BEWONERSINFORMATIE UILENSTEDE 500 EN 502

Download Report

Transcript BEWONERSINFORMATIE UILENSTEDE 500 EN 502

BEWONERSINFORMATIE UILENSTEDE 500 EN 502

Klussen

Wil je iets in je kamer veranderen? Lees dan eerst de folder Veranderingen en onderhoud . Er mag niet in de muren worden geboord. Aan de muren kunnen geen kasten of andere zware dingen worden opgehangen. Zet dus staande kasten of meubels neer. Waarom mag je geen zware dingen ophangen? De muren zijn niet van beton; het zijn gipswanden met isolatiemateriaal. Iets zwaars blijft niet hangen en door de val krijg je grote gaten in de muur. De geluidsisolatie neemt daardoor af, waardoor je woning gehoriger wordt en ook de brandwerendheid van de woning wordt aangetast. Waarom zijn de muren niet van beton? Dit is een goedkopere vorm van bouwen, waarmee wij de huur voor studenten betaalbaar kunnen houden en huurtoeslag mogelijk is. Je mag ook niet boren of spijkeren in vloeren, tegels, raam- of deurkozijnen. Wil je een lamp aansluiten, schakel dan eerst de stroom uit.

Elektra

In het rechterbovenkastje in de keuken zit de meterkast met automatische zekeringen (zie foto). Automatisch betekent dat je geen zekeringen hoeft te kopen. Elke zekering bedient een groep: Groep 1: woonkamer en keuken Groep 2: Badkamer en keuken Groep 3: Kookplaat en keuken

Kortsluiting

: valt de stroom in je woning uit, controleer dan altijd eerst de meterkast. Als er kortsluiting is, staat één van de zekeringen (handeltje) naar beneden. Meestal hoef je alleen deze zekering weer naar boven te duwen. Schiet de zekering weer naar beneden, dan veroorzaakt één van de aangesloten elektrische apparaten kortsluiting.

Oplossing:

- trek alle stekkers uit de stopcontacten; - druk de zekering naar boven; - steek de stekkers één voor één weer in het stopcontact. Schiet de zekering weer naar beneden, dan weet je welk apparaat kortsluiting veroorzaakt.

Staat er geen enkel zekering naar beneden? Informeer bij de buren of zij ook geen stroom hebben.

Bel dan DUWO Onderhoud en meld dat je in jouw woning geen stroom hebt, of dat er meer woningen zijn die zonder stroom zitten.

Koken op elektrische kookplaat - perilexaansluiting

Je kunt in je woning elektrisch koken. Hiervoor is in de keuken een perilexaansluiting (drie- of vijffasen) gemaakt.

Schakel een erkend installatiebedrijf in om je kooktoestel aan te sluiten.

Doe je dat verkeerd dan kun je kortsluiting veroorzaken. Neem deze informatie mee naar de winkel als je een kookplaat gaat kopen. Koop je een tweepitskookplaat, dan kun je de kookplaat aansluiten op het gewone stopcontact. Koop je een

vierpitskookplaat,

dan moet dit een 2x220 V zijn. (Het gaat dan om een 2* fasen- en 2 neutraaldradenaansluiting in het perilexstopcontact

Let op:

het meest voorkomende type vierpitskookplaat is een 3x380 V. Koop dit type kookplaat niet, want het werkt niet op het 'speciale' perilexstopcontact. Het stopcontact is aangesloten op twee groepen van 16A. In het aansluitschema hiernaast kun je zien hoe het stopcontact is aangesloten. In de gebruiksaanwijzing van de kookplaat of via de leverancier kun je achterhalen hoe je kunt zorgen dat jouw kookplaat op het perilexstopcontact in je kamer gaat werken. Om duidelijk te maken hoe de situatie bij jou is, kun je het aansluitschema aan de verkoper laten zien. In de woning is een perilexstopcontact aangebracht zodat je een elektrische kookplaat met 4 pitten kunt aansluiten. Perilexstopcontacten kunnen op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van de achterliggende techniek (zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Perilex). Ontstaat er steeds kortsluiting (de groepenschakelaar in de meterkast schakelt helemaal uit) of doen één of meer van de vier pitten van je kookplaat het niet, dan is de kookplaat waarschijnlijk verkeerd aangesloten. Is het te ingewikkeld? Schakel een erkend installateur in. Probeer in elk geval nooit zelf het stopcontact aan te passen!

Water

De hoofdkraan van de waterleiding van je woning zit achter de voorzetwand in het aanrechtkastje onder de spoelbak. Draai bij calamiteiten de kraan dicht om de watertoevoer naar je woning af te sluiten. Lekkage in het gebouw? Bel DUWO Onderhoud. Is de lekkage ernstig? Bel 112!

Waterterugwininstallatie (alleen voor Uilenstede 502-8,502-9, 502-15 en 502-16)

De woningen Uilenstede 502-8, 502-9, 502-15 en 502-16 op de begane grond hebben in de douchebak een zogenaamde waterterugwininstallatie. Hiermee kun je energie dus kosten besparen. Deze installatie moet je elke 3 weken schoonmaken, zodat deze installatie jou het meeste besparing oplevert. Dit is een makkelijk klusje.

Waterterugwininstallatie schoonmaken:

1. In de douchebak zit een langwerpig rooster. Til het rooster uit de bak. Onder het rooster zit een spiraalvormige leiding. De bak moet schoon zijn. Verwijder het eventuele vuil uit de bak. 2. Draai het rooster om. Aan de achterkant van het rooster zie je de opvangbak die vastzit met twee vleugelmoeren. Draai de vleugelmoeren los zodat het onderste deel van de opvangbak loskomt. Verwijder dit gedeelte, verwijder het vuil en maak de binnenkant van de bak schoon. Bevestig het losgekomen deel weer aan het vastzittende deel van de opvangbak en draai de vleugelmoeren aan. 3. Plaats het rooster terug in de douchebak. 4. Maak de installatie elke 3 weken schoon.

Alleen gordijnen als raambekleding

De ramen in je woning lopen tot aan het plafond. De hoge raampartijen zijn een vereiste van de bouwregelgeving in Nederland: er moet voldoende lichtinval zijn in de woning. Je kunt daardoor niets anders voor het raam hangen dan gordijnen aan de reeds aangebrachte gordijnrail. Helaas passen geen rolgordijnen/lamellen en dergelijke hier niet, want dan kunnen de ramen niet meer open.

Raambewassing

De ramen in je woning moet je zelf lappen. De ramen draaien naar binnen open zodat je bij de buitenkant van het raam kunt. DUWO zorgt dat de ramen van de algemene ruimten gewassen worden.

Thermostaat

Door de + of - toets aan te raken, wordt de ingestelde temperatuur zichtbaar. Je kunt de temperatuur naar wens instellen door kort de + of - toets aan te raken. Zolang de C ⁰ knippert, wordt de ingestelde temperatuur getoond. Knippert de C ⁰ niet meer, dan wordt de werkelijke temperatuur in je kamer getoond. Als je langer dan 2 uur weg bent, gaat de thermostaat naar de ruststand. In de ruststand zal de temperatuur meestal lager zijn. Ben je weer in je woning, zet dan de thermostaat met de + of - toets op de gewenste temperatuur. De ingestelde temperatuur blijft staan zolang je in de woning bent en zolang er licht in de woning brandt.

Afzuiging in keuken (ventilatieventielen)

Er zit één ventilatieventiel boven de keukenkastjes van het aanrecht; in de 'woon/slaapkamer” zitten er twee. Maak deze ventielen minstens twee keer per jaar schoon. Neem het ventiel uit de wand en reinig het in een oplossing van zeep en warm water. Droog het ventiel goed af en plaats het terug in de opening. Om het ventilatiesysteem optimaal te laten functioneren, zijn de ventielen ingesteld on een bepaalde stand. Zorg dat je het ventiel in dezelfde stand terugplaatst, dan blijft de afzuiging in je woning zo optimaal mogelijk. Op het ventiel boven het kookgedeelte van het aanrecht mag

géén afzuigkap met een ingebouwde motor

worden aangesloten.

Rookmelder

Voor je veiligheid hangt in de woning een rookmelder. De rookmelder is aangesloten op het lichtnet. In de rookmelder zit ook een batterij, zodat de melder het ook blijft doen als de stroom uitvalt. Geeft de rookmelder om de 60 seconden twee snelle pieptonen, dan moet je de batterij vervangen. Weet je niet hoe? Vraag het aan de beheerder. Om te zorgen dat de detector het goed blijft doen, moet je hem minstens één keer per jaar met een stofzuiger schoonmaken. Voer minstens één keer per maand en in het bijzonder na langdurige afwezigheid een 'manuele test' uit: druk ongeveer 5 seconden op de testknop; als de rookmelder het goed doet, zal hij piepen.

Intercomtoestel

Het intercomtoestel hangt onder de thermostaat. Met dit toestel kun je een spreekverbinding maken met iemand die buiten bij het buitenpaneel bij de entree of voor de verdiepingsdeur staat. Wil je die persoon toegang tot het gebouw of de verdieping geven? Druk dan ongeveer 1 seconde op de deuropenertoets van het toestel. Vraag altijd wie er voor de deur staat en doe niet “blind” de toegangsdeuren tot jouw gebouw open.

Internet en televisie

Je hebt in dit gebouw goedkoop en snel internet en televisie van Ziggo . Je moet zelf een netwerkkabel aanschaffen. Internet activeren: verbind de netwerkkabel in de LAN-aansluiting in de muur met je pc. Op het startscherm dat je dan krijgt, moet je je contractnummer en geboortedatum invullen. Dit 11-cijferige contractnummer staat linksboven op je huurcontract. Heb je problemen met internet en televisie: neem contact op met de ITTdesk: 088-411 77 88.

Wassen

In de woning is geen wasmachineaansluiting. Wij staan niet toe dat je een wasmachine in de woning plaatst en daarvoor zelf de aansluitingen maakt. We hebben daarvoor te veel slechte ervaringen met veelvuldig optredende lekkages en daardoor schade voor jou en medebewoners. Schades waarvoor jij aansprakelijk bent. Je kunt wassen en drogen in de wasruimte naast de entree op de begane grond. Om de machines in de wasmachineruimte te kunnen gebruiken, heb je een waskaart nodig. Bij de sleuteloverdracht van je woning krijg je ook een waskaart. Heb je geen waskaart gekregen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Deze kaart moet je EERST in het kastje in de wasruimte activeren. Daarna kun je de waskaart via internet opwaarderen. Lees op internet hoe dit in zijn werk gaat. Voor een wasbeurt betaal je € 2,50 en voor een droogbeurt € 2,-.

Fietsenstalling

Fietsen kun je stallen in de fietsenbergingen op de begane grond of in de fietsenrekken bij de entree. Zet geen fietsen in de gemeenschappelijke gangen of voor de ingang van de flat. Je blokkeert daarmee de vluchtwegen en de toegang van hulpdiensten die snel het gebouw in moeten. Fietsen die we in de gemeenschappelijke gang aantreffen, halen we weg. Fietsen die voor de ingang van de flat staan, verplaatsen we. Ook je scooter kun je in de fietsenberging stallen. Er is voldoende ventilatie. Een scooter past niet in de fietsenrekken. In de berging is een aparte ruimte vrijgemaakt waar jij je scooter kunt stallen. Je kunt je scooter vastzetten aan de metalen 'lussen' aan de muur.

Afval

Bij de flat staan ondergrondse afvalcontainers. Gebruik die. Gooi zakken niet naast de ondergrondse containers. Zakken naast de containers trekken ongedierte aan (ratten, muizen, vogels) en het wordt een grote rommel. Het is geen fijne woonomgeving als het er een bende is. Ongedierte gaan uiteindelijk ook de gebouwen in. Is de container vol, dan blokkeert hij. Probeer in dat geval een andere container. Zijn alle containers vol? Bel dan de gemeente Amstelveen, tel. 020-5404911, om de containers eerder te laten legen dan het standaard rondje. Grofvuil moet op de grofvuilplekken worden neergezet. Op Uilenstede zijn verschillende grofvuilplekken aangewezen. De dichtstbijzijnde grofvuilplekken zijn bij toren

Grofvuilplaatsen Toren 1 en 2 Uilenstede 500 en 502

Meer informatie over het aanbieden van huisvuil vind je op de website van de gemeente Amstelveen .

De gemeenschappelijke gangen moeten leeg zijn

Je mag geen vuilniszakken, huisvuil of andere obstakels in de gemeenschappelijke gang zetten. Ook niet naast je voordeur. De gangen zijn vluchtwegen en moeten altijd leeg en vrij zijn. Als wij vuilniszakken of andere goederen bij je deur aantreffen, worden deze op jouw kosten verwijderd.

Parkeren

Parkeren mag alleen op de openbare weg en uitsluitend in de parkeervakken. Er is een parkeergarage onder Uilenstede 510. De ingang van de garage is aan de Laan van Kronenburg. Als bewoner van Uilenstede 500 en 502 kun je gratis je auto in de parkeergarage parkeren. Op ons kantoor kun je je saltosleutel laten programmeren, zodat je met die sleutel de garagedeur kunt openen. Voor de ingang van de parkeergarage staat een paal met een saltoslot. Zodra je de saltosleutel tegen de sensor houdt, gaat er boven de ingangsdeur van de garage een rode lamp branden. Het hek gaat automatisch open.

Wacht tot de groene lamp brandt voordat je de garage binnenrijdt.

Rijd de garage niet in als de rode lamp nog brandt: dan gaat het hek in storing! Als je de garage verlaat, gaat er ook eerst een rode lamp branden. Het hek gaat automatisch open.

Wacht ook hier met wegrijden totdat de groene lamp brandt! Veiligheid

Heb je hulp van de politie en/of brandweer of een ambulance nodig? Met spoed, bel 112. Geen spoed, bel 0900-8844.

Huurtoeslag

Wil je weten of je huurtoeslag kunt krijgen, dan kun je dit in Mijn DUWO controleren. Onder Geldzaken kun je bij de huurprijsopbouw zien of je huurtoeslag kunt aanvragen en welke bedragen je aan de Belastingdienst moet opgeven.