Wedstrijdcoördinator jeugd: Louis van den Boogaart
Beste jeugdspelers(ster) a.s. zaterdag 28 februari 2015 kan er voor de laatste keer de
vergeten trainingspakken e. d. worden afgehaald door de recht hebbende speler(ster). Daarna
wordt deze trainingspakken verkocht/geveild aan de hoogst biedende en de opbrengst komt
Zaterdag 21 februari en zondag 22 februari
Gloria-UC 1 - Advendo 1
0–1
Gloria-UC nog last van Carnavalskater
Ten eerste wil ik respect betuigen aan onze doelman Brent Soentken. Na een zware week
waarin zijn oma overleed om het dan toch nog te kunnen opbrengen om onder de lat te gaan
staan, KLASSE! Namens heel Gloria-UC wensen wij de Familie Soentken veel sterkte toe de
komende tijd.
Dat ook de Glorianen carnaval hadden gevierd was wel te zien. De jonkies Jorn de kort en Bas
Kielenstijn die hun debuut konden maken bij het eerste waren allebei afwezig. Jorn die nog
last had van een carnavalsgriepje en Bas die zich bij CV. De Heggenduikers had aangesloten.
Misschien toch maar een andere carnavalsvereniging zoeken volgend jaar. Daarnaast was Dré
half fit omdat hij iets te ruig heeft gedaan in de Moshpit van de Lindeboom en viel Kevin
Peeters uit in de warming up met een liesblessure.
Om 14.30 uur floot de goed leidende scheids voor de wedstrijd nadat onze mascotte Rens
Remmers al het goede voorbeeld heeft gegeven om de bal in de goal van de tegenstander te
schieten. Sportpark Boschoven was goed gevuld en met een stralend zonnetje erbij moest het
een mooie voetbalzondag gaan worden.
Advendo begint sterk aan de wedstrijd en zet Gloria meteen onder druk. Het eerste echte
gevaar komt pas in de 11e minuut. Een Advendo speler slingert de bal vanuit een ingooi voor
de goal en plots komt die voor een teamgenoot en deze schiet onbeheerst de 0-1 binnen! Het
eerste gevaar van Gloria komt pas in de 20e minuut. Na een solo van Niels komt de bal voor
de voeten van Mike Anthonissen maar zijn schot wordt afgeketst via een Advendo speler. De
nummer 9 van Advendo met zijn Zeefuik postuur komt dichtbij de tweede goal van Advendo.
Vanuit een corner in de kluts krijgt de spits de bal voor de voeten en twijfelt niet. De bal spat
uiteen op de lat. Misschien wel het mooiste wat het publiek kreeg te zien de eerste helft was
de actie van Roy vd Broek. Expres voor het publiek maakte hij een mooie ‘Zlatan’ Hakje om de
spits Niels te bereiken. Helaas mislukte deze prachtige actie.
De grootste kans van de eerste helft komt op de naam van Niels. Na een welbefaamde solo
komt hij via de kluts voor de keeper. Enige minpunt dat hij op links uit komt en niet op zijn
ijzersterke rechtse. Hierdoor moet hij nog een keer draaien en is de kans verkeken.
De tweede helft begint en Advendo heeft moeite met de snelle Niels. Hij wordt daardoor in de
48e minuut gevloerd en Gloria krijgt een vrije trap. Kicker Youri eist de bal op, hij neemt drie
stappen terug en twee stappen naar rechts. Hij neemt een aanloop en schiet……..FIELDGOAL!!!
Scouts van de NFL (National Football League) zouden hier van smullen. Helaas voor Gloria is
het voetbal en niet football. Er gebeurd weinig in de tweede helft en beide teams spelen
ondermaats. Gloria is niet bij machten om het de tegenstander lastig te maken. In de 65e
minuut is er een vervelende kopduel tussen Ben Vlemminx en een speler van Advendo. Ben
moest bloedend van het veld met een hoofdwond. Een hersenschudding kan hij niet hebben
want die heeft hij geen, aldus het publiek. Flauwe humor van onze supporters. Ben wordt
vervangen door Koen vd Broek.
De spits van Advendo probeert de bal in de 70e minuut te scoren op een manier dat Maradona
ook wel eens heeft gedaan. Alleen nu zonder succes en met een gele kaart. Advendo krijgt nog
een grote kans na een snelle omschakeling. De rechtsbuiten gaat op Brent af maar onze
keeper speelt een puike wedstrijd en redt Gloria-UC. Gloria houdt hoop en probeert met de
ingevallen Max van Wijnen en Anton Snels nog wat te forceren. De enige echte kans komt in
de blessuretijd. Een vrije trap op de rand van de zestien. Deze wordt goed gepakt door de
keeper van Advendo en zo fluit de scheidsrechter af. Eindstand 0-1.
Van Gloria kant was het een matige wedstrijd met weinig strijd en beleving. Komende zondag
gaan de Blauw-witten op bezoek bij koploper VV Gilze. Een lastige wedstrijd maar er liggen
mogelijkheden. Alle supporters bedankt voor jullie steun en we hopen dat we komende zondag
weer op jullie steun kunnen rekenen.
Opstelling: Brent Soentken, Roy Beerens, Ben Vlemminx(Koen vd Broek), Bram Peeters, Youri
Maas, Roy Bernearts(Anton Snels), Mike Anthonissen, Teun Laurijssen(Max van Wijnen),
Michel vd Broek,Roy vd Broek, Niels Lambregts
Spreuk van de week: “Carnaval maakt meer voetbal kapot dan je lief is”!
Uw reporter Stefan “TAK” Beerens
Gloria-UC 2 - Rijen 3
5–0
Gloria 2 geeft Rijen een lesje in effectief voetballen.
Er bestaat een voetbalwet die zegt dat wanneer je beter bent dan de tegenstander maar je
maakt de kansen niet dan scoort de tegenstander zeker. En vanmiddag kwam die wet in het
voordeel uit voor Gloria 2. Met deze toevoeging dat er vandaag een keeper (Tom van de
Veeken) in de goal stond die niet te passeren was en hard klopt op de deur van Gloria 1.
De vooraf besproken tactiek had al na 5 minuten effect. Luc Vromans’ scoorde de 1-0, zoals ie
had beloofd aan de trainer bij het betreden van het veld en Gloria zat al vroeg in een zetel.
Althans dat dachten we. Maar die tactiek kon al na 6 minuten in de prullenbak. Rijen speelde
een goed potje voetbal en creëerde slim kansen. In plaats van op hun helft te spelen speelde
het spel zich voornamelijk af op onze eigen helft en dat w as nou net niet de bedoeling. Onze
enigszins geïmproviseerde achterhoede waarvan alleen Maikel Cranenbroek normaliter deel
van uitmaakt werd zwaar op de proef gesteld. Carnaval en de griep had zijn tol geëist en diepe
sporen achtergelaten inde selectie. Liefst 4 basisspelers werden gemist. Toch bleven we
overeind en dat was vooral te danken aan een grandioze Tom Veeken en een zeer solide
spelende Maikel Cranenbroek.
De rest speelde ver onder hun niveau en sjokten voort op het veld alsof ze nog in de polonaise
liepen. Cas was geen schim van de speler die bij Dongen uit goed inviel en Thijs liep meer
tegen zich zelf te voetballen en trapte ook in zijn eigen schijnbewegingen In de pauze deed de
technische staf een poging om het team toch weer op scherp te zetten. Een prima steekbal
van Nick ( in het veld gekomen voor Cas) kwam bij Max en in een 1 tegen 1 duel met de
keeper liet hij die kansloos en scoorde de 2-0. He he, dat gaf een beetje lucht. Omdat Thijs erg
moe was en ook niet tevreden was met zijn eigen spel en dat van de scheidsrechter werd hij
gewisseld. Alleen Cas kwam voor die positie nog in aanmerking en dat betekende na zijn
wisselbeurt toch weer een come back in deze wedstrijd. Eerst moest Cas echter nog even door
de mentale wasstraat en kreeg het advies zich alleen op het voetbal te concentreren en niet op
zijn schoenen, het gras of de blauwe lucht. Dat hoef je tegen Cas niet twee keer te zeggen en
bijna op identieke wijze schoorde hij achtereenvolgens de 3-0 en de 4-0.
Uiteindelijk schoof Bart Kusters de 5-0 nog binnen en konden we opgelucht ademhalen toen de
scheids af floot. Hopelijk zijn alle zieken en geblesseerden komende zondag hersteld en
kunnen we onze jacht op het kampioenschap voortzetten.
Man of the match: Tom Veeken en Maikel van Cranenbroek