Op verzoek van de KNVB wordt de naam later gewijzigd in Wormense Sport Vereniging. Deze naam
draagt de vereniging vandaag de dag nog steeds met ere. Op 1 januari 1965 krijgt de club een eigen logo,
dat op 15 mei 2009 wordt gemoderniseerd tot het huidige logo. Deze laatste met een knipoog naar de
geuzennaam van de vereniging: Wormense StierenVechters.
Vanaf de oprichting tot de oorlogsjaren maakte WSV diverse omzwervingen in Apeldoorn.
In de oorlogsjaren 1940-1942 vertrekt de club van Berg en Bos en wijkt uit naar de Frankenlaan, naast de
Willem III-kazerne. Daarna speelt de vereniging tot 1946 op velden aan de Auroralaan. Vanaf 1946 wordt
eerst twee jaar gedeeltelijk nog aan de Auroralaan gespeeld èn weer aan de Frankenlaan. Daar komt in
1948 nog een locatie bij: de Zutphensestraat. In het daaropvolgende jaar is de Frankenlaan voor de
voetballers verleden tijd. Vanaf mei 1952 spelen ze alleen nog aan de Auroralaan,
Tot 12 februari 1980 verblijft de vereniging aan de Auroralaan. Vanwege de bouw van huizen moet de club
daar plaats maken en naar een andere locatie uitzien. Dat wordt de Meerzorg nummer 15. Nog één laatste
verhuizing volgt. Op het terrein aan de Meerzorg realiseert de gemeente Apeldoorn het Omnisportcentrum.
WSV vertrekt daarom naar de huidige locatie, op 300 meter afstand van de Meerzorg. Het is aan de andere
kant van de weg en het nieuwe adres wordt de Voorwaarts 450.
sporthal
Bij de onderhandelingen over de verplaatsing van de Auroralaan naar de Meerzorg in 1980 bedingen de
toenmalige bestuursleden dat op de nieuwe locatie ook een eigen sporthal mag worden gebouwd. Er
worden echter strenge regels gesteld aan de grootte van het gebouw èn aan de hoogte. De strenge regel
met betrekking tot de grootte zorgt ervoor dat de hal niet geschikt is om er een zaalvoetbalwedstrijd in te
kunnen spelen. Hij is te klein.
Toen de vereniging beginjaren 2000 weer moest vertrekken van de locatie aan de Meerzorg heeft WSV
van de gemeente toestemming gekregen een grotere sporthal te realiseren op het nieuwe complex. Door
ook nog eens een nieuwe tak van sport toe te voegen via een fusie met BCA ’62 kan de nieuwe sporthal
exploitabel worden gemaakt.
WSV wordt omnisportvereniging
In 1977 verandert WSV in een omnisportvereniging. Er wordt een revolutionair beleidsplan aangenomen..
Centraal hierbij staat de gedachte om sport te bieden voor het hele gezin
In 1978 wordt eerst de afdeling Volleybal opgericht en een jaar later volgt de badmintontak.
Op 1 juli 1997 komt een nieuwe tak van sport bij WSV: Dutch Tennis. (Tenissen met een foam balletje)
De naam zorgt in de internationale tenniswereld voor verwarring en dus wordt later besloten deze te
wijzigen. Na ampele overwegingen wordt gekozen voor DynamicTennis,
De jongste loot aan de WSV-boom wordt de afdeling Basketball, die via een fusie met BCA ’62 (Basketball
Club Apeldoorn 1962) aan de familie-gedachte wordt toegevoegd.
Accommodatie -velden
Sinds kort beschikt WSV over drie kunstgrasvelden.
De twee bestaande “zwarte” velden zijn voorzien van een nieuwe toplaag.
Intussen is ook het hoofdveld omgetoverd in een kunstgrasveld
Trainer.
In het seizoen 2011/12 volgde Jeroen Burghout Hans uit den Boogaard op als hoofdtrainer.
In de afgelopen drie seizoenen bereikte hij via periodekampioenschappen twee maal de nacompetitie.
In 2009/10 leidde hij Albatross naar de 1e klasse.
Daarvoor was hij gedurende een viertal jaren jeugdtrainer vn WSV.
Team
Boven van links naar rechts
Maurice Mackay / Jelmen Possemis / Pim Bax / Toby Bruinier / Joren Waardenburg / Remy Peters
Midden van links naar rechts
Henri Kleine / Olaf Kluitenberg / Johan Masselink / Jeffrey Joostema / Michiel van Cranenburgh / Marvin de
Bont / Toby Kuhnen / Ife Oduguwa / Jamarro Diks / David Spoelstra / Bas van Dam
Onder van links naar rechts
Gino de Zeeuw / Thomas Talboom / Mark Kroes / Bardy Verhoef / Jeroen Burghout / Stephan van Hal /
Competitie 2014/15
WSV won de eerste thuiswedstrijd met 3-1 van Schalkhaar.
Voor de doelpunten zorgden: Pim Bax; Gino de Zeeuw en Ife Oduguwa
Onderling treffen
Sinds 1980 troffen we elkaar 18 maal in competitieverband
10 keer in de 4e klasse
4 keer in de 2e klasse
4 keer in de 1e klasse
Het treffen in de 4e klasse vond plaats in de seizoenen 1985/86; 1986/87; 1987/88 en 1988/89 en 1990/91
Daar heb ik incomplete of geen gegevens van.
27-03
Wat opvalt is dat we thuis nog ongeslagen zijn.
Zondag 07-09-2014 door WSV
Zonder de geblesseerde Ramazan Albayrak startte WSV de nieuwe competitie op eigen veld tegen
Schalkhaar. Dat werd geen gemakkelijke wedstrijd. De opening van de thuisploeg was nog goed te
noemen tot de 13de minuut. Toen kwam de ploeg van Jeroen Burghout op voorsprong door een zeer attent
reageren van spits Gino de Zeeuw, na niet goed optreden van de verdediging van Schalkhaar op een
hoekschop. De keeper riep de bal te laten gaan, maar had hem zelf ook niet. Gino stond precies op de
goede plek en tikte de bal binnen. Daarna liet de thuisploeg de teugels wat vieren en kregen de bezoekers
weer grip op het spel. Dat resulteerde in de 21ste minuut in de gelijkmaker. De zeer behendige spits van de
bezoekers marcheerde het strafschopgebied van WSV binnen en werd wat ongelukkig verdedigd door
Toby Bruinier. Eerstgenoemde kwam ten val en de zeer gedecideerd leidende Alex Bos uit Elburg aarzelde
geen moment en wees naar de stip. Vanaf 11 meter maakte Jasper Broekhuis, de nummer 11 van
Schalkhaar, geen fout en schoot zijn ploeg naast WSV: 1-1. Omdat tot de rust niet meer gescoord werd,
was dit ook de ruststand.
Na rust werd het spel van WSV beter. Mede door de wissel van Joren Waardenburg voor Niels Verschuur,
nam Joren de ploeg aan de hand en wees de weg weer naar het doel van Schalkhaar. Dat leidde in de
68ste minuut tot opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg. Een vrije schop op de rand van het
strafschopgebied werd door de naar WSV teruggekeerde Pim Baks op uitstekende wijze binnengeschoten:
2-1. Toen in de 85ste minuut Ife Oduguwa vanaf eigen helft op avonutuur werd getuurd, ging hij in zijn
eentje recht op de doelman van Schalkhaar af en maakte geen fout. Hij schoot de bal uitstekend langs de
vergeefs duikende doelman in het doel voor de 3-1. Zelfs zijn vertrek een minuut later met een hamstring
blessure, mocht de pret niet drukken en WSV hield eenvoudig de voorsprong tot het laatste fluitsignaal van
arbiter Bos.
En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag gaan we naar Twello om te spelen tegen
Voorwaarts. Deze wedstrijd wordt een van de weinige op natuurgras. Nu maar hopen, dat we de wedstrijd
van vandaag een moooi vervolg kunnen geven in Twello. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de