Wedstrijdverslag Schimmert A1–Haslou A1 dd 04-10

Transcript Wedstrijdverslag Schimmert A1–Haslou A1 dd 04-10

Wedstrijdverslag Schimmert A1–Haslou A1 dd 04-10-2014, uitslag 1-1 door Marc Smeets Zaterdag 4 oktober, een zonnige zaterdag en Haslou A1 maakte zich op voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg moest op bezoek bij Schimmert A1, dat één wedstrijd heeft verloren en één wedstrijd gewonnen. Voor de derde keer dit seizoen was de selectie niet compleet. Spits Finn Spronkmans kampte met een bovenbeenblessure en Lau Rouwette had te veel last van zijn lies en kon ook niet spelen. Daarbij zaten twee lichtgeblesseerde spelers op de bank bij de A1, want zowel Kris Demandt (die steeds fitter raakt) en Matisse Voncken kampten nog steeds met een enkelblessure en waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.

Na weer een goede trainingsweek wilde de jonge mannen de klinkende overwinning op RKHSV van een week geleden een goed vervolg geven. Echter bleek al na enkele minuten dat Haslou A1 het zwaar had. De ploeg had heel veel moeite om in het eigen spel te komen, dat waar een week geleden nog de kracht van de ploeg bleek te liggen. Schimmert liet meteen zien er zin in te hebben en ging vanaf minuut 1 de duels voor de volle 100% in en kwam dus dan ook telkens als winnaar uit de persoonlijke duels.

Ondanks het matige spel was de eerste kans van de wedstrijd wel voor Haslou. Na een rommelige opbouw kwam de bal ineens voor de voeten van Sean Notten, helaas was hij minder gelukkig in de afwerking en schoot de bal rakelings over. Verder dan die kans kwam Haslou A1 eigenlijk niet in de eerste helft, want verder dan een paar ongevaarlijke hoekschoppen kwam de ploeg niet. De ploeg had moeite met de vrije man te vinden en speelde te vaak te gehaast of koos voor de moeilijke oplossing. Wat typerend voor het spel van Haslou A1 was toen Remco Ponjé een doeltrap had te nemen. Harry Reubsaet meende al vrij te staan en vroeg de bal aan zijn doelman, deze speelde de bal blind richting Harry, echter was er nog een oplettende spits van Schimmert A1 die Haslou hartelijk bedankte en in de 38 ste minuut de 1-0 voor Schimmert liet noteren.

Daar waar vorige week een goede sfeer in het kleedlokaal hing tijdens de rust, was het nu een gespannen sfeer. Spelers gaven aan niet tevreden te zijn met het vertoonde spel en trainer Marc Smeets probeerde zijn ploeg weer bij de les te krijgen. Want zo goed als de ploeg tegen RKHSV speelde, zo matig was deze eerste helft. Het was de ploeg snel duidelijk dat het beter moest en de ploeg sprak af de schouders eronder te zetten. Lukt het vandaag niet met verzorgd voetbal, dan moeten we er voor gaan werken klonk het uit de groep die weigerde op te geven.

Aan het begin van tweede helft stond er een gehele andere ploeg op het veld. De ploeg zette als vanouds de tegenstander al vroeg onder druk, zo vroeg dat 5 meter buiten het strafschopgebied van Schimmert al flink op de bal gejaagd werd. Met succes mogen we wel zeggen, want Haslou A1 kwam meer en meer in balbezit en probeerde de bal steeds sneller naar voor te brengen. Meter voor meter kroop de ploeg naar voren en per minuut zag je het vertrouwen in de ploeg terugkeren. In de 58 ste minuut kwam de eerste kans via Gianni Blommers, die de bal ingespeeld kreeg van in de rust ingevallen Kris Demandt. Echter had Gianni Blommers pech, want de bal spatte uit elkaar op de paal.

Omdat Haslou ver vooruit speelde, wist de ploeg ook dat het een aantal kansen tegen zou krijgen maar echt gevaarlijk werd het niet omdat de verdediging de tweede helft zeer attent was en steeds op tijd ertussen wist te komen. Schimmert kreeg wel geteld 1 hoekschop in de tweede helft. Remco was zeer attent en stompte de bal ver weg uit het strafschopgebied, echter stompte hij niet alleen de bal weg maar stompte hij ook Harry ten vlakte, echter wilde Harry van geen wijken weten en speelde gewoon door.

Haslou voerde de druk nog meer op en dat werd beloond in de 72 ste minuut. Gianni brak door de verdediging van Schimmert en trok de bal strak voor en bij de tweede paal dook de ingevallen Matisse Voncken op en hij liet zijn naam noteren voor de 1-1. Plots had Haslou het gevoel dat ze de wedstrijd nog konden gaan winnen en ging nog meer met pressie naar voren spelen. De uitstekend fluitende scheidsrechter maakte in de ogen van de spelers in 10 seconden 2 misschien wel cruciale fouten door geen strafschop te geven toen zowel Sean Notten (die niet verder kon spelen), als Matisse Voncken onderuit werden gehaald. De scheidsrechter gaf na afloop als commentaar hierop en zei een strafschop moet je verdienen en niet cadeau krijgen en wuifde de rest weg.

Echter Haslou had de wedstrijd zelf nog kunnen beslissen in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Een aanval die bijna een kopie was van de 1-1 liep nu minder goed af. Wederom kwam Gianni Blommers door en trok de bal strak voor en Matisse Voncken kwam weer uit de rug van de laatste man geslopen, echter kwam hij deze keer niet goed uit met zijn passen en tikte de bal met de punt van zijn schoen net naast. De ploeg liet dus na om de wedstrijd alsnog te beslissen en de 3 punten mee naar Elsloo te nemen, wat echter te veel was geweest als je de hele wedstrijd naast elkaar had gezet.

Haslou A1 is dus wel nog steeds ongeslagen en heeft nu 5 punten uit 3 wedstrijden en bezit daarmee de 5 de plaats. Op zaterdag 11 oktober speelt Haslou A1 een thuiswedstrijd om 16.00 uur tegen de nummer 2 van de stand, namelijk ST Voerendaal/RKSVB A1.