De Bloemerd – Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL

Van de redactie

Colofon

Redactie:  Arjen Jongsma  Michael de Groot  Karin Gruijs  Karen Hermes  Stephanie van Marwijk Leiding redactie:  Monique Tichler Kopij vóór zondag 12.00 uur naar:  [email protected]

Het einde van alweer een heerlijk voetbalseizoen nadert zijn einde. Wat gaat dat toch weer snel. De tijd van de toernooien is zover. Een aantal teams zijn zelfs naar het buitenland vertrokken voor een toernooi waaronder de B-selectie (Brugge, België) en de MC1, MD1, C6, C8, (Kidlington, Engeland). Dit is natuurlijk heel erg gaaf. Ze zullen de nodige indrukken en ervaringen hebben opgedaan. Leiders, trainers en ouders bedankt voor het organiseren en begeleiden. We weten dat dit veel tijd kost en dat het plezier van de kinderen jullie motivatie is. Verder zijn er een aantal teams kampioen geworden of zijn bijna kampioen. Alvast gefeliciteerd, RCL-ers, heel goed gepresteerd. Kampioen worden is zeker niet vanzelfsprekend. Dit was ook te zien in de finale van de KNVB-beker, waar AJAX de wedstrijd wel even zou gaan winnen. PEC Zwolle liet zich van hun beste kant zien en overklaste AJAX op vele fronten. Wanneer je een team zo ziet strijden met zoveel inzet dan kan het niet anders zijn dan dat je de winst pakt. Onze kampioenen hebben minstens zoveel inzet en beleving getoond. Gefeliciteerd! Voor de teams die nog hun laatste wedstrijden en toernooien moeten spelen veel plezier en succes. Doe je best! Karen

20 april 2014 2 45

e

jaargang – nr. 24

Beëindiging van het lidmaatschap voor het seizoen 2014/2015

Het beëindigen van het lidmaatschap bij RCL dient schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministratie en wel

vóór 1 juni 2014

. Bij

niet tijdig

opzeggen zal contributie in rekening worden gebracht (minimaal 1 kwartaal). Met vriendelijke groet, T. Rietveld (leden-administratie) Luykendreef 46 2353 BH Leiderdorp

20 april 2014 4 45

e

Tim

Doelpuntrijk duel duurt net iets te lang voor thuisclub RCL B3 - UDO B1 3-3

RCL B3 heeft voor het eerst deze competitie gelijkgespeeld. Op eigen terrein werd het zaterdag een doelpuntrijke remise tegen UDO B1: 3-3. Pas in de slotfase kwamen de gasten uit Oegstgeest langszij. Zoals wel vaker dit seizoen begon RCL aarzelend. Al vroeg in de wedstrijd prikte UDO de bal achter doelman Perry, die onze geblesseerde vaste keeper Jelle prima verving (0-1). De snelle achterstand prikkelde de thuisclub tot beter voetbal. De voorhoede, versterkt door nieuwkomer Vito (welkom, welkom) en leenspeler Mark, ging steeds soepeler draaien. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Mark, gevolgd door een treffer van Thomas (2-1). UDO ging na de limonade fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar toonde zich daarbij niet van zijn sportiefste zijde met veelvuldige scheldpartijen. De scheidsrechter deelde twee gele kaarten uit (10 minuten het veld uit) en legde de wedstrijd zelfs een tijdje stil om de UDO-leider tot bedaren te brengen. Daarna leek leenspeler Tamer de wedstrijd te beslissen door na een snelle uitbraak beheerst het derde doelpunt binnen te schuiven (3-1), maar UDO had nog een slotakkoord in petto. Met twee treffers uit spelhervattingen sleepten de gasten toch nog een gelijkspel uit het vuur: 3-3. Gezien het spelbeeld was die uitslag terecht, maar met iets meer overleg had RCL er een overwinning uit kunnen slepen.

20 april 2014 5 45

e

20 april 2014 6 45

e

Verslag van de kampioenswedstrijd E1 Slagroom op de taart. RCL E1 – Sportlust E1 4-3

Onze jongens speelden dit jaar voor het eerst in een 9 tegen 9 competitie. Hoe zou dat gaan? De E1 kwam door het plaatsingstoernooi in de hoogste klasse van West 2. Bij clubs als Feyenoord E1 en E2, Excelsior en Spartaan. Na 2 fases van 7 wedstrijden, waarin de E1 het goed heeft gedaan, vond de KNVB het nodig om ons een klasse lager te plaatsen. In deze klasse blijkt dat wij veel hebben geleerd op het hoogste niveau. Met 4 overwinningen, waaronder tegen Ado Den Haag, en 1x verlies spelen wij vandaag tegen Sportlust. Zij hebben 1 punt minder. Met allebei nog een wedstrijd te gaan, moeten wij winnen om vandaag kampioen in deze poule te worden!! Of het de spanning is of een heel goede tegenstander is de vraag maar al in de beginfase van de wedstrijd komen we op een 0-2 achterstand. Ik moet zeggen dat Sportlust een heel goed team heeft. Maar als zo vaak werd er door onze jongens hard gewerkt om terug te komen in de wedstrijd. En gelukkig viel voor de rust de 1-2 door Jord. Ik weet niet wat Bert en Rene in de rust hebben gezegd maar de wedstrijd veranderde van beeld. De eerste helft was echt voor Sportlust maar de 2e helft voor RCL. De 2-2 van Jord was een opluchting voor iedereen. De spanning was om te snijden, want we komen op een 2-3 achterstand. De kracht van de E1 is om niet de koppies te laten hangen maar weer door te gaan. Uit een corner maakt Aidan de 3-3. Je ziet dat Sportlust moeite heeft met de inzet van onze E1 en onder de aanmoediging van de vele supporters gooit de E1 er nog meer energie in. De winst zou voor een feestje zorgen, maar komt die er ook? De E1 blijft gaan en uit een mooie actie van Aidan komt de bal bij Sam, die rustig blijft en de bal in de verste hoek schiet. 4 3!!! Het publiek gaat uit zijn dak net als de jongens zelf! Het is nog een paar minuten heel spannend. De scheidsrechter geeft nog 1 minuut aan en er komt nog een corner voor Sportlust. De keeper gaat mee naar voren en krijgt de bal aangespeeld en schiet ….tegen de paal!! Dan volgt het eindsignaal. De ontlading is groot !! Er is feest! De champagne kurken knallen, schitterende spandoeken komen te voorschijn, fotocamera’s flitsen en de mannen van de E1 feesten onder de douche!! De trotse leider en trainer feesten in stilte mee.Gefeliciteerd, Björn, Raoul, Jay, Jurek, Jort, Quinlan, Jeroen, Aidan, Nick, Sam, Jord en Noah met dit fantastische seizoen. Nog een paar leuke toernooien en een gezellig weekend uit met elkaar!! Rene en Bert DANK voor alle inzet en positiviteit elke week weer!

20 april 2014 7 45

e

20 april 2014 8 45

e

Freewheelend naar de overwinning ASW E2 – RCL E4 = 1-3

Afgelopen weken draaide de E4 een heel zwaar programma, met wedstrijden tegen de top 3 van de competitie en als hoogtepunt natuurlijk de zwaarbevochten winst in de bekerkwartfinale. Voor deze zaterdag stond er eindelijk een potje tegen een wat lager geklasseerd team op het programma. Finn is helaas nog steeds uit de running, dus gingen we met slechts 8 spelertjes richting Waddinxveen. Joshua was deze dag de doelman van dienst en zijn plekje achterin werd overgenomen door Berkay. Feiko en Gent completeerden de achterhoede, terwijl de aanvallende impulsen vanaf de vleugels moesten komen van Job en Vigo, terwijl Jeroen als afmaker centraal voorin was geposteerd. De wedstrijd begon, maar het vuur spatte er nou niet echt vanaf. Het was alsof de jongens wachtten totdat ASW het ze moeilijk zou maken, maar dat team had daar simpelweg de wapens niet voor. De ruimte en het gebrek aan druk van de tegenstander leek vreemd genoeg verlammend te werken. Jeroen, die niet helemaal zijn dag had werd vrij snel gewisseld voor Ruben, zonder dat dit veel aan het wedstrijdbeeld veranderde. Ondertussen hadden de Leiderdorpers dan wel een flink overwicht opgebouwd, maar de schoten op het doel misten kracht of werden door de prima keeper geweerd. En zoals altijd valt dan het doelpunt aan de andere kant. 1-0 achter, hoofdschuddende ouders, wanhopige coaches en… een opverend RCL. De voorhoede voerde de druk nog verder op en na weer een scrimmage mikte Gent eindelijk de bal in het ASW doel. Ondertussen was er weer gewisseld en zakte Ruben een linie voor de teruggekeerde Jeroen. Dit bracht wat meer lijn in het spel en de combinaties keerden weer terug in het spelbeeld. Vigo veroverde de bal halverwege het veld en speelde met een snelle en diepe pass Jeroen perfect in de loop aan. De laatste haalde met een prachtige lob over de keeper zijn gram op zichzelf en zette RCL verdiend op voorsprong. De jongens toonden nu eindelijk wat meer passie en ASW werd in deze periode flink onder druk gezet. Na een corner van Vigo was het uiteindelijk Ruben die de jackpot won na een potje flipperkasten voor het doel. Met een geruststellende 1-3 en het idee dat het de tweede helft wel beter zou gaan werd er limonade gedronken. Met nu Job als linksvoor en een mee opkomende Feiko daarachter koos coach Rick voor wat meer snelheid op de flanken, wat inderdaad tot voldoende grote kansen en een schier eindeloze reeks aan corners leidde. Maar het prima keepertje van ASW bleek keer op keer een onneembare horde voor onze spitsen. Berkay mocht de laatste 10 minuten als rechtsvoor volmaken, maar ook hij kon de vierde er voor RCL niet inschieten. De achterhoede leek door het gebrek aan urgentie en het vriendelijke voorjaarszonnetje wat in slaap gesukkeld en zo kreeg ook ASW nog twee keer de kans om wat aan de score te veranderen. Joshua was gelukkig wel bij de les en dus eindigde deze wedstrijd in een licht onbevredigende 1-3 overwinning. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan en het vertoonde spel was uiteindelijk voldoende voor een overwinning. Met een beetje meer pit is een prima derde plek in de eindschikking zeker mogelijk, en wie weet waar het bekeravontuur ons nog gaat brengen! De vader van Vigo Arjen

RCL E7 houdt de wedstrijd lang spannend RCL E7 – Woubrugge E3 = 10-6 woensdag 16 april 2014

Na de wervelende voetbalshow van de voorgaande wedstrijd waren de verwachtingen voor de uitgestelde laatste thuiswedstrijd van het seizoen stiekem toch wel hooggespannen. Ondanks dat de uitwedstrijd zeer moeizaam verloren werd van het laaggeplaatste Woubrugge, had de E7 zich duidelijk ingesteld op een lekker potje zomeravondvoetbal op deze mooie woensdagavond. De scherpte was ver te zoeken bij RCL, maar dat gold zeker niet voor de bezoekers. Voordat de RCL toeschouwers goed en wel beseften wat er gebeurde was de stand gewoon 0-2, en mocht de E7 de handjes dichtknijpen dat de stand niet snel verder opliep. Met wat geluk kwam RCL terug op 1-2, en voorzichtig begon het team te voetballen in plaats van mopperen. Het samenspel werd nooit vloeiend en soms – voor het doel van de tegenstander – té ver doorgevoerd, maar waar Woubrugge de kansen liet liggen was de E7 voor de goal van de tegenstander in de eerste helft toch best scherp. Toen het tijd was voor de limonade stond RCL E7 met 4-3 voor, en had niemand van de RCL fans het idee dat de voorsprong nog in gevaar zou komen. Woubrugge E3 is echter een tegenstander die de E7 blijkbaar niet zo heel goed ligt, want dat gevoel hadden we bij de uitwedstrijd ook gehad, en dat liep toch écht verkeerd af. Deze keer was het echter RCL dat razend scherp aan de start van de tweede helft verscheen en vrijwel vanaf de aftrap op 5-3 kwam. De razendsnelle counters van Woubrugge bleven erg gevaarlijk, en voor de goal van de tegenstander begon RCL opeens vele kansen te missen, al dan niet door, deze tweede helft, juist een gebrek aan samenspel. De score begon op een handbalwedstrijd te lijken: via 6-3 werd het 7-4 en zelfs 8-4. Net toen de tegenstand van Woubrugge echt gebroken leek, liet RCL de tegenstander weer wat terugkomen in zijn spel en de wedstrijd: 8-5 en 9-6. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 10-6. Al met al een zwaarbevochten overwinning, deze keer zonder sprankelend spel maar gewoon met hard werken. Ook dat levert natuurlijk de welverdiende punten op ☺ . Jongens, het duurt nog een paar weken voor het zo ver is, maar laten we met de laatste uitwedstrijd tegen Alphen het seizoen goed afsluiten en nog één keer met een swingende pot voetbal laten zien tot wat voor moois jullie in staat zijn.

20 april 2014 9 45

e

Iets te soft Graaf Willem II VAC E13 - RCL E13 = 7-3

Vandaag de strijd om de 2de plaats in de poule. We hadden al een keer eerder om de 2e plaats met Graaf W.II gestreden en toen gewonnen. Maar vandaag een nieuwe wedstrijd, een vorige uitslag zegt niets. Dat bleek, want Graaf W.II startte fanatiek en fel, terwijl RCL E13 te soft reageerde. Niet scherp genoeg op de bal en daardoor regelmatig het nakijken. Gelukkig herstelde dit enigszins, maar het was het allemaal "net-niet". Langzaamaan schoof RCL naar de voorhoede. Maarten, die keepte, kon met zijn ferme uittrappen de bal steeds goed plaatsen. Daarom kreeg de voorhoede van RCL toch kansjes. Kjell probeerde het op links, Jasper in de spits en Thijs op rechts. Edwin vloog regelmatig het hele veld over om te helpen. Op goed doorgaan werd het eerste doelpunt, toch enigszins verrassend, door RCL gescoord. Kjell tikte de bal keurig in het doel. Dat gaf wat lucht, maar Graaf W.II was allerminst uit het veld geslagen. De gaten tussen de verdediging en voorhoede bij RCL werden groter en daardoor stond de verdediging van RCL met Yannick, Jort en Jan regelmatig tegen een overmacht aan aanvallers. Daar was de minste gepasseerde verdediging van onze poule niet lang tegen bestand en we moesten toezien hoe vrij gekomen spelers van Graaf W.II eenvoudig konden scoren. Ondanks dat werd geprobeerd om de aandacht van RCL bij de les te krijgen, lukte het niet. Op identieke wijze kon Graaf W.II verder uitlopen tot 4-1. Maar gelukkig kon Joran, na stevig aandringen van Edwin en een goede voorzet van Kjell, de 4-2 inschieten. Dat gaf hoop voor de tweede helft. Een stevige speech in de rust zou hopelijk meer fanatisme brengen in het spel. Inderdaad lukte dat wel, maar niet genoeg. Er bleef een verschil met de felheid waarmee Graaf W.II de duels aanging. Maar RCL E13 is niet zomaar verslagen en na een goede counter kon Kjell de 4-3 scoren. Dat gaf moed en er kwamen enkele prima aanvallen. Maar dan moet je wel een beetje geluk hebben en dat ontbrak vandaag. De bal wilde er niet in. Wel bij Graaf W.II. Zij profiteerden van de druk die RCL zette. Met een paar goede tegenaanvallen konden zij verder uitlopen. Jort was in de tweede helft gaan keepen en Maarten was op rechts gaan verdedigen. Ondanks verwoede pogingen lukte het RCL niet meer om echt gevaarlijk te worden. Graaf W.II kon uiteindelijk tot 7-3 uitlopen en won verdiend deze wedstrijd. Dat betekent de derde plek voor RCL E13 op dit moment. Een mooie plaats om nog te verdedigen tegen de naderende concurrenten! Tenslotte was er nog een traktatie in de kleedkamer, want leider Hans was jarig vandaag.

ASC E1 – RCL E14 : 1-6

Na de spectaculaire winst van vorige week tegen Woubrugge was het zaak de punten binnen te blijven halen, ook tegen schijnbaar minder sterke tegenstanders als ASC, die één na laatste staan. Daarbij heeft ASC een oud kunstgrasveld met zand dat schuurt. Dion was ziek vandaag, Bo kampte met een gevoelige knie, Caj had spierpijn van de singelloop en Tigo was zenuwachtig omdat zijn opa kwam kijken. Al met al geen optimale omstandigheden. Adrian uiteraard in de goal. Achterin Sam en Daan (Bo even aan de kant vanwege zijn knie). Willem Jan centraal in het middenveld. Voorin Tigo, Caj en Thijmen (v.l.n.r.) Kort samengevat: het was een rare wedstrijd. Het liep niet lekker, er werd teveel stilgestaan, de gemoederen waren onrustig en ASC stond heel aardig te voetballen. Toch is de E14 kennelijk sterker. Het duurde niet lang of Willem Jan kon een uit het strafschopgebied weggewerkte bal van afstand – zijn specialiteit – inknallen. Tigo maakte de tweede. Een door Willem Jan genomen corner werd daarna handig opgevangen….alleen niet door de keeper. Penalty. Sam miste niet. Toch kwam het goed voetballende ASC nog even terug met een tegengoal en met 3-1 gingen we de rust in. De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Rommelig voetbal van RCL, maar toch drie doelpunten en ASC kreeg de bal niet achter Adrian. Sam maakte er nog twee en Caj had door vorige week de smaak te pakken en was er heilig van overtuigd dat je met een Pele kapsel beter kunt koppen. Dat demonstreerde hij met weer een kopgoal, 1-6 eindstand. Een onverwachte meevaller was dat Woubrugge kennelijk gebroken was en met 4-0 van Voorschoten verloor. Omdat het nog onduidelijk is hoeveel wedstrijden we moeten, kunnen we nog niet zeggen wanneer we zeker zijn dat we kampioen zijn, maar het lijkt er sterk op dat het gaat lukken. Joost Donkersloot, leider E14

20 april 2014 10 45

e

Dit is heel gedenkwaardig. De vreugde die jullie hebben is oprecht. Het is een genot jullie te zien spelen. Jongens, jullie hebben een fantastisch resultaat behaald. Ook een speciaal woord van dank voor jullie leiders en trainers. Natuurlijk moeten we ook de aanmoedigingen van jullie ouders, familie en bekenden niet vergeten. Nogmaals jongens, proficiat! Groet Jan Vorstenbosch, jullie coördinator.

20 april 2014 12 45

e

20 april 2014 13 45

e

Meerburg verrast de F1

Lekker weertje en met volle moed naar het naastgelegen Meerburg voor een lekkere pot voetbal. Na de mooie overwinning van afgelopen week zat het met het zelfvertrouwen wel goed ondanks dat Koen ziek was gingen we welvarend van start wat resulteerde in een legio corners. Aan de afronding onbrak het deze keer en na wat kleine kansjes over en weer mocht Joep diverse reddingen verrichten (klasse) en de verdedigers Amin, Max en Sam stonden hun mannetje. 0-0 de rust in was een goeie afspiegeling van deze enerverende pot. Na de rust voerde meerburg de druk op en een doelpunt hing in de lucht. De aanvallers Joeri, Tom, Tycho en Ruben hadden het lastig tegen de felle verdedigers. Na 40 minuten voetbal is de conclusie dat vandaag Meerburg een maatje te groot was en de 3-0 nederlaag terecht was. Verliezen hoort er bij je kan nl. alleen een goeie winnaar zijn als je ook een goeie verliezer bent. Ik wilde wel even zeggen dat ik trots ben op de jongens en leiding hoe er werd omgegaan met deze nederlaag en de tegenstander gefeliciteerd werd. Dit toont respect en discipline klasse mannen. Tot woensdag en we zijn klaar voor Feyenoord.

20 april 2014 14 45

e

De Wekker Makelaardij verkoopt uw woning binnen 3 maanden, tegen 1% courtage, no cure….no pay.

Indien u van plan bent om binnenkort uw

woning te verkopen of een andere woning aan te kopen

is het verstandig om even contact op te nemen met de ambitieuze makelaars van

De Wekker Makelaardij

. Op allerlei terreinen onderscheiden zij zich van andere makelaarskantoren. Niet alleen in hun tariefstelling (1% courtage), maar vooral in hun benadering van de markt. Doordat zij hun courtage rechtstreeks hebben gekoppeld aan hun prestatie (indien de woning niet binnen drie maanden wordt verkocht gaat de courtage nog verder naar beneden), zullen zij alles in het werk stellen om uw woning binnen de gestelde termijn, tegen de door u vastgestelde prijs, te verkopen. Zij zullen dus niet rustig zitten wachten tot de telefoon gaat, maar daadwerkelijk actief de markt op gaan, geen mogelijkheid laten zij onbenut. Zo hebben zij een uniek groot databestand van woningzoekenden, waardoor het regelmatig gebeurd dat woningen binnen enkele dagen worden verkocht. Ook de plaatsing op

Funda

werkt natuurlijk mee voor een snellere verkoop.

staat voor duidelijkheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid. Dat vertaalt zich in eerste instantie in het feit dat ze niet omzichtig doen over hun courtage, maar ook dat je hen als het ware gratis uit kunt proberen, indien u namelijk niet tevreden bent over hun dienstverlening, kunt u de opdracht op elk moment zonder opgaaf van reden intrekken, hier zijn dan geen kosten aan verbonden. Zo blijven de makelaars van De Wekker altijd scherp in hun dienstverlening, zij houden u graag als klant. Ook op het gebied van

aankoopbegeleiding De Wekker Makelaardij

werken zij prestatiegericht. De courtage wordt berekend over het bedrag dat na onderhandeling van de vraagprijs afgaat. Krijgen zij niets van de vraagprijs af dan betaalt u dus ook helemaal niets. Zo hebben zij altijd hetzelfde belang als hun cliënten, namelijk de aankoopprijs zo laag mogelijk te houden. is erkend door en aangesloten bij de

branchevereniging V.B.O

. en derhalve gebonden aan de erecode en het reglement op de tuchtrechtspraak van deze vereniging. Wilt u ook kennismaken met de andere aanpak van

, aarzel niet en neem vandaag nog contact op. De Wekker Makelaardij Leiderdorp Hoofdstraat 1 - 3 2351 AA Leiderdorp 071 – 589 61 93 www.dewekkermakelaardij.nl