Beloften: Bram Ghuys haalt zijn slag thuis

Download Report

Transcript Beloften: Bram Ghuys haalt zijn slag thuis

Belgische kampioenschappen Juniores-Beloften Mannen Beloften:

Bram Ghuys haalt zijn slag thuis

Atletiekminnend België maakte drie jaar geleden kennis met Futurosport in Moeskroen. Toen pakte het lokale JSMC in deze nagelnieuwe atletiektempel uit met het BK cadetten en scholieren. Ook in 2013 vond deze titelstrijd er plaats. Een jaar eerder kwamen de juniores en beloften aan de beurt. Zondag streden zij er voor de tweede keer voor hun BK-goud. De Mondo-piste behoort tot de beste van het land en het is er nog steeds even smakelijk eten. Helaas heeft Moeskroen ook een andere kant van de medaille. De begroeiing werd iets weeldiger, maar de wind waait er nog steeds even hard en komt er steevast uit de verkeerde hoek. De spurt en de springprestaties logen er niet om. Steeds was er die tegenwind. Gelukkig waren er de uitzonderingen, die de regel bevestigden. Daarbij ook twee nieuwe nationale top tien prestaties alle categorieën in de springnummers. Nafi Thiam/RFCL deed het met 12m82 in het hinkstapspringen. Bram Ghuys/OEH zorgde letterlijk en figuurlijk voor het absolute hoogtepunt. De Dworpse hoogspringer, die zich tegenwoordig vooral thuis voelt in verblijfplaats Gent, sprong over 2m24. Dat bleek goed voor een verbetering met 2 cm van zijn persoonlijk record, dat hij dit seizoen bij de Flanders Cup in Ninove neerzette. Bovendien volgde hij Bruno Brokken/AAC (2m23 in 1975) op als nationaal belofterecordhouder.

2m12 naar 2m16 in 2012, vorig jaar naar 2m20 en dit seizoen naar 2m24. Volgend jaar mag ik met minder dan de finale van het EK-beloften niet tevreden zijn. Zelfs het podium moet kunnen.”

Bram Ghuys.

D

e lat bleef lang natrillen en dwarrelde uiteindelijk van de staanders, maar de witte vlag was ondertussen wel omhoog gegaan. Bram Ghuys vond zijn 2m24 ook echt een geslaagde sprong

“Inderdaad ik raakte de lat. Maar niet genoeg om ze te laten vallen. Er stond gigantisch veel wind. Een windstoot kreeg vat op de opspringende lat. Zonder bleef ze zeker liggen.”

Toegegeven: het record viel niet uit de lucht. Bram was het hele seizoen al goed bezig. En het leek er in Moeskroen echt aan te komen. Hij ging bij zijn eerst poging over 2m08 en 2m14 en bij zijn 2de over 2m19. De 3de poging op 2m24 bleek zelfs voor alle neutrale omstaanders zonder meer een gelukte sprong.

“Ik haalde dit seizoen bij 10 van mijn 13 wedstrijden minstens 2m15. Die laatste hoogte haalde ik in het verleden eerder uitzonderlijk. Ik sprong de 3 afgelopen zomers telkens 4 cm hoger. Zo ging het van

Balhan maakte er het beste van

De Belgische mannelijke beloften, die geselecteerd waren voor het EK in Zürich ontbraken in Moeskroen. Dat scheelde een flinke slok op de borrel want Pieter Jan Hannes, Isaac Kimeli en andere Watrins waren goed voor 9 van de 23 EK-gangers. In Moeskroen blonken vooral beloften uit die het seizoen grotendeels misliepen of net geen EK-minimum haalden. Zo won Robin Vanderbemden/SER de 200m in 21”51 van Frederik Claes/ATLA (21”83). Hij houdt ongetwijfeld van Moeskroen, want won er bij elk BK een titel. Robin deed het in 2011 als beste scholier bij de 100m en een jaar later als eerste junior op de kortste afstand. De Luikenaar schitterde vorig jaar tevens als finalist van het EKJ in Rieti en vorig indoorseizoen met een winnende 6”71 bij het BK-indoor 60m alle categorieën. Hij viel daarna gekwetst uit. Zijn 21”51 bleek goed voor een eerste seizoensoptreden. Frederik Claes troostte zich even voordien met een winnende 10”93 in de 100m. Excelsior haalde drie keer goud op de iets langere loopnummers. Zo verlengde Sebastien Lins/RESC zijn titel bij de 400m. Mathias Sanctorum/FLAC voelde zich terecht ook geroepen.

“Ik werd vorig jaar tweede. Lins liep dit seizoen amper 1/100 sneller dan mijn 48”11. Wij liepen onze beste jaarprestaties

Nummer 72 Pagina 269 - 273 Moeskroen, Zondag 14 september 2014

Sebastien Lins (rechts) levert met Mathias Sanctorum een stevig 400m-duel. De Brus selaar pakt de titel en de West-Vlaming zal het zilver nog moeten laten aan Kempenaar Yoni Van Herck.

bij het BK AC. Ik haalde het bij de Brussels Grand Prix op dezelfde piste bij ons enige duel van het seizoen in 48”20. Sebastien strandde toen op 49”10.”

In Moeskroen maakte Mathias, die eerlang als CM-bediende aan de slag gaat, geen kans. Sebastien Lins vertrok als een pijl uit een boog en won in 48”24. Yoni Van Herck/ARAC eiste in 48”72 het zilver op. Voor Mathias Sanctorum restte met 48”98 het brons. Dezelfde clubs haalden ook goud en zilver in de 800m. Quentin Kebron/RFCL viel in deze snelle race na 550m. Jammer voor hem, want hij stond met 1’49”38 2de op de startlijsten. Winnen van Pierre Antoine Balhan kon toen eigenlijk niet meer. De topfavoriet, die begon aan het laatste jaar lerarenopleiding, liep toen al net iets te ver voorop en behaalde in 1’49”54 zijn 5de BK-titel in 6 jaar atletiek. Jonas Van Schoubroeck/ ARAC (1’51”32) en Sven Bombeke/ EA (1’53”54) eisten op respectabele afstand het zilver en het brons op. Robin Balhan, de twee jaar jongere broer van de kampioen, werd in 1’59”94 voorlaatste. Hij geeft de voorkeur aan zijn studies hotelmanagement. Philip Cortvriendt/OEH, de gedis kwalificeerde van het BK AC 1500m, won in afwezigheid van vriend Isaac Kimeli, de 1500m in 3’58”47. Solomon Winnepeninckx/ASVO klampte moedig aan en hield er in 4’01”27 zilver aan over. Clubmakker Jean Baptist Vandeneede/ASVO (4’12”71) won het brons. Emmanuel Lejeune/RESC verlengde bij een nog meer bescheiden bezette 5000m vanzelfsprekend zijn titel. Net als bij de 1500m liepen de junioreskampioenen beduidend sneller. Jan Petralia/AVMO hield nog wat over van de conditie waarmee hij onlangs in Oostenrijk brons haalde bij het EK duathlon. De Tieltse LO-student won de 3000m steeple en zette met 9’26”77 een PR neer. Thomas Durant/ CRAC, twee jaar geleden in Moeskroen junioreskampioen van de 110m horden en de 400m horden, beperkte zich deze keer tot de hoge horden. De Karolinger voegde er in 14”79 de beloftetitel aan toe. Eric Heggen/ ATLA (51”98) won zoals verwacht de 400m horden van trainingsmakker Thijs Ulens/VAC, die met 53”24 opnieuw een besttijd neerzette.

Patrick Bosschaert in Deurne mee met junioreskampioen Jarne Duchateau en scholiere Betlehem Tielens. De studies industrieel ingenieur liggen net achter de rug. Ik werk nu aan mijn doctoraat in de VUB. Er valt nog meer te vieren. Vriendin Jolien Leemans/DUFF won beloftegoud in het verspringen.”

Hans bleef er in geloven

Vier beloften gooiden de speer verder dan 60 meter. Titelverdediger Timothy Branders/DAMP, die vorig jaar bij het BK in Vilvoorde als enige in die krachttoer slaagde, hoorde daarbij. De zoon van supermaster Nathalie Loubèle strandde met 62m55 evenwel op de 4de plaats. Hans Meeus/DUFF sloot zijn belofteloopbaan met goud af. De Lierenaar stond voor de tweede keer op het hoogste podiumtrapje van een BK. Hij werd in 2007 cadettenkampioen. Daarnaast won hij in elke jeugdcategorie en de beloften telkens één keer zilver en haalde tevens brons bij de scholieren. Een vaste waarde dus

. “Die beloftetitel kwam niet aan als een verrassing. Ik voerde met 7 cm meer dan Gerald Nys/VS de startlijst aan. Het was een spectaculaire wedstrijd: ik stond met mijn inleidende 62m55 halfweg op kop. Gerald nam met 63m84 bij de 4de beurt de leiding over. Ik zakte na 5 pogingen zelfs naar de 4de plaats weg, maar stelde met mijn afsluitende 65m01 orde op zaken. Dat bleek tevens een PR. Ik stapte drie jaar geleden van mijn thuisclub LYRA naar Duffel over. Ik train evenwel 20 km verder bij

Twee verspringers

De kampnummers liepen in ons land nooit over van beloftetalent. Deze keer was de spoeling toch erg dun. Zo schreven zich amper drie verspringers in. Eén bleef gekwetst. Maxim Sanctorum, met 7m06 lijstaanvoerder, kreeg evenmin groen licht van de

Hans Meeus.

Stijn Spilliaert.

dokter. Hij kwetste bij de Kortrijkse Guldensporenmeeting de hamstrings. Een zekere medaille wilde hij echter niet laten liggen. De Rumbekenaar nam bij de 5de beurt de leiding. François Grailet/RFCL, die net als Nafi Thiam bij Roger Lespagnard traint, sprong bij zijn laatste poging met 6m52 echter naar het goud. Solomon Commey/VAC was met 15m00 de beste van vier hinkstapspringers. Hij won eerder het BK AC. Hamme rekende op vier medailles bij het kogelstoten en het discuswerpen. Stijn Spilliaert/HAMM beantwoordde aan de gouden verwachtingen met 14m06 en 45m69. Stijn Vercammen/HAMM zakte wat door het ijs, want het bleef bij een bronzen 41m90 in het discuswerpen. Met Kevin Van Hauwermeiren/KAAG, net als Stijn Spilliaert een geboren Dendermondenaar, viel ook de titel in het polsstokspringen in Oost-Vlaamse handen. De Zelenaar ging over 4m60.

Moeskroontjes Frederik Claes/ATLA

(Goud 100m in 10”93; Zilver 200m in 21”83):

“Mijn tweede seizoenhelft was minder. De omstandigheden speelden mij parten. Eind augustus in Ninove werd ik in de gietende regen met 10”98 tweede na Domien Decloedt (10”90). Bij de 200m van Beveren verloor ik de kluts nadat Arnout Matthys (20”92) mij verbazend vroeg passeerde. Ik kwam na 21”70 aan. Vandaag won ik de 100m in 10”93. Ik schat dit even hoog in als mijn 10”69 van 2010. Hier stond er 2m60 tegenwind.”

Pierre Antoine Balhan/RESC

(Goud 800m in 1’49”54):

“Ik kwetste dit seizoen de quadriceps. Dat kostte mij het EK. Op 2 augustus in Ninove, in het laatste kwalificatieweekend, strandde ik bij mijn solo op 1’47”61. Dat was 36/100 boven het minimum. Mijn spieren blokkeerden na de aankomst. Ik geraakte pas na een kwartier weer op de been. Een dag later probeerde ik het opnieuw in Luxemburg. Dat was de wedstrijd teveel.”

Erik Heggen/ATLA

(Goud 400mH in 51”92):

“Ik blik op een moeilijk seizoen terug. Ik probeerde om het EK te halen maar miste vanwege stressfracturen de voorbereiding om onder de vereiste 50”50 te duiken. Ik loop hier, omdat ik Zürich miste. Bij de eerste horde kwetste ik de hamstrings. Ik ging door. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik heb nu tijd zat om te herstellen.”

Gerald Nys/VS

(Zilver speer met 64m03; Brons kogel met 12m89):

“Hans Meeus verdrong mij bij zijn laatste poging van de eerste plaats. Frustrerend. Toch mag ik niet klagen. Hans ging mij op de startlijsten ook vooraf. Het verschil bedroeg amper 9 cm. Ik verzwikte een week geleden nog mijn wijsvinger en kon niet meer trainen. Dat hinderde mij vooral bij het kogelstoten.”

François Grailet/RFCL

in 9”95.”

(Goud ver met 6m52):

“Alleen in 1995 kon ik proeven van een podium op een grotere organisatie met nationale uitstraling. Toen won ik bij het Nationaal criterium voor pupillen in Nijvel de 60m horden

Thomas Durant/CRAC

(Goud 110mH in 14”79):

“Ik volg het tweede jaar kine maar vreesde in mijn eerste senioresjaar vooral de hogere horden. Bij de juniores bedroeg de hoogte 1m00, bij de seniores 1m07. Dat is een hele smak erbij voor mij. Ik ben met mijn 1m75 bijna de kleinste hordeloper. De overstap viel nochtans mee. Ik haalde 14”22 bij de BK AC-reeksen en werd met 14”26 5de in de finale.”

Stevige junioresduels in de afstandnummers

Aurèle Vandeputte wint van Alexandre Scrève in de 800m.

Simon (Petitjean-633) wint van Simon (Debognies-167) in de 1500m.

Dieter Kersten (267) wint van Jonathan Wayaffe (362) in de 5000m.

Juniores

:

Emile sluit jeugdloopbaan in stijl af

L

De juniores scoorden bij hun BK collectief op

een behoorlijk peil. 10 van de 16 winnende

prestaties bleken beter dan vorig jaar. Dat viel vooral bij de goed bevolkte afstandsnummers op. Zo doken bij de 800m 12 van de 13 juniores

onder 1’58”, bleven bij de 1500m 4 van de 15 deelnemers onder 4’00” en snelden 3 van de 18 lopers de 5000m in minder dan een kwartier

af, tegenover niemand vorig jaar. Mooi, maar net als bij de beloften kwam de betere junioresprestatie van een hoogspringer. Die eer ging niet naar WKJ-tienkamper

en titelverdediger Benjamin Hougardy/SMAC, die met 1m93 zelfs het podium misliep. Emile Verdonck zorgde

voor die krachttoer. De voormalige Kortrijkse tss-leerling

verzekerde zich op 1m99 van de titel, ging bij zijn 3de

poging over 2m02 en bij zijn 2de over 2m08. riep vader Verdonck spontaan uit. Emile verbeterde zijn persoonlijk record met één cm.

het BKJ.”

BFA-atleten veroverden trouwens 7 van de 16 titels. Zij voerden 5 startlijsten aan. Verrassingen bleven dus niet uit. Julien Brennet Lannoy/ JSMC zorgde voor de grootste. De thuisloper stond als 3de met 55”77 precies één seconde na lijstaanvoerder Jasper De Vooght/DEIN ingeschreven. Hij verwees in 53”24 de Oost-Vlaming, die met 54”87 evenmin ontgoochelde, naar het zilver. LBFA-atleten vulden zelfs het volledige podium van de hoge horden. Timmy Ruffacq/DS (15”35) kreeg er gezelschap van de CABW mannen Martin Sturbois (15”65) en Robert Pakuszewski (15”79). Er wa ren liefst drie zulke Waalse podia. Bij de twee overige kwam er wel een on verwachte kampioen uit de bus. Si mon Mengal/USBW hield in de 100m Clement Brunin/MOHA, met 10”95 de enige sub 11”00 performer bij de ju niores, van het goud. De student bio ingenieur uit Woutersbrakel was in zijn jeugdjaren actief als triatleet en stapte pas twee jaar geleden naar de atle dat afgelopen winter het nationaal in OEH hield bij de 200m met 21”94 Si belgoud.

tiek over. Hij begon met de 800m. De korte afstanden lagen hem het best. Hij behoorde tot het USBW-viertal doorrecord 4x200m bij de juniores op 1’31”67 bracht en snelde dit seizoen de 100m af in 11”02. François Laurens/ mon Mengal (2de 22”32) van het dub Werpnummers zijn in ons land vooral Vlaams gekleurd, maar het BKJ discuspodium was in Moeskroen volledig LBFA getint. Daarbij nam Arnaud Parisse/BBS (44m65) de maat

“Dat is hem,” “Ik trainde in de vakantie nochtans minder dan anders. In augustus trok ik met enkele vrienden zelfs twee weken op rondreis in het Afrikaanse Namibië. Olivier Sercu brak er zijn sleutelbeen bij het aflopen van een helling en mocht een haalbare medaille bij het BKJ 400m horden vergeten. Ik trok fris en gezond naar

Emile Verdonck verhinderde tevens een complete

machtsgreep van de LBFA. Nicolas Bal/USTA en Xavier Van Poelvoorde/CABW, beiden goed voor 1m99, flankeerden hem op het podium. Daarna volgden nog vier LBFA-springers. De twee resterende VAL-atleten sloten de rij.

van lijstaanvoerder Elias Quoidbach/ DACM (43m01). Ook in de 1500m ging de lijstaanvoerder onderuit. Simon Petitjean/RESC, die zijn besttijd bracht van 3’55”42 op een gouden 3’54”30, hield Simon Debognies/OEH, dit seizoen goed voor 3’50”86, verrassend achter zich. Pierrick Renard/SER maakte zijn leidersplaats waar in het hinkstapspringen. Hij won met 14m08 van Jannes Boonen/ABES (13m71). Pierrick voerde met 6m80 ook het verspringen aan, maar viel met een tegenvallende 6m13 naast het podium. Benjamin Hougardy hield met een gouden 6m60 de LBFA-kleuren hoog.

Brecht beste kogelstoter

Brecht Van Waes/AVLO vond zich niet goed bezig in het kogelstoten. Op het

Emile Verdonck.

eerste gezicht klinkt dat vreemd. De Lokerense multimediastudent won zijn eerste outdoortitel met 15m65. Hij gaf daarbij titelverdediger Jens Govaerts/ DUFF (2de 15m39) het nakijken.

“Ik zette mijn 15m65 bij de eerste poging neer. Goed begonnen, half gewonnen. Ik kwam evenwel niet enkel voor het goud. Ik wilde de kaap van 16 meter doorbreken. Dat lag na mijn verbetering van 15m76 tot 15m92 een week geleden bij de Nacht van Volharding in Beveren binnen mijn bereik. Maar ik modderde in Moeskroen na mijn 15m65 maar wat aan. Er volgden 5 ongeldige worpen. Nulscores zijn bij mij eerder regel dan uitzondering. Ik schakelde na een bezoek van de Canadese kogelstoter Tim Hardy van de glij- naar de draaitechniek over. Trainer Joachim Cordeel probeert dat in goede banen te leiden, maar kan mislukte worpen niet uitsluiten. De draaitechniek staat voor risicovol werpen.”

Lokeren.

Brecht erfde de atletiek van vader Patrick, die 22 jaar geleden de 800m afsnelde in 1’52”37. Hij is tegenwoordig voorzitter van AV

Brecht Van Waes.

Vier VAL-podia Moeskroontjes

Tegenover drie LBFA-podia stonden er vier die volledig door VAL-juniores ingenomen werden. De 5000m was daarbij. Tweelingbroers Dieter en Maarten Kersten/ADD stonden op het podium. De Limburgse eerstejaars wilden even goed doen als bij het BKJ cross. Zij werden toen 1ste en 2de. Jonathan Wayaffe/LYRA, 7de bij het veldloopkampioenschap, het feestje. De kinestudent vond geen antwoord op het slotoffensief van Dieter die won in 14’53”79. Hij verwees in 14’54”78 Maarten Kersten (14’58”78) wel naar brons. Aurèle Vandeputte/ HAC kwam na de halve finale bij het WKJ niet meer in actie in de 800m. De student bio-ingenieur legde zich op de 2de zittijd toe en er waren allerlei pijntjes. Opladen ging nog. Hij maakte dat een week vooraf bij de 400m van de Nacht van Volharding hard met 49”46. Grote rivaal Alexandre Scrève/ MOHA heeft een sterke finish maar is de mindere afstandsloper. Aurèle maakte de wedstrijd dus meteen hard en hield Scrève tot het einde op de zilveren plaats. Hij kwam na 1’51”61 aan. LBFA-atleten bezetten ook de drie volgende plaatsen. Antoine Douley/WS haalde hiervan met 1’53”73 het brons. Merkwaardig omdat de Brusselaar met een record van 1’56”97 achter zijn naam pas 8ste op de startlijst stond. Michaël Rossaert/ACW maakte bij de 400m met 48”31 zijn favorietenrol waar. Eerstejaars Christian Iguacel/ AVKA joeg hem wel de daver op het lijf. Hij werd 2de met 48”75. WKJ deelnemer Ben Broeders/DCLA schreef zich voor het polsstokspringen in, maar moest wegens ziekte passen. Toch kwam er een volledig VAL-podium. Sven Leys/VOLH won met 4m30 het goud. Anton Descamps/ASVO en Quentin Planchon/FLAC werden met 4m20 2de en 3de. Quentin woont wel in de Henegouwse hoofdstad Bergen en traint bij Régis Ghesquière. Jarne Duchateau/OB stak er met 67m91 in het speerwerpen bovenuit en zorgde samen met Dries Feremans/DCLA (59m43) en Dries Meeusen/ABES (55m08) voor een volledig podium van Vlaamse eerstejaars. De enige tweedejaars sloten als 9de en 10de de rij. Laurens Vanderlinden/DCLA (9’36”87), Jef Torbeyns/DAC (9’37”96) en Riken Ost/RCG (9’43”74) kleurden een spannende 3000m steeple ook al volledig Vlaams.

Links:

verstoorde

Zondag 14 september Moeskroen

:

Julien Brenney Lannoy/JSMC

400mH in 53”24): (Goud

“Ik stond 3de op de startlijsten maar vertrouwde mij toch de titel toe. Mijn 55”77 was mijn enige 400mH van het seizoen. Ik legde mij vooral toe op de vlakke 400m en verbeterde mij van 51”21 tot 49”62. Ik trainde hard, maar kraakte niet. Ik was dus nog niet vermoeid na het eerste jaar LO in Louvain la Neuve.”

Aurèle Vandeputte/HAC

in 1’51”61): (Goud 800m

“Trainer Andy Inghelbrecht en ik overliepen wekenlang alle mogelijke scenario’s. Ik heb een snelle laatste 200m in de benen. Ik kan tempo lopen en voerde met 1’48”15 de lijsten aan. Maar ik won nooit eerder een BK en hield Alexandre Scrève evenmin al achter mij. Dat gebeurde in Moeskroen voor het eerst.”

Jarne Duchateau/OB

67m91):

“Ik kon de afgelopen weken niet veel uitvoeren. Mijn schouder hinderde mij teveel. Meer dan de titel verwachtte ik dan ook niet.”

Benjamin Hougardy/SMAC

1m96 nog junioreskampioen in het hoogspringen. Die titel probeerde ik te verlengen. Mijn hoofd stond er niet naar. Het hoefde niet meer. Ik had net het verspringen gewonnen en strandde in het hoogspringen met 1m93 op de 5de plaats. Nu trek ik voor een maand naar Frankrijk om te trainen. Daarna volgt een LBFA-stage en begin ik misschien hogere studies.”

Michael Rossaert/ACW

hele nacht op de sukkel met een ontregeld darmsysteem, was de titel het hoogst haalbare.”

Christian Iguacel/AVKA

49”33 tot 48”75. Ik was het WKJ 4x400m waard. Maar vanwege klierkoorts kon ik dat in de kwalificatietermijn niet hardmaken. Ik bleef steeds trainen, maar beperkte mij noodgedwongen tot korte spurtjes. Pas vorige week kon ik weer alles geven.”

Mathias Leys/VOLH

stokken.”

Resultaten:

http://liveresults.be/2014/cbjunbel/schedule.html

(Goud speer met

Simon Petitjean/RESC

er bij Dirk Vanderherten.”

Jonathan Wayaffe/LYRA

(Goud ver met 6m60): (Goud 400m in 48”31): (Zilver 400m in 48”75): (Goud polsstok met 4m30): (Goud 1500m in 3’54”30): (Zilver 5000m in 14’54”78):

weg te geraken.”

Julien Brenney Lannoy zorgde voor de enige thuisoverwinning.

“Vorig jaar was ik met “Ik wilde wel, maar na een “Ik verbeterde mij van “Grote zus Caroline Leys stopte met atletiek. Zij haalde in 2010 12m38 in het hinkstapspringen, maar de combinatie met lesgeven was er teveel aan. Ik begon het eerste jaar universitaire studies burgerlijk ingenieur. Dat houdt mij niet van het polsstokspringen weg. Mijn record bracht ik vorige week in eigen Beveren op 4m42. Er zit veel meer in mij. Ik miste lef om het waar te maken. Zo schrik ik terug voor zwaardere “In 2011 werd ik met 4’31”26 11de bij het BK-cadetten 1500m. Vorig jaar haalde ik met 4’21”62 zilver bij de scholieren na Joppe Geluykens/OLSE en nu wordt ik de eerste junior. Ik woon in Brussel op drie kilometer van het Boudewijnstadion en train “Ik beschikte in mijn eerste jaar kine in Leuven over een topsportstatuut. Dat dankte ik aan mijn triatlonprestaties. Zo werd ik 2de bij het BKJ. Ik kan vooral goed lopen. Dit was wel mijn eerste 5000m ooit. Ik kende de tweelingbroers Kersten van het veldlopen en wist dus van hun snelle eindschot. Daarom probeerde ik twee ronden voor het einde zelf

@letiekleven verzonden: woensdag 17 september

Tekst: Hans VANBESIEN Foto’s: Luc DEQUICK

Nieuwsbrief @letiekleven

Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, website, mail, fotokopie of op welke wijze ook, zonder voorafgaandelijke toe stemming van de uitgever. Teksten en foto’s blijven eigendom van de auteur-fotograaf.