1976-77 Was er eindelijk (na 42 jaar) weer eens een promotie naar de 3e klas KNVB
1992-93 Een dieptepunt, degradatie voor het eerst in de geschiedenis naar de onderafdeling.1e klas TVB.
1995-96 Het aller allerdiepste dieptepunt in de geschiedenis van Vogido.Op Dinsdag 28 mei 1996 de
degradatiewedstrijd tegen Roombeek. Bij verlies zou Vogido naar de 2e klas TVB degraderen.Het werd een
1-0 overwinning voor Vogido.
1996-97 De TVB werd opgeheven en Vogido werd 5e klas KNVB.
1998-99 11 april 1999 werd Vogido overtuigend kampioen met nog 4 wedstrijden te gaan (zonder
nederlaag) en promoveerde naar de 4e klas KNVB.
2002-03 volgde promotie naar de 3e klas KNVB op 11 mei 2003.Deze promotie gaat de boeken in als
ongelooflijk. De wedstrijd Vogido-TVV. Het scorebord gaf na 93 minuten op de klok nog 1-0 aan in het
voordeel van TVV. Deze stand werd door Vogido nog omgebogen in een 2-1 overwinning.
2004-05 Voor Vogido een heel goed seizoen. Er werd lang meegestreden het kampioenschap maar
eindigden op de tweede plek. Dit gaf recht op een periodetitel. In de nacompetitie ging de thuiswedstrijd
tegen Be Quick Zutpen met 1-4 verloren en de return eindigde op 4-4
2005-06 Was heel succesvol. Vogido eindigde samen met Markelo op de eerste plaats. Dus moest er een
beslissingswedstrijd gespeeld worden om het kampioenschap. Vogido won met 3-2, werd kampioen en
promoveerde naar de 2e klas KNVB.
2006-07 Degradatie naar de 3e klasse
2007-08 Het in 2007 verloren gegane terrein werd herwonnen; promotie naar de 2e klasse
2008-09 Slechts één jaar kon men zich handhaven; degradatie naar de 3 e klasse werd weer een feit.
2011-12 2e plaats in de eindrangschikking en winnaar van de 3e periodetitel. In de nacompetitie werd
Vogido in de 1e ronde gewipt door Epe.
2012-13 Bij zij afscheid bezorgde Rob Poell Vogido alsnog het kampioenschap in de 3e klasse met zelfs 7
punten voorsprong op de naaste belager, Dedemsvaart.
Vogido – Overwetering 2 febr. door Overwetering
Vandaag naar Enschede. Maar dan zonder aanvoerder Mark van Gurp. Hij is de vijfde speler die langdurig
af moet haken (Mark wegens een enkelbreuk)
Hierdoor begint Overwetering met een nieuw centraal duo, de jonkies Ferdie van Breukelen en Jelle
Lucassen. Voor de de gehele week ziek geweest zijnde Ino Pormes begint Remon Elshof.
Vanaf het eerste fluitsignaal af probeert Vogido Overwetering onder druk te zetten. Dit resulteert de
eerste 40 minuten wel in een optisch veldoverwicht doch verder dan één doelpoging – een bal vier meter
naast – komt Vogido niet.
In de 40e minuut is het zelfs een verre uittrap van Sven Hafkamp dat de wedstrijd openbreekt.
Zijn uittrap wordt ongelukkig van richting veranderd door Vogido’s rechtsachter en hij passeert daarbij zijn
eigen doelman. Tussenstand en ruststand derhalve 0 – 1. Dit was misschien tegen de verhouding in, maar
daar maalde niemand van de gasten om.
Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Geleidelijk aan nam Overwetering het heft in handen en al in
de 52e minuut kwam Remon Elshof een teenlengte tekort om de bal bij de tweede paal in te kunnen tikken
en amper twee minuten later schoot hij vanuit een volledig vrije positie tegen de doelman van de
tegenpartij op.
Een kwartier na rust kwam toch nog Ino Promes in het veld. Hij verving de vandaag wat bleek spelende
Ronnie Hafkamp en zorgde onmiddellijk met zijn snelle acties voor de nodige dreiging.
Toch was het Vogido dat scoorde. Even was de aandacht van het nieuwbakken centrale duo wat verslapt
en kon een voorzet vanaf de linkervleugel zomaar vrij in het centrum worden ingekopt. Tussenstand 1 – 1.
Overwetering kon en wilde hiermee geen genoegen nemen en bleef zich volledig op de aanval oriënteren.
Een aantal malen zorgde dit ook voor heftige scrimmages voor het doel van Vogido, werden inzetten soms
op onmogelijk geachte wijze gekeerd maar de 1 – 2 viel niet.
In de 94e minuut kwam er alsnog een beslissing en was het Vogido dat aan de goede kant van de score
stond. Alle verdedigers van Overwetering waren nog in voorwaartse richting aan het denken toen door
onnodig balverlies een invaller uit de A jeugd van Vogido alleen weggestuurd werd en alle pogingen van
Dennis Lokate ten spijt, hij kon de score in de verre hoek niet voorkomen.
Al met al: op basis van de eerste helft een verdiende overwinning van Vogido, op basis van de tweede
helft: Overwetering had zeker dat ene punt mee moeten nemen naar Olst.
Vogido - Voorwaarts (door: Voorwaarts T) 29 september 2013
Meteen vanaf de aftrap mocht Voorwaarts het spel maken in de eerste helft, Vogido wachtte af.
Voorwaarts zette Vogido goed onder druk en kwam achterin niet in de problemen. In de elfde minuut
onderschepte Bjorn een te korte terugspeelbal, maar hij wist net niet te scoren. David had een paar goede
acties, alleen de voorzetten kwamen net niet aan. In de 28ste minuut draaide Daniel goed weg bij z’n
bewaker, maar de keeper wist ternauwernood nog redding te brengen. Even later een goede kans voor
Rick, maar zijn schot ging recht op de keeper af. In de 40ste minuut kwam Voorwaarts terecht op
voorsprong. Een goede vrije trap van Niels werd keurig door Daniel binnen gewerkt, 0-1.
In de tweede helft zette Vogido Voorwaarts wel onder druk, maar hier speelde Voorwaarts zich slim
onderuit. Waar David eerst nog vergat te scoren, vergat de keeper even later dat David nog achter hem
stond. Hij legde de bal voor zich neer, en David kwam uit zijn rug en kon zo in de 50ste minuut de 0-2 in het
lege doel schieten. In de 60ste minuut moest Robin voor het eerst in actie komen bij een schot van buiten
het strafschopgebied. In de 65ste minuut kwamen Simon en Joell in het veld voor David en Bruce. Aan de
andere kant bleef Voorwaarts dreigend en had het de wedstrijd vroegtijdig moeten beslissen. Een aantal
grote mogelijkheden werden om zeep geholpen. Bjorn zette goed door op rechts en Daniel kon vrij
inschieten, zijn schot werd gekeerd door de keeper en in de rebound schoot Joell over. Simon kwam een
aantal maal goed door op de flank, maar wist zichzelf en het team niet te belonen. Dave kwam in de 74ste
minuut in het veld voor Daniel. Vogido werd in de slotfase iets dreigender, maar echt gevaarlijk werden ze
niet door het goede, sterke verdedigende werk van Voorwaarts.
Zo won Voorwaarts voor de derde maal op rij en staat het nu keurig op de tweede plaats op de ranglijst.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd om 14.00 tegen Tubantia.
Opstelling Voorwaarts: Robin Hafkamp; Billy Wattimena,
Matthijs Kamphuis, Alwin van Voorst, Niels Pereboom; Bruce Schotman (65e Joell Waslander), Rick
Timmermans, Joost Hulsebos; David Bos (65e Simon Rutgers), Daniel Sonoto (74e Dave Bijsterbosch)