na
een slippertje van Ron, die na ‘man van de wedstrijd’ van vorige week te zijn geweest, wat ‘onhandig’ oogde bij de derde
goal. Na de wedstrijd zou blijken waarom dit is………. Dokter Bernhard (voor de kenners ……..Hij lijkt enorm op Ron
Brandsteder!!)mag zijn gang gaan de omende 2 weken op de linkerknie van Ron!!
Uiteindelijk wisten we dan toch, nadat het 3-3 was geworden, heel snel 4-3 te
maken. Vlak voor het einde ‘gooiden we de deur dicht’ door in één van de vele
counters de marge op 2 doelpunten te brengen. Doelpuntenmakers vandaag 2 x
Huig, Toop, Ricardo en een eigendoelpunt na een puntgave assist van Glenn (van
de drie assists was deze een hele leuke, het gebeurt niet vaak dat de keeper als
gevolg van 3 fouten bij assists in de rust gewisseld wordt…….).
OPROEP……..WIE WIL DIT NOU NIET !!!
Voor volgend seizoen zijn wij nog op zoek naar ploeggenoten. Het is belangrijk om te weten dat er lucht in een bal zit, dat
wij allemaal de bal met de binnenkant van de voet aannemen en doorspelen, meedoen belangrijker is dan winnen(vooral
tijdens de derde helft!!).en…….wie wil dit nou niet……. Ons team heeft vanaf volgend jaar corvee diensten……dat
betekent dat er per week iemand is die de kleding klaar zal leggen voor elke wedstrijd……Geen gezeur meer van ‘broekje
8,…..shirt 12 , wie heeft er 2 linkersokken, dan heb ik de rechter namelijk….enz enz enz”. Onderstaande foto laat zien
hoe wij dit vanaf volgend seizoen in het vat gaan gieten.
Tot slot nog even de stand van zaken in onze afdeling. Wij hebben op eigen kracht de 20 punten gehaald. Wat zou er nog
meer mogelijk zijn……Door de zege van DoCoS op ‘the good old’ ASC en onze eigen uitslag, is het weer ‘stuivertje