er geen trainen voor de F, E, D2 en C2 jeugd. Als je een keertje niet kan trainen meldt je dan
wel even netjes af bij de trainer/ trainster.
Winnaars eierenactie 2016
De meiden van de E en D jeugd hebben weer aardig hun best gedaan om lootjes te verkopen
voor de handbal. De opbrengst van dit jaar is ongeveer €1000,- een super mooi bedrag!!!
Op zaterdag 19 maart worden de eieren uitgedeeld aan de winnaars die hieronder staan.
en meedoen kan uiteraard ook.
Kijk op onze site even voor de trainingstijden. Gezellig als je komt.
En als je je eigen wilt opgeven voor de handbal mag dat ook altijd, nieuwe leden zijn van
harte welkom. Lever je adres, telefoonnummer, pasfoto, geboortedatum en je emailadres in
een envelop in bij Inge Hageman en alles wordt geregeld.
AGENDA
19 maart
Vergadering van de Jeugdcommissie
(mochten er vragen, op- of aanmerkingen zijn dan kunnen deze doorgegeven
Worden via de mail: [email protected] , dan krijgt u
Antwoord als het behandeld is)
Uitdelen vd eieren voor de winnaars van de eierenactie!!
27,28 mei 2016 Handbalkamp !!!!!! noteer m vast in de agenda….
STUKJES
Alle stukjes van de jeugd(C1,C2,D1,D2,E1,E2,E3 F1 en F2) mogen naar Manon Meijer
gestuurd worden. Mailadres is: [email protected] Graag inleveren voor
maandag tussen de middag. (12uur) De stukjes graag in gewone letters aanleveren, niet
alleen in hoofdletters!!
VERSLAGJES VAN AFGELOPEN WEEKEND
DWOW F1 – VZV F3
zondag 13 maart 10:00
Het late feestje met Dames 1 van de zaterdagavond heeft de meiden van de F3 op de
vroege zondagochtend aardig parten gespeeld. Meijs, Lisanne, Kate, Lieke, Jacqueline en
Nikki stonden met kleine oogjes al weer om
09:00 uur klaar om naar Wieringingerwerf te vertrekken. De hoogtepunten van deze wedstrijd
waren de warming up en de douche na de wedstrijd. Zes slaperige koppies, waarbij dan de
één en dan de ander wat meer in de wedstrijd aanwezig was, werden in twee keer vijftien
minuten met 14-1 verslagen. Moet gezegd worden dat de F-jes van DWOW wat ouder en
groter waren dan de meiden van VZV. Nikki wist na een wakker team moment de eer te
redden en voorkwam dat VZV met de nul in de tas terug moest reizen. Een wedstrijd om
snel te vergeten, en motivatie genoeg om in de laatste zaalkompetitie
wedstrijd tegen KSV weer eens met elkaar te knallen.
John Koning.
VZV F2 – Schagen F1
Hoi Meiden,Na 4 weken geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld mochten we dan
eindelijk weer een wedstrijd spelen. Schagen kwam in alle vroegte richting onze sporthal.
Vanaf het begin signaal stonden de meiden van vzv goed te verdedigen en wisten de bal er
lekker tussen uit te pikken…maar de eerste ballen belanden niet in het netje. Ze waren hard
maar op de keeper of de paal. Maar al heel snel stonden jullie met 5-0 voor. De Meiden van
Schagen wilde zo graag een doelpunt scoren maar door heel sterk keepwerk van alle meiden
van vzv wisten ze het net niet te vinden. In de tweede helft gingen onze meiden nog feller
verdedigen. Iedereen probeerde te scoren en door het snelle overspelen en het goed vrijlopen
wisten de meiden er ook na de rust nog 6 in te gooien. De eindstand was 11-1. Meiden jullie
spelen zo goed samen het echt zo leuk is om naar jullie te kijken ga zo door. Volgende week
zijn we weer vrij maar daarna gaan we weer lekker buiten handballen. De eerste wedstrijd
staat al gepland op woensdag 30 maart.
Inge en Pleun.
VVW F1 – VZV F1
Eindelijk mochten de meiden van de F1 weer los op het handbalveld. Ze hebben een pauze
van 5 weken gehad en dat is best lang! We waren eerst met zn allen aanwezig bij de eerste
wedstrijd van de E3 omdat ook wij onze respect wilden tonen voor Krissy en haar ouders!
Daarna moesten wij gelijk vertrekken naar Wervershoof om daar voor juf Paulien te
handballen. VVW wilden graag 2x 20 minuten spelen dus dat deden we, geen probleem voor
de dames. Mijn meisjes begonnen gelijk goed in de wedstrijd en stonden super goed te
verdedigen. De tegenpartij kreeg bijna geen kans om bij ons op doel te gooien. De aanvallen
verliepen ook heel goed. Er zaten mooie schijnbewegingen tussen. Met rust was het 1-7 en na
even uitrusten en wat woordjes van de coach begonnen we aan de tweede helft. Juf Paulien
kwam toen bij ons op de bank zitten. Ze zei er wel gelijk bij dat ze natuurlijk voor VZV was
ondanks dat ze uit Wervershoof komt.. De meiden speelden nog beter over naar elkaar en
lieten het ene kunstje na het andere zien voor juf, maar cool als mijn meiden zijn deden ze
alsof ze dat altijd zo doen… Ik heb weer een erg leuke wedstrijd gezien van mijn meisjes, het
is een groot plezier om hun coach te mogen zijn!!! Zaterdag 19 maart spelen wij onze laatste
zaalwedstrijd om 10.30u. Bij deze bent u van harte uitgenodigd in onze sporthal….
Groetjes Manon
VZV E3 – Schagen E2
Op 20 februari waren we nog compleet en speelden we met zijn achten tegen JHC in
Julianadorp. Een mooie en sportieve wedstrijd, waarin VZV de punten mee naar huis nam
door onder andere een doelpunt van Krissy. Een week later wordt een bizar ongeluk onze
Krissy fataal en volgt er een week van verdriet en afscheid nemen. Als handbalteam hebben
we dit samen gedaan door onder andere een knuffel met ons handbalshirt en onze bal met alle
namen erop te geven. Maar ook door een dansje en onze VZV-yell voor Krissy te doen. Drie
weken na die laatste wedstrijd gaan we weer handballen, maar nu zijn we niet meer compleet.
Ondanks dat de meiden wel weer zin hadden om te handballen, voelde het vreemd en raar.
Velen waren gekomen om het team en Marjan en Ton te steunen bij deze wedstrijd, die begon
met een indrukwekkende minuut stilte. Daarna overhandigde het team Marjan en Ton een
boekje waarin wedstrijdverslagen en foto’s vanaf de start van ons team in 2013 waren
opgenomen. Nadat onze scheidrechter Jannie het beginsignaal floot, gingen de meiden er
weer tegen aan. Het eerste doelpunt voor VZV van Chantal zorgde wel voor een soort
ontlading. Schagen kwam terug naar 1-2, maar daarna kreeg VZV vleugels. Tot aan de rust
zorgde Charissa ervoor dat Schagen er geen bal meer in kreeg en wisten Jolet (3x) , Chantal
(2x) en Iris (3x) de stand tot 9-2 te brengen. De coaches konden in de rust dan ook geen
verbeterpunten naar voren brengen en er werd volstaan met ‘ga vooral zo door meiden’. In de
tweede helft zorgden Riva en Lola er goed voor dat de verdediging achter dicht bleef.
Hierdoor lukte het ook om ballen te onderscheppen waardoor Chantal meerdere break-outs
kon verzilveren. Ook Jet had een drietal mooie doelpogingen, maar de keepster van Schagen
was net even te snel bij de bal. Door mooie doelpunten van Jolet, Iris en Chantal (topscoorster
met totaal 10 doelpunten!) werd de eindstand 18-5 voor VZV. Meiden, jullie hebben een hele
mooie wedstrijd laten zien. Jullie stegen boven jullie zelf uit in deze aan Krissy opgedragen
wedstrijd. Bij het bedanken lieten de meiden dit nogmaals horen middels hun yell voor
Krissy:
Yell:” Wij bedanken Krissy voor de mooie jaren bij VZV Jeh jeh jeh A B C D E F G, onze
Krissy is oké! Jeh “
In de wedstrijden die nog komen gaan, zal je er altijd bij zijn. In ons hart en middels onze
‘Krissy-beer’. Liefs van jouw teamgenoten en coaches VZV E3
VVW E1 - VZV E1
DE TRILLER VAN DE WEEK
We wisten wat ons te wachten stond , een echte triller de meiden van vvw konden nog
kampioen worden maarrrrrrr dan moesten ze wel van ons winnen ,,, en hahaha dat laten we
natuurlijk niet zomaar gebeuren , dus op volle oorlog sterkte vertrokken we in een grote
gehuurde bus van taxi van diepen met z’n 200 supporters richting Werverhoof uitgezwaait
door bijna het halve veld reden we zingend en vol goede moed en strijdlust de wijde wereld
in ,, bijna bij Wervershoof werd de bus afgesneden door een kudde wielrenners die ons de
weg wilde versperren en ons van ons doel af wilde leiden ,,maar het bleek Peter te zijn de
vader van Ilva die ons met de wielerploeg uit Kolhorn kwam steunen ,,er was gelukkig nog 1
plekje voor ons en na de bus te hebben geparkeerd en de warming up te hebben gedaan
konden we dan eindelijk aan onze taak beginnen en na dat de strijdliederen geklonken hadden
kon de wedstrijd beginnen ..het viel ons wel op dat de scheidsrechter een prachtig nieuw
uniform aan had in de kleuren van de thuis club ,, maar, dat kon natuurlijk toeval zijn ..toch
??? ..afijn door toch de spanning van voor een volle tribune spelen viel uit eindelijk toch de
1-0 en nog een aanval van hun ,,,op de paal ; pfffff effe adem halen..en toen werd de
wedstrijd stil gelegd,,,,,,,,wat nu ,,,,, onze mascotte …onze beer onze steun en toeverlaat die
ons zoveel prachtige wedstrijden heeft behoed voor doelpunten moest weg uit het doel .. wat
een intimidatie van de tegen stander ,, maar toch heeft dat het vuur in ons aangewakkerd
want de kolen werden nu pas echt opgestookt en ja hoor 1-1 door de emotie ben ik vergeten
wie hem scoorde maar ja we stonden weer gelijk..toen een echte VLIEGER van Joya en Ilva
maar de langste verdedigster van de tegenstander wist jammer genoeg met de moed de
wanhoop de bal te onder scheppen en weer een aanval van hun maar daar stond Naomi weer
goed te keepen na goed over en weer handbal van oranje nivo , braken hun weer door maar
daar stond Lois te blokken maar de scheidsrechter zag er een zware overtreding in en
zwaaide met haar/zijn [ dat wisten we toen nog niet ] boekje en waarvan wij dachten dat het
de achterkant van het boekje was bleek t toch een GELE KAART te zijn ,aangeslagen nam
Lois even plaats op de bank en werd getroost door de steun van de vele meegereisde
supporters waaronder haar vader die haar die avond op een lekkere big mac zou trakteren zo
is ons beloofd,,toen toch 2-1 maar daar was Ilva met een uitbraak 2-2 en weer 3-2 en
daarop een uitbraak van Joya 3-3 en nog een paar minuten op de klok voor de rust ,,
poehhh,,, konden we misschien met een gelijk spel de rust halen maar toen een crusiale fout
van de scheidsrechter zeker een halve meter in de cirkel maar de scheids keurde het
doelpunt goed 4-3..na veel BOE geroep en de woorden van THUISFLUITER door de heer
M . Zomerdijk werd hij door de scheidsrechter verbannen naar de kantine waar we toch net
om een koppie gingen ,,, Marco gauw een andere kleur jas aan en op een ander plek zitten en
het spel ging weer beginnen met Ilva op doel begonnen we aan de 2e helft en al gauw gingen
we in de aan val 2 ballen op de paal… hoe kan dat nu , volgens de heer M .Zommerdijk
hadden ze het doel kleiner gemaakt in de rust dat had hij gezien tijdens zijn verbanning naar
de kantine,,wat moesten we daar nu weer mee ,,TIME UIT..meiden de ballen krapper gooien
in doel was oplossing van Judith en Carola ,,, TOP,,,en ja hoor 4-4 en Joya maakt 5-4 peter
de vader van Ilva werd zo nerveus dat hij in plaats zijn banaan de schil zat op te eten ,maar
de wedstrijd gaat verder toen weer een gele kaart maar deze keer voor de tegenstander
gelukkig en gauw keepers wisseling en Naomi [speelster van de dag ] weer op doel die
formidabel stond te keepen en de tegenstander moedeloos maakte omdat niks meer lukte''.en
onze verdediging stond als een huis,,, de tegenstander kon er op geen enkele manier doorheen
komen met een zeer sterke Mandy en Channe in de hoeken en daar tussen Beau , Britt en
Lois en in de aan val Ilva en Joya Maar het werd toch 5-5 .na een overtreding op Britt die
telkens door de tegenstander werd gestrand in haar pogingen kregen we een shootout die
werd door Joya binnen gegooid en de tribune veerde op 6-5 met nog 2 minuten op de klok
kon de overwinning ons toch meest niet meer ontglippen en na weer een goede redding van
Naomi gooide Ilva de 5-7 binnen en ontplofte de tribune van de meegereisde supporters van
vzv en [ we hebben kaartjes van de heren Zomerdijk en Groen neer gelegd voor evt
timmer en schilder werk voor een nieuwe tribune ] en daar kwam het verlossende
fluitsignaal van de scheidsrechter … alsof we wereldkampioen waren zo was de stemming en
na een vreugde dans in de kleedkamer [ zie de vzv site ] konden we in feest stemming terug
naar het veld waar het nog gezellig bleef tot in de laate uurtjes……………… tot de volgende
keer maar weer
Vader van Channe
Zaterdag 12 maart VZV D1-Dynamo D1
Vandaag moesten we tegen Dynamo. Ik kon me de uitwedstrijd tegen Dynamo in
Schermerhorn nog goed herinneren. Die wonnen we in een hele vervelende wedstrijd
uiteindelijk met één doelpunt verschil. Sacha scoorde daar het winnende doelpunt. Dus
vandaag begonnen we heel geconcentreerd. En dat hielp. Dynamo werd in de 15e minuut van
de eerste helft al moe en kwam heel moeilijk door onze verdediging heen. De aanval ging in
deze wedstrijd ook weer beter en er was een paar keer goed en mooi overspel. Er werd lekker
doorgewisseld en bijna iedereen pakte een doelpuntje mee. We wonnen de wedstrijd dit keer