Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 15 januari 2016 nummer 18

Download Report

Transcript Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 15 januari 2016 nummer 18

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 15 januari 2016 nummer 18

Krachtgroep donkerblauw

Afgelopen dinsdag hebben we onze eerste krachtgroep ouderavond gehad. Op zo’n ouderavond wordt er een ouder van elk kind, dat in een krachtgroep zit uitgenodigd om mee te denken over een aantal onderwerpen. Hieronder kunt u een inventarisatie van uitspraken en reacties van die avond lezen. Wij hebben het ervaren als een positieve avond die ons weer nieuwe inzichten bracht. Juffrouw Ruth startte de avond met een korte presentatie. Ze legde uit waar de krachtgroep donkerblauw voor staat en welke activiteiten ze met de groep hebben uitgevoerd. Krachtgroep donkerblauw is de ambassadeur van deze kleur in de school, maar de waarden zijn voor alle kinderen belangrijk. Donkerblauw staat voor “zeggen wat we graag willen”.

Eerste indruk ouders:

“Ik weet nu waarom roze niet meer in is, maar blauw.” Alle kracht kleuren worden binnen de groep behandeld. “Welke kracht staat centraal?” Kalender van de kracht van 8 hangt in de groepen. Groen staat nu centraal. “Hoe is de groep tot stand gekomen?” Willekeurig verdeeld.

Kernwaarden:

Zijn de kernwaarden herkenbaar? Plezier, Kwaliteit, Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Eerlijkheid Missen jullie als ouders dingen?

Kernwaarde Kwaliteit:

“Ik vind dat jullie echt meters maken. Het is een rumoerige tijd geweest en wij ervaren nu rust. Het kan niet anders dan dat er hard gewerkt wordt met zo’n resultaat. We hebben wel zorg over al die prachtige ambities - kunnen jullie het waarmaken?” “Het fijne nu is dat alles duidelijk is. Overal mag je hetzelfde en teamleden vallen elkaar niet af. De school is heel uitnodigend, iedereen werkt samen.” “Bij de kleutergroepen gaat het misschien te snel. Mijn kind is de hele week aan het kleien en met de lego spelen. Is dat de bedoeling?” “Goed dat bijgesteld wordt als er iets bedacht wordt dat anders werkt. Er is geen eigenwijsheid om iets door te drukken.” “Er is

eerlijkheid

, ouders worden meteen ingelicht. Er wordt nu bijvoorbeeld gezegd: We weten niet precies wat we moeten doen, maar we gaan dingen proberen”. “In hoeverre is de gemeente en de politie betrokken bij de verkeerssituatie?” Actie: Communiceren naar Pomphuiske. Te veel fietsende ouders /ouderen op de stoep.

Kernwaarde Veiligheid:

“Ik moest eerst wennen aan de binnentuin maar ik vind het nu een prettig gevoel. Gymmen in hun ondergoed? Reden voor gymkleding. Folie voor de ramen? Gluurders? Geen kinderen op facebook ( foto’s gymzaal)” Tussendeuren worden opnieuw ingesteld zodat men niet zomaar de school in kan. “School waar bier wordt gedronken? Is dat de bedoeling?” Voor Thuiskamer geldt: Alcohol na 19.00 uur. Peukenbakken voor het Helvoirthuis?

Internet-veiligheid Kinderen van groep 8 de telefoon gebruiken voor een les? Educatief?

Internet-veiligheid

“Kinderen van groep 8 mogen die de telefoon gebruiken voor een les? Educatief? Langzaam mee om leren gaan. Ouders en kinderen weten wat de afspraken zijn.” Afspraken: in klas na half negen elkaar niet meer appen. “Mooi dat een groep die afspraken maakt.” “Cases zijn nodig en geven aanleiding om het er over te hebben. Het zou helpen als school en ouders dezelfde regels hebben. Samen met de kinderen kijken naar regels en die naar elkaar communiceren.” “Als school mag je een rode draad geven. Ik onthoud veel minder omdat ik de informatie altijd tot mijn beschikking heb.” “Telefoons worden in kluisjes bewaard. Mediawijsheid is niet genoeg, het zit in het dagelijks handelen. Bij een feestje, bij ouders thuis, telefoon inleveren. Interactie tussen de kinderen belangrijk. Het is een belangrijke les om samen op te pakken.”

Zou u een dag mee willen kijken in de groep?

“Klasbord is heel positief, is al een kijkje in de groep. Ik hoef niet de hele dag mee te kijken. Klein groepje ouders die reageert op Klasbord? Waarom moet het meer?” “Ik zou wel graag willen kijken. Kind centraal : het moet wel onderwijs blijven.” “Groep 6: Kort en bondig- een week update heel fijn om op deze manier te weten wat de komende week centraal staat in de groep. Verplicht je dan je collega’s ook om een keer per week dit te doen?” “Leerkracht moet ook tijd hebben om een les goed voor te kunnen bereiden, een sausje aan de les kunnen geven. Er zijn verschillen bij collega’s in hoe zij ouders informeren en die verschillen mogen er zijn. Wat past er bij je?” “Kind heeft een eigen leven op school. Hoef je niet als ouder continu bij te zijn.” “Vinden leerkrachten het een prettig idee als er ouders in de klas te komen?” Ruth geeft aan dat ze het juist prettig vindt om de ouders beter te leren kennen en dat het leuk is als de kinderen trots hun werk kunnen laten zien. “Het voelt door de trap naar boven nu eerder een drempel om naar de klas te gaan.”

Communicatie:

“heel goed, nieuwsbrief, Parnassys. Goede update in de nieuwsbrieven. Kort en duidelijke informatie. Toegevoegde waarde.” “Op deze avond worden vele meningen gegeven - hier kun je niet allemaal aan voldoen. Jullie zijn de professional!” De avond geeft voor de school input en dat is fijn. We kunnen niet aan alle input voldoen, het is belangrijk te weten hoe ouders de ontwikkelingen ervaren en het geeft ons inzicht. Een mooi interactief uur, bedankt!

November / December

jan

jan feb Krokusvak feb feb 18 Info avond GMR verg 19

25 26 1 2 8 9 15 22 23

20

Krachtgroep en

21 22

27 28 29 3 4 Portfolio mee Mr vergadering 5 Carnaval op school 10 11 12 16 kind-oudergesprekken 17 kind-oudergesprekken 18 kind-oudergesprekken 19 Type tuin diploma 24 Voorleeswedstrijd 25 26

Lege batterijen en cartridges lever ze in!!!

De inzamelton (blauw) voor batterijen en doos (wit) voor cartridges staan in onze Create. Al een aantal jaren worden op onze school lege batterijen en lege cartridges ingezameld. Voor elke kilo batterijen en elke toner of cartridge ontvangt de school een financiële vergoeding in de vorm van waardebonnen. Deze keer hebben wij buiten- en binnenspelmateriaal besteld voor deze bonnen. Blijven jullie meesparen? Wij kunnen er veel leuke dingen mee doen voor de kinderen!

Sluitingstijden van de schooldeuren.

Deze week zijn er aanpassingen uitgevoerd op het systeem van de deuren in de school i.v.m. veiligheid en overzicht. Om ervoor te zorgen dat er niet zomaar mensen in de school kunnen, kan men nu, als de tussendeuren dicht zijn op de gangen, alleen naar binnen met een speciale chip. Iedereen kan ten alle tijde de school uit met een druk op de knoppen die aan de muren zijn gemonteerd. De knoppen zijn nu hoger gemonteerd. De grootste verandering gaat over de tussendeuren boven op de 1 hier weer even aan moeten wennen en bekijken hoe dit loopt. e etage op de gang. Deze gaan om 9.45 en om 13.30 dicht. U kunt dan de school binnen komen door aan te bellen bij de ingang van de school. Deze deur is nu zo ingesteld dat u niet hoeft te bellen tussen 8.15- 8.45 en tussen 13.00 tot 13.30. Na deze tijden kunt u aanbellen om de school binnen te kunnen. We zullen ook

Komende maandag ouderavond Motoriek

Wij zijn blij verrast dat zoveel mensen zich al hebben aangemeld voor de ouderavond met Hanneke Poot komende maandag. Het wordt druk, maar aanmelden kan nog. Mail dan [email protected]

De avond duurt van 20 uur tot 22 uur. Inloop in de huiskamer vanaf 19:30 uur en er is een korte pauze. Koffie en thee te koop (€1, 60) aan de bar van de Huiskamer van ons HelvoirThuis. We stellen het op prijs als u op de fiets of te voet komt, want veel mensen uit Haaren zullen met de auto komen en parkeerruimte nodig hebben.

Wat fijn! Een zoon! Gefeliciteerd !

Juffrouw Jolanda is bevallen van een zoon. Zijn naam is Julian. Moeder en zoon maken het goed en het is een wolk van een baby.

Verkeerssituatie rondom de school

De afgelopen periode hebben we intensief hulp gezocht voor het brigadieren. Vanuit de oproepen aan ouders zijn helaas niet voldoende aanmeldingen gekomen om te kunnen starten met brigadieren. Dat betekent dat u als ouder zelf verantwoordelijk blijft voor het veilig halen en brengen van uw kind. Ik hoop ook echt dat ouders elkaar onderling weten te vinden en elkaar ondersteunen. Ik blijf enorm mijn best doen om de verkeerssituatie bij de gemeente en de politie onder de aandacht te houden. Ook de heer Wil Vranken, de uitvoerderbestuurder van SKOH zal hierop toe zien.

Speelmateriaal met de opbrengst van de lege batterijen en cartridges Verzamelen op het schoolplein voor de groepen 1 t/m 3

Net voordat we startten in het nieuwe gebouw hebben we afgesproken met de kinderen en met u dat we verzamelen op het schoolplein. Dit omdat het dan voor de kinderen en voor de leerkrachten overzichtelijk blijft als de kinderen opgehaald worden. Ouders en wij ervaren nu dat er veel ouders/grootouders op de stoep de kinderen opwachten.

Graag weer afspreken met uw kind om op het schoolplein uw kind op te wachten, zodat het overzichtelijk blijft.