SEIZOEN 2015-2016
FC HOENSBROEK HOUDT HET LANG SPANNEND
Zondag 14 februari 2016.
Competitie: FC Hoensbroek 1 – RKVV Neerbeek 1 : 3-1(2-1)
Scoreverloop: 4e min. 0-1 Michael Mehmet, 26e min. 1-1 Titom Tjokrokoesoemo, 44e min. 2-1 Mitch
Reijntjens en 87e min. 3-1 Marc Wanders(pen.).
FC Hoensbroek heeft dankzij een prima overwinning weer enige aansluiting gekregen met de subtop.
RKVV Neerbeek, dat nog een goede kans maakte op de 2e periodetitel, werd met een 3-1 nederlaag
huiswaarts gestuurd. De thuisploeg maakte het zichzelf ontzettend moeilijk, door een hoop kansen
om zeep te helpen.
De gasten kwamen beter uit de startblokken. Knullig balverlies van Remco Theunissen werd door
Michael Mehmet met een prachtige stift genadeloos afgestraft: 0-1. Niet veel later had ook de 0-2 op
het scorebord kunnen staan. Gelukkig voor Hoensbroek had Wesley van der Sluijs het vizier niet op
scherp staan en schoot slechts voorlangs. Voor de thuisclub het sein om een tandje bij te schakelen.
Zo had Mitch Reijntjens een paar tellen later de 1-1 op zijn schoen liggen. Robert Wijnen verlengde
prima met zijn hoofd waarna Reijntjens doelman Glenn Reiners op zijn weg vond, Nog geen minuut
later had FC Hoensbroek wederom het geluk niet aan zijn zijde. Nu kopte Titom Tjokrokoesoemo op
aangeven van Remco Theunissen slechts tegen de paal. Halverwege de 1e helft was de verdiende
gelijkmaker toch een feit. Robert Wijnen bediende Titom Tjokrokoesoemo op maat, die nu wel
simpel kon binnentikken: 1-1. Niet veel later kwam Mitch Reijntjens namens Hoensbroek slechts een
teenlengte te kort om een scherpe voorzet van Robert Velraeds binnen te glijden. Op slag van rust
was er toch de voorsprong voor de formatie van Roger André. Een vrije trap van Mitch Reijntjens
werd door Jane alleman gemist waardoor FC Hoensbroek met een 2-1 op het scorebord ging rusten.
Na de thee ging de stormloop van de “Blauw-Witten” onverminderd door. Zo kopte Pascal L’Abee op
de vuisten van Reiners en faalde Mitch Reijntjens jammerlijk oog in oog met diezelfde Reiners. Ook
de rebound was niet aan Titom Tjokroekoesomo besteed, die nipt overschoot. Aan de overzijde
mocht FC Hoensbroek van geluk spreken, dat Michael Mehmet een dot van een kans niet wist te
verzilveren. Hierna verzuimde FC Hoensbroek tot viermaal toe de wedstrijd definitief op slot te
gooien. Want prima kansen waren niet aan Titom Tjokrokoesoemo, Robert Wijnen, Mitch Reintjens
en Swen Cornelissen besteed. Vlak voor tijd kon de André-equipe wel opgelucht adem halen. Vanaf
de stip was het Marc Wanders, die de eindstand op 3-1 bepaalde.