Transcript SVEB nog steeds puntloos

Opstelling SVEB : Caspar Lijnders, Tim Brouwers, Thijs de Mulder, Jasper Janssen ( Rob
Cleven ), Sjors Schatorjé, Robbert van Dijk ( Steff Hermans ), Joris de Mulder, Joep
Beurskens, Giel Seuren ( Maik Vermazeren ), Machiel van Helden, Rick Tissen.
De aftrap van SVEB-DEV vond eigenlijk al op de vrijdag vóór de wedstrijddag plaats.
Journalist Qasim Hakim vond het blijkbaar nodig om in een artikel op de sportpagina’s van
de Limburger het belang van deze wedstrijd te vermelden, maar het hoofddoel van dit
schrijvertje was om speculaties in de wereld te brengen. Hij heeft het over boze tongen die
beweren dat het niet zou boteren tussen de trainer en de spelers en dat dit de reden zou zijn
voor de zwaar tegenvallende prestaties van SVEB. Van wie deze boze tongen zijn staat
natuurlijk niet in het artikel, want dat zouden de boze tongen zelf niet leuk vinden. Deze
Qasim Hakim zou in de leer moeten gaan bij zijn collega Sven Poels die op maandag na de
wedstrijd de ware reden voor de tegenvallende prestaties in de krant beschreef, namelijk de
jeugdigheid en onervarenheid van het eerste elftal van SVEB.
Nu de wedstrijd zelf. Bij SVEB was Joris de Mulder, voorgaande jaren telkens de topschutter
van SVEB, in deze competitie voor het eerst van de partij na een vervelende enkelblessure.
Net binnen het kwartier kreeg Joris de Mulder zijn eerste schietkans maar zijn vizier stond
nog niet helemaal scherp en van 20 meter vloog de bal over. In het eerste half uur golfde
het spel op en neer en waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. In de 32e minuut
was het raak. Een lange bal van achteruit werd door Rick Tissen zijwaarts doorgekopt naar
Joep Beurskens en deze schoot de bal vanaf 25 meter met een boog over de voor zijn doel
staande goalie van DEV. Voor de 4e keer ( !! ) in 7 wedstrijden kwam SVEB met 1-0 vóór.
De voorsprong gaf SVEB vleugels en er waren nog enkele grote kansen voor de thuisploeg.
SVEB deed zichzelf duidelijk tekort door niet met 2-0 of 3-0 naar de thee te gaan.
Het eerste hachelijke moment in de tweede helft was voor het doel van SVEB. In de 60e
minuut werd een voorzet vanaf links bij de 2e paal teruggekopt, de bal ging voor het doel
langs en kon nog ternauwernood bij de 1e paal tot hoekschop worden verwerkt. 3 minuten
later werd een snelle uitbraak van SVEB slecht uitgespeeld. Giel Seuren en Rick Tissen waren
niet in staat om een “2 tegen 1” situatie te verzilveren en zodoende bleef de marge slechts
één doelpunt. Waar in veel situaties de voorhoede van SVEB vaak veel te onrustig en
gehaast is, is onrust ook een euvel wat de achterhoede vaak parten speelt. Zo ook in de 66e
minuut. Een corner van DEV vanaf links zorgde voor veel verwarring in de SVEB-defensie
waarna uiteindelijk Rick Broeren bij de ongedekte 2e paal de 1-1 kon binnentikken. Nog geen
3 minuten later kreeg Joris de Mulder de mogelijkheid om SVEB wederom op voorsprong te
zetten. Dit keer had zijn schot wel de goede richting, maar ontbeerde het kracht. In de 75e
minuut mocht DEV wederom een corner nemen en ook dit keer was het bij SVEB weer alle
hens aan dek. Nu komt een andere tekortkoming van SVEB aan het licht, namelijk een
gebrek aan lengte. Eerlijkheidshalve moet wel worden vermeld dat de corner door Dieuwe
Geurts op een fantastische manier werd binnengeknikt. De 1-2 was een feit. Vol overgave
ging SVEB daarna op zoek naar de gelijkmaker. Echter zonder succes. In de 84e minuut leek
DEV definitief de nekslag uit te delen aan SVEB. Een zeer dubieuze penalty werd door
Dieuwe Geurts benut : 1-3. En terwijl de spelers van DEV in de laatste minuten meer op het
veld líggen dan stáán, kwam SVEB na een fout van de doelman van DEV door Rob Cleven
nog op 2-3. Even leek het er op dat ook de 3-3 er nog in zat, maar dit keer maakte de
doelman van DEV zijn eerdere fout goed door een hard schot van Rick Tissen uit de hoek te
ranselen, zodoende bleef de 2-3 op het scorebord.
Opvallend is de tomeloze inzet van dit jeugdige SVEB. Dit is een bewonderenswaardige
teamprestatie. Daar kan het artikeltje van Qasim Hakim niets aan veranderen.