In 2000 werd de "Toon Sanders" tribune geopend. Mede mogelijk geworden door een legaat van de
In 2010 werd het hoofdveld vervangen door een kunstgrasveld van FIFA Two Star kwaliteit. Een van de
buitensportvereniging (amateurs) met een
dergelijke uitstraling.
Trainer
In 1993/94 volgde de nu 57 jarige Henk van Norel Henk Massink op als hoofdtrainer bij
Voorwaarts, meteen in datzelfde seizoen werd hij kampioen en promoveerde voor ’t eerst
in het bestaan van Voorwaarts naar de 3e klasse.
Ook in Olst flikte hij het weer door opnieuw in het eerste jaar kampioen te worden
Voor Olst was het ook een primeur om naar de 2 e klasse te promoveren.
In november 2013 kwamen van Norel en S.C. Overwetering contractverlenging voor de
duur van één jaar overeen.
Selectie
Bovenste rij van links naar rechts: Henk van Norel, (trainer) Henk Bultman, (leider) Henry Hendriks, Sjoerd
Venneman, Erik Balster, Auke Steerneman, Ronnie Haverkamp, Wesley de Graaf, (keeper) Jelle Lucassen
Sven Hafkamp, (keeper) Mark van Gurp, Maikel van Breukelen, Bram van Bessen, Mark Koudijs, Brito da
Silva, Nienke Dollenkamp, (verzorgster) Jeroen
Hoonhorst, Daniëlle van de Esschert, (verzorgster)
Onderste rij van links naar rechts: Ferdy van Breukelen, Jordy van Breukele, Stefan Hekman, Paulino
Kifeta, Eray Canlioz, Kevin van Rumpt, Dennis Lokate, Mohammed Kifeta, Stefan Koers.
Verslagen
Mooie thuisoverwinning tegen concurrent Overwetering (door: Voorwaarts T)
10 november 2013,
Competitiewedstrijd, Voorwaarts 1 - Overwetering (2 - 1)
Afgelopen zondag stond er een mooi affiche op het programma voor Voorwaarts 1. Thuis werd aangetreden tegen
Overwetering uit Olst. Naast het gegeven dat het een derby was, waren beide teams ook concurrenten op de
ranglijst, Overwetering stond 3de en Voorwaarts 4de.
Voorwaarts begon gedreven aan de wedstrijd, maar het spel was in de beginfase nog niet goed. In de 6de minuut
kwam Overwetering op voorsprong. De rechtsbuiten nam een lange bal keurig aan en gaf een mooie steekpass door
de defensie van Voorwaarts. De spits kon vrij op Robin af en bleef koel en schoof de 0-1 binnen. Voorwaarts zocht
via de flanken naar de gelijkmaker. Davy dacht een goede voorzet binnen te koppen, maar de keeper bokste de bal
weg en Davy omver. Overwetering bleef aan de andere kant loeren op mogelijkheden. Eerst belandde een voorzet
gelukkig op de lat via Robin, vlak daarna een nog een goede kans maar de bal ging er via de paal niet in. Voorwaarts
begon hierna meer te drukken op de helft van Overwetering. Het leverde veel corners, vrije trappen en aardige
aanvallen op. Na een mooie aanval via de linkerflank gaf Niels de bal op maat voor en David bleef rustig en schoot de
bal beheerst binnen in de 28ste minuut, 1-1. Daniel, Davy en Joell (2x) waren middels kopballen dichtbij een
voorsprong voor Voorwaarts maar de keeper wist ternauwernood te redden. Ook schoten van Matthijs en Alwin
leverden voor rust geen doelpunt op.
In de rust kwam Bjorn in het veld voor Daniel. In de 51ste minuut kwam Voorwaarts via een keiharde uithaal van
Bjorn op 2-1. Hij kreeg de bal randje zestien en bedacht zich niet en schoot onhoudbaar achter de keeper van
Overwetering. In de 62ste minuut kwam Rick t R in het veld voor Rick T. Rick t R liet zich meteen gelden. Een schot
met links kon de keeper nog redden, even later zette hij na een goede combinatie met Joell David vrij voor de keeper
en David schoot raak. Echter deed hij dit in buitenspel positie dus het doelpunt werd niet toegekend. Overwetering
ging de laatste 20 minuten alles of niets spelen. Ze stuurden de centrale verdedigers naar voren, maar mede door de
sterke bezetting op het middenveld van Voorwaarts kwamen er weinig gevaarlijke momenten. Wel kreeg
Overwetering wat meer corners en vrije trappen, maar deze werden goed weggewerkt door Voorwaarts.
Zo won Voorwaarts weer eens een thuiswedstrijd in een mooie wedstrijd waar alles in zat. Strijd, passie, goals en
een hoop publiek. Voorwaarts en Overwetering hebben ook van positie gewisseld op de ranglijst, waar Voorwaarts
dus nu de derde plek bezet. De komende twee wedstrijden zullen tegen de koplopers in het klassement zijn, om te
beginnen zondag aanstaande uit tegen De Zweef uit Nijverdal
Voorwaarts startte deze wedstrijd in dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd: Robin Hafkamp; Billy Wattimena,
Matthijs Kamphuis, Alwin van Voorst, Niels Pereboom; Joost Hulsebos, Davy Bijsterbosch, Rick Timmermans (65e
Rick te Riele); David Bos, Daniel Sonoto (46e Bjorn Groot Hulze) en Joëll Waslander (83e Tim Berends).
Overwetering 1 - De Zweef 1 (1-2)
zondag 23 maart 2014 (Door de Zweef)
De wedstrijd was als het weer deze zondag: zon en lente voor rust en herfst en regen na de thee. Het verschil kon
niet groter zijn. In de eerste helft waren doelpunten het enige dat De Zweef ontbrak. Het team gaf voetballes met
mooie, snelle combinaties waarin spelers elkaar moeiteloos vonden. Overwetering stond erbij en keek ernaar.
Opnieuw echter kwamen de blauwwitten moeilijk tot scoren, terwijl het kansen regende. Sterker nog: Overwetering
kwam op 1-0. De Zweef gaf gas, maakte 1-2 en een vette overwinning lag in het verschiet. Wat de ploeg in de
kleedkamer heeft achtergelaten zullen we nooit weten, maar na rust bakten de mannen er niet veel meer van.
Overwetering gelukkig ook niet, maar door de kleine marge kwamen de drie punten toch een paar keer enigszins in
gevaar.
Na 6 minuten was de eerste kans. Tom Hegeman stuurde een crosspass naar Stijn Klein Robbenhaar die van rechts
naar binnen trok en zijn poeier door de keeper tegen de lat getikt zag worden. Vijf minuten later was het opnieuw
Stijn die gevaar stichtte. Hij was het die met een slimme steekpass Ruben Timmermans oog in oog zette met de
doelman van Overwetering. Ruben deed alles goed, passeerde de keeper maar zag tot zijn ontzetting zijn inzet langs
de verkeerde kant van de paal rollen.
Overwetering had tot op dat moment nauwelijks en bal geraakt, maar maakte wel de eerste goal. De Zweefverdediging lette niet op en er ontstond een scrimmage voor het doel. Men kreeg de bal niet weg en de
tegenstander profiteerde: 1-0 zomaar uit het niets.
Ruim twintig minuten waren gespeeld toen Niels Hegeman op links broer Tom aanspeelde. Deze dreigde met een
schot, maar gaf een pass op Niels Kolkman, die volkomen vrij was ingelopen en simpel de 1-1 binnen tikte. Vier
minuten later werd het 1-2. Niels Hegeman speelde op Sven Dikkers, die door tikte op Tom Hegeman. Die had geen
moeite zijn man uit te spelen en daarna de keeper te passeren.
De rest van de eerste helft voetbalde De Zweef lekker door en iedereen (uit Nijverdal) had het idee dat een flinke
overwinning geboekt zou worden. Het ging namelijk wel erg makkelijk. Misschien was dat de reden voor de
dramatische tweede helft. Daarin kwam de ploeg nauwelijks meer toe aan opbouwen. Liet Overwetering veel te
makkelijk aan de bal komen en maakte het zich zodoende heel erg moeilijk. De thuisploeg rook een kans op 2-2 en
werd feller. Gelukkig bleef de verdediging met Niels Hegeman als standin-laatste man voor de geblesseerde Mark
Scholten recht overeind.
Vermeld moet nog worden dat in de 76e minuut Niels Kolkman zich mooi vrij speelde, passte op Tom Hegeman die
hard uithaalde. De bal knalde via de onderkant van de lat terug in het veld. In het laatste kwartier kwam Anthony
Wennemers voor Niels Kolkman. De nieuwe man had zich onsterfelijk kunnen maken, maar zijn geplaatste bal na
een goede actie ging net voor langs. Toen begon het keihard te regenen en barstte iedereen van de kou. De scheids
niet, want die telde zeven minuten blessuretijd bij (zo hard bloedde die wenkbrauw van Xander ten Hove nou ook
weer niet...). Het bleef 1-2.