Wedstrijdverslag Daalhof A1 – Haslou A1 dd 20-09

Download Report

Transcript Wedstrijdverslag Daalhof A1 – Haslou A1 dd 20-09

Wedstrijdverslag Daalhof A1 – Haslou A1 dd 20-09-2014, uitslag 2-2
door Marc Smeets
Na weken van voorbereiding en twee wisselvallige bekerwedstrijden stond afgelopen
zaterdag de eerste competitiewedstrijd van een bijna volledige nieuwe Haslou A1 op het
programma. Het jonge team van trainers Marc Smeets, Mario Blommers en Arno Peulen
moest beginnen met een uitwedstrijd in Maastricht tegen Daalhof A1. Over een volledige
fitte selectie kon de ploeg helaas niet beschikken, Kris Demandt kon door een enkelblessure
helemaal niet spelen, Lau Rouwette was afwezig i.v.m. ijshockey en Matisse Voncken en Finn
Spronkmans begonnen licht geblesseerd aan de wedstrijd, die om 15.00 uur begon op
Sportpark Hazendans.
Haslou A1 begon zeer goed aan de wedstrijd, er werd vroeg druk gezet op de tegenstander,
die daardoor nauwelijks in balbezit kwam. Haslou liet de bal zorgvuldig rondgaan en steeds
werd de vrije man gevonden, wat resulteerde in een aantal kansen, echter bleef de stand
steken op 0-0. Haslou A1 voerde de druk steeds meer op en in de 12de minuut kwam dan ook
zeer terecht de 0-1 op het scorebord te staan door een doelpunt van de snelle maar ook
rustige afmaker Matisse Voncken, op een goede pass van Demi Frissen. Haslou A1 kon het
goede begin helaas niet vasthouden en Daalhof A1 begon beetje bij beetje in de wedstrijd te
komen maar door het goede verdedigende werk van voornamelijk Harry Reubsaet en
doelman Remco Ponjé bleven de echte kansen uit. Aangezien het afgelopen zaterdag
redelijk benauwd was, besloot de scheidsrechter een drinkpauze in te lassen. Kans voor de
trainers en spelers om iedereen weer bij de les te roepen. Na de hervatting pakte Haslou A1
het goede spel van het begin op en kwamen er weer kansen. Wat niet kon uitblijven,
gebeurde dan ook. In de 34ste minuut stuurde Gianni Blommers, spits Finn Spronkmans diep
en hij zorgde ervoor dat de 0-2 op het scorebord kwam te staan.
Na de rust was zichtbaar dat Daalhof A1 snel voor de 1-2 wilde gaan, ze speelden met meer
druk naar voren en waren veel feller in de persoonlijke duels. Ondanks dat kwamen er juist
meer kansen voor Haslou A1. Van het verzorgde positiespel van de eerste helft was nog
maar weinig over en werd veel te snel de lange bal gespeeld. Enkele keren viel deze bal
echter wel achter de verdediging van de ver vooruit spelende verdedigers van Daalhof A1.
Maar spelers als Finn Spronkmans, Sean Notten en Gianni Blommers wisten de doelman, die
in de tweede helft een veldspeler was, niet te passeren. Dit tot grote frustratie van zowel
spelers als trainers en de veel gereisde ouders van de jonge ploeg uit Elsloo. Daalhof A1
voerde de druk nog meer op en ging over het hele veld druk zetten. Jonas Cartens werd als
laatste man ingespeeld en meteen onder druk gezet. De boomsterke spits van Daalhof A1
ontzette hem de bal en bleef koelbloedig in de afronding, in plaats van 0-3 op het scorebord
stond er in de 67ste minuut uit het niets ineens 1-2 op het bord. Na de grote kansenregen
voor Haslou A1 werd het spel steeds minder. Echter had de ploeg wel nog recht op een
penalty. Na een genomen corner van Gianni Blommers, werd Rick Speetjens in het
strafschopgebied onderuit geduwd, maar de scheidsrechter wilde van een penalty niets
weten. Een paar minuten later werd wederom uit een corner van Gianni Blommers gescoord
door Rick Speetjens maar de scheidsrechter had een duw gezien en keurde het doelpunt af.
In de 75ste kwam de laatste kans voor Haslou A1 na een van de weinig goede aanvallen,
miste wederom Rick Speetjens op een haar na het doel. Zoals de wet in het voetbal geldt,
gebeurde dan ook. Doelman Remco Ponjé hield de bal volgens de scheidsrechter te lang in
zijn handen en floot voor een indirecte vrije trap. De jonge ploeg kreeg de deksel op de neus,
want Daalhof A1 benutte deze kans en zette in de 78 ste minuut de 2-2 op het scorebord. Dat
Haslou A1 de draad helemaal kwijt was, bleek uit het veel te gretig handelen van Finn
Spronkmans en dat kostte hem een terechte gele kaart in de 81 ste minuut, wat betekende
dat Haslou A1 het laatste gedeelte van de wedstrijd met 10 man moest afmaken i.v.m. de 10
minuten regel.
Ondanks een matige 2de helft moeten er wel twee complimenten gemaakt worden. Ze
wisten dus wel nog genoeg kansen te creëren en in de slotfase met 10 man gaven ze geen
echte kansen meer weg. Haslou A1 gaf de zege dus uithanden en kwam met 1 punt terug