Spelers: Eef Goemans, Joep Verheijen, Robbert v Dijk, Tim Brouwers, Thijs de Mulder, Joep
Beurskens, Joris de Mulder, Rick Tissen, Giel Seuren, Maik Vermazeren, Machiel v. Helden, Jasper
Derkx, Rob Cleven, Lars v. Lin, Steff Hermans .
Gelukkige overwinning Vitesse tegen SVEB.
SVEB blijft niets bespaard en heeft er na de afgelopen week weer drie geblesseerden bij. Nog geen
enkele wedstrijd hebben ze compleet kunnen spelen en dan komt ook nog de ongeslagen koploper
op bezoek. De pupil van de week is Bryan Tissen. Hij gaat op snelheid naar doelman Gerwin Noij van
Vitesse en rond perfect af.
Zoals verwacht zette de bezoekers SVEB meteen onder druk en deze moesten alle zeilen bijzetten
om ze van het scoren af te houden. Helaas kon de thuisploeg niet voorkomen dat in de 4e minuut
Stef Hendriks de door keeper Goemans gepareerde bal af ronde. De 0-1 stond al op het scorebord.
Vitesse bleef druk houden en met veel kunst en vliegwerk kon SVEB de tegenstander van het scoren
afhouden. De sporadische aanvallen van de thuisploeg zorgde voor wat rust.
In de 20e minuut was het even schrikken voor SVEB. Routinier Joris de Mulder bleef geblesseerd
achter na een luchtduel en het zag er niet florissant uit. Gelukkig stond bikkel De Mulder na 5
minuten weer op de benen en kon verder. En hoe. Vanaf dat moment stroopte de hele ploeg de
mouwen op. Met veel inzet en korter op de man spelend maakte SVEB het Vitesse knap lastig. Het
was bewonderenswaardig, de linies stonden dicht op elkaar. De tegenstander kreeg het moeilijk
mede doordat SVEB beter in de wedstrijd kwam. Vitesse raakte af en toe zelfs gefrustreerd. In de 26e
minuut, een goede aanval opgezet door Giel Seuren. Deze bediend Joep Beurskens perfect en
laatstgenoemde word door de tegenstander neergelegd. De echter goed leidende scheidsrechter
ziet dit over het hoofd.
Ook de bezoekers bleven aandringen maar door het goede, vroege storen als ook het vooruit
verdedigen van SVEB kwam er voor de thuisploeg iets meer ruimte voor de aanval. Het bleef
spannend, want in balbezit bleef Vitesse ( met individueel betere spelers) goed spelen . Toch komt
er alsmaar meer frustratie in de ploeg en dat kwam hun spel niet ten goede . In de 40e minuut was de
druk van Vitesse hoog en na enkele hoekschoppen en goed keepers werk van Goemans bleef SVEB
overeind. Het antwoord kwam van de thuisploeg. De met vlagen onnavolgbare Giel Seuren werd in
de 48e minuut voor de 16 meter lijn neergelegd. Vrije trap voor SVEB. De twee specialisten Joris de
Mulder en Joep Beurskens stonden achter de bal. Wie zou hem nemen? De Mulder liep over de bal
en Beurskens krulde de bal over de muur en de keeper was kansloos. Ruststand 1-1.
Voor Vitesse was dit natuurlijk een teleurstellende tussenstand en zij namen dan ook meteen het
initiatief. Maar de laatste linie van SVEB, met als uitblinker Robbert van Dijk, speelde zeer goed.
SVEB antwoorde met een snelle counter waarbij Machiel v. Helden op snelheid de ruimte naar het
doel zocht. Hij werd echter ten onrechte afgevlagd . Door de tomeloze inzet van SVEB werd de
opbouw van Vitesse steeds ontregeld en de frustratie werd er niet minder door. Met vele onnodige
overtredingen van Vitesse werd hun spel er niet beter op. In de 58e minuut weer een behoorlijke
overtreding en tevens slaande beweging van Vitesse speler Serkan Gercek. De scheidrechter gaf een
kaart en dit was rood. Vervolgens bleef SVEB de aanval zoeken. Giel Seuren werd aangespeeld en hij
passeert de laatste man en word neergelegd. Vrije trap voor SVEB, opluchting voor de speler van
Vitesse, geen rood. De toegekende vrije trap werd tot hoekschop verwerkt, deze werd moeiteloos
gepakt door keeper Noij van Vitesse. Een lange en hoge bal van achter uit wordt verkeerd
beoordeeld door keeper Goumans van SVEB en word gemakkelijk binnengekopt door Safa Kizir 1-2 .
Een domper voor SVEB. Het slotoffensief was voor SVEB en de laatste linie van Vitesse had het
moeilijk. In de 79e minuut werd Maik Vermazeren vrij gespeeld en gaat alleen op de keeper af. Hij
wordt echter even uit balans gebracht waardoor het schot mislukt. In de resterende minuten moest
ook de keeper van de thuisclub nog enkele reddingen verrichten maar aan de stand kwam geen
verandering meer. Vitesse gaat met 3 gelukkige punten terug naar Gennep.
De F side: Wiel Hendrix.