1-1
Jisternijs pagina 3 van 6
VERSLAGEN
Langezwaag c1- Read Swart c1
Beide teams kwamen het veld op en gingen inlopen. De scheidsrechter floot en de wedstrijd was
begonnnen je zag dat Read Swart feller was dan Langezwaag. Toch hield Langezwaag lang de nul.
Totdat Read Swart op voorsprong kwam door Benno 0-1. Meteen daarna ging Langezwaag in de
aanval waaruit een goal werd gescoord 1-1. In de rest van de eerste helft was de wedstrijd wat saai.
In de tweede helft begonnen de clubs goed. Het was Read Swart die sterker was , dat loonde in de 12 gescoord door Jorrit. Daarna was en bleef Read Swart de betere ploeg. De 1-3 werd gescoord door
Sierd. Na een beetje geklungel ging de 1-4 erin door Benno. Na de spelhervatting pakte Langezwaag
de bal en maakten de 2-4. We hebben er weer 3 punten bij.
Benno
E3 wint van koploper (3-5)
12.04.14, St Johannesga. Nadat de E3 in de eerste thuiswedstrijd 2-6 aan de broek had gekregen van
DWP mocht de E3 nu revanche nemen op het thuisveld van DWP in St Jut. De eerste wedstrijd werd
gekarakteriseerd door een uitstekende eerste helft van de E3 waarna het team in de tweede helft als
los zand uiteenviel. Dit keer was het anders. Na een wat dromerigere start waar keeper Wouter twee
keer moest redden en er wat kansjes voor Milan waren, viel de 1-0 voor de thuisploeg uit een wat
rommelige situatie voor de goal. Snel daarna stapelden de kansen voor RS zich op, met name Jens en
Milan waren in deze fase gevaarlijk en op een assist van Jens wist Milan de 1-1 aan te tekenen en
vlak daarna Mess op aangeven van Milan de 1-2. Niets aan de hand, het beloofde een mooie pot te
worden. Ondanks uitstekend positie spel van allen gingen we toch met een achterstand de rust in,
vanuit een onmogelijk hoek wist een speler van DWP, ondanks een claim dat de bal achter wast
geweest, de bal fraai over keeper wouter te lobben (2-2), hetgeen gevolgd werd door een snelle
counter, waarbij Tom net te laat was, die werd omgezet in een punt (3-2).
De mannen kwamen zonder geestelijke schade uit de rust en na wat positionele wisselingen kwamen
er goede kansen voor Tom die een paar keer snel over links wist door te breken en Jens, die uit de
draai de paal nog wist te raken. Een mooie solo over links van Jens resulteerde in een voorzet op
wouter die de bal a la Finnbogason wist in te tikken (3-3). Milan was inmiddels rechtsback gaan
spelen en Ruben in de spits en dat resulteerde in een paar gemiste niet te missen kansen voor
Captain Ruben. Inmiddels hielden de uitstekend spelende Koen, Douwe en Milan het middenveld
vrij van gevaar en zo kon Jens Milan bedienen die met een prachtige lob de keeper verschalkte (3-4).
De mannen huppelden als jonge lammetjes over het veld! Keeper Mees hoefde niet veel te doen de
tweede helft, maar had nog twee uitstekende reddingen. De eindstand werd door Milan op 3-5 gezet
uit een uitstekende pass van Ruben. Ook nu volgde weer een vreugde dans van de mannen die
mekaar lachend op de schouders sloegen en vrolijk over de grond rolden. ’t Is echt lente!
Read Swart E2 – Aengwirden E1
Afgelopen zaterdag hebben wij gespeeld tegen Aengwirden. De vorige keer hadden wij hier dik van
verloren. Wij wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Maar wij speelden nu erg goed
samen. Wij kwamen 1-0 voor door een doelpunt van Wout. Toen maakten zij ook 2 doelpunten. Wij
bleven goed spelen en maakten snel 2-2 door Tygo. Daarna scoorden wij nog 3 doelpunten door
Jisternijs pagina 4 van 6
Tygo, Jay en Quint. Het was dus al 5-2 voor ons. Wij verdedigden ook goed. Aengwirden scoorde nog
1 keer, zodat wij wonnen met 5-3. Wij kregen ook nog, omdat wij zo goed speelden, een zakje chips.
Groetjes Lars
Read Swart dames 2 – Old Forward dames 1
Onder een warm zonnetje werd er afgetrapt tegen Old Forward. De uitwedstrijd ging met 3-2
verloren, revanche gevoelens waren alom aanwezig. Read Swart kende een flitsende start, in de
eerste minuut had de bal al in het netje kunnen liggen maar het vizier van Manouk stond niet op
scherp. Old Forward kende dit probleem niet. De eerste de beste aanval was wel raak. Het leek wel
of het zonnetje een averechtse / verlammende werking had op de dames van Read Swart. Het veel te
lage tempo speelde Old Forward volop in de kaart, ook waren de dames uit Wilhelminaoord veel
feller (of Read Swart veel te slap) in de duels. Kortom Read Swart liep achter de feiten aan. Er werden
voor rust nog wel enkele kansen gecreëerd maar ook vele weggeven. Old Forward zei nog een keer
‘dank je wel’ en een 0-2 ruststand was een feit. Daar Read Swart wel vaker van een achterstand terug
komt werd er nog niet gewanhoopt maar wel aangegeven dat de coach een “onherkenbaar” dames 2
had gezien. Met een stapje meer zou het moeten lukken. De tweede helft telt immers ook 45
minuten en als Old Forward twee keer kan scoren waarom wij dan niet? Ook nu was de start niet
onaardig, de eerste kans was voor de Read Swart dames maar ook nu ontbrak het aan scherpte en
een beetje geluk. Old Forward had het vizier wel op scherp en sprongen zeer zorgvuldig met de
kansen om. Zo halverwege de tweede helft zagen de Read Swart dames al tegen een 0-4 achterstand
aan. Met vereende krachten werd er gezocht naar de ere treffer maar ook deze was niet gegund.
Zodoende was een nederlaag een feit, enigszins geflatteerd maar wel een verdiende nederlaag. Een
slechte eerste helft werd gecompenseerd met een betere tweede maar dit was niet voldoende om
het Old Forward echt lastig te maken. Volgende week weer een thuis wedstrijd, laat het zonnetje