Infobulletin Maart - Oosterhoogebrugschool

Download Report

Transcript Infobulletin Maart - Oosterhoogebrugschool

Maart 2014

In dit nummer:

- noodeditie infobulletin - good practice op de Oosterhoogebrugschool - personele ontwikkelingen - Eindcito groepen 8 - sportdag handbal voor groep 4 & 5!! - GymFun - agenda

Noodeditie infobulletin

Omdat juf Tiny vanwege afwezigheid niet in staat is het infobulletin te laten verschijnen, krijgt u van ons deze aangepaste ‘noodeditie’.

Personele ontwikkelingen

Er valt deze keer veel te melden.  Meester Johan is weer terug in zijn groep 6.  Juf Tiny (groep 7) is nog herstellende. Meester Bas blijft dus werkzaam in deze groep.  Juf Esther (groep 1/2) is gestart met haar zwangerschapsverlof. Juf Laura is nu tot aan de zomervakantie van maandag tot en met vrijdagmorgen werkzaam in de groep.  Juf Marije (groep 4) start op woensdag 26 maart. Juf Marije heeft nog ouderschapsverlof en is daarom werkzaam op de maandag, dinsdag en woensdag. Vanwege formele regelgeving mag juf Sandra de donderdag en vrijdagmorgen niet meer invullen. Daarom hebben we juf Jacolien gevraagd om op de donderdag en vrijdagmorgen de lessen in de groep te verzorgen. Juf Jacolien kent onze school en is ook al werkzaam geweest in groep 4.

Eindcito groepen 8

Het was natuurlijk weer een spannende tijd: wachten op de Eindcito van de groepen 8. Als school hebben we het dit jaar goed gedaan. Onze schoolscore is 537,3 en ligt daarmee enkele punten boven de grens die geldt voor onze school. Nieuw dit jaar is dat formeel de Eindcito niet of nauwelijks een rol meer speelt met betrekking tot de toelating naar het VO. Dit komt omdat we in Groningen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn gaan werken met De Plaatsingswijzer. De Plaatsingswijzer is een administratief programma waarin we de midden- en eindtoetsen van de Cito van de leerjaren 6 en 7 en de Cito middenscore van groep 8 moeten invullen. Op basis van de ingevulde scores op de betreffende toetsen laat het programma zien wat een passend advies voor het voortgezet onderwijs is. Dit jaar kunnen de leerkrachten in een gesprek met het voortgezet onderwijs gezamenlijk, mede ondersteund door de uitkomst van de Eindcito nog beredeneerd afwijken van het advies. Vanaf het komend schooljaar zal de Eindcito later worden afgenomen, waardoor de Eindcito geen rol meer speelt in de toelatingsprocedure.

Good practice op de Oosterhoogebrugschool

Eén keer in het jaar krijgen de leerlingen van de groepen zes van de Groningse Oosterhoogebrugschool een heel speciaal concert voorgeschoteld! Eerstejaars studenten van het Prins Claus Conservatorium komen op school om de kinderen in hun schoolomgeving te observeren. Ze praten met de kinderen over wat ze al weten en over hun interesses. Naar aanleiding van die gesprekken maken de studenten dan twee muziekstukken, die ze op school komen presenteren. Na afloop wordt het concert met de leerlingen besproken. Dit jaarlijks terugkerende concert is een jaar of acht geleden tot stand gekomen. Tine Stolte van het P.C. Conservatorium vroeg de school of eerstejaarsstudenten iets met en voor de kinderen mochten doen. Daar is de school toen graag op ingegaan! Roel de Jonge, destijds leerkracht aan de Oosterhoogebrugschool, deed elk jaar al met zijn groep een project op het gebied van klassieke muziek en daar sloot deze vraag heel mooi bij aan! Het project bestond uit het aanbieden van voor kinderen toegankelijke muziekstukken: Piccolo en Saxo, Peter en de Wolf, De tovenaarsleerling van Dukas, De Schilderijententoonstelling en De Nacht op de Kale Berg van Moussorgsky, De Vuurvogel van Stravinsky e.d. Na het luisteren van deze stukken kregen de kinderen allerlei opdrachten: tekeningen maken, een verhaal maken, een quiz over de fragmenten van de Schilderijententoonstelling en welk instrument hoor je, kijken naar de oude Fantasiafilm van Walt Disney (Tovenaarsleerling en Nacht op de Kale Berg). Tenslotte was er een presentatie van de kinderen voor hun ouders. De studenten zijn elk jaar weer erg enthousiast en de kinderen vinden het elk jaar fantastisch. Vooral als ze mee mogen doen door te zingen, geluiden en bewegingen te maken. De medewerkers die dit project elk jaar weer mogelijk maken zijn Tine Stolte, kerndocent Instrumentale Docentenopleiding van het Prins Claus Conservatorium en Roel de Jonge, voormalig leerkracht van de Oosterhoogebrugschool. Gertrude Kokke, adviseur cultuureducatie, Centrum voor de kunsten. Op www.cultuureducatiestad.nl

vindt u onder cultuureducatie het kopje Good Practice Onderwijs ook een opname van Good Practice op de Oosterhoogebrugschool.

Sportdag handbal voor groep 4 & 5!!

Op maandag 17 maart deden alle groepen 4 en 5 uit Lewenborg mee aan de sportdag handbal! De sportdag werd georganiseerd door Bslim Lewenborg, in samenwerking met de handbalvereniging V & S en de talentenhandbalklas van het Werkman College. Er zijn spannende en sportieve wedstrijden gespeeld, en fanatiek geoefend bij alle verschillende oefenvormen. Zou je nog vaker willen handballen? Kijk dan op de website van V & S Groningen www.handbalgroningen.nl

We hopen je snel weer te zien op een van de activiteiten van Bslim of bij de handbaltraining. Bslim Lewenborg

GymFun

Een extra sportactiviteit in de gymzaal van de Schakel. Iedere vrijdagmiddag van 13.15 uur t/m 14.15 uur in de gymzaal van de Schakel geeft meester Joshua een extra sportactiviteit. Deze activiteit is voor leerlingen uit de groepen 3 en 4. Verschillende sporten komen hierbij in blokken aan bod. Leuk om een sport te ontdekken of gewoon lekker te sporten. Kijk op de posters in school en op het Bslim bord voor meer informatie!

Agenda

Paasvakantie Meivakantie vrijdag 18 april tot en met maandag 21 april maandag 28 april tot en met vrijdag 9 mei